PVV: Kalifaatwensers Hizb ut Tahrir het land uit!

Screenshot 29

Schriftelijke vragen van de leden De Graaf en Wilders (beiden PVV) aan de minister van Veiligheid en Justitie:

1.) Bent u bekend met het bericht ‘moslims delen flyers uit voor protest’(*)?

2.) Deelt u de mening dat de kalifaatwens van Hizb ut Tahrir een wens is om de democratische rechtsstaat omver te werpen? Zo neen, wat is dan uw visie op het door Hizb ut Tahrir gewenste kalifaat op Nederlandse bodem?

3.) Bent u bereid om alle leden en openlijke sympathisanten van Hizb ut Tahrir met een Nederlands paspoort op te pakken, te denaturaliseren en voorgoed het land uit te zetten? Zo neen, waarom niet?

(*) www.rijnmond.nl

PVV normale grootteGeplaatst door:
E.J. Bron
(h/t Ton van Kesteren)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Appeasement, democratie, Geert Wilders, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Moslims, Overheid, PVV. Bookmark de permalink .

29 reacties op PVV: Kalifaatwensers Hizb ut Tahrir het land uit!

 1. Cathja zegt:

  Ik wacht met spanning op het antwoord van de Minister van Veiligheid en Justitie!

  Like

 2. Jan zegt:

  Zal niet gebeuren want \Van Miltenburg liet Mein Koranf op haar tafel staan. Hoezo stond er geen Tenach? Sorry, domme vraag.

  Like

  • BertG. zegt:

   Hoezo domme vraag als je zelf als land een christelijk/joodse samenleving/traditie noemt.
   Het zou, omdat er nou eenmaal ook een bijbel staat, niet meer dan logisch zijn.
   Of helemaal geen 1, dat zie ik nog liever.

   Like

  • benkok zegt:

   Hi Jan,
   In de Bijbel zit de Tenach, d.i. Het Oude Testament oftewel het Eerste Verbond.
   Daar op volgend zit het Nieuwe Testament, oftewel het Vernieuwde Verbond, samen dus in 1 band, de Bijbel.
   Heel inconsequent, dat er wel een Koran naast staat (sinds wanneer? , nog maar kort dacht ik) en niet een hele rij boeken van allerlei religies en ismes.
   Shalom,
   Ben Kok (joods-chr.pastor)
   tora-yeshua.nl

   Like

   • Cathja zegt:

    @ benkok,

    ik vermoed dat alleen de Bijbel en de koran aanwezig zijn, omdat er naast christenen ook moslims in de Tweede Kamer zitten. Voor zover mij bekend is zijn er geen Tweede Kamerleden die bijvoorbeeld het Boedhisme aanhangen. Dan heeft het ook weinig zin om ‘heilige boeken’ van deze religie neer te zetten.
    Omdat Nederland van oorsprong een Joods/christelijke natie is, zou een eed zweren op de koran niet geldig mogen zijn. Ik ben niet op de hoogte of dit momenteel (al) toegestaan is.

    Like

   • BertG. zegt:

    Zover ik het kan terug vinden staat de koran er sinds 2005. Dus niet nog maar kort.
    Of iedereen het beseft, de betekenis, is wat anders.

    Like

   • BertG. zegt:

    Is de Thora dan weer wat anders, of is dat een andere benaming van de Tenach.
    Verwarrend allemaal.

    Like

   • Jan zegt:

    Nee, de Tenach staat er niet. Die staat er zogenaamd en is samengevoegd met de Christelijke Bijbel. Over de miserabele vertaling van de Tenach heb ik het dan nog niet eens gehad. Dat is nou precies het probleem en daarom heb jij het ook altijd over OT en NT en dat begint mij zo onderhand meer dan mateloos te vervelen. Voor mij niets ‘Nieuwe Verbond.’ Ik wordt meer dan iebel van die twee woorden. Het wordt tijd dat er een staat en los van de Christelijke Bijbel. Maar dat zie ik niet, beter, nooit gebeuren, want dan is de reactie precies als die van jou: “Hij staat er al.” Nee, hij staat er niet, er staat geen Koren of Stone Tenach.

    Like

 3. rs zegt:

  De Bijbel en de Koran hoeven/mogen helemaal niet in de Kamer te staan.
  Alleen het BURGELIJK WETBOEK!!!!!!!!! Punt uit !!!
  Waar iedereen zich aan heeft te houden. Ja, ook de moslims in Nederland!!!!!!!!!!

  Een sprookjesboek van Assepoester of van Kabouter Plop zou ik persoonlijk passender vinden………

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Goed zo @rs! Waar blijft, op die manier,in NL die zogenaamde scheiding van kerk en staat nu?!
   Kan iemand dit verantwoord verklaren of verklarend verantwoorden…
   Nee, dacht ik al.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Nee, Paul, maar ik begin me langzamerhand wel eens af te vragen, hoeveel Nederlanders er zijn, die die strikte scheiding van Kerk en Staat metterdaad w i l l e n .
    Oh, wèl waar het de islam en de Koran betreft, maar waar het de BIJBEL betreft begin ik mijn twijfels te krijgen, met betrekking tot het gelovige deel van Nederland.
    Een pluriforme site als deze vormt tenslotte een redelijke afspiegeling van de Nederlandse samenleving. En waar je alleen h i e r al af en toe tegenaan loopt…..
    Van een bepaald katje-om-niet-zonder-handschoenen-aan-te-pakken hier mag je er al niet eens voor uitkomen, dat je niet wakker ligt van een ontbrekende Bijbel op de hotelkamer, want dan kun je de vreselijkste beledigingen naar je hoofd krijgen. Geloof me, ik weet er van mee te praten!
    Dus zijn er kennelijk gelovige landgenoten, van wie er niet getornd mag worden aan de alomtegenwoordigheid van het ‘Boek der Boeken, óók in de Kamer, naar ik aanneem…..

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Theresa. Heel hartelijk dank voor je reactie. Zo, nu voel ik me weer helemaal thuis bij Bron!
    Ben het weer helemaal met je eens hoor. De definitieve en absolute scheiding van Kerk en Staat is het criterium en de lakmoesproef voor elke staatsvorm.

    Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @rs: 11.09. uur. Dat ben ik geheel met U eens. Ook ik ben 100% voor SCHEIDING van STAAT en KERK/GELOOF! En dat zeg ik als volgeling van Christus!

   Like

 4. rs zegt:

  Trouwens, mogen de mossels die in de Kamer komen/zitten op de Koran “zweren “????

  Als dat zo is, is het helemaal verderfelijk!

  Like

 5. Dr.Kwast zegt:

  rs @
  En daarom zal dat binnenkort ook wel plaats vinden. Al isis het alleen al om tegen te zijn

  Like

 6. Driek zegt:

  BertG zegt: Is de Thora dan weer wat anders, of is dat een andere benaming van de Tenach.
  Verwarrend allemaal.

  Beste BertG. ik heb het u onlangs nog uitgelegd. Het Oude Testament, de Thora etc. Maar u leest mijn commentaar blijkbaar niet.

  Like

  • BertG. zegt:

   Ik heb deze zeker wel gelezen. Anders was ik ook niet met deze vraag gekomen.
   Maar hier hebben ze ’t weer over een Tenach.
   Ik heb ‘m zelf vanochtend nog even terug gezocht of ik me niet vergist had in het woord Thora.

   Like

   • BertG. zegt:

    Voor u als Bijbel en wellicht Thora deskundige zal dit gesneden koek zijn.
    Voor mij niet en dan vraag ik het even. Zo leer ik hier nog eens wat bij.

    Like

   • BertG. zegt:

    De Joodse Bijbel, zoals u die noemt, heet de Thora, en die bestaat uit de eerste vijf Boeken van het Oude Testament (boeken van Mozes).

    Ik lees in de hele reactie nergens het woord Tenach.

    Like

  • BertG. zegt:

   Is er nog een antwoord mogelijk van iemand op mijn vast verschrikkelijke stomme vraag of het over dezelfde boeken gaat. Thora en Tenach.

   Like

   • Jan zegt:

    De Tenach bestaat uit 39 Bijbelboeken, de Thora bestaat uit de 5 boeken van Mozes, genaamd De Wet. Je vindt tekst en uitleg oa op http://nl.wikipedia.org/wiki/Tenach

    Het punt is nu dat de tekst van de Tenach, bijv. van de Koren-uitgave niet dezelfde is als die in de Christelijke Bijbel die bestaat uit OT en NT, de vertaling van het OT klopt vaak van geen kanten en daarom zegt iemand als Ben Kok steeds weer dat Jezus de messias is en dat hij God was/is. Dat krijg je als er slecht vertaald wordt. Vandaar dat ik schreef dat het eens tijd wordt dat er geen gebundelde OT en NT staat.

    Dat die koran er staat slaat nergens op want de westerse beschaving is niet voortgekomen uit ook maar één letter uit dat flutgeschrift.

    Like

   • Driek zegt:

    Beste BertG.
    De Tenach (Hebreeuws: תנ”ך – Tanach) is de bijbel van het jodendom. De Tenach bevat 39 Bijbelboeken die ook in het Oude Testament voorkomen (maar in een andere volgorde). Een alternatieve naam is Mikra wat ‘geschrift’ betekent.

    Let wel, meneer Bert, u dient onderscheid te maken tussen ‘THORA’, dat zijn de eerste vijf boeken van Mozes, zoals ik u eerder heb geschreven – , en de bovengenoemde ‘TENACH’.
    Het Jodendom kent velerlei geschriften, o.a. de Talmoed, met Talmoedische wijsheden en uitspraken van rabbijnen, echter ik denk niet dat u belangstelling zover gaat. Ik hoop dat u het nu een beetje begrijpt, want het Joodse geloof is vrij ingewikkeld. Lees in het Oude testament maar eens het Hoofdstuk Leviticus, met al zijn spijswetten.

    Like

   • BertG. zegt:

    Jan en Driek, ook nogmaals bedankt voor deze uitgebreide uitleg en wat het verschil is.

    Like

 7. Cathja zegt:

  @BertG. 6:55

  De Tenach bevat de 39 Bijbelboeken die ook in de Bijbel van de christenen voorkomen, maar niet in dezelfde volgorde. De Tenach kent dus niet het Oude Testament én het Nieuwe Testament, zoals bij de christenen, maar enkel het Oude Testament. De Tenach is dus de naam voor de Joodse Bijbel.
  De Thora zijn de eerste vijf boeken van Mozes, t.w. Genesis, Exodus, Leviticus, Numeri en Deuteronomium. Men noemt die boeken ook wel Choemash of Pentateuch.
  Dus: de Tenach is een Joods woord voor Bijbel.

  Ik hoop dat u hier iets aan heeft.

  Like

 8. rs zegt:

  Theresa Geissler zegt:

  20 september 2014 om 19:04
  ========================================================================
  Ik denk zelf dat er steeds MINDER mensen naar de kerk gaan. Kerken lopen al jaren lang leeg. Hier waar ik woon sluiten al twee Katholieken kerken ( verkocht aan een projectontwikkelaar ! ) Een wordt waarschijnlijk een Restaurant van gemaakt. En de “jeugdigen “zal het aan hun reet roesten wat er met de scheiding van Kerk en Staat gebeurd.
  De jeugd , althans het merendeel wat IK ken, is niet meer geinteresseerd in de Bijbel of de Thora, of weten zelfs NIETS van het “geloof “. Wordt dacht ik ook niet meer op school “onderwezen “……….. misschien op de School met de Bijbel……….

  Ikzelf heb ALTIJD Christelijk onderwijs MOETEN “genieten “,( moest zelfs nog examen doen in Bijbelse geschiedenis………op de HBS.) omdat dat toendertijd nog logisch was, want er waren maar 1 of twee scholen. Bij ons in het dorp konden wij kiezen tussen de CNSchool of de Openbare,,,,,,,,,,,,,
  Maar ik heb het geloof gelaten voor wat het is Ik geloof alleen nog maar in MIJZELF .Al vele jaren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s