SPD doet oproep aan Sarrazin om uit de partij te stappen

Screenshot 21

Thilo Sarrazin

(Vertaling: E.J. Bron)

De SPD heeft Thilo Sarrazin ten zeerste aangeraden om uit de partij te stappen. De aanleiding is een optreden van de voormalige Berlijnse wethouder van Financiën tijdens een bijeenkomst van de AfD in Bad Iburg vorige week vrijdag. “Ik zou willen dat de heer Sarrazin zichzelf en ons allemaal een plezier doet en de consequenties aanvaardt dat hij de waarden van de Duitse sociaaldemocratie niet meer deelt”, zei de secretaris-generaal van de SPD, Yasmin Fahimi tegen de “Neue Osnabrücker Zeitung”. De SPD zou het heel goed redden zonder Sarrazin.

Sarrazin ziet goede kansen voor de AfD

Sarrazin zal ´s avonds voorlezen uit zijn nieuwe boek “Der neue Tugendterror” (De nieuwe Deugdenterreur). Daarna vindt er een gezamenlijke discussie plaats met de voorzitter van de AfD van de deelstaat Niedersachsen, Paul Hampel. In deze discussie zal het ook gaan over de jongste verkiezingssuccessen van van de AfD bij de verkiezingen in de deelstaten Brandenburg en Thüringen.

Sarrazin had afgelopen zomer de AfD goede kansen gegeven om zich duurzaam in het Duitse partijenlandschap te vestigen. Schuld daaraan zou o.a. de politiek van de Duitse bondskanselier Angela Merkel (CDU) zijn, wier partij onder haar leiding talrijke liberaalconservatieve standpunten verlaten zou hebben. Een voorwaarde voor de vestiging van de AfD zou volgens Sarrazin echter ook zijn dat de eurocritici “innerlijke stabiliteit” vinden.

Proces van uitsluiting tegen Sarrazin mislukte

Voor secretaris-generaal Fahimi bestaat de AfD echter uit rechtspopulisten, die zich alleen maar in een “kleinburgerlijk gewaad” zouden kleden. In een interview noemde ze de partij na de deelstaatverkiezingen in Brandenburg en Thüringen zelfs “bruine soep”. Daarop deed de AfD aangifte tegen Fahimi wegens belediging.

De SPD had in het verleden al zonder succes een proces van uitsluiting tegen Sarrazin op gang gebracht. Ze beschuldigde hem ervan met zijn these over de immigratiepolitiek buitenlanders beledigd en gediscrimineerd te hebben. De verantwoordelijke commissie besliste echter dat Sarrazin lid van de SPD mocht blijven.

Bron:
http://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Rotzakken, Socialisten, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

13 reacties op SPD doet oproep aan Sarrazin om uit de partij te stappen

 1. fleckie zegt:

  …………….’MERKEL :JODEN HOREN BIJ DUITSLAND’,Nw. Isr. WEEKBLAD 19.9.2014
  ‘ Joden moeten zich veilig voelen in Duitsland en hun maniervan leven is onderdeel v.d.Duitse identiteit’.Dat zei de Duitse bondskanselier Angela Merkel ..afgelopen zondag op een demonstratie tegen antisemitisme in Berlijn, die werd georganiseerd door de Centrale Raad voor Joden in Duotsland en samenvalt met het Joods Wereld Ongres in de Duitse hoofdstad. ” Met deze demonstratie maken we duidelijk dat Joden welkom zijn in onze samenleving”, zei Merkel.” Diegenen die antisemitische haat verspreiden, misbruiken onze vrijheid van meningsuiting. Het stoppen van antisemitisme is onze plicht, net zo als het stoppen van islamofobie”. Merkel gaf eerder al aan dat ze zich veel zorgen maakt over de toename van antisemitisme. Er is. ‘geen enkele Joodse instelling in Duitsland die geen politiebewaking nodig heeft,zei ze. Zo.’n vierduizendmensen kwamen naar de demonstratie bij de Brandenburger Tor, in het centrum van Berlijn. Behalve Merkel spraken o.a.ook de burgemeester van Berlijn , enkele kerkleiders, de president van de Centrale Raad voor Joden in Duitsland en de president van het Joodse Wereld Congres de menigte toe.#########################################################

  Like

  • fleckie zegt:

   ……………’40% EUROPESE JODEN VERBERGT IDENTITEIT’.Nw. Isr.Weekblad 19.9.2014.
   Veertig procent v.d. EUROPESE Joden VERBERGT zijn identiteit. Dat verklaart het Rabbinical Center of Europe(RCE) en de European Jewish. Association . De organisaties,beide onder leiding van. De BrusselseChabad rabbijn Menachem Margolin, zeggen deze data te hebben. Verkregen van ruim honderd rabbijnen ..en..RCE-leden over heel Europa.Duidelijkheid over de onderzoeksmethode ontbreekt echter. …………In hetzelfde rapport staat dat ‘ 80 procent v.d.Europese Joden gemengd trouwt’. Het aantal synagogebezoekers zou wel zijn gestegen met 17 procent ten opzichte van vorig maar.Driekwart van de Joodse kinderen in Europa zouden niet naar een Joodse school gaan. Van de ondervraagden gaf 66 procent aan last van antisemitisme te hebben. Een derde zou emigratie overwegen n.a.v. verhoogd antisemitisme . Op een persconferentie in Tel Aviv in april zei Moshe Kantor,voorzitter v.h.European Jewish Congress:”NORMAAL JOODS LEVEN WORDT ONHOUDBAAR IN EUROPA ALS DE ANGST EN ONZEKERHEID NIET AFNEMEN”.#############################################

   Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @fleckie: 09.42. uur. Merkel is een grote HYPOCRIET! Ze weet verdomde goed, dat islamfobie een terechte gedragsuiting is, maar het vuile loeder lult daar omheen. Net zo’n gladde aal als bij ONS RUTTE!

   Like

 2. Wachteres zegt:

  Ik begrijp niet dat Sarrazin lid blijft van deze partij. Of hij moet al denken dat hij de SPD van binnenuit kan veranderen. Voor mij ben je enigszins ongeloofwaardig als je bij een partij blijft hangen waarmee je essentiele opvattingen niet meer deelt.

  Toen ik door kreeg waar de PVDA in werkelijkheid voor stond, heb ik onmiddellijk mijn lidmaatschap opgezegd.

  Waarom voegt hij zich niet bij AfD. Lijkt me meer een partij voor hem.

  Like

  • Jan zegt:

   Wat voor boete heb je gedaan, toen je besefte waar de roden voor stonden? Voetreis naar Rome? Zelfkastijding? Santiago?

   Like

  • BertG. zegt:

   Waar de pvda werkelijk voor stond had ik al zo’n 35 jaar geleden door.
   Hoelang heb het bij jou geduurd voordat je daar achter kwam.
   Doordat vele dit lang niet door hadden zitten we nu in de ellende met ze alle.

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ik was jaren lid van de VVD -op een leeftijd, dat je allemaal ‘links’ was, en ik daarom juist niet, zogezegd- maar ikzag er gaandeweg minder in, toen Wiegel eenmaal geen fractieleider meer was.
   Eigenlijk was hij de Wilders van de jaren ’60 en ’70……HIJ was hèt gezicht, het karakter van de VVD!

   Like

 3. ieznogoud zegt:

  SECRETARIS-GENERAAL van de SPD Fahimi! Een beter voorbeeld van elitair gedrag kan je je nauwelijks voorstellen. Alsof haar geestelijke bagage zwaarder gaat wegen door het hebben van die overdreven titel.
  En die heeft het dan over zich kleden in een ‘kleinburgerlijk gewaad’.
  Zij kan zich beter druk maken over de ‘gewaden’ waarin haar geloofsgenoten zich kleden en waar die gewaden dan wel precies voor staan en wat ze in die gewaden uitvreten.
  Per definitie vindt ik het niet passen dat buitenlanders zo’n grote mond hebben in de landen waar ze, meestentijds uit oogpunt van financieel gewin, zijn neergestreken.
  Maar goed, de brutalen hebben de halve wereld en de rest moet dus onder al die andere mensen worden verdeeld.

  Like

 4. Jan zegt:

  Sociaaldemocratie is een onzinwoord want socialisme en democratie sluiten elkaar uit. Geldt ook voor democratisch socialisme. Ik begrijp ook niet waarom Sarrazzin nog een seconde lid wil zijn van de naziclub.
  Het politiek correcte taalgebruik heeft zich zo ingevreten in dat linkse volk dat die roden niet eens meer merken dat zij liegen, ze kunnen niet eens meer anders. Als iemand de waarheid vertelt denkt dat volk dat de ander liegt.

  Like

 5. Sjaak zegt:

  En zo een politike moslimprostutieerte bepaalt dit ?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s