De 10 meest actieve terreurbewegingen ter wereld: Allemaal islamitisch (7) of socialistisch (3)

Screenshot 36

(Door: Michael Mannheimer – Vertaling: E.J. Bron)

De huidige terreur op onze aarde heeft een naam: Hij is islamitisch of socialistisch. Onder de 10 grootste terreurbewegingen van 2013 waren er 7 islamitisch gemotiveerd en de overige 3 waren van socialistische oorsprong. Moslims en socialisten opereren tegenwoordig op terroristisch gebied echter onafhankelijk van elkaar. Wat in de jaren-70, het decennium van de vliegtuigkapingen en het Olympisch bloedbad in München, nog anders was. Linkse terreurbewegingen werkten vaak nauw samen met islamitische. Legendarisch is de samenwerking van de RAF met Palestijnse terreurorganisaties als de PLO en de “Zwarte September”. Ook bekend is de nauwe samenwerking van socialistische staten met linkse en islamitische terreurbewegingen.

De DDR rustte RAF-terroristen uit (tegenwoordig zit haar Staatspartij onder een andere naam in het Duitse parlement), gaf hen een veilige schuilplaats en hielp ook de Palestijnen bij diverse terreuracties. Maar de samenwerking van de linksen met de islam werd nooit helemaal stopgezet. In bijna alle westerse landen zijn het de linkse partijen die zorgen voor de immigratie van miljoenen moslims, hun moskeebouw stimuleren, de islam – tegen de realiteit in – een “vreedzame religie” noemen en iedere kritiek op hem genadeloos vervolgen, waarbij rechters er niet voor terugschrikken zelf de wet te verdraaien als het gaat om de veroordeling van islamcritici.

In de islam en het socialisme hebben twee totalitaire systemen elkaar gevonden, die meer op elkaar lijken dan men op het eerste gezicht zou denken. Beide systemen hebben een analoog vijandbeeld: In de islam zijn het de “ongelovigen”, in het socialisme de “kapitalisten”, die uitgeroeid dienen te worden, opdat – en dat is nog een analogie – de utopische heilsbelofte van een eeuwige vrede op aarde komt. Beide voeren hun strijd tegen de vijand niet met woorden, maar door middel van geplande en idealistisch gefundeerde massamoord: De islam staat met 300 miljoen in naam van Allah vermoorde “ongelovigen” op de eerste plaats, het socialisme met 130 miljoen in naam van Marx, Lenin, Stalin en Mao vermoorde “feodalisten”, “kapitalisten” en “westerse agenten” op de tweede plaats van de ranglijst van meest genocidale ideologieën in de wereldgeschiedenis. Het best – althans dat vind ik – geeft de volgende samenvatting de overeenkomsten tussen de islam en het socialisme weer: “Terwijl de islam een politieke ideologie is die zich camoufleert als religie, gaat het bij het socialisme om een religie die zich camoufleert als politieke ideologie.”
(Door: Michael Mannheimer)

De 10 meest actieve terreurbewegingen ter wereld

Al decennia lang wordt de wereld geteisterd door islamitische en linkse terreur. Beide ideologieën ontkennen dit. Het is een voortdurend spel van misleiding en ontkenning, waarmee zij de wereld bij de neus nemen. Schuldig, aldus moslims en terroristen, zijn altijd de anderen. Maar de feiten liegen niet. Lees hieronder de ranglijst van de tien gevaarlijkste terreurbewegingen uit het jaar 2013:

10e plaats: Bangsamoro Islamitische Bevrijdingsbeweging (BIFF)  

Korte profielschets: In het zuiden van de Filipijnen vecht de BIFF voor een onafhankelijke islamitische staat. In september maakte de BIFFR gemene zaak met de groepering Abu Sayyaf, die in het jaar 2000 de Duitse familie Wellert ontvoerde.

Terreur in het jaar 2013: 34 aanslagen, 23 doden.
—————————————————

9e plaats: FARC

Korte profielschets: De in 1964 opgerichte marxistische guerrillabeweging propageert een herverdeling van de rijkdom en wijst een invloed van buitenlandse ondernemingen en landen in Colombia af. Tot haar programma behoren ontvoeringen. Veel aandacht kreeg de ontvoering van de presidentschapkandidate Ingrid Betancourt, die pas zes jaar later bevrijd kon worden.

Terreur in het jaar 2013: 77 aanslagen, 45 doden.
————————————————–

8e plaats: Al-Qaida op het Arabisch Schiereiland (AQAP)

Korte profielschets: Deze tak van Al-Qaida werd in 2009 opgericht door Saoedische en Jemenitische Al-Qaida-strijders. In 2009 probeerden AQIP-terroristen bijvoorbeeld een vliegtuig van Delta Airlines met 278 mensen aan boord van Amsterdam naar Detroit op te blazen. Een tijdlang gold de groepering als de meest actieve van Al-Qaida.

Terreur in het jaar 2013: 84 aanslagen, 177 doden.
————————————————–

7e plaats: Nieuwe Volksleger (NPA)

Korte profielschets: De NPA is de militaire arm van de Communistische Partij van de Filippijnen CPP-ML. Ze wil een marxistische regering afdwingen.

Terreur in het jaar 2013: 118 aanslagen, 88 doden.
————————————————–

6e plaats: Tehrik-i-Taliban Pakistan (TPP)

Korte profielschets: In 2007 sloten 40 stamleiders en militanten zich aaneen om hun aanslagen op de NAVO- en ISAF-troepen in Afghanistan te coördineren. Ook aanvallen op het Pakistaanse leger behoorden tot het programma. Het doel was het doordrukken van het islamitisch recht overal in Pakistan en de “heilige oorlog”. In het jaar 2009 verkreeg de groepering, die nauwe contacten met Al Qaida zou onderhouden, bijvoorbeeld de volledige controle over het Swat-dal – waarin de bekende jonge activiste Malala door radicale islamieten aangevallen en zwaar verwond werd.

Terreur in het jaar 2013: 134 aanslagen, 589 doden.
————————————————–

5e plaats: Al-Shabaab

Korte profielschets: De organisatie Al-Shabaab (in het Nederlands “De Jeugd”) ontstond in 2006 in het Somalische Mogadishu als tak van de “Unie van de Islamitische Rechtbanken” (UIC), die destijds de stad beheerste. De UIC werd door Ethiopische troepen, ondersteund door VN-troepen, uit de hoofdstad verdreven. Anders dan de opvolgerorganisatie van de UIC wees Al-Shabaab een vredesakkoord met de overgangsregering af en propageerde de globale Jihad. Intussen is ze de controle over Mogadishu kwijtgeraakt.

Terreur in het jaar 2013: 195 aanslagen, 512 doden.
————————————————–

4e plaats: Communistische Partij van India (CPI)

Korte profielschets: De CPI is een aaneensluiting van twee communistische respectievelijk marxistisch-leninistische groeperingen in 2004. Zij willen een strikt klasseloze maatschappij en streven naar een omwenteling. Het aantal aanhangers wordt geschat op 40.000, van wie velen bewapend zouden zijn – ook kinderen.

Terreur in het jaar 2013: 203 aanslagen, 190 doden.
————————————————–

3e plaats: Boko Haram

Korte profielschets: De groepering werd in 2002 opgericht met het doel westers onderwijs in het land te verhinderen. Het laatst kwam Boko Haram in het nieuws met de ontvoering van 276 (meest christelijke)  schoolmeisjes. Op de lijst van gevaarlijkste organisaties in 2014 zal Boko Haram vermoedelijk ergens bovenaan blijven staan. Onlangs noemde de voormalige leider van de Amerikaanse terrorismebestrijding Boko Haram de meest dodelijke ter wereld.

Terreur in het jaar 2013: 213 aanslagen, 1.589 doden.
————————————————–

2e plaats: Islamitische Staat in Irak en (Groot-)Syrië (ISIS/IS)

Korte profielschets: ISIS kwam in 2013 voort uit de in 2002 opgerichte tak van Al-Qaida AQI, Al-Qaida in Irak. Haar doel is een radicaalislamitische staat van Irak via Syrië tot in delen van de Levant.

Terreur in het jaar 2013: 401 aanslagen, 1.725 doden.
————————————————–

1e plaats: Taliban

Korte profielschets: De Taliban ontstond in het midden van de jaren-90, kreeg binnen enkele jaren enkele tienduizenden aanhangers en bracht grote delen van Afghanistan onder zijn controle. De beweging terroriseerde het land met radicaalislamitische wreedheden. De groepering moordt nog steeds voor een radicaalislamitische staat en financiert zichzelf o.a. door opiumhandel.

Terreur in het jaar 2013: 641 aanslagen, 2.340 doden.
————————————————-
Bron:
http://michael-mannheimer.info
Auteur: Michael Mannheimer

Bron oorspronkelijk artikel:
www.huffingtonpost.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Communisme, Islam, Marxisme, socialisme, Terrorisme. Bookmark de permalink .

16 reacties op De 10 meest actieve terreurbewegingen ter wereld: Allemaal islamitisch (7) of socialistisch (3)

 1. BOTH BORN FROM THE MIDDLE-EAST SPIRIT …. as the actual “Deconstructionism of the White Adult’s Society” from the French-Jewish Jacques DERRIDA that is promoting Muslim Vote, Massive Immigration and Minorities. We struggle for our Nordeuropean Identity… far from Middle-East ! http://www.NordHansaMarine.com

  Like

 2. Aegolius cs zegt:

  VS waarschuwen voor nieuwe terreurgroep Syrië

  Amerikaanse geheime diensten waarschuwen voor een nieuwe, tot nu toe onbekende terreurgroep in Syrië, Khorasan genaamd.
  De groep is afgelopen jaar opgericht en wordt geleid door Muhsin al-Fadli (33). Hij was een vertrouweling van al-Qaedaleider Osama bin Laden (1957-2011), schrijft The New York Times zondag.
  Khorasan kan net zo’n grote bedreiging voor de Verenigde Staten worden als de terreurgroep Islamitische Staat, meent……….

  http://www.nu.nl/buitenland/3883635/vs-waarschuwen-nieuwe-terreurgroep-syrie.html

  Staten voelen zich bedreigd? Huh…. Staten joegen in het verleden honderdenmiljoenen mensen over de klink ter handhaving van zijne staat. Wat zou er nu anders aan deze “staatsgevoelens” kunnen zijn? Gewoon en heel duidelijk: koran versus ongelovige en het haar gevestigde staatsinstituut .
  Ik verzin het zomaar en op mijn 67ste wil ik het vervolg kan me gestolen worden.

  Like

 3. bobzelf zegt:

  Ja, als je zo eens rond kijkt bij die terroristen ,
  dat hebben de USA goed werk verricht ,
  eerst het gajus opleiden en dan bewapenen , en goed ook ,
  en dan door je eigen wapens b.v. Afghanistan uit geschoten worden , whahahahaaha

  MAAR :

  putin did it, kan niet anders Putin did it !!!

  gr. bob

  Like

 4. Aegolius cs zegt:

  En beste schrijver dezes, herinner ik me de “biologische tijdbom” van de jaren 60, maar “gelukkig” heeft het” cultuur geloof” dat mens mogelijk onsterfelijk gemaakt in haar hoogst primitieve overlevingsdrang op deze aardkloot.
  Nog even een lijstje wat vervelende “geloofspartijen” *en ik stel me zeer gerust over de voetwassing van het Vaticaan.
  Het allemaal goed komen.
  * Islamitische “groepjes”.
  https://ejbron.wordpress.com/2012/08/07/antwoord-op-martien-pennings-1/#comment-27349

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  De conclusies die Michael Mannheimer hier trekt zijn geheel juist. Het enige verschil, dat, grotendeels door de ‘omgekeerde’ camouflage, in het oog blijft springen, is echter tóch weer de rol van de vrouw binnen beide groeperingen. Het mag dan zo zijn, dat de politieke ideologie, vermomd als religie -de islam- eveneens haar vrouwelijke terroristen kent, zij ontkomen desondanks niet aan de eeuwige versluiering, die het onherroepelijke stempel drukt op hun ‘plaats’ binnen de hiërarchie.
  Het socialisme, de religie, vermomd als politieke ideologie, gaat althans nog uit van het gelijkheidsprincipe van iedereen, dus ook gelijkheid tussen de seksen, en kent dit onderscheid principieel níet. In dit verband moet trouwens ook nog gerefereerd worden aan het feit, dat het socialisme in beginsel Atheïstisch is en aldus geen totale onderwerping verlangt aan een “opperwezen” zoals allah. Het moge dan zo zijn, dat de werkwijzen van beide ideologieën in de praktijk voor het overige veelal hetzelfde uitpakken -zeker voor hun slachtoffers- maar deze verschillende uitgangspunten zijn toch te karakteristiek om te veronachtzamen.
  Ik voor mij vermoed althans, dat een Tanja Nijmeijer zich om die reden nooit ofte nimmer aangetrokken zou voelen tot welke islamitische terreur-organisatie dan ook. En een Samantha Lewthwaite nooit tot zoiets als de FARC. Beide richtingen hebben hun specifieke kenmerken, die ze onderling niet-inwisselbaar maken. En dat geldt zeker voor vrouwen.

  Like

 6. Bob Fleumer zegt:

  Wij zouden als westerse mensen wel iets kunnen doen; niet meer naar islamitische landen op vakantie en geen boodschappen meer doen bij islamitische winkels daarmee maken we duidelijk dat we kiezen tegen de islam.

  Like

 7. luckybee zegt:

  Ook in Indonesie heb je Jama’a Islamia de opvolger van de Darul Islam.In Sulawesi ,zijn ze nog steeds achter de Christenen (Menadonesen) en de animisten Toraja’s.En toch moeten wij de moslims betalen voor wat Westerling heeft gedaan om de Menadonesenen andere niet moslim volkeren tegen de Boeginesen te beschermen.En wij ? wij betalen ze het is ja onze Belastings geld.PvdA dank je wel.

  Like

 8. koddebeier zegt:

  Vandaar dat links het zo goed met moslims kan vinden !

  Like

 9. Info@massini.be zegt:

  Gefinancierd door kapitalisme

  Romano Massimo Verstuurd vanaf mobile device

  Like

 10. jitskesez zegt:

  Dit is op Voice in the Desert herblogden reageerde:
  Marx vond, Religie is de opium van het volk, maar dat slaat niet op de Islam. Dat is meer de methamphetamine van het volk.

  Like

 11. Yvonne van Cleef zegt:

  Kortom mag de conclusie luiden:islamitische terreur wordt ondersteund door links!

  Like

 12. guusvelraeds zegt:

  “Terwijl de islam een politieke ideologie is die zich camoufleert als religie, gaat het bij het socialisme om een religie die zich camoufleert als politieke ideologie.”
  (Door: Michael Mannheimer)

  Ook is het van belang de volgende typerende overeenkomsten tussen de islam en het socialisme te noemen:

  Zowel islam als socialisme zijn alle twee vijanden van de individuele vrijheid.

  Zowel islam als socialisme zijn alle twee vijanden van individuele verantwoordelijkheid en geweten.

  Zowel islam als socialisme zijn alle twee vijanden van een open dialoog

  Zowel islam als socialisme staan alle twee vijandig tegenover andersdenkenden.

  Zowel islam als socialisme zijn imperialistisch in hun doelstelling.

  Zowel islam als socialisme neigen naar persoonsverheerlijking van hun leidende figuren.

  Zowel islam als socialisme besteden veel werk en aandacht aan indoctrinatie processen.

  Zowel islam als socialisme zijn genadeloos voor afvalligen.

  Zowel islam als socialisme bedienen zich van collectief bedreven roof partijen.

  Verder ontbreekt er in het rijtje van socialistische massa moordenaars Adolf Hitler. Steeds opnieuw proberen de socialisten van na de oorlog Hitler als rechts neer te zetten. Over het algemeen genomen lukt dat ook nog aardig. Hitler was echter in zijn geheel niet rechts georiënteerd en stond bovendien zeer vijandig tegenover de kerk. Hij stond persoonlijk bezit toe maar dan had je ook zo’n beetje gehad. Hitler werkte volgens goed socialistisch gebruik met meer jaren plannen. Hitler schepte banen zoals alle socialisten doen. Hitler stelde alle bedrijven en de te produceren goederen en diensten verplicht onder streng toezicht van de staat en hij stond alleen toe dat partij leden carrière konden maken in het derde rijk en bedrijfsleven en op sleutel posities kwamen te zitten. Enzovoorts, enzovoorts. Hoe herkenbaar allemaal. Socialist tot op het bot. Voor de oorlog was er ook een zeer dicht samenwerkingsverband tussen Hitler en Stalin. Sterker ze hadden al samen een verdeling van Polen en de rest van Europa bekokstoofd. Toen Hitler de Sovjet Unie aanviel kon Stalin dit maar nauwelijks geloven. Tevens waren ruim voor de oorlog complete delegaties hoge SS officieren in de sovjet unie op excursie geweest om te kijken hoe de sovjets hun concentratie kampen hadden opgezet (goelags) volgens identiek patroon werden deze nadien door de nationaal-socialisten in heel Duitsland en later ook Polen opgericht. Zo werd o.a. ook een van de werkwijzen voor massa moord “”dood door arbeid en uitputting”” exact overgenomen van de sovjets.

  http://www.livingscoop.com/watch.php?v=MjQwMQ==

  Like

 13. Leo zegt:

  I S en ander slagersclans zijn het best te vergelijke met mobiele vernietigingskampen zonder
  prikkeldraad afrasterringen.

  Like

 14. ron zegt:

  De aller aller grootste terreurgroep is de islam met 1.5 miljard actieve en passieve leden. En ik voorzie een ramp op ons afkomen. Een genocide ramp.

  Like

 15. Pingback: De Dodenherdenking ‘islamitisch socialistisch antisemitisme’ – Fenixx.org

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s