‘Moslim hoeft ISIS niet af te wijzen’

Screenshot 50

Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam (PvdA): niet meer te redden . . .

AMSTERDAM – Het is niet goed om van Nederlandse moslims te eisen dat ze afstand nemen van de praktijken van de islamitische terreurbeweging Islamitische Staat (ISIS). Daarmee plaatsen we hen in een hokje en scheren we hen over één kam met extreme anderen.

„Dat wil niemand”, zei burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam zondag in zijn 25e Abel Herzberglezing, een initiatief van Trouw en debatcentrum De Rode Hoed.

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Appeasement, Dhimmitude, ISIS, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Moslims, PvdA, Rotzakken, Socialisten, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

36 reacties op ‘Moslim hoeft ISIS niet af te wijzen’

 1. Cathja zegt:

  Ik kwam dit bericht vanmorgen vroeg tegen in De Telegraaf, en kon mijn ogen niet geloven toen ik las wat Van der Laan heeft gezegd! Mág hij zulke dingen eigenlijk wel zeggen in het openbaar? In feite zegt hij tegen de moslims: “het is niet erg als jullie sympathie voelen voor ISIS”. Ik begrijp heel goed dat hij met zijn uitspraken een sneer richting de PVV/Geert Wilders geeft, want die wilde dat moslims afstand zouden nemen van de jihad en hij wilde ze een anti-shariaverklaring laten ondertekenen.
  Ik vind dat Van der Laan op het matje geroepen moet worden voor deze uitspraken, want dit kan echt niet door de beugel. Van der Laan spoorde destijds de Marokkanen aan om aangifte tegen Geert Wilders te doen voor zijn ‘minder, minder, minder’, en dat zag ik toen als een vorm van opruiing, en nu slaat hij in feite de armen opnieuw om de moslims heen door hen te vertellen dat ze gerust sympathie mogen hebben voor die barbaarse ISIS. Dit signaal kunnen de allochtone jongeren totaal verkeerd uitleggen….!

  Van der Laan is een groot gevaar voor onze nationale veiligheid! Wérkelijk, ik kan die man wel schieten! En natuurlijk weer een PvdA-er….!
  O, wat kots ik van hem en van die partij!!!

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Cathja: 12.29. uur. Hieruit blijkt maar weer, hoe abject de PvdA is geworden. Het is niet te geloven, deze van der Laan, heult met onze doodsvijand, de Islam.

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Gelukkig heb je dan niet zóveel meer om uit te kotsen, want ze lopen op hun laatste benen.
   We kunnen ons beter druk maken om de woordvoerders van dat wezenloze zooitje D ’66, die dezelfde soort kuren hebben!
   Trouwens, wie reageren er anders als puntje bij paaltje komt ? CDA? GL? SP? CU?
   Als je het goed nagaat, doen ze allemaal hetzelfde: Niemand, behalve de PVV, durft die kolere-moslims iets te verbieden!
   En de SGP, zou onze vriend Tom misschien zeggen. Ja, maar helaas doen die het weer om de verkeerde redenen:
   Oók een totalitaire inslag, hoor, als het er op aankomt, die SGP. Als Tom ze vertrouwt is dat zijn zaak, maar i k moet ze niet!

   Like

   • Tom Hendrix. zegt:

    @Theresa Geissler: 13.52. uur. Wees niet bevreesd, beste Theresa. Met de SGP heb ik het inmiddels ook helemaal gehad! Er blijft in de politiek nog maar een keuze voor mij, als ik zou gaan stemmen: PVV.

    Like

  • peterselie1 zegt:

   De politiek correcte elite is de schaamte reeds lang voorbij Cathja, wie legt deze figuren iets in de weg, niemand toch? Een eender heeft men kunnen constateren, dat van Aartsen de democratie via de magistratuur heeft verkracht door het recht op demonstratie te kortwieken, democratische normen en waarden zijn virtueel geworden mijns inziens.

   Like

 2. luckybee zegt:

  Heeft God Amsterdam aan de Marxisten opgegeven?

  Like

 3. Dorith zegt:

  Ik snap de logica niet, zal wel aan mij liggen. Hoe kan het dat als NL moslims afstand nemen van de terreur van andere moslims, ze dan in het hezelfde hokje komen als extreme anderen??

  Graag uitleg, want ik kom er niet uit.

  Like

  • Daiyu-ninja zegt:

   Dorith zegt:
   22 september 2014 om 12:31

   Ik snap de logica niet, zal wel aan mij liggen. Hoe kan het dat als NL moslims afstand nemen van de terreur van andere moslims, ze dan in het hezelfde hokje komen als extreme anderen??………………………………………

   Dat vroeg ik me ook al af.
   Mijn conclusie is, dat v.d Laan zelf alle moslims over een kam scheert. Want als moslims afstand nemen van de terreur van andere moslims dan kunnen ze nooit in hetzelfde vakje gestopt worden.Dan heb je 2 vakjes nodig. Een vakje voor de moslims die IS goedkeuren en een vakje voor de moslims die IS afkeuren..
   Hij gooit zelf alle moslims op een hoop door geen onderscheidt te maken tussen ‘goedwillende’ moslims en kwaadwillende moslims.

   v.d Laan, je bent een lamlendig stuk vreten, een laffe rotzak.
   Je geeft afkeer ‘voor Geert Wilders’ voorrang boven de veiligheid van Nederland.
   LANDVERRADER!!!!!!!!!!!!!!

   Like

  • Tempelier. zegt:

   Een normaal denkend mens kan deze uitspraak ook niet snappen, zoals u al aangeeft bevat de uitspraak een tegenstrijdigheid en daarvoor moet u een hersenkronkel hebben zoals velen pvda-leden. Het valt dan ook NIET uit teleggen.

   Like

 4. Sjaak zegt:

  STUUR HEM MAAR METEEN DE LAAN UIT !
  EEN BOERENLUL EN EEN VADERLANDSVERRADER
  VAN DE BOVENSTE PLANK !

  Like

 5. delamontagne zegt:

  Als ik zo,n artikel s,morgens vroeg in de krant lees, lees ik de inleiding nog een keer omdat ik denk:”zal het wel verkeerd gelezen hebben”.
  Dit zijn dan de mensen die zogezegd “garant” staan voor de veiligheid van de burger.
  v.d.Laan zal er ook wel niets op tegen hebben als men zo,n
  rapper als in artikel hierboven, bewondert en dat openlijk laat blijken. Ook als zo,n individu er geen kwaad inziet voor aanslagen in NL.

  Like

 6. Harry zegt:

  Kennelijk wordt iedereen stapelgek in Amsterdam ! Eerst die Cohen en nu weer deze gestudeerde klootzak !

  Schrikken die lui nou nooit wakker ?
  Bij een van de Haagse gearresteerde wannabe Syriegangers zijn thuis springstoffen en aanslagplannen gevonden .
  Dat was volgens zijn omgeving een hele normale man , zonder gekkigheid en HIJ WERKTE NOG OOK ! Altijd vriendelijk en beleefd tegen iedereen ! Goeie baan , leuk vrouwtje voor zover het buiten de lorren uitstak .
  Maar wel de sharia proberen te implementeren .

  Ze zijn niet te vertrouwen !
  Als je als ex advocaat ZO stom bent dat je daar nog in trapt , ben je je salaris helemaal niet waard !
  Een fractie van dat bedrag nog niet !
  En wat te denken van al die straatterroristen , dat zijn de verkenners van isis en consorten die aan het aftasten zijn hoever ze kunnen gaan , hoe er op gereageerd wordt en hoe ze dat allemaal op kunnen rekken .
  Die hebben de hele dag en nacht de tijd voor die ellende en wij betalen wel !
  Hoe kun je met een stalen gezicht onzin uitkramen als die v.d. Laan ?
  Oh, als advocaat moet je verplicht goed kunnen liegen , dat is het zeker ?
  Of is ie toch gek ?

  Geen wonder dat de socialisten en moslims het zo goed met elkaar kunnen vinden , de socialisten zijn te stom om te snappen wat er boven hun hoofd hangt ( blije onnozelheid ) en de moslims zijn blij met deze gratis handlangers , wat zeg ik , ze krijgen nog overal geld voor ook van diezelfde nuttige idioten ! ( blije geniepigheid ) .

  Stapelgek , daar in Amsterdam !

  Like

 7. Bas Koning zegt:

  Nsb-er.

  Like

 8. Wachteres zegt:

  @ Dorith, dat is de redenering uit angst voor de islam van Van der Laan.

  Hij is bang dat de moslims boos worden, omdat zij in een hoekje gedrukt worden van het fundamentalistisch geweld, als zij zich er tegen moeten uitspreken.

  KLETSKOEK natuurlijk. Ik heb me destijds uitgesproken tegen de seksuele viezigheden van veel roomskatholieke priesters. Ik heb op internet gezet dat ik plaatsvervangende schaamte had, omdat zij wel als christelijke priesters te boek staan.

  Zoiets moet en kun je niet ontkennen. Dat gebeurt blijkbaar. De moslims weigeren te erkennen dat dit geweld binnen hun kringen plaats vindt en Van der Laan helpt hen daarbij.

  Dat is een wezenlijk verschil met ons westers denken. De koran is perfect, allah is perfect, de profeet is de beste onder alle mensen. Dus als er afgrijselijke dingen gebeuren die toe te schrijven zijn aan moslims, dan ontkennen zij simpelweg alles. Zoiets is niet mogelijk binnen de islam. En linkse dhimmies, zolas de burgervader werken er aan mee dat zij geen enkele vorm van schuldbesef hoeven te hebben.

  Like

 9. Vederso zegt:

  Samengevat: deze bestuurder is helemaal de weg kwijt.

  Like

 10. bigljohn zegt:

  In deze laat van de Laan dus blijken dat ook hij sympathieen koestert voor IS, simpelweg omdat hij er geen afstand van neemt, en Nederlandse moslims vrijlaat in hun keuze of ze voor of tegen IS zijn.
  Welnu, dit is allang een uitgemaakte zaak. 73% van de Nederlandse Moslims ziet in de jihad strijders hun helden. Maar als Geert Wilders een treffende uitspraak doet die gericht is tegen de Islam, ja dan is onze hele politieke bestel in rep en roer. Wordt er daarentegen door een of andere PvdA minkukel (In dit geval van der Laan) een uitspraak gedaan die relevant staat aan landverraad, dan is het opeens akelig stil in politiek Nederland. De landen rondom ons zijn bijna geislamiseerd. En wij zullen zeer zeker ook ten prooi vallen aan de Sharia. Daar zorgt links Nederland en de MSM media wel voor, de notoire schoften !

  Like

 11. Jean zegt:

  Bij sommigen, vooral linkse creaturen, evolueert dementie toch extreem snel zoals bij die linkse moslimneuker. Laten we snel de schandpaal herinvoeren zodat dergelijke eikel e 20 van de 24u kan aanstaan, handen op de rug gebonden en broek omlaag, ik wil er me graag 250 km voor verplaatsen.

  Like

 12. Marc Bouwman zegt:

  Een van de weinige keren dat Trouw wel een commentaar van mij plaatst. Hieronder.

  Door IS af te wijzen plaatst de moslim zelf zich buiten dat hokje waar Laan en de moslim zelf hem of haar niet wil hebben. Afwijzen van IS is niet alleen buitengewoon raadzaam, het is een morele must!

  Overigens wordt nu duidelijk dat ons land niet te stellen heeft een morele moslim als Aboutaleb, maar wel met autochtoon moreel politiek-correcte elite en bestuur. Daartegen moet onze strijd zich richten. Want de consequentie van Van der Laan’s denken is dat moslims nooit gekritiseerd kunnen worden.

  Like

 13. Marc Bouwman zegt:

  Overigens wordt in een ander artikel van het VK Van der Laan onmiddellijk in het ongelijk gesteld. Hier nemen moslims in Engeland wél afstand van IS.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/3752418/2014/09/22/Jonge-moslims-nemen-afstand-van-IS-Notinmyname.dhtml

  Hoewel om andere redenen niet te vertrouwen, neemt ook het platform INS van Gulen afstand van IS. Te lezen valt dat volgens hem IS de koran niet juist uitlegt. Natuurlijk valt te beargumenteren dat juist hij de koran niet juist uitlegt.

  In ieder geval weerleggen zowel moslims in Engeland als INS Van der Laan’s stelling dat moslims geen afstand zouden hoeven te nemen van IS. Waarvoor hulde.

  Vervolgens dient er wereldwijd een publiek debat geopend te worden over de woorden in de koran, en de juistheid of onjuistheid daarvan. Dit lijkt me volstrekt onontkoombaar.

  Like

 14. Hendrick M. zegt:

  Je houdt het niet voor mogelijk wat voor onbenullen en dhimmies onderdak hebben gevonden in de PvdA !
  Deze ‘vent’ is een regelrechte bedreiging voor de staatsveiligheid en zou onmiddellijk afgezet moeten worden.
  Maar daar heb je dit kabinet voor nodig en dat bestaat uit lieden van ongeveer dezelfde signatuur.
  Ik zou bijna de laatste woorden van Willem van Oranje willen citeren …..

  Like

 15. J. C. Th. Köhler zegt:

  “Het is niet goed om van Nederlandse moslims te eisen dat ze afstand nemen van de praktijken van de islamitische terreurbeweging Islamitische Staat (ISIS). ”

  Dat hoeft ook niet. Als ze Nederland maar verlaten.

  j.c.th.kohler@online.nl

  Like

 16. Dr.Kwast zegt:

  Een jood die uit angst zijn geloof heeft op gegeven, is niet meer te redden. Zal altijd de dimmy blijven die hij geworden is en zal zijn jizya in woord of daad blijven betalen. En dat zijn er toch nog verschillende hier in dat klein links landje. Jammer voor Israël dat er verschillende verraders in andere landen hun cultuur verlogenen.

  Like

 17. leefbarbaar zegt:

  Als de PVV iets wil doen tegen een vorm van overlast door allochtonen, dan krijst de hele linxe kerk altijd dat dit niet kan. Dat het onmogelijk is vanwege een rechter, een Europese regel of een VN-iets. Zodat ze daarna kunnen roepen dat de PVV nooit oplossingen heeft. Nu is het een feit dat onze debiele regeringen veel oplossingen onmogelijk hebben gemaakt vanwege o.a. Brussel en (inter)nationale verdragen, maar deze Anti-Sharia of Anti-IS-verklaring kan natuurlijk gekoppeld worden aan verdere maatregelen.
  Het niet tekenen van die verklaring of het schenden van de verklaring zou kunnen leiden tot stopzetting van de uitkering, inname van het Nederlands paspoort. Verbod op terugkeer uit een haatland. Dat is wat de PVV wil. Ook al zal de linxe kerk er alles aan doen om dwars te liggen.
  Het kan een goed begin zijn en met een beetje politieke wil (ik droom nu) uitvoerbaar.
  Overigens werken de landverraders van de PvdA al jaren met een terugkeerverklaring voor moslimmeisjes. Tegen het uithuwelijken tijdens een vakantie. De racisten!. En VVD-bedrijven met een Niet-Jood-verklaring voor haatlanden. De racisten!.
  Gisteren was op de linxe KRO bij Brandpunt al te zien dat Wilders gelijk heeft. De meeste moslims moeten ons niet, wijzen ons af en vinden sharia en de koran belangrijker dan de Nederlandse wetgeving en cultuur. Het tekenen van een papiertje, dat je later kunt gebruiken om ze eeuwig de toegang tot Nederland te weigeren, is een heel goed begin. Ik zeg; Doen!
  Lol: een flinke aanslag in Brussel doet natuurlijk ook wonderen. Hoe stom kunnen ze zijn?

  Like

 18. Aegolius cs zegt:

  Een onbegrijpelijke Abel Herzberglezing van Van de Laan.

  Wil hij hiermee aansluiting vinden met de heersende opvatting dat niet alle Joden slecht zijn en vergelijkt hun eeuwenoude geschiedschrijving met de NL moslims als een leugen paradox, dat NL moslims, evenals goede Joden beschouwd moeten worden beschouwd?

  Het mankeert er nog maar aan dat Joodse organisatie in applaus uitbreken.

  Like

 19. Tistochwat zegt:

  “Het is niet goed om van Nederlandse moslims te eisen dat ze afstand nemen van de praktijken van de islamitische terreurbeweging Islamitische Staat (ISIS). Daarmee plaatsen we hen in een hokje en scheren we hen over één kam met extreme anderen.„Dat wil niemand”, zei burgemeester Eberhard van der Laan”

  Wat bedoel je nu eigenlijk, Van der Laan?
  Het is voor een ‘vreedzame’ moslim toch juist alleen maar goed als hij afstand neemt van isis (bewust geen hoofdletters)?
  Daarmee laat hij toch juist zien dat hij het niet met die moordenaars eens is?
  Wat redeneren jullie rooien toch altijd krom!
  En je hebt zeker ook nog steeds niet begrepen dat er maar één versie van de koran is
  (behalve dan die tot de dikte van een Donald Duck ingekorte versie)?
  Evenmin wil je snappen dat elke moslim zich houdt aan die ene koran?
  Waarom komen jouw ‘vreedzame’ moslimvrienden nooit in opstand tegen hun ‘extreme’ moslimbroeders?
  Durven ze dat niet of zijn ze het stiekem eens met die terroristen?
  Wachten ze zwijgend totdat ze de opdracht krijgen om met hun kromzwaarden en bommen uit hun holen te kruipen?
  Van der Laan, je bent door en door slecht!
  Je bent een landverrader!!!

  Like

 20. de 13de imam zegt:

  OK van der Laan hier mijn weerwoord:
  Het is niet goed om van Nederlanders te eisen dat ze de aanwezigheid van een fascistische ideologie als de islam accepteren.
  Het is niet goed om van Nederlanders te eisen dat ze de aanwezigheid van een vijfde colonne binnen haar gemeenschap accepteren.
  Het is niet goed om van Nederlanders te eisen dat ze het accepteren dat deze hele grap ze nog jaarlijks ettelijke miljarden belastinggeld kost op de koop toe.

  Hier kun je het mee doen wereldvreemde zakkenwasser!

  Like

 21. M.a.w. ALLE moslims mogen hier pro-terroristen zijn; dit is hetzelfde als een vrijbrief voor aanslagen in Nederland!

  Like

 22. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  M.a.w. ALLE moslims mogen hier pro-terroristen zijn; dit is hetzelfde als een vrijbrief voor aanslagen in Nederland!

  Like

 23. 14 min
  @geertwilderspvv ook #eberhartvdrlaan hangen we LINX bij de appeasers/volkverraders:Moslim hóeft IS niet af te wijzen http://www.elsevier.nl/Nederland/achtergrond/2014/9/Media-22-september-Moslim-hoeft-IS-niet-af-te-wijzen-1604068W/

  Like

 24. Charles Martel zegt:

  VdLaan heeft gelijk, want het haalt toch niets uit. Heeft er iemand ooit gehoord van TAQIYYA? De enige oplossing is de islam ideologie gewoon verbieden! Het is de meest suicidaire uitvinding die de mensheid ooit heeft gedaan, het ebolavirus dat het bloed uit onze beschaving knijpt.

  Like

 25. Jan zegt:

  OM laat motorclubleden naar Syrië gaan om tegen ISIS te vechten

  OM: leden motorclub mogen tegen ISIS vechten
  Het Openbaar Ministerie zal de drie leden van motorclub No Surrender die met de Koerden meevechten tegen ISIS, niet vervolgen. Dat heeft het OM desgevraagd laten weten aan persbureau AFP.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/23200398/__Vechten_tegen_ISIS_mag__.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s