Mogelijke fraude bij zeker vijf anti-jihadprojecten onderzocht

Screenshot 24

Het Openbaar Ministerie onderzoekt fraude en corruptie bij tenminste vijf grote anti-radicaliseringsprojecten. Dat blijkt uit onderzoek van de Volkskrant naar misbruik van subsidies voor het bestrijden van jihadisme in Nederland.

Volgens een woordvoerder van het OM zijn er twee verdachten in een strafrechtelijk onderzoek naar fraude met subsidies die zijn verstrekt door het instituut voor multiculturele vraagstukken FORUM. Betrokkenen zeggen dat het gaat om twee anti-radicaliseringsexperts die op 31 juli in Den Haag staande zijn gehouden.

De een is FORUM-programmamanager en PvdA-politicus Halim el Madkouri, de ander de Haagse Berber-activist Farid L. Laatstgenoemde gaf kort voor de staandehouding onder het oog van een aantal undercoveragenten in een koffiebar een enveloppe met vierduizend euro in contanten aan El Madkouri.

Lees verder>>>
(h/t leefbarbaar)
De Volkskrant

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Criminaliteit, Graaien, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, Krankzinnigheid, Moslims, Naïviteit, Overheid, Rotzakken. Bookmark de permalink .

14 reacties op Mogelijke fraude bij zeker vijf anti-jihadprojecten onderzocht

 1. dutchess43 zegt:

  Ha,ha € 4.000,- voor de aanbetaling van een huisje in Marokko? En we staan erbij en kijken ernaar? We vragen er toch zelf om, om belazerd te worden? Wie geeft in hemelsnaam cash geld om eventuele jihad strijders te ontmoedigen? Die marocs lachen zich het hemd uit hun broek.
  Laten we nou maar luisteren naar de maroc ambassadeur die bij v.d. Laan op de thee gaat om hem te vertellen dat we nòg liever moeten zijn voor zijn soortgenoten, zodat die nóg meer huisjes kunnen kopen in hun zandbak.

  Like

 2. fleckie zegt:

  Slechts TWEE …maar?

  Like

 3. jitskesez zegt:

  Link naar de volkskrant doet het niet. Kan aan mij liggen, maar misschien niet.

  Like

 4. Wachteres zegt:

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2676/Cultuur/article/detail/3751289/2014/09/20/Multicultureel-MC-Theater-Amsterdam-staat-op-omvallen.dhtml

  Het multiculturalisme schijnt financieel niet altijd even goed te werken:

  Het multiculturele MC Theater bij de Amsterdamse Westergasfabriek staat op omvallen. Het personeel wordt dit weekeinde geïnformeerd over de toekomst van het theater, dat de plek voor de ‘Urban Arts’ in de hoofdstad wilde zijn.

  Like

 5. leefbarbaar zegt:

  Je kon er op wachten. Islam en fraude. Net als alle jeugdprojecten voor moslimjeugd geen enkel positief effect hebben gehad, behalve op de bankrekeningen van moslims, die hun jeugd daarom niet willen opvoeden. En de honderden projecten voor ze ontwikkeling voor moslima’s; volkomen zonder gevolgen gebleven. Dan nu het frauderen met haatstrijders en hun haatgedachtengoed.
  Zolang wij ons laten uitpersen, zal de overheid blijven wegsmijten.

  Like

 6. Cathja zegt:

  Ik kan werkelijk niet bevatten hoe verschrikkelijk dom en naïef onze overheid is, door subsidies te verstrekken aan moslims die zich met ‘anti-radicaliseringsprojecten’ bezig houden! Willen ze nu echt zó graag beduveld worden door die lui, of weet de overheid niet wat ze met het geld van de belastingbetalers aan moeten?
  O, wat kan ik boos worden als ik dit soort berichten lees! Die islamieten lachen zich een bult, en gaan er met onze centen vandoor, en geloof er maar niks van dat er ook maar IETS wordt gedaan om radicalisering tegen te gaan. Ik verdenk hen er van dat ze dit geld aanwenden om het juist (indirect) te bevorderen, óf ze besteden het aan duistere zaken waar wij geen zicht op hebben. Ja, ik denk behoorlijk vijandig, maar moslims en eerlijkheid, gaat dat dan samen? De moslims die goed geïntegreerd zijn in ons land en waarvan we geen last hebben bedoel ik daar uiteraard niet mee.
  Ik verwacht dat het OM die lui allemaal in hun nekvel grijpt, al het geld terug vordert, en vanaf heden geen enkel moslimproject nog steunt.
  Zou het trouwens niet meer dan billijk zijn dat ouders van radicaliserende jongeren zélf de portemonnee open doen, en geld bij elkaar brengen voor dit soort projecten? Het zijn toch hún kinderen die het verkeerde pad op gaan, waar onze hele samenleving ontzettend veel last van heeft? Het ligt toch grotendeels aan de opvoeding van deze jongeren, en niet aan de nogal eens genoemde ‘achterstelling’, omdat er geen werk voor hen is?
  Als we alle onterechte subsidies aan moslims stoppen, onze ouderen weer een leefbaar leven geven, en mensen ondersteunen die amper nog het hoofd boven water kunnen houden. pas dán is ons belastinggeld goed besteed.

  Like

 7. Jan zegt:

  Het enige anti-jihadproject dat werkt is alle moslims het land uitschoppen en het kost nog niks ook, je wordt zelfs rijk van dit gewelddadig optreden.

  Like

 8. dutchess43 zegt:

  @Cathja:
  like

  Like

 9. Sjaak zegt:

  HOEZO VIJF ? DIE GEITENNEUKERS EN DE KOPVODDENWIJVEN
  MET HUN STAL VOL KINDEREN WAARVAN DE HELFT VAN VREEMDE
  HERKOMST IS BESODEMIETEREN ONS TOCH ALLEMAAL !
  EN DE LINKSE BOERENKLOMPENLUL TRAPT ER IN EN BETAALT !

  Like

 10. Hendrick M. zegt:

  Een typisch voorbeeld van taqiyya ! Onder invloed van je ‘geloof’ is het geoorloofd om te liegen en te bedriegen.
  Keer op keer blijkt dat een moslim niet te vertrouwen is. Alleen onze overheid doet dat (helaas) wèl …

  Like

 11. Vederso zegt:

  Volgens Robert Spencer mislukken zgn. de-radicaliseringsprogramma’s faliekant. Waarschijnlijk is dat overal zo.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s