Waarom we moslims wel aan moeten spreken over ISIS

Screenshot 5

(Door: Hans Moll)

Twee min of meer bekende Nederlanders hebben een interessante fatwa uitgesproken. Eberhard van der Laan vindt dat Nederlandse moslims niet gevraagd mag worden om publiekelijk afstand te nemen van islamitische barbaarsheden. “Niemand wil over één kam geschoren worden met extreme anderen’, aldus de burgemeester van Amsterdam tijdens de 25ste Abel Herzberglezing.

De ander is Tofik Bibi, spraakmakend GroenLinks lid. Hij heeft geschreven dat hij voor de allerlaatste keer zich distantieerde van mensen met wie hij niets heeft te maken. “Ik geloof niet dat IS een zionistisch complot is. (..). Je kan wel aan de gang blijven. De één wil afstand van genitale verminking en eerwraak, de ander van Boko Haram en Al-Shabaab”. (Groene Amsterdammer) Hij heeft er genoeg van en zijn boodschap aan ‘ons’ is, vraag het me niet langer.

Lees verder>>>
(h/t vederso)
Joost Niemöller

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Intellectuelen/academici", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Appeasement, Barbarisme, Hypocrisie, ISIS, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Moslims, nieuw fascisme, politici, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

20 reacties op Waarom we moslims wel aan moeten spreken over ISIS

 1. danny zegt:

  Gisterenavond die stierlijk vervelende linkse Pauw gezien en daar zat Arnold Karskens en die zei dat moslims in NL afstand moeten nemen van IS. Ze hadden daar een discussie over dit onderwerp. De rest van de tafel bestond uit moslims of links gajes. En die waren het natuurlijk niet eens met Karskens zijn opvattingen.

  hier is een link naar die uitzending:

  http://pauw.vara.nl/media/319580

  Like

  • vanhetgoor zegt:

   Er is een nadeel aan het feit dat er mensen zijn die zich uitspreken op de manier zoals Karskens. Dat nadeel is dat wordt verklaard dat de slechte kanten van de islam geen deel meer uit maken van de islam zoals zij die zien.

   Dan krijgt men een hele vreemde verwrongen weergave van de werkelijkheid.

   De islam is een stelsel van leugens, haatzaaien, moord en doodslag. Als men nu deze ene specifieke vorm van moord en doodslag verwijderd uit het hele concept van de islam dan krijgt men de volgende komische situatie. Er is een profeet die kinderen neukt en iedereen komt zijn geld naar hem toebrengen. Waarom zou men dat nog doen als die moord en doodslag geen deel meer uitmaken van de islam?

   Wat kan de beweegreden zijn van iemand om zijn dochter uit te huwelijken aan een pedofiel als er geen legermacht achter die pedofiel staat? Door historische feiten te verloochenen krijgt men een onbegrijpelijke troep. Maar dat is weer in het voordeel van Karskens, des te onbegrijpelijker de wereld, des te noodzakelijker zijn de uitleggers die wel weten hoe het zit. Men houdt het volk dom zodat dit volk bespeeld kan worden, alleen dan blijft het geld stromen. (ik begin steeds meer te klinken als een oude socialist)

   Like

 2. Zilvermeeuw zegt:

  Heb het artikel gelezen en ook de commentaren. Ben het met bepaalde zaken in het artikel zéér oneens maar soit. In de commentaren ben ik het 100% eens met “Heikneuter”. Dus mijn commentaar is nu een makkie, ha.

  Like

  • Vederso zegt:

   Ha, maar wat vind u dan van de reactie van “Crtiticaster” op “Heikneuter?”

   Like

  • Vederso zegt:

   Dat je wel met moslims moet communiceren, zegt hij als oud-leraar met ook positieve ervaringen.

   Like

   • Vederso zegt:

    De reactie van 20.41 uur bedoel ik dus..

    Like

   • Zilvermeeuw zegt:

    Ja als leraar moet je natuurlijk ook wel met de moslims in je klas of om je heen communiceren. Zou een beetje raar zijn als dat niet zo was. Dus vanuit dat standpunt kan ik het begrijpen. Maar als je niets met moslims te maken hoeft te hebben is het – voor mij in ieder geval – een heel ander verhaal. Ik mijd ze altijd en overal, zelfs bij het boodschappen doen. Want s morgens om 8 uur is er in de supermarkt (ik noem maar iets) geen hoofddoek te zien. Naar de markt ga ik al jaren niet meer want op geen enkel tijdstip ben je daar gevrijwaard van de islam.

    Like

 3. luckybee zegt:

  Daar om denk ik dat God Amsterdam heeft opgegeven.Nu heerst daar niet meer de PvdA maar toch wel de Marxisten.Volgens mij komen de Amsterdammers van de druppel in een plas terecht

  Like

 4. Wachteres zegt:

  Het is mogelijk dat wij, autochtonen, door onze opvoeding, die toch ook op de opvattingen van het jodendom/christendom is gebaseerd, soms een teveel aan schuldbesef hebben.

  De moslims hebben daar blijkbaar geen last van; ze willen niet geconfronteerd worden met net gelijk wat andere moslims aan beestachtigs uithalen. Hun eerste reactie is: “Dit heeft niets met de islam te maken”.

  Kletskoek natuurlijk, het moslimgeweld heeft ALLES met de islam te maken. Lees alleen de koran maar en je beseft terdege waar misdadige moslims het recht vandaan halen om anderen de handen af te hakken, te onthoofden, te stenigen, te kruisigen of wat voor gruwelijks ze nog meer van plan zijn te doen.

  Toen een paar jaar geleden de pedofilie door priesters in het nieuws kwam, ze rotzooiden in groten getale met kleine jongetjes, heb ik op het internet geschreven dat ik plaatsvervangende schaamte had over hun schandelijk gedrag. Zij zien zichzelf als een soort afgezant van Christus en van hen wordt verwacht dat zij kinderen in bescherming nemen. Ik schaamde mij, hoewel ik geen katholieke maar een protestantse opvoeding heb gehad, trok ik mij dit aan. En ik weet dat er katholieken zijn die om deze reden en omdat de priesters van hoger hand in bescherming werden genomen, afscheid genomen hebben van de kerk. Iets wat ik me heel goed kan begrijpen.

  Als ik me dit aantrek, ben ik dan een pedofiel, kan ik dan over één kam geschoren worden met de misdadige gedragingen van deze priesters? Natuurlijk niet!

  Er wordt wel eens beweerd dat moslims geen schuldbesef hebben. Dat zou waar kunnen zijn, omdat hen blijkbaar wordt verteld dat zij: “de beste onder de mensen zijn”.

  Natuurlijk is zoiets geen automatisme, dan zou je als moslim kunnen doen en laten wat je wilde; ‘het zit toch wel goed met je. Ik heb de tekst opgezocht op internet:

  “De beste onder de mensen is degene met een lang leven terwijl zijn daden goed zijn.”

  Kijk, daar kunnen we wat mee. Goede daden, ook van een christen mogen die worden verwacht.

  De vraag is, wat zijn volgens de koran [en al de andere geestelijke boeken die de islam bezit] ‘goede daden’?

  Is het gruwelijke geweld, waar de fundamentalisten zich in de praktijk op uitleven een teken van ‘goede daden’ doen? Zij beroepen zich wel op het heilige boek van de islam, de Koran.

  Wat is er op tegen als hier binnen de islam een discussie over zou ontstaan: “Zijn de fundamentalisten volgens de koran goed bezig of zijn zij dat niet? Waarom zijn ze dat wel of waarom niet? En hoe moeten die teksten geïnterpreteerd worden”?

  Het is wel heel goedkoop om alleen maar te beweren dat zij niet bij de islam horen. We weten dat heel veel leidinggevenden van de islam en regeringsfunctionarissen in het Midden-Oosten en hier, die zich allemaal moslims noemen, achter dit geweld staan en het zelfs stimuleren.

  Waarom komt zo’n discussie niet op gang? Of zijn de moslims bang voor zo’n confrontatie? Is het misschien zo dat het hen verboden is om over de woorden in de koran na te denken en moeten ze die woorden allemaal simpelweg letterlijk nemen?

  En als er wel over gediscussieerd wordt, waarom mogen wij dat niet weten en moeten wij het doen met de leugenachtige, schijnheilige, holle kreet:

  “Dat heeft niets met de islam te maken”?

  Onvoorstelbaar dat onze ‘elite’ hen ook nog stimuleert om ons met een kluitje in het riet te sturen.

  Wij worden wel dagelijks geconfonteerd met geweld dat door moslims uit naam van Allah wordt gepleegd.

  Like

  • Driek zegt:

   Onze Joods christelijke samenleving heeft een duidelijke grens tussen goed en kwaad die gebaseerd is op de Tien Geboden. En één daarvan is zeer belangrijk geweest voor onze beschaving: Heb uw naaste lief gelijk u zelve.

   Like

 5. bigljohn zegt:

  Praten met Moslims is een gepasseerd station. Waarom er dan alweer doorgezaagd moet worden over dit onderwerp is voor mij een compleet raadsel. Je kan, als je dan zo nodig moet, beter gaan praten met de Duivel. Die zou nog afspraken met je gaan maken, bepaald ongure deals overigens.
  Met een Moslim gaan praten is totaal overbodig. Hij gelooft alleen maar in de moorddadige teksten van de Koran, maar komt daarentegen voor jou heel vredelievend over. Tot het moment dat hij zijn kans ruikt om samen met zijn geloofsgenoten ons allen te grazen te nemen. Als ze in getal de meerderheid vormen !

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @bigLjohn: 21.33. uur, op 23/9. Ze gaan ons inderdaad aanpakken als ze in de meerderheid zijn, John! Maar dan zijn onze ORANJE MENSEN, en onze verraders der politiek, ALLANG GEVLOGEN!

   Like

 6. Bas Koning zegt:

  Je bent lid van een organisatie die geweld predikt en hanteert, maar je wenst daarop niet aangesproken te worden?

  Denken de moslims nou werkelijk dat ze het nieuwe master-race zijn ofzo?

  Like

 7. jitskesez zegt:

  Toen Breivik los ging, is Wilders tig keer gevraagd om er afstand van te doen, terwijl hij er op de eerste plaats niets mee te maken had! Maar Moslims staan achter ISIS, dragen in het openbaar de ISIS vlag het kopvod, en de haatbaard, dreigen ons, zelfs Samsom zegt we moeten elkaar aanspreken op onaangepast gedrag — maar we mogen zelfs niet met het vingertje wijzen. Gelukkig van Wilders wel en hij doet het zelf.

  Like

 8. Van de week nog aan een moslim gevraagd wat hij vond van IS;is niet goed,magge nie,zei hij.Waarom bekroop me dan toch het gevoel;hij meent geen flikker van wat hij zegt?En daar hebben ze het zelf naar gemaakt!

  Like

 9. Pete zegt:

  Als je ook maar een beetje fatsoen hebt in je lijf, dan wil je niets, maar dan ook niets met de islam te maken hebben.
  Moslims, die afstand nemen, of juist geen afstand nemen van die zwakzinnigen, die uit naam van Allah de meest krankzinnige daden tegen de menselijkheid begaan, en toch moslim blijven, zijn even krankzinnig en verdienen geen respect..
  De islam is alleen stank en vuur en heeft niets wat het leven de moeite waard maakt.
  Uitroeien tot de laatste hoofddoek en vernietiging van de laatste moskee zal in de toekomst waarschijnlijk de enige optie blijken, en overlevings kans voor de mensheid.

  Like

 10. oud-marinier zegt:

  Waarom we de Islamieten WEL aan moeten spreken op IS en hun vergelijkbaar gedrag in de Westerse landen waaronder NL ?
  Om hier mee aan te tonen dat in 90% van de keren dat men dit doet …zeer waarschijnlijk een hengst voor de harses krijgt , waarmee weer kan worden aangetoond HOE tolerant en bereidheid tot dialoog de Islamieten wel niet zijn. Waardoor men WETTELIJK actie kan ondernemen tegen deze lui.

  Like

 11. Tempelier. zegt:

  Stuk gelezen, Dibi is er moe van om afstand te nemen van IS. Ze worden wel NOOIT moe om zichzelf als zielig en als slachtoffer te zien, ze worden ook NOOIT moe om geen verantwoordelijkheid te nemen of schuld te bekennen. Ze worden ook NOOIT moe van de woorden, racisme, discriminatie en islamfobie. Ze worden Nooit moe om voor hun geloofsgroep privileges te eisen en alles naar hun hand te zetten. Ze worden ook NOOIT moe van de criminaliteit van hun jongeren. NEE voor dit alles hebben ze een tomeloze energie !!

  Een zin uit het stukje.
  waar blijft de massale veroordeling van barbaarsheid?
  Heel simpel, deze barbaarsheid komt uit hun koran, en dat is dus het woord van god, ( volgens hun) en aan het woord van god mag men niet twijfelen of tegen spreken en dat geld voor elke moslim, links draaiend, rechts draaiend, gematigd, extreem etc. Diep van binnen weten ze heus wel dat ze een wrede “god ” aanbidden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s