‘Terrorisme maakt doodstraf noodzakelijk’

Screenshot 55

Patrick van Schie

(Door: Marcel ten Hooven)

VVD’er Patrick van Schie is voorstander van de doodstraf. Hij meent dat de nieuwe terroristische dreiging intrekking van het verbod noodzakelijk maakt. Zijn partij wil daar niks van weten.

Het verbod op de doodstraf moet uit de Grondwet worden geschrapt, als eerste stap naar herinvoering. De directeur van het wetenschappelijk bureau van de VVD, Patrick van Schie, meent dat de doodstraf weer mogelijk moet zijn in de strijd tegen het islamitische terrorisme. ,,Tegen de terroristen die uit zijn op vernietiging van onze samenleving en haar burgers, dienen wij de meest sluitende beveiliging te treffen”, schrijft hij in Liberaal Reveil.

De VVD-fractie distantieerde zich gisteren bij monde van het Kamerlid Griffith direct van het pleidooi. Ook het partijkantoor kwam meteen in actie. Op de internetsite herhaalde de VVD haar argumenten tegen de doodstraf.

Screenshot 54

Lees verder>>>
(h/t Guus Velraeds)
Dagblad Trouw

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Justitie, Nederland, Terrorisme, VVD. Bookmark de permalink .

17 reacties op ‘Terrorisme maakt doodstraf noodzakelijk’

  1. Wachteres zegt:

    De VVD is er blijkbaar niet van op de hoogte dat de doostraf in alle stilte blijft ingesteld door de EU..

    De enige doodstraf die in Europa anno nu is afgeschaft is de doodstraf die in het verleden door een rechter kon worden opgelegd vanwege het overtreden van het strafrecht (de echte doodstraf). De overheid heeft nog steeds het recht u te doden bij een oproer of opstand.

    http://nederlanduiteu.wordpress.com/het-recht-op-leven-meestal/

    Like

  2. Joannes den Hollander zegt:

    @ ,,Tegen de terroristen die uit zijn op vernietiging van onze samenleving en haar burgers, dienen wij de meest sluitende beveiliging te treffen.
    Hier ben ik ook wel voor de doodstraf. Ook preventief natuurlijk. Vrijwilligers die het vonnis willen uitvoeren zijn er genoeg lijkt me. Ook al ze veel overuren moeten draaien.

    Like

  3. aquarius4422 zegt:

    De enigste manier om terrorisme goed aan te pakken.
    Gevangenis Hiltons en slappe taakstraffen zijn nutteloos tegen die psychopaten.

    Like

  4. Daiyu-ninja zegt:

    Je kunt niet diegenen sparen – omdat halsema en co dat willen – die erop uit zijn jou te doden.
    Dus……… niks mis met het voorstel om de doodstraf in te voeren.

    Like

  5. BertG. zegt:

    Hoeveel stemmen zullen ze ingeschat hebben als wetenschappelijk bureau dat dit zal gaan opleveren. Een andere reden is hier niet voor om dit naar buiten te brengen.
    Stel je voor dat iemand van de PVV dit zou gaan beweren. Dan hadden ze ‘m vandaag nog opgepakt.

    Like

  6. joopklepzeiker zegt:

    Dus Eberhard van der Laan moet de doodstraf krijgen als ik het goed begrijpt .

    Terroristen zijn vijandelijke combattanten die alle regels van oorlogsvoering overtreden en dienen dan ook volgens militair recht veroordeelt te worden , en in dat recht is de doodstraf al opgenomen als we de wetswijziging van 1983 (artikel 114) herinvoeren.

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Doodstraf_in_Nederland

    Ben ik voorstander van, en de tijd zal het ons leren !

    Like

  7. Sjaak zegt:

    Ik meld me vrijwillig als henker die de giftspuit of
    de stroomstoot voor de geitenneukers inschakeld !
    Jammer dat het lege woordhulzen blijven !

    Like

  8. peterselie1 zegt:

    Men vind het een gelukkig toeval dat voor beide VVD’ers Patrick van Schie en hyper intrigant Hans van Balen deze twee kunnen samen niet door één deur. Patrick van Schie, Hans van Balen, Halbe Zijlstra ‘whatever’ zijn populisten in de ruimste zin van het woord, geven af op Geert Wilders als zijnde een populistische ‘one issue’ politicus, maar de pot verwijt de ketel. De doodstraf in voeren verijst een z.g. Grondwetsherziening.

    Zo’n wijziging is echter moeilijker te realiseren dan een gewone wetswijziging. In de eerste plaats moeten de Eerste en de Tweede Kamer de wijziging in twee lezingen behandelen. Daarbij is tussen beide lezingen een ontbinding van de Tweede Kamer vereist, zodat de kiezer zich over de voorgenomen Grondwetswijziging kan uitspreken. Bij de tweede lezing is bovendien in beide Kamers een tweederde meerderheid nodig.

    Deze procedure is sommigen een doorn in het oog, omdat verandering erg moeilijk te realiseren is. Vooral op het feit dat de Tweede Kamer tussentijds moet worden ontbonden uiten zij kritiek. Doordat deze ontbinding meestal tegelijk met de reguliere Kamerontbinding i plaatsvindt en er daarnaast vaak meerdere artikelen ineens worden gewijzigd is een oordeel van de kiezer over de wijziging namelijk te lastig. >>>

    http://www.parlement.com/id/vhnnmt7kyszo/wijziging_procedure_grondwetsherziening

    Goh de aversie van mij tegen dit soort lui neemt met de dag exponentieel toe, de slinkse mediageiligheid drijft deze lui als kinderen welke elkaar uitdagen om iets gevaarlijks te doen om maar proefballonnen op te laten om te scoren bij hun achterban. Ja de gewone man en vrouw zijn over deze kinderachtigheden er boven uitgegroeid.

    Zielig eigenlijk hoe deze flikkers de macht proberen te consolideren door in de media deze populistische popup’s rondstrooien. De ervaring leert ons ook wanneer er een terrorist gepakt wordt en Amerika vraagt om zijn uitlevering dat er vervolgens een juridische trucje gefabriceerd wordt welke de terrorist binnen de grenzen van de staat der Nederlanden wordt gehouden. Nederlandse Rechtssysteem laat weer zijn corrupte gezicht zien, wat mogen we blij zijn dat we zoveel goede rechters hebben die het altijd willen opnemen voor terroristen zoals Sabir K.

    Zijn etniciteit gaf natuurlijk de doorslag van de onkreukbare, rechtschapen gelegenheidsvonnis sprekers. Enfin van Schie is weer eens even in het nieuws geweest, zijn kennissen uit het misselijke kringetje waar hij meestal uithangt, geven hem wel een paar schouder klopjes in de trant van: goed gedaan kérel.

    Like

  9. Tom Hendrix. zegt:

    Weer VERKIEZINGSRETORIEK van de waardeloze Vereniging Van Dieven!

    Like

  10. Willie zegt:

    Goed !!!! Dan kunnen we hen ook roosteren , annex hangen , annex doodschieten

    Like

  11. Theresa Geissler zegt:

    Blijft het feit, dat de bewering, die jarenlang opgeld deed, namelijk, dat ‘niemand de doodstraf verdient’ -onder meer gekoesterd door Gekke Juul en haar kompaan Gekke Greet- te kort door de bocht is: Sommigen verdienen hem natuurlijk wèl!
    Te beginnen met moslimterroristen, op de voet gevolgd door landverraders……
    (Dan moet je je
    die wezenloze blik in de ogen van het famke Femke voorstellen, klaargemaakt voor de ‘dodelijke injectie’ wegens het doordrukken van de motie-Halsema, terwijl ze zich zou afvragen, wàt ze nu precies verkeerd had gedaan! En in Vlaanderen de schelvis-blik in de ogen van Bertje Anciaux!)

    Like

  12. luckybee zegt:

    Dood straf is goedkoper als opsluiten!

    Like

  13. bigljohn zegt:

    Ik heb al zo dikwijls aangegeven dat de elektrische stoel hier in Nederland eens ingezet moet worden. We zouden aan het TV programma – De Stoel – van Rik Felderhof, een nieuwe invulling kunnen geven. Maar voor alleer we de elektrische stoel gaan gebruiken om al die Islam terroristen de schokkenste ervaring van hun leven te gaan geven, moeten we eerst al die D66 rechters er op gaan zetten, en daarna vervangen door PVV rechters. Anders zal de elektrische stoel nooit gebruikt gaan worden !

    Like

  14. Jan zegt:

    Natuurlijk is de VVD tegen want zij zou dan haar coalitiepartner per direct naar het schavot moeten leiden

    Like

  15. sprx zegt:

    Wanneer je primitieve mensen soorten importeert met primitieve culturen, dan ontkom je niet aan dergelijke wetgeving.
    Voor jihadistische terroristen geldt slechts de doodstraf, waarna ze begaven worden samen met varkens afval, zodat ze zelf weten nooit in die hemel van ze terecht te komen.
    Dit gebeurde indertijd ook op Atjeh, en de bereidheid om als martelaar te sterven, smolt als sneeuw voor de zon.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s