Weigel: critici van Regensburger rede moeten ongelijk toegeven

Screenshot 13

Paus Benedictus XVI

(Door: George Weigel)

Toen paus Benedictus op 12 september 2006 zijn Regensburger rede uitsprak, viel de hele wereld over hem heen.

Screenshot 14

George Weigel

Dat kwam door de woorden van een Byzantijnse keizer die de paus erin aanhaalde: “Laat mij zien wat Mohammed voor nieuws heeft gebracht en je zult er alleen slechte en onmenselijke dingen vinden, zoals zijn gebod om het geloof dat hij predikte te verspreiden met het zwaard.” Volgens de geciteerde keizer moet een redelijk mens op de rede vertrouwen, ook in de godsdienstige dialoog, omdat God zelf redelijk is.

Voor de “schare van onafhankelijke geesten in de wereldpers”, zoals George Weigel deze week sarcastisch schrijft in een column op First Things, werd de Regensburger rede gepresenteerd als een ‘uitglijder’ van paus Benedictus. Maar wie de rede zelf las, had kunnen zien dat Benedictus XVI “met de precisie van een geleerde” twee sleutelvragen behandelde “waarvan de beantwoording de burgeroorlog binnen de islam diepgaand zou beïnvloeden – een oorlog waarvan de uitslag zal bepalen of de islam van de 21e eeuw veilig zal zijn voor diens eigen aanhangers en veilig voor de wereld.”

Lees verder>>>
(h/t Guus Velraeds)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Appeasement, Christendom, Dhimmitude, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, Islamofilie, Linkse Kerk. Bookmark de permalink .

5 reacties op Weigel: critici van Regensburger rede moeten ongelijk toegeven

 1. luckybee zegt:

  “Laat mij zien wat Mohammed voor nieuws heeft gebracht en je zult er alleen slechte en onmenselijke dingen vinden, zoals zijn gebod om het geloof dat hij predikte te verspreiden met het zwaard.” Volgens de geciteerde keizer moet een redelijk mens op de rede vertrouwen, ook in de godsdienstige dialoog, omdat God zelf redelijk is.
  DIT GELDT OOK NU NOG STEEDS. Daar om was deze uitspraak van de Keizer ook zo belangrijk?Een nakoomling van Karel Martel ? en Karel de Grote? mogelijk is dat wel.

  Like

 2. Cathja zegt:

  De woorden die paus Benedictus in 2006 heeft geciteerd zouden velen tot nadenken hebben moeten stemmen. Dat de paus om zijn uitspraken veel kritiek kreeg was te verwachten.
  De geciteerde Byzantijnse keizer heeft het destijds goed gezien. De aanhangers van de ‘profeet’ (mét al hun gruweldaden!) verspreiden zich razendsnel over de gehele wereld, en ons wachten zware en onzekere tijden!

  Like

 3. breget zegt:

  12 sept 2006 was de dag van de openbaring van de WAARHEID die door alle regeringsleiders niet wil worden gezien .Respect voor deze Paus Benedictus die de wereld hoopte wakker te kunnen schudden ,maar helaas.

  Like

 4. Tempelier. zegt:

  mohamed brengt het geloof met het zwaard. IS brengt het geloof met een bot mes.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s