ZELFREFLECTIE

Screenshot 34

(Door: Henk V.)

Ik neem het mijzelf in toenemende mate zeer kwalijk dat ik ooit ook lange tijd links stemde, gedachteloos er van uitgaande dat ”sociale politiek” goed was voor ons land, totdat het mij geleidelijk aan duidelijk werd welke dubieuze ingrediënten aan de linkse soep werden toegevoegd. Ik werd klaarwakker in de beginjaren negentig en deelde mijn bevindingen mee op PvdA-internetforums, waar ze niet welkom waren, en ook nadat ik mijn bijdrage opnieuw had ingezonden, vond men de tekst kennelijk niet geschikt voor publicatie. Toen wist ik genoeg. De waanzin had toegeslagen en het verstand was blijkbaar definitief op de loop gegaan.

Wanneer je dat eenmaal door hebt, dan wordt het heel snel onheilspellend duidelijk hoe ziek het linkse denken eigenlijk is geworden. Het kostte mij dan ook geen enkele moeite om links volledig in kaart te brengen en er genadeloos mee af te rekenen.

Nooit staat in het linkse denken de nuchtere realiteit voorop. Steeds is daar het IDEAAL van de prachtige nieuwe samenleving, vol medemenselijkheid en veronderstelde wederzijdse acceptatie. Steeds is daar een medemens die je in je denkwereld in het hoekje van de hulpbehoevende medemens manoeuvreert, waar die op jouw onontbeerlijke hulp zit te wachten. Een linkse Gutmensch is werkelijk verslaafd aan hulpverlening aan verdrukte, misdeelde, gediscrimineerde mensen. Links is gedrogeerd door haar eigen idealen.

Constante hulpverlening werkt als een drug, die ervoor zorgt dat jij je weer goed kunt voelen als mens, verheven boven de harteloze mensen. Daarom is links steeds op zoek naar nieuwe groepen mensen die ”achtergesteld worden”, want dat innerlijke zoeken is een dwangreflex die niet kan worden onderdrukt; links wil steeds op haar bezopen, irrationele manier de wereld blijven verbeteren.

In deze zoektocht naar hulpbehoevenden kreeg links hulp van een ideologie die alles behalve hulpeloos was en die de linkse verslaving haarscherp onderkende. De manier om links aan je kant te krijgen, heb ik al uiteengezet: speel maar slachtoffer, onbegrepene, achtergestelde, gekwetste (wat op een gevoelig zieltje duidt en links wil graag gevoelige zieltjes ONTZIEN) en links ontfermt zich over je. Dat is precies wat er steeds speelt tussen links en de islam.

Op die manier heeft links de islam VOLLEDIG in de armen gesloten en omdat links weigert in te zien dat de islam zeer ongewenste kanten bezit die wij hier nooit en te nimmer enige speelruimte moeten bieden, accepteert het ALLES wat er door moslims wordt gedaan, terwijl in extreme gevallen -denk aan ISIS- eenvoudig wordt gezegd dat de daden van die beweging niet bij de islam horen. Die geruststellende wetenschap stelt de linkse ziel gerust, want dan kan het islam knuffelen immers gewoon worden voortgezet!

Dankzij deze ongelofelijke kortsluiting in het linkse denken is er ook in de rechtspraak een tweedeling ontstaan met betrekking tot de beoordeling van misdrijven. Er treedt een verschil in strafmaat op zodra er misdadigers met een islamitische achtergrond worden veroordeeld. Er zullen altijd elementen van begrip en clementie een rol in de beoordeling spelen die nooit worden opgebracht voor lieden met een andere ideologische achtergrond.

In dat kader moet de politie werken, wetende dat men nooit kan doen wat een rechtgeaard agent zou willen doen. En hoe vreselijk dat zoiets in de praktijk uitwerkt laat bijvoorbeeld het boek van Franz Solms-Laubach zien.

Daarbij hebben de Duitsers die doorkrijgen wat er allemaal speelt in hun land een voordeel, want als ik het wel heb, kunnen zij, zich beroepend op een wetsartikel, ertoe overgaan om op zeker moment hun democratie ALS BURGERS daadwerkelijk te gaan verdedigen!

Ik betwijfel of wij die mogelijkheid ook officieel hebben. Maar dat doet niets af aan de enige conclusie die de burger rest wanneer hij het gezag dat ons moet verdedigen in elkaar ziet storten. Wij kunnen het ons niet veroorloven als weerloze slachtoffers ten onder te gaan in een spiraal van anarchistisch geweld dat vroeg of laat op onze samenleving wordt losgelaten.

Door:
Henk V.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

34 reacties op ZELFREFLECTIE

 1. wouteenhoorn zegt:

  Henk ben het zelfde straatje doorgewandeld. Geweldig artikel.

  Like

 2. Yvonne van Cleef zegt:

  Ook ik stemde in een grijs verleden Pvda,daarna Sp.Toen kwan Pim en mijn stem was voor hem!Daarna Wilders,en ik heb nooit meer anders gestemd dan Pvv!Op een gegeven moment gaan je ogen toch open?Alhoewel,als ik het gros van het volk bekijk en hun meningen hoor/lees,dan vrees ik het ergste!

  Like

 3. jitskesez zegt:

  Ik neem het mezelf niet kwalijk, ik ben voorgelogen! En zo helpe mij, na hun keiharde afwijzing en beschimpingen van alles christelijks, verwachtte ik stellig dat ze van de Islam al helemaal niks moesten hebben — ik kwam in 2002 terug naar ned. na meer dan 23 jaar in het buitenland, en toen ik van Ayaan Hirshi hoorde dacht ik dat ze bij de PvdA zat! Maar toen werd Theo van Gogh vermoord en ging ik me verdiepen in de Islam in Nederland en ben naar Wilders gaan luisteren. Sommige dingen van rechts zijn waren ff wennen, aan de andere kant is Wilders linkser dan Samsom want hij wil zeker WEL zorgen voor hulp aan die het nodig hebben nl. onze ouderen, die de PvdA alleen maar van hun pensioentjes en zorg berooft.
  Maar wat ik ze persoonlijk het meeste kwalijk neem is dat ze ons destijds de Pil zowat door de strot hebben geduwd met gruwelverhalen over overbevolkiing en Nederland zat al zo vol, en halen dan duizenden en nog eens duizenden vreemdelingen binnen die ongestraft fokken als konijnen, om zoveel mogelijk kinderbijslag te krijgen. Nederlanders wachtten 7 en 12 jaar voor een huurwoning, zij kregen er gelijk 1 toegewezen en wonen overal zowat gratis.
  Enfin de PvdA zaait wat ze hebben geoogst, nl. ze WAREN ooit de grote partij, nu hebben ze niks meer te zeggen want zich afzetten tegen Wilders lukt niet meer zo.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Laten we niet doorslaan: De Pil diende ook andere doelen.
   Het heeft bijgedragen aan de vrouwelijke onafhankelijkheid èn -seksualiteit. Het verloste de westerse vrouw voor een groot deel van al het getob om vooràl maar níet zwanger te worden, zolang je niet getrouwd was. Dat was hard nodig, ook al omdat de niet-moslima nu eenmaal anders in het leven staat dan de moslima, de biblebelt dan min of meer uitgezonderd. Verder wordt er nog wel eens achteloos aan voorbij gegaan dat al dat ‘fokken’ niet alleen (te) veel nieuwe moslims oplevert, maar tevens voor bepaalde vrouwen fysiek slópend is, zo erg, dat ze er aan onderdoor kunnen gaan. Daar mag ook wel eens wat meer bij worden stilgestaan, dat vrouwen nu eenmaal geen automaten zijn. -Of dieren zoals honden en katten, waarbij het ook zoveel gemakkelijker gaat. Door goede voorbehoedmiddelen zoals de Pil kon dat in de hand gehouden worden. Essentieel is daarbij natuurlijk wel, dat de VROUW -wier lichaam het ís- er te allen tijde zèlf over beslist: Als men namelijk de mànnen hierbij een al te grote stem in het kapittel zou gunnen, zou het, door hun andere kijk op de zaken, té vaak uitlopen op ófwel het automatenwerk, ófwel -nog afschuwelijker- onvrijwillige abortus. Zij kunnen zich er dus maar het beste bij neerleggen dat zij hierin helaas n i e t het laatste woord hebben!

   Like

   • jitskesez zegt:

    Je bedoelt vrouwen hebben zich kapotgewerkt beide een baan erop na houden en kinderen grootbrengen, die ze bij anderen moesten achterlaten en vooral niet zelf verzorgen. In plaats van genoeg te hebben aan huishouden met kinderen als werk, moesten we OOK nog belastingbetalers worden en ZELF voor ons pensioen werken. En je ziet hoe deze houding ALLEEN aan ons is opgelegd, Muslima’s denken zo niet en krijgen ook nergens te horen dat ze anders moeten. Zij krijgen WEL geld voor thuisblijven en kindertjes uitpoepen. En zo ons verdrijven, die zo nodig onze gezinnen moesten inkorten en afzeggen, om geld te verdienen, om die uitkeringen te betalen.

    Like

   • Tom Hendrix. zegt:

    @Theresa Geissler: 14.50. uur. Ik ben het in dit geval volkomen met jou eens, Theresa! Ik kom uit een gezin van oorspronkelijk 12 kinderen. Mijn vader was kleine zelfstandige, en werkte keihard voor de kost voor ons. Helaas was pa heel erg gevoelig voor de oproep van de RK kerk, om veel kinderen te verwekken. Uiteraard ben ik blij met mijn leven, daar niet van, maar als toen eind jaren ’40 en de jaren ’50 de pil zou zijn geweest, en mijn moeder mijn vader kon overtuigen dat genoeg kinderen op de aarde waren gezet, zouden er bij ons thuis nooit 12 kinderen ter wereld zijn gekomen. En ik respecteer mijn ouders nog steeds, hoewel ze overleden zijn, mis ik ze nog vaak. Maar ik vind dat Theresa in deze volledig gelijk heeft.

    Like

   • BertG. zegt:

    veel gelovigen zien vrouwen dan ook niet ALS een vrouw maar iets waar je mee kan doen wat in je opkomt. Zo staat het nou eenmaal beschreven ergens in.
    En als ze daar dan aan dood gaan, dan is het gods of allah idee daarover geweest en hoe het zou eindigen. Je lot die al vast ligt.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @jitskesez, 15.31u: Niet helemaal: ik bedoel tevens vrouwen, die weliswaar niet buitenshuis werken -moslima of niet- maar die eenvoudig fysiek kapót gaan aan al die zwangerschappen en na de zoveelste letterlijk doodbloeden. _Kwam vroeger vooral in zwaar-gelovige kringen vaak genoeg voor. Of men moest kiezen tussen de moeder en het kind, bij de bevalling en koos dan voor het KIND omdat de moeder ‘haar taak toch al volbracht had!’Beulswerk! We moeten vooral n iet over het hoofd zien, dat zwangerschappen en bevallingen niet bij alle vrouwen even gemakkelijk verlopen en dat ook hier te veel gewoon te veel is! Bij mij liep het twee maal uit op een keizersnee na 24 uur gemartel en ik dacht dat ik dood ging! Dat ik er twee gekregen heb was helemaal mijn eigen keuze omdat ik niet onder de gedachte uitkwam, dat één géén is. Ik heb het mijn ouders ook behoorlijk kwalijk genomen, dat zij liever hadden gezien, dat we het bij één gelaten hadden; dat zag ik weer als de zoveelste poging van hun kant om me uit louter overbezorgdheid iets te ontzeggen en zo zie ik het nóg, trouwens. Maar aan de andere kant had mijn man me ook weer niet vier, vijf zwangerschappen moeten opdringen, dat was eveneens monsterlijk geweest. Het belangrijkste is in dit geval, dat alleen de VROUW er over beslist en helemaal niemand anders! Geen partner, geen familie, NIEMAND. De VROUW en nog eens de VROUW.

    Like

 4. jitskesez zegt:

  Dit is op Voice in the Desert herblogden reageerde:
  See also my blog entry, From Left to Right

  Like

 5. BertG. zegt:

  Wel heel eerlijk allemaal.
  Ik heb weleens op de PSP, SP en D66 gestemd.
  Maar ik beloof dat ik dat nooit meer zal doen.

  Like

 6. Vederso zegt:

  Mooi dat je nu die utopie afwijst en dat ideologisch denken tegenover de realiteit. Ik vind eveneens dat je je niet hoeft te verontschuldigen. Jòh, de gewaardeerde Joost Niemöller noemt zich nog steeds links, maar hij maakt ook de keuze voor Nederland en de Nederlanders en van dat laatste ben ik bij de PvdA niet meer overtuigd.

  Like

 7. Bob Fleumer zegt:

  Merkwaardig om gewone menselijke deugden links te noemen, de christen hebben daar ook zo’n handje van; gewone menselijke deugden worden als christelijk aangemerkt, zoals bijvoorbeeld de Gulden regel ” wat gij niet wilt wat u geschied doe dat ook aan een ander niet” Lao Tze een Chinese wijgeer die leefde ca 500 voor christus zei; ” behandel anderen zoals jij behandeld wilt worden” dat klinkt toch wat liever dan al dat ” niet” en dat 500 jaar eerder!
  De innerlijke spiegel van linkse mensen is vervormd en daardoor ook hun maatschappij beeld, jammer maar het is niet anders.

  Like

  • Jan zegt:

   Nogal logisch want de Nederlandse wetgeving is feitelijk niets anders dan de 10 geboden en die waren wel iets eerder dan Lao Tze. Bovendien is de westerse civilisatie zonder Christendom en Judaïsme niet eens denkbaar.

   Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Bob Fleumer: 14.54. uur. Mooi dat U de filosoof, rechtsgeleerde Confucius – zijn latijnse naam- hier noemt. Als volger van Christus, heb ik evenwel ook veel respect voor deze Chinese wijsgeer. Misschien is het interessant om er eens een artikel over te schrijven.

   Like

 8. Cathja zegt:

  Eerlijk verhaal en eerlijke reacties erop.
  Ik heb nog nooit op links gestemd, en dat is misschien ook te danken aan het gezin waar ik deel van uitmaakte. Trouwens, onze hele familie was niet links, en wellicht beïnvloedt dit ook je keuze als je voor de eerste keer mag gaan stemmen.
  Ik ben PVV-er nu, en ik kan helemaal achter de visie van deze partij staan.
  Geert is de enige die het aandurft om openlijk te waarschuwen voor alles wat ons te wachten staat als we het roer niet drastisch omgooien. Ik hoop dat deze partij meer en meer aan zetels zal winnen, maar ons staan geen makkelijke tijden te wachten.

  Like

 9. Giny zegt:

  De eerste keer dat ik ging stemmen was op de LPF door Pim.
  De rede was dat wij voor werk langdurig in het buitenland waren, heel wat jaren in Saudi-Arabia,
  waar ik mij als vrouw aan heb moeten passen, maar dat wist je van te voren!
  Als ik met vakantie naar Nederland kwam, was mijn eerste gevoel dat ik bij een verkeerde halte was uitgestapt, zo snel veranderde Nederland in een Moslim cultuur! Als je er wat over zei, werd gelijk mijn mond gesnoerd, want dat mocht je hier allemaal niet zeggen!
  Pim zei het wel, vandaar dat ik veel sympathiek voor hem kreeg, helaas heeft hij nooit zijn idealen waar kunnen maken!
  Toen kwam Geert met de PVV en daar had ik gelijk een klik mee, die verwoorde precies wat ik al die jaren in dat land heb beleefd, daar is geen woord Spaans bij!
  Ik zal ook keihard voor de PVV blijven knokken, al heeft dat de relatie met mijn broer op een laag pitje gezet!
  Morgen is er een PVV bijeenkomst in Drenthe, voor mij is dat heen en terug 320 km, maar ik zal er zijn, ook neem ik iemand mee die twijfelt!
  Mocht de PVV ooit ophouden te bestaan, dan stem ik NOOIT meer, wat heeft het dan nog voor zin!!!

  Like

 10. Drs.P. zegt:

  Burgers bewapent u, want onze NSB overheid zal echt niets voor U doen en de Orks zijn reeds in ons midden als een vijfde colonne en wachten geduldig tot ze meer dan 15-20% van de bevolking uitmaken en dan:
  http://www.vrijechroniqueurs.nl/nederland-vernietigd-in-10-minuten/

  Zit er iets in ons drinkwater of in ons eten dat zoveel mensen de werkelijkheid niet kunnen/willen zien en maar op de gedoogpartijen blijven stemmen?? Meer dan 80% v/d Universitaire zogenaamde wijsneuzen welke op D666 stemmen weten niet waarom?? Dat is de status van een gedegenereerd Nedrigland vol van complete idioten.

  Like

 11. windwens zegt:

  Op gegroeid in de krochten van het CEN= Communistische Eenheid Nederland, de gouden voorloper van de huidige SP. Nooit SP stemmer geweest omdat door kennismaking door die zelfde CEN ik zoveel Russische dissidenten heb leren kennen, dat ik vrij vroeg er achter kwam dat Sociale partijen de wonden eerder meer besmetten dan verzorgen. Zeker het ideaal denken en het trachten te creëren van de maakbare samenleving die totaal niet te realiseren en te verwezenlijken is. Heb ik me enorm afgezet tegen zeker de PvdA omdat de SP er al helemaal nooit toe deed. Altijd heb ik getracht het tegen geluid te zoeken, jaren niet gestemd tot Pim kwam en de politiek eindelijk opschudde en hiermee Nederland. Vervolgens uitgegroeid ben tot een Wilders stemmer die ergens in het midden valt wat mij betref.

  Like

 12. bigljohn zegt:

  Ik had al heel vroeg door wat socialisme inhoudelijk betekent. Toen ik voor het eerst mocht stemmen, stemde ik gelijk op boer Koekoek uit Bennekom van de boer’n partij. Daarna de VVD, maar die was in een grijs verleden uit een heel ander hout gesneden als nu. Ook wel eens ooit op het CDA gestemd, maar daar bleef het dan bij. En met Janmaat wou het in de politiek maar niet lukken. Toen ontdekte ik Pim Fortuyn en naderhand Geert Wilders. Het word hoog tijd dat de laatste ooit de kans gaat krijgen Nederland eens flink op de schop te nemen. Hopelijk is deze wens geen zoete droom die als een zeepbel na het ontwaken uiteen spat ! Dit alles omdat de linkse politiek wel op een kankergezwel lijkt. Wordt de PvdA weggebrand, dan duiken hun kiezers weer bij andere linkse politieke partijen op, zoals D66, SP, CDA, en Groen Links. En wat te denken van FranSS Timmermans die de op een na hoogste post bij de E.U. bekleedt ? Het linkse vergif blijft ons vanuit alle hoeken en gaten bestoken, en het lijkt wel of je er nooit vanaf komt. Tenslotte bedient links zich ook nog van het schofterige middel wat cordon sanitaire heet !

  Like

 13. Tom Hendrix. zegt:

  Henk ook ik heb tijdelijk in het “socialistische kamp”, gebivakkeerd. Zodoende is het voor mij een “aha erlebnis”. En laten we wel wezen, er is een wezenlijk verschil tussen sociaal willen zijn, en dat om te beginnen bij onze eigen bevolking, waar de PVV voor staat, en het dogmatische socialisme waar de PvdA – sinds 1968- mee is behept! De enige sociaal-democraat waar ik zelfs nu nog respect voor heb is de “oude Willem Drees”, een op en top HEER en STAATSMAN. De zak hooi RUTTE kan nog niet eens in zijn schaduw staan! SOCIALISME en de ISLAM is wel het ergste dat ons nu overkomt. Ik ben zeer zeker ervan overtuigd dat “de oude Drees”, OOK NOOIT DE BEDOELING HAD, om de HELE WERELD HIER EEN UITKERING TE GAAN GEVEN. De PvdA is sinds plm. 1968 volledig de weg kwijt geraakt.

  Like

  • koddebeier zegt:

   Het is ook niet voor niets geweest dat Willem Drees en ook z’n zoon uit de partij van de arbeid stapte, ik denk dat op het moment dat de groep Nieuw Links meer en meer invloed kreeg Drees het voor gezien hield !

   Like

 14. Jan Van zegt:

  “dat vrouwen nu eenmaal geen automaten zijn. ……Als men namelijk de mànnen hierbij een al te grote stem in het kapittel zou gunnen, zou het, door hun andere kijk op de zaken, té vaak uitlopen op ófwel het automatenwerk, ófwel -nog afschuwelijker- onvrijwillige abortus.”.
  Daar staat dan weer wél tegenover dat de man wat efficiënter en logischer denken kan.
  Kan de vrouw überhaupt eigenlijk wel zonder de leiding van de man??
  zie je, sommige aspecten van de islam zijn zo gek nog niet!! 😉

  Like

  • Wachteres zegt:

   Ja hoor @Jan Van, heb je niet door dat wat jij beweert en wat Theresa hier schrijft een ‘contradictio in terminis’ is? Ga lekker fietsen. Noch Theresa noch ik hebben ‘de leiding van een man’ nodig.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Wachteres: Bedankt, Meid!
    Overigens heb ik al mijn ervaringen met ‘m: Een verdomd eigenwijs exemplaar is het in elk geval!

    Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Moet dat een geestigheid verbeelden of slechts half?
   Ook als dat maar half het geval is, zegt het al verdraaid veel over U zelf!

   Like

 15. Luchtpint zegt:

  Je hebt mensen die beweren dat al wat ze zeggen, denken en doen éénvormig links of rechts is.En er kan zgn. geen middenweg bestaan. Dat soort mensen vertrouw ik van geen kanten.

  Van mensen die zichzelf door en door links noemen kan je logisch vermoeden dat ze in privé veel conservatiever zijn dan publiekelijk: hoeveel van die kaviaarsocialisten kijken er niet neer op de gewone man, hoeveel zouden er niet zijn met geheime rekeningen in het buitenland waar miljoenen op staan, hoeveel zouden hun kinderen niet naar elitescholen sturen om toch maar niet met concentratiescholen vol immigranten te worden geconfronteerd ? Voor veel rechtse zedenprekers met een soort dominees mentaliteit geldt vaak het omgekeerde: railleren tegen drugsmisbruik, prostitutie, abortus e.d. totdat ze “scheve schaats” rijden op (één van) die vlakken en het schandaal voor de ogen van hun achterban uitkomt.

  Wie de lat te hoog legt voor zichzelf en zich ofwel stereotiep links of rechts wil voordoen, zal moeten leren leven met het feit dat de hypocrisie altijd kan worden blootgelegd, vroeg of laat. En dat is de reden waarom ik die mensen niet vertrouw. Fundamentalisme is ook voor Westerse politici vaak een probleem, en ik geloof niet dat mensen altijd en overal consequent links of rechts kunnen zijn bij al wat ze doen. Dat is gewoon een ROL die mensen te vaak spelen en die ze waarschijnlijk afleggen als ze thuiskomen, daar waar niemand ze nog kan observeren.

  Beter dan zgn. “helemaal” links of rechts zijn, is gewoon jezelf zijn, je common sense gebruiken en m.b.t. de Islam de nodige rationaliteit in acht nemen. Dat houdt veel meer steek volgens mij.

  Like

 16. luckybee zegt:

  Ik ben blij dat julie op de juiste pad terecht komen.Nu nog winnen.

  Like

 17. Henk.V zegt:

  Je schrijft een commentaar bij een artikel dat op deze site is geplaatst
  Dat commentaar wordt gepromoveerd tot een artikel en daar volgen reacties op.
  Dat overkwam mij vandaag en naar het aantal reacties (waarvoor dank!!) te oordelen houdt het onderliggende thema van mijn artikel, je bezinnen op je identiteit, veel meer mensen bezig en dat is goed.

  Luchtpint stelt dat we gewoon onszelf moeten zijn en dat is natuurlijk juist, want wie niet zichzelf is zou best wel eens in een leugen kunnen leven en dat is zelden gezond.

  Ik noemde mijzelf links, omdat ik inderdaad sympathie had voor linkse opvattingen, zoals het nationaliseren van banken.Ik was erg voor de bestrijding van uitbuiting van mensen; ik zeer voor de aanpak van allerlei sociale misstanden ,zoals bijvoorbeeld het moeten leven in grote armoede.Daarom was ik absoluut voor het scheppen van kansen voor alle mensen, zodat ze zelf goed in hun onderhoud konden voorzien; ik was erg voor goede zorgverlening aan zwakkeren, hulpbehoevenden en bejaarden en ik vond bovendien dat de delfstoffen die in de grond zitten ten goede moeten komen aan de bevolking die boven die vindplaats woont. Dat soort opvattingen.heb ik gehuldigd en die huldig ik voor een groot deel nog steeds.

  En daarom vind ik de stereotype reactie van politiek correct die je steevast hoort, wanneer ze kritiek moeten aanhoren : jij bent rechts! of ultra rechts! nogal lachwekkend, want ik denk zelden, als het mijzelf betreft, in termen van links of rechts.

  Wat ik onder links versta ( en gewoon VERAFSCHUW!) heb ik in mijn artikel omschreven: de absurde manier van denken die je hanteert wanneer je ons land als een malloot aan de EU wilt uitleveren en een bepaalde ideologie op een extreme wijze onder je hoede neemt in een volstrekt misplaatst soort beschermingsdrang die tot verregaande veronachtzaming van de belangen van de eigen burgers leidt.

  Dit soort denken vindt veel kritiekloze bijval in de huidige progressieve partijen die vaak als links worden omschreven, maar voor een niet onaanzienlijk deel tref je het even goed aan in de overige partijen die kennelijk eveneens een klap van de molenwiek hebben opgelopen. En deze verzameling van lieden die helaas met elkaar het spoor zijn bijster geraakt in het denken, wordt absoluut geïnspireerd door gedachten die de Frankfurter Schule.verspreidde.

  De enige partij die nog haar verstand gebruikt is mijns inziens de PVV, die -en dat is al genoemd- ook nog sociaal gebleven is op een gezonde manier.

  Als ik één ding in het leven heb geleerd dan is het wel dat we nooit ons zelfstandige denken mogen verwaarlozen.Dat we kritisch zijn met betrekking tot de manier waarop we denken, en vandaar uit handelen.En bij dat kritisch denken hoort beslist zelfreflectie,

  Geef je zelfstandig denken op en je wordt een meeloper.
  Politiek correct bestaat omdat het percentage meelopers in ons land griezelig hoog is.
  Aan ons de taak om ze tot denken te dwingen.

  Like

  • Luchtpint zegt:

   Ik ben het helemaal eens met wat je schrijft. Sociale reflex hebben moet geheel en al ondergeschikt gemaakt worden aan de “prioriteit” van politiek correct overkomen. Allemaal imago-management ! Wat voor zin dit heeft voor de maatschappij of wat we daarmee zouden winnen op de lange termijn hebben ze zich in de traditionele politiek nog niet één keer afgevraagd. Gewoon door blijven stomen richting ijsberg !

   Narcistische zelfgenoegzaamheid en morele superioriteit tonen t.o.v. het volk en gebakken lucht de ether insturen is belangrijker dan wat concreet realiseren voor de mensen in de samenleving ! Politiek is niet meer VOOR de mensen maar praat over de hoofden van de mensen heen !

   Like

 18. Wachteres zegt:

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Family_Ties

  Zijn er mensen die zich Family Ties nog herinneren? Zo erg was het bij ons niet, we hebben nooit in de ‘hippy scene’ gezeten. Ook wij hebben een zoon die altijd al rechts is geweest.(Help, hij leest vast mee!). Waar hij dat vandaan haalde? Joost mag het weten. De familie van Henk was links en ultra-links en mijn famlie zat meer in de CDA/ARP richting. En E.J. kan hem onmogelijk beïnvloed hebben. 😉

  Alhoewel ik het met heel veel linkse opvattingen niet eens was, bv. hun geknoei met het onderwijs en de absurde invloed die ze hadden op de jeugd, ben ik toch lang een PVDA-stemmer gebleven. Van de VVD moest ik niets hebben, nog niet trouwens, en eigenlijk is de PVV de echte reden dat ik rechts ben gaan stemmen. Ik vind het dan ook helemaal niet erg dat die partij opkomt voor ‘sociale gerechtigheid’. De PVDA is voor mij absoluut verleden tijd, laat staan al die andere linkse partijen.

  Mijn denken veranderde toen ik zag wat er in GB gebeurde; tienduizenden moslims werden binnengehaald door smerige trucjes van Tony Blair en links .

  Ik kwam in conflict met Jet Bussemaker ([http://nl.wikipedia.org/wiki/Jet_Bussemaker], van oorsprong groen-linkser, waarom verbaast mij dat niet?), omdat ik vond dat zij als kamerlid en later als staatssecretaris te weinig deed aan de gruwelen van de besnijdenis van meisjes, in ons eigen land nog wel!

  Ik deelde haar mee dat het toch vrij eenvoudig was om dat te voorkomen. Als ze hier aankomen, controleert een [desnoods vrouwelijke] arts of de meisjes besneden zijn. Aan de ouders wordt verteld dat besnijdenis hier ten strenste verboden is, op straffe van een verblijf in de gevangenis en desnoods gedwongen uitzetting. Na elke vakantie, aan het begin van het schooljaar, wordt er gecontroleerd of de meisjes stiekem besneden zijn. Zo’n procedure was ondenkbaar voor Jet, want dat was kwetsend voor die meisjes en voor de ouders.

  Ik vertelde haar dat ik wel wist wat ik liever had, een controle van de schoolarts of een primitieve besnijdenis zonder verdoving, en je hele leven pijn, plus dat het onmogelijk wordt om seksueel te genieten. Onvoorstelbaar; je bent een doorgeefdoos van een lading kinderen en verder moet je je bek houden.

  Zij was het niet met me eens en omdat ik ook al conflicteerde met de opvattingen van Timmermans, die een imam in het leger wilde en iedereen veroordeelde die daar anders over dacht, “Geloof niet de makelaars in angst” [http://tinyurl.com/5rl4z3j] heb ik mijn PVDA-lidmaatschap opgezegd.

  De echte reden dat er nooit iets aan vrouwenbesnijdenis in Europa is gedaan, is natuurlijk dat er afspraken gemaakt zijn met het Midden-Oosten over het respecteren van de opvattingen van de islam.

  O nee, hier vergis ik mij; de islam heeft met deze walgelijke marteling van meisjes en vrouwen niets van doen. Netzomin als die iets te maken heeft met alle geweld nu en door de eeuwen heen van moslims, die de koran gebruiken als een baken voor hun verderfelijk werk.

  Like

  • Luchtpint zegt:

   Alle rechten waarvoor vooral links de handschoen traditioneel heeft opgenomen, zijn door politiek correct denken uitgehold geraakt: vrouwenrechten, de rechten van kinderen en minderheden, zelfs dierenrechten. Alle autochtonen zullen er zich aan houden, en de Islam mag er zich zonder discussie aan onttrekken. Daar moeten we dan ineens allemaal begrip voor kunnen opbrengen en kritiek erop moet worden afgedaan als een vorm van discriminatie. Zonder die bekakte retoriek heeft links geen bestaansrecht meer. Maar het ergerlijkste van al is dat politieke correctheid als bedenkelijke “filosofie” alle politieke verschillen overschrijdt. Al die zedenprekers in de traditionele politiek moeten die mythe in stand blijven houden: de weigering van deze doctrine om onze normen te hanteren is zgn. het gevolg van “frustratie en discriminatie”, en daarom zijn alle uitingsvormen van die frustratie gerechtvaardigd.

   Dus moeten we zwijgen. Om te kotsen.

   Like

 19. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  DE PERFECTE BESCHRIJVING VAN ONZE LINKSE, HYPOCRIETE EN INCOMPETENTE REGERINGEN!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s