70.000 Syriërs zoeken heil in Turkije afgelopen 24 uur

Screenshot 35

Syrische vluchtelingen bij de grens met Turkije

In slechts 24 uur tijd zijn 70.000 Syriërs en Koerden voor aanvallen van de terreurbeweging Islamitische Staat (IS) naar Turkije gevlucht. Dat heeft de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties (UNHCR) gemeld. De toestroom van vluchtelingen zorgt voor problemen bij de Turkse grens. Turkse veiligheidstroepen zouden traangas en waterkanonnen ingezet hebben, meldt persbureau AP.

Turkse troepen zouden vandaag in botsing zijn geraakt met Koerden in een dorp bij de grens van Turkije en Syrië. Het geluid van schoten was te horen aan de Syrische kant van de grens. Het is nog onduidelijk wat er precies gebeurd is. Het door de Turkse staat gerunde Anadolu Agency meldt dat Koerdische demonstranten stenen gooiden naar de Turkse veiligheidstroepen nadat die de grens tijdelijk hadden gesloten wegens de enorme toestroom van vluchtelingen. Volgens de politie ter plaatse wilden de troepen voorkomen dat er nog meer vluchtelingen de grens overstaken naar Turkije.

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)
De Volkskrant

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, ISIS, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Koerden, Moslims, Rotzakken, Syrië, Turkije. Bookmark de permalink .

18 reacties op 70.000 Syriërs zoeken heil in Turkije afgelopen 24 uur

 1. peterselie1 zegt:

  Welnu ik gun de Erdogan veel Syrische asielzoekers, krijgt men in Turkije ook maar met het fenomeen te maken waar de Noordelijke EU landen óók mee opgescheept zitten.

  Like

  • windwens zegt:

   Ik zeg Karma, wat je zaait zal je oogsten.

   Like

   • peterselie1 zegt:

    Wat ook prima voor de gemoedsrust is windwens, dat Erdogan ook heel lastig met de Koerden kan afrekenen, ik hoop dat de Koerden Erdogan zodanig het leven zuur maakt dat zijn plannen voor Turkije als islamitische grootmacht in duigen valt.

    Like

  • Seculiere zegt:

   Beste Peterselie1, ik weet niet hoeveel migranten Nederland telt. Maar in Belgie is 1 op 10 een migrant. In Turkije is dit nu al 1 op 4….U draait de rollen om.
   Turkije is het 3e land die het meest geld heeft aan noodsteun…

   Like

   • Harry zegt:

    Ja wat een ellende he , die invasie van al die lui ?
    Maar wij zouden graag verschoond blijven van die moslim invasie .
    De islam staat toch voor menselijkheid ? Dat beveelt dat idiote boek toch ?
    Typisch dat ze de grens gesloten hielden voor de koerden . Help je eigen soort !
    Want wij willen niet nog meer van die godsdienstwaanzinnigen .

    Like

   • peterselie1 zegt:

    Beste Seculiere, heb het even opgezocht waar het op neer komt dat 1 : 4,7 van allochtone afkomst is. Wanneer de cijfers kloppen want óók het CPB heeft er een handje van weg om creatief met cijfers om te gaan. Wat Nederland aan noodsteun heeft gegeven aan de Zuidelijke Eurolanden is gewoonweg buiten proporties. Daarbij gun ik de Turken veel ellende, omdat Erdogan gewoon een islamitische dictator is en van Turkije een super islamitische staat wil maken, waarin géén plaats is voor secularisme, dit laatste moet u toch wel aanspreken.>>>>

    http://statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?VW=T&DM=SLNL&PA=37325&D1=0&D2=a&D3=0&D4=0&D5=0-4&D6=l&HD=110629-1412&HDR=G5,T,G3,G2,G4&STB=G1

    Like

 2. Yvonne van Cleef zegt:

  Wel graag daar blijven!

  Like

 3. Willie zegt:

  Run , and you’ll die tired , US Marines gezegde

  Like

 4. Willie zegt:

  Wat die Syriers moeten doen :ipv gaan te lopen , beter een geweer pakken en die isisisisisis op hun KLOTEN schieten :aanval is nog altijd de beste verdediging

  Like

 5. fleckie zegt:

  ……..Uit ‘CHRISTENEN voor ISRAEL’ NOVEMBER 1998 !!!:…’SYRIE RICHT BLOEDBAD AAN ONDER …LIBANESE CHRISTENEN’…… oktober is een uitstekende maand geweest voor de Syrische president Hafez Al-Assad. Terwijl de aandacht v.d.wereld gericht was op het tragische incident op het Tempelplein ging hij zijn gang in LIBANON. De Libanese maronitische generaal Michel Aoun werd ten val gebracht. Op deze wijze kon Assad zijn greep op LIBANON aanzienlijk verstevigen. En onder de aanhangers van Aoun richtten de SYRISCHE SOLDATEN EEN SLACHTING AAN……DE WERELD ZWEEG…………Aoun leidde het laatste. Bolwerk van verzet in Beirout TEGEN de SYRIERS. Vorig jaarmarkt begon hij zijn’ bevrijdingsoorlog’ om LIBANON van de Syrischebezetting te ontdoen. Aoun weigerde ook de overeenkomst te erkennende de Libanese parlementariërs in oktober vorig jaar in TAIF(SAOEDIE-Arabie ) gesloten hadden., omdat dit plan volgens hem ‘LIBANON NAAR DE HEL ‘ zou leiden. Begin dit jaar raakte Aoun slaags met de militie van de falangistenleider Samir Geagea. Zeker 1200 Libanezenverloren het leven bij deze inter-christelijke oorlog en Beiroet werd verder aan puin geschoten. Aoun zocht in zijn verzet tegen de SYRIERS de steun van Israel. Maar Israel gaf hem deze hulp niet,omdat het zich niet opnieuw in het LIBANESE WESPENNEST wilde steken. Bovendien had Aoun zich, paradoxaal genoeg,meer dan eens antisemitisch uitgesproken. Zo sprak hij wel over de Israëliërs als de ‘kleine Hitlers’………..Aoun werd gesteund door Irak,Niet omdat de Iraakse leider Saddam Hoessein zo begaan was met het lot v.d.Libanese christenen………..Syrische bommen………
  Het was de Libanese presidentHyas al–Hrawi , ook al eenchristen die de hulpvan de Syriers. Tegen de dissidente generaal inriep. Op 13 oktober , 15 minuten nadat de Syrische bommen neerregenden opheft presidentiële paleis waarin Aoun. Verblijft, vluchtte Aoun naar deFranse ambassade. Hij riep zijn soldaten op de wapens neer te leggen. Maar het bleek dat althans enkele honderden christenen na hun overgave EEN GRUWELIJK LOT WACHTTE. de Franse pers gaf daarvan voorbeelden. ‘Paris Match’ van 1 november citeert ooggetuigen die meldden dat SYRIERS krijgsgevangenen in GEKNIELDE HOUDING door het hoofdofficier in de borst schoten. Het aantal slachtoffers is nierbekkens,maar berichten spreken over honderden vermoorde. Christenen. De christenen die Aoun steunden bleken VOGELVRIJ. ……….Ook beschreef ‘PARIS MATCH’ hoe Dany Chamoun, die de laatste hoop v.d.christenenop onafhankelijkheid ..van…de….Syriers ..vormde, en die zich pro-Israel opstelde , uit de weg werd geruimd. Dany Chamoun was de zoon van de christelijkeoud-president Camille Chamoun, die van geen compromis wilde horen. Op 21 oktober, enkele dagen nadat de Syriers zijn lijfwachten hadden ontwapend ,schoten Syrische terroristen de ‘Libanese Kennedy’ zijn vrouw Ingrid en hun twee zoontjes Tarek(7) en Julian(5) dood. Alleen hun tien,aaneenhouden dochtertje Tamara overleefde het . Dit bloedbad kreeg nauwelijks aandacht in de wereld-pers. De Ver.Staten, Frankrijk en de VERENIGDE NATIES zwegen.Joden kunnen niet begrijpen dat de zogenaamde. …CHRISTELIJKE LANDEN hun EIGEN BROEDERS LATEN UITMOORDEN.
  …..DE VERENIGDE. NATIES….. De slachting die de SYRIERS AANRICHTTEN is vrijwel ONGEMERKT voorbij gegaan in de wereld. De DIPLOMATEN in de VERENIGDE NATIES hielden zich liever bezig met de vraag hoe zij ISRAEL HET BESTE KONDEN VEROORDELEN voor de dood van 17 palestijnen. Op de Tempelberg. De Israelische krantencommentatoren hadden moeite een rationele verklaring te vinden voor het GEDRAG van de VERENIGDE NATIES,.in de commentaren klonk op de achtergrond een stille ongerustheid mee,voor de houding van de wereld jegens Israel.” Het feit dat de moord op de mensen van Aoun zo spoedig na het incident op de TEMPELBERG gebeurde,maakt het zwijgen van de wereld over deze zaak zo ontstellend”, schreef de krant ”ma’riv’ op 21 oktober. ” op de Tempelberg werden mensen gedood die zonder aanleiding STENEN GOOIDEN OP ONSCHULDIGE EN ONGEWAPENDE AANBIDDERS. Ze staken een politiebureau in brand en trachtten de agenten letsel toe te brengen. Maar in Libanon werden mensen die zich hadden overgegeven IN KOELEN BLOEDE VERMOORD. voor een ogenblik leek het alsof Frankrijk de Ver.Naties vroeg actie te ondernemen. Maar Parijs werd verkeerd begrepen, het wil een onderzoekscommissie over de Tempelberg, Niet In BEIROET. ……….OOK het blad ‘yediot Ahronot’ reageerde ontzet. ” In Beiroet doden. De SYRIERS NIET ALLEEN SOLDATEN, MAAR..OOK…HONDERDEN GEVANGENEN EN BURGERS. Getuigen maken melding v.d.executie van vastgebonden mensen en de verkrachting van nonnen. DE WERELD EVENWEL BLIJFT ZWIJGEN. De Ver.Staten, die ASSAD TOESTEMMING GAF AOUNTE ELIMINEREN, wil nu het verspillen van bloed van honderden slachtoffers NIET ZIEN. Maar er zal een delegatie naar Beiroet of DAMASCUS gezonden worden”………HEILIGHEID van LEVEN…….Volgens delibanon specialist Dr. RafaelIsraeli v.d. Hebreeuwse Universiteit in JERUSALEM, laat de houding v.d.Ver.Naties zien dat het deze organisatie niet gaat om de heiligheid v.h.leven of om hoeveel mensenrechten ergens worden gedood, MAAR OM WIE HET DODEN UITVOERT. “Als het de Joden zijn is de hele wereld er tegen, maar als het ASSAD IS, dan is het in orde.,dan wordt het geaccepteerd”. Ook zullen de naties, nu ze zien dat de christelijke minderheid iIn LIBANON GEEN ROL VAN BETEKENIS MEER SPEELT, de zijde van de winnaars kiezen,aldus Israëli. Deze winnaars zijn volgens hem de ‘Arabische nationalisten en..sji-itische. Organisaties als de AMAL en Hizbollah. ” de dienst in de VERENIGDE NATIES WORDT UITGEMAAKT ..DOOR…DE…VIJF..PERMANENTE LEDEN EN…..DE …DERDE…WERELDLANDEN” Niemand wil de moslims voor het hoofd stoten”.

  Like

 6. windwens zegt:

  Zouden ze weer komen met van die gammele tentjes of krijgen ze net als in Duitsland van die mooie geschakelde containers die niet onderdoen voor een mooie woning?
  Buiten dit gekakel wil ik ze hier niet hebben, Turkije heeft mee geholpen het probleem te veroorzaken, en doet het nog steeds dus ook de rommel opruimen en goed zorgen voor de luitjes die over komen waaien. Anders ga ik wel voor ze klagen bij Amnesty dat ze beter behandeld moeten worden geen probleem. Als ze maar lekker blijven bivakkeren in Turkije.
  Zo en mogen dan de zegen van Allah groots zijn.

  Like

 7. peterselie1 zegt:

  Nu weten de Turken het óók eens, hoe het is om overspoelt te worden met vreemdelingen.

  Vluchtelingen overspoelen Turkije, De afgelopen 3 dagen zijn meer dan 130.000 Koerden uit Syrië de grens met Turkije overgestoken op de vlucht voor terreurbeweging IS. Dat heeft de Turkse regering vanochtend laten weten. >>>

  http://www.elsevier.nl/Buitenland/achtergrond/2014/9/Door-IS-opgejaagde-Syrische-Koerden-vinden-toevlucht-in-Turkije-1604177W/?masterpageid=158493

  Like

 8. Jean zegt:

  Die vuile turk met dat kovoddenwijf ijn beide islamneukers dus vuiligheid.
  Een westerling moet al helemaal gek zijn om nog naar dergelijk gevaarlijk land op vakantie te gaan, al boden ze mij 6 maanden gratis in een 5 sterren hotel aan dan nog zou ik niet gaan, reden, ik walg van alles wat onder waanzindictatuur loopt in dit geval die barbaarse islam smeerlapperij.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s