HERINNERING: Lezing, georganiseerd door “Tolereer geen Intolerantie”

Screenshot 38

(Door: Ya´akov Siepman)

Shalom

Het nieuwe seizoen 2014/2015 is weer begonnen, waarin we hopen maandelijks weer een lezing aan te kunnen bieden.

De werkgroep “Tolereer geen Intolerantie” organiseert op zondag  5 oktober a.s. in Sneek een lezing getiteld “De geschiedenis van de islam en het Hindoeïsme.”

Hindoeïsme vs. islam: De grootste genocide op Hindoes van het Indiase subcontinent door Mohammedaanse bezetters in een periode van ruim 800 jaar (800 na Chr. tot 1700 na Chr.) is formeel nooit erkend door de wereld. Vandaar dat er zoveel onbegrip van de wereld/in het Westen is over wat er allemaal gaande is in India. In bovengenoemde periode zijn ruim 90 miljoen Hindoes vermoord! De allergrootste Holocaust/Genocide in de geschiedenis van de mensheid.

Wat ga ik u tijdens deze lezing  vertellen?

* Introductie van mezelf. Wie ben ik?
* Wat heeft de islam gebracht in Bharat (India)
* Hoe heeft dit kunnen gebeuren?
* Waarom is dit haast onbekend in het Westen?
* Hoe wij verraden worden
* Wat is Taqiyya?
* Wie/wat is een dhimmi?
* Wie/wat is een kafir?
* Wat houdt Dar el Islam in?
* De vriendschap tussen India en Israël.
* Waarom is de mohammedaan nooit een verliezer?
* Is dit een voor bode voor het Westen?
* Tot slot hoop ik dat u thans zult begrijpen waarom Hindoes en muzelmannen in India leven als kat en hond, derhalve zult u eveneens begrijpen waarom veel Hindoes in Nederland achter de PVV staan!
* Gelegenheid tot vragen stellen.

Programma:

Inleiding: Talyah Coenraad, voorzitter ” Tolereer geen Intolerantie “.

Gastspreker & discussieleider:  Anand Soekhoe

De lezing duurt ongeveer anderhalf uur. Halverwege is er een pauze van 15 minuten.

Aan het eind van de lezing 10 minuten pauze, waarna er gelegenheid is om vragen te stellen of gediscussieerd kan worden over de inhoud van de lezing.

Entree: € 7,50 inclusief 1 kopje koffie of thee. Bar is open voor, drank & snacks

Verplicht aanmelden !!! op tolereergeenintolerantie@gmail.com,  aangezien het noodzakelijk is  om vooraf te weten welke ruimte in het gebouw we moeten afhuren.

Locatie en adres: Wijkcentrum  de Eekmolen, Frederik Hendrikstraat 22, 8606 EJ Sneek.

Deur open en aanvang:  Vanaf 13.30 uur bent u van harte welkom, aanvang lezing 14.00 uur

Voor meer informatie kunt u contact op nemen met:

Ya’akov Siepman:  yaakov.siepman@live.nl of bel 0651986970

Routebeschrijving vanuit Joure: A7 eerste afslag Sneek, u rijdt de Oppenhuizenweg op,voorbij de tweede rotonde benzinestation rechtdoor, na de rotonde 2e straat links, op de splitsing linker straat aanhouden. Na 500 meter rechtdoor, dan ziet u links het wijkcentrum .

Routebeschrijving vanuit Bolsward: A7 afslag Sneek-Oost – Leeuwarden. Rijd de Oppenhuizenweg op voorbij de tweede rotonde benzinestation rechtdoor, na de rotonde 2e straat links, op de splitsing linker straat aanhouden. Na 500 meter rechtdoor, dan ziet u links het wijkcentrum.

Openbaar vervoer vanaf het treinstation: bus naar Heerenveen, uitstappen in Sperkhem, Prins Hendrikstraat.

Te voet: ongeveer 20 minuten vanaf het station.

Met vriendelijke groeten en graag tot 5 oktober,

Ya´akov Siepman

Screenshot 39

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in hindoes, Islam. Bookmark de permalink .

30 reacties op HERINNERING: Lezing, georganiseerd door “Tolereer geen Intolerantie”

 1. windwens zegt:

  Godsamme wat een lokatie helemaal in het hoge noorden zou zo gaan, maar zonder vehicle is dit echt geen doen. Dan ook nog even 20 minuten va station, jammer.

  Like

 2. E.J. Bron zegt:

  Je kunt mij alvast noteren Ya´akov!

  E.J.

  Like

 3. priima bert je bent genoteerd

  Like

 4. Tom Hendrix. zegt:

  prima initiatief meneer Siepman. Een vraag aan U, zou een dergelijke lezing misschien ook eens gehouden kunnen worden in bijvoorbeeld Eindhoven of Nijmegen. Zelf zou ik er graag naar toe willen, maar de afstand van mijn huidige woonplaats naar Friesland, is niet te doen. Maar evengoed veel succes, meneer Siepman!

  Like

 5. luckybee zegt:

  Wij hebben een intollerante God.Exodus 20 vers1-26. Willen wij hem afschaffen? om je nooit niet.Dan liever alle Godddelozen naar hun vrienden in de Sahara sturen.

  Like

 6. jitskesez zegt:

  Ik ben waarschijnlijk ook van de partij, zal leuk zijn Yaakov weer eens te zien!

  Like

 7. Bas Koning zegt:

  Mensen zijn geen beesten. Dus op een dag beseften ze, dat ze misschien ook aardig tegen elkaar konden doen. Dat geweld maar beestachtig is. Dat het streven naar een geweldloze samenleving best de moeite waard zou kunnen zijn.

  Dat is dus het axioma: ‘wij streven naar een geweldloze samenleving’.
  Eerste variant: ‘laten wij totaal geweldloos worden’. Dat klinkt als een goed idee. Totdat er iemand of een groep mensen (kuch*islam*kuch) binnen komt wandelen die dat motto niet hanteert. Die kunnen dan meteen ongehinderd doorlopen en de macht grijpen. Wie totaalgeweldloos is, geeft geweld juist de kans. De popper-paradox.
  Tweede variant: ‘wij zijn geweldloos, behalve als wij geweld zien, dan hanteren wij desnoods geweld om dat geweld tegen te gaan’. Al een hele verbetering. Maar zodra wij geweld hanteren om geweld te stoppen, hanteren wij geweld, en gaan anderen misschien geweld hanteren om ONS geweld te stoppen. Het moet nog scherper.
  Derde variant: wij zijn geweldloos, behalve als wij BRONgeweld zien, dan hanteren wij desnoods REACTIEgeweld om dat tegen te gaan’. Kijk, nu zijn we er. Valt iemand ons aan, dan mogen wij ons verdedigen, en als iemand dan roept dat geweld ‘niet goed’ is, kijken we naar wie de bron is, de aanvaller is, en pakken we DIE aan, terwijl wij ook kijken wie er nu degene is die zichzelf (zijn land) verdedigt met geweld, en DIE gaan wij dan steunen. Het is van enorm belang om in te zien dat BRONgeweld slecht is, maar dat REACTIEgeweld om brongeweld te stoppen OK is, je kan zelfs zeggen dat brongeweld NIET met alle geweld tegenhouden eigenlijk een vorm van niet te tolereren agressie is.

  Sta ook even stil bij de ‘op en neer’ factor: A valt B aan (slechte A), B verdedigt zichzelf (B is ok), C valt B aan (slechte C), D valt C aan (ok, maar had beter A kunnen aanvallen), etc.

  En dan nog twee kanttekeningen: ‘stoppen zodra het doel bereikt is’, niet meer geweld hanteren dan strikt noodzakelijk om brongeweld te stoppen. En, closely related: ‘proportionaliteit’: als iemand met een vinger in je borstkast prikt, is het lomp en maakt het jezelf tot ‘bron’ van geweld, als je dat buitenproportioneel beantwoord (bijvoorbeeld door de borstprikker dood te slaan ofzo).

  Het grootste misverstand dat er bestaat is dat, als wij brongeweld met reactiegeweld bestrijden, wij ‘net zo slecht’ zouden zijn als het brongeweld. Dat is niet zo. Als iemand aangevallen word, is niets doen om het te stoppen net zo slecht als de aanvaller. Wie zo iemand verdedigt is NIET net zo slecht als de aanvaller.

  Brongeweld: slecht.
  Reactiegeweld om brongeweld te stoppen: goed.
  Niets doen, en het brongeweld laten winnen: SLECHT.

  En daarmee is de popper paradox opgelost, die van toepassing is op o.m. het streven naar geweldloosheid, en het streven naar maximale tolerantie. Maar ook op iets als stelen (stelen is slecht, iets terugpakken wat van je gestolen is, is ok).

  Wat betekend dit in de praktijk: wij streven naar geweldloosheid, de islam valt ons aan, wij moeten ons verdedigen, anders wint de islam. Doen wij NIETS, dan wint de islam, en zijn wij net zo schuldig als de islam die ons aanvalt.

  Like

  • Th.M. van Baarle zegt:

   Klinkt heel geleerd en aardig maar….
   Het lijkt mij goed om dat BRON-geweld te bestuderen. Waar komt dat vandaan. Hoe komen de daders zo gewelddadig?
   We komen dan op de PVV-doctrine. Niet de moslim maar de islam is slecht. We moeten uiteraard wel de moslim aanpakken die zich voor het toepassen van geweld op de islam beroept. Als blijkt dat alle – of een meerderheid – van de moslims die de islam aanhangen en de toepassing van geweld goedkeuren of tolereren dan valt er niet aan te ontkomen om de islam uit te schakelen. Islam uitschakelen is het onmogelijk maken om die dwaal-leer verder te verspreiden. Pas in het uiterste geval zou gedacht kunnen worden over de noodzaak om de moslims die geweld willen toepassen als opdracht van de islam uit te roeien. Zoals nu dus gebeurt met ISIS.

   Like

 8. Peter Rissing zegt:

  Kan er jammer genoeg niet bij zijn, lijkt mij heel intressant om ook op die manier meer over de islam te leren,

  Like

  • Driek zegt:

   Peter Rissing zegt:Kan er jammer genoeg niet bij zijn, lijkt mij heel intressant om ook op die manier meer over de islam te leren.

   Als u nu werkelijk zo geïnteresseerd bent in de islam, dan kunt er ook wel eens een boek over kopen, of op internet gaan zoeken. Er is genoeg te vinden en te lezen. U bent toch niet achterlijk?

   Like

 9. Wachteres zegt:

  Ya’kov, je kunt Henk en mij ook noteren!

  Like

 10. Giny zegt:

  U kunt mij ook noteren!

  Like

 11. Tom Hendrix. zegt:

  @Pieter: 21.51. uur, op 21/9. Pieter, Nijmegen is voor mij te doen. Hoe het georganiseerd dient te worden, is weer een andere kwestie. Misschien kan meneer Siepman ons wat tips geven. Verder is het voor mij het beste te doen, als het in de middag georganiseerd zou kunnen worden, of op een zaterdagmiddag. Dit i.v.m . het openbaar vervoer, ik dien de trein te nemen. Je mag gerust aan Hr. Bron mijn e-mailadres vragen Pieter. Dan kunnen we misschien binnenkort iets afspreken.

  Like

 12. Maria02 zegt:

  Locatie te doen voor ons, en geen gebrek aan zin ! Maar datum is wat lastiger, zou misschien eraan gesleuteld kunnen worden.
  Wat is het uiterste aanmeld datum aub?

  Like

 13. Tistochwat zegt:

  Wij komen ook; met twee personen en mogen met heer Bron meerijden.
  Bedankt, heer Bron!

  Like

 14. jowitteroos zegt:

  Als er iemand van Midden Nederland of vanuit Zuid Nederland met de auto gaat, houd ik me warm aanbevolen ;), ben anders voor de heen en terug weg met openbaar vervoer op Zondag 7 uur onderweg.

  Like

 15. Jan van Eechoud zegt:

  5 oktober. Jammer, ben ik nog op vakantie.
  Houd je ons wel op de hoogte van komende data?
  Mvg en succes

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s