Frankrijk: Woedende boeren steken belastingkantoor in brand

Screenshot 27

(Vertaling: E.J. Bron)

Woedende groentekwekers hebben tijdens een protestactie in het noordwesten van Frankrijk een belastingkantoor en het gebouw van de Agrarische Sociale Verzekering (MSA) verwoest en in brand gestoken. Achtergrond was een protest tegen de toenemende administratieve rompslomp.

De boeren trokken vrijdagavond met ongeveer honderd tractoren met aanhangers naar het MSA-gebouw aan de rand van de stad Morlaix in Bretagne, aldus burgemeester Agnès Le Brun. Daar kiepten ze onverkochte aardappelen en artisjokken voor het gebouw en staken het met behulp van pallets en banden in brand.

De burgemeester van de naburige gemeente Saint-Martin-des-Champs, François Hamon, zei tegen het persbureau AFP dat de boeren “binnen alles verwoest” hadden. Het pas twee jaar geleden opgerichte gebouw is verwoest, de dakconstructie is ingestort.

“Dat het zover is gekomen, is een teken van grote wanhoop. Op een bepaalde manier maakt dat bang”, zei Hamon. Volgens de politie was de brand in de vestiging van de sociale verzekering tegen 01.30 uur geblust.

Screenshot 26

Mest en groente voor het belastingkantoor

Van het MSA-gebouw trokken de demonstranten verder naar het belastingkantoor in de binnenstad van Morlaix, waar ze eveneens groente en mest kiepten. Daarna haalden ze de deuren en ramen uit het gebouw en staken het in brand.

Journalisten van AFP berichten dat het twee verdiepingen tellende gebouw uiteindelijk volledig verwoest werd. Niet alleen voor het belastingkantoor, ook op verschillende andere plekken in de stad gooiden de boeren bergen groente neer.

Burgemeester Le Brun klaagde ´s nachts dat de stad hulpeloos was, omdat er nauwelijks politie in de stad aanwezig was. Ze veroordeelde de actie, maar zei tegelijkertijd dat er al maandenlang sprake was van alarmsignalen door de boeren, waarop de staat niet gereageerd had.

Jean-François Jacob van de bond van groentekwekers “Sica” had ´s middags een protestactie aangekondigd, omdat al jarenlang de administratieve rompslomp voor de boeren steeds groter wordt en hun economische situatie zienderogen slechter.

Screenshot 25

Bron:
www.20min.ch

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, Overheid. Bookmark de permalink .

9 reacties op Frankrijk: Woedende boeren steken belastingkantoor in brand

 1. Sjoe! zegt:

  Een blijk van het beschavingspeil, wat. 🙂

  Like

 2. hans zegt:

  Eindelijk,” hier ook doen! Vies smerig graaiers-tuig die mensen die een eerlijke boterham verdienen met allerlei socialistische en ondernemersvijandige regeltjes het leven miserabel proberen te maken. Schijtziek ben ik van die lui! Gisteren ook weer een rekening ontvangen van maar liefst 450 euro! Zorgtoeslag, eerst geven en dan weer terugnemen. T*r*ngsysteem.
  Laten we die Hoogenvorst niet vergeten hoor. Een van de eerste die achter de tralies moet!

  Like

 3. Daiyu-ninja zegt:

  Bravo, goed gedaan.

  Like

 4. Sjaak zegt:

  En dit is eerst het begin !
  Dank de EU prutzers !

  Like

 5. jan zegt:

  gek dat er niks van in het nieuws van was

  Like

 6. koloth zegt:

  Einderlijk, moeten we hier ook doen.
  Moet je opletten hoe snel de regels dan wel aangepast kunnen worden, ze schijten in hun broek van angst.

  Like

 7. Hendrick M. zegt:

  Alva hebben we indertijd voor 10 % belasting (tiende penning) weggejaagd. In Nederland betaal je zo langzamerhand, van de wieg tot het graf, belasting op belasting, zo’n 80 % !
  Wanneer halen wij, behalve de lucifers, ook eens de guillotines te voorschijn ?

  Like

 8. ron soeverein mens zegt:

  Chapeau voor de boeren. Kunnen wij een voorbeeld aan nemen. Reken maar dat de angst erin zit bij de gemeentelijke bestuurders. Ze weten heel goed dat ze op de rand staan van een revolutie in Frankrijk. Laat ze maar echt bang worden.

  Like

 9. Tom Hendrix. zegt:

  Deze boeren hebben gelijk. Juist door de RODE EUSSR, wordt deze mensen hun overleven onmogelijk gemaakt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s