Wat heeft de islam eigenlijk met de islam te maken?

Screenshot 1`3

Islam = vrede? Bewijs het dan eindelijk eens!!

(Door: Christian Ortner – Vertaling: E.J. Bron)

Meedogenloos buitengesloten en naar de rand gedrongen: Jonge moslims in Oostenrijk rest immers zogenaamd helemaal niets anders dan Jihadist worden, of niet soms?

Wat, vraagt het land zich al wekenlang min of meer radeloos af, brengt jonge Oostenrijkse moslims uit Favorieten (vertaler: een district van de stad Wenen) er eigenlijk toe om naar Syrië te vertrekken en daar oorlog tegen “ongelovigen” te voeren? Carla Amina Baghajati, woordvoerster van de islamitische geloofsgemeenschap (overigens zelf een bekeerlinge) heeft hier een niet onorigineel antwoord op: ”Niet de religie” islam zou oorzaak zijn van deze ontwikkeling, maar “het buitensluiten van deze jonge mensen, die geen perspectieven voor hun leven hebben en naar de rand gedrongen worden.”

Wie echter sluit deze jonge mensen eigenlijk uit, wie zorgt ervoor dat ze geen perspectieven hebben en naar de rand gedrongen worden? Blijkbaar kan alleen maar de met gebrekkige interculturele empathie uitgeruste niet-islamitische meerderheidssamenleving de oorzaak voor al dat vreselijke leed zijn dat jonge moslims hier in het land blijkbaar wordt aangedaan en dat hen geen andere keuze laat dan op de slagvelden van Syrië eindelijk perspectieven te vinden en zich niet meer buitengesloten te voelen. Een kleine onthoofding hier, een kleine kruisiging daar, en ja hoor, men voelt zich weer gewaardeerd en geaccepteerd.

In één woord: niet de religie en niet een middeleeuwse waardecanon in  delen van het migrantenmilieu is de zakelijke basis van het moderne Europese jihadisme, maar de overheersende westerse cultuur alhier. Wij zijn de schuldigen, wie anders.

Dat de daders in werkelijkheid slachtoffers zijn, is een theorie die wijdverbreid is onder westerse linkse intellectuelen (behalve natuurlijk als de daders rechtsextremen zijn). De bekende Duitse islamwetenschapper Reinhard Schulze heeft ons onlangs uitgelegd dat één van de vier islamitische daders, die in 2005 een bloedbad in de Londense metro hebben aangericht, daarvoor in een discotheek werd afgewezen door een blanke Britse, wat de basis van zijn “ressentiment” tegen “het Westen” geworden zou zijn en tot de terreuraanslag zou hebben geleid. De affiniteit van jonge moslims met geweld, zou volgens een desbetreffend onderzoek terug te voeren zijn “op eigen ervaringen met geweld en emotionele verwaarlozing in de kinderjaren.” En die super wrede geweldsvideo´s, waaraan jonge moslims zichzelf graag opgeilen, zijn “[…] de ultimatieve vorm  van protest, rebellie en agressie tegenover de wereld waarmee ze ontevreden zijn”, zoals onlangs Jochen Müller, een andere Duitse islamdeskundige, verklaarde.

Dus: Wanneer islamofobe sletten in de disco jonge moslims in de disco een blauwtje laten lopen of wanneer islamitische ouders hun kinderen niet voldoende antiautoritair opvoeden, rest de dusdanig getraumatiseerde mannen gewoon niets anders dan het eerzame beroep van Jihadist op te pakken. Alleen al daarom, omdat men dan ter plaatse tegen vrouwen met wie men seks wil hebben niet meer zo dom hoeft te praten, maar hen gewoon kan verkrachten, zonder daarop raar te worden aangekeken.

Dit therapeutische beginsel van de talrijke Europese Jihad-appeasers vereist uiteraard desbetreffende oplossingsbeginselen. Mevrouw Baghajati maant aan tot “sociaal preventiewerk”, de “voortgezette opleiding van leraren” en al die andere placebo´s die graag worden voorgeschreven wanneer onaangename feiten gemaskeerd moeten worden.

En een van deze feiten is: Mensen vieren bloedorgies en terreurdaden zoals nu in de “Islamitische Staat”, omdat ze het kunnen, omdat ze het willen en omdat het hen vreugde schenkt. En dat een “oorlogsreligie” – zoals Elias Canetti in “Massa en Macht” de islam karakteriseerde – deze destructieve neiging van de mens, die door de cultuur slechts moeizaam omheind kan worden, niet echt onschadelijk maakt, ligt voor de hand.

Een ander feit is: “Na het linkse fascisme van de Sovjets, na het rechtse fascisme van de nazi´s is het islamisme het fascisme van de 21e eeuw”, aldus de Nederlandse schrijver Leon de Winter. Dit fascisme zal men niet met de methoden van de voortgezette opleiding van leraren, met de ronde tafel en de interreligieuze dialoog de baas kunnen worden.

Bron:
http://diepresse.com
Auteur: Christian Ortner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam. Bookmark de permalink .

7 reacties op Wat heeft de islam eigenlijk met de islam te maken?

 1. OphEUffen zegt:

  Zo bezien radicaliseren weinig Westerlingen. Ben je dan beter of slechter?

  Like

 2. BertG. zegt:

  En dat werd ook duidelijk in dat KO geslagen meisje filmpje en de gesproken tekst.
  “De volgende keer neuk ik je”

  Like

 3. Dr.Kwast zegt:

  Nieuwe leden ISIS tijdens homoseksueel ritueel ingewijd door leiders
  Xander 19-09-2014 15:10 – (12) – in Iran / Syrië, Islam & Terreur

  Mannen stelselmatig voor de camera verkracht, gechanteerd en gedwongen zich aan te sluiten bij ISIS

  Een IS(IS) terrorist die door het Iraakse leger werd gearresteerd en die ten minste zeven mensen heeft onthoofd, heeft een boekje open gedaan over de bizarre, sadistische homoseksuele inwijdingen en zelfs groepshuwelijken in de jihadistische groepering. Voor de camera getuigde hij dat hij één van de 11 nieuwe leden was die door ISIS-‘prins’ Abu Ala werd verkracht. Anderen vertelden dat niemand lid van ISIS kan worden zonder eerst op die manier te ‘trouwen’
  Lees verder.

  Like

 4. Eva zegt:

  Doe de groeten aan pépé en mémé. Prachtig zonnig weer! Het eten is hier héél goed en gevarieerd. Chillen met de homies. Vervelen doen we ons geen moment, de animatie is de MAX, en de onthoofdingen heel opwindend en de grietjes héél gewillig. Tot ziens in België. http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/2055813/2014/09/19/Vlaamse-Syriestrijders-living-the-good-life-in-de-Islamitische-Staat.dhtml

  Like

 5. cat zegt:

  Waarschuwing:beelden zijn schokkend !

  Levend begraven. Dit is Islam.

  Horror

  Like

 6. L'esprit de Lois zegt:

  na het rechtse fascisme van de nazi´s // aldus de Nederlandse schrijver Leon de Winter.

  Rechtse fascisme van de nationaal SOCIALISTEN, toen Leon de Winter dit schreef ben ik vol op het orgel gegaan en ervoor gepleit dat het gebruik van de afkorting nazie’s vermeden moet worden maar voluit geschreven, nationaal SOCIALISTEN, één van de vele smaken SOCIALISME.

  Like

 7. breget zegt:

  Doordat de islam intergratie verbied kan er alleen een wereldbende ontstaan die mede door de slappe houding van de overige (wereld leiders )dagelijks sterker word .Elk niet islamitische land word door de islam en zijn aanhangers financieel tot op het bod uitgekleed.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s