Defensie: “Militairen. Reis niet in uniform.”

Screenshot 3

(Door: J. Bakker)

Militairen kunnen beter niet in hun uniform met het openbaar vervoer reizen. Dat heeft het ministerie van Defensie de militairen geadviseerd.

Het advies volgt na een videoboodschap van een Nederlandse Jihadist, die oproep “een stevige daad tegen de Nederlandse overheid te verrichten”, schrijft de NOS. Een woordvoerder van Defensie zegt dat er na de oproep specifieke dreigementen richting militairen zijn ontvangen.

Lees verder>>>
(h/t Martien Pennings)
PowNed

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Islam, Jihad, Moslims, Nederland, Rotzakken, Terrorisme. Bookmark de permalink .

61 reacties op Defensie: “Militairen. Reis niet in uniform.”

 1. bobzelf zegt:

  Als je ze een geweer meegeeft , kan dat toch wel ???

  of moeten ze eerst roepen, help, help. help, en ksssstttt ga weg ??

  bewapenen die hap , en afmaken !!

  gr. bob

  Like

  • danny zegt:

   @ bob en anderen

   Het wordt zo langzamerhand tijd om ons te gaan bewapenen tegen die gewetenloze isis bende en zijn aanhangers. Als we dat allemaal doen, is het tuig gauw uitgespeeld.
   Van de overheid hoeft u niets te verwachten qua beveiliging van onze burgers, dan zelf maar ingrijpen.

   Like

 2. BertG. zegt:

  Zo bang zijn dus nou geworden dat zelf soldaten zich moeten verstoppen.
  Alleen kunnen wij ons niet meer ergens verbergen. Wij blijven altijd zichtbaar.

  Like

 3. Scarlatti Bombatti @ScarlattiBomba · 14 sec.
  @geertwilderspvv DIT IS DUS PRECIES ONZE LAFFE REGERING TEN VOETEN UIT Defensie:“Militairen. Reis niet in uniform.” http://wp.me/p1O7aM-iAR

  Like

 4. delamontagne zegt:

  Hoeveel van de ouderen hier herinneren zich nog, dat in de jaren 50 militairen verplicht werden in uniform en soms met speciale treinen van cazerne naar huis te reizen.
  Toen was het land nog veilig, NU zijn er de invaders…………..

  Like

  • Igor zegt:

   Dit was in de zestiger jaren ook nog verplicht en uniform en militaire treinen.
   Marechaussee controleerde dat op de stations en haalde je uit de burgertreinen. Maar dat weten ze in de 2e kamer niet, want er is er niet één die zijn dienstplicht heeft vervuld, zogenaamd politiek landsbelang. En neem van mij aan, als er stront aan de knikker is, zijn zij het eerst vertrokken. Politici: lafaards en hypocrieten!!

   Like

 5. Joannes den Hollander zegt:

  Militairen, al dan niet in uniform altijd voorzien van een vuistvuurwapen. Tijdens weekendverlof past een UZI gemakkelijk in hun weekendtas. Zijn ze in elk geval uitgerust om de eerste klappen op te vangen tijdens calamiteiten.

  Like

 6. Furry zegt:

  Ze hebben waarschijnlijk gedacht aan Lee Rigby, de UK soldaat die afgeslacht is. En in Frankrijk een soldaat een dag later.

  Like

 7. Furry zegt:

  Ooit een soldaat in uniform bij de bushalte zien staan en er reden wat buitenlanders in een auto bij, die zaten te loeren. Dat was niet plus. Het vreemde was dat de jongen niets in de gaten had. Stond daar heel naïef voor zich uit te kijken.

  Waarschijnlijk is die naïef door de overdosis multiculturisme en politiek correctheid, die elke ambtenaar krijgt in gepeperd, wat elke inwoner van nederland, van wieg tot graf.

  Like

 8. Furry zegt:

  Moeten moslims niet geweerd worden uit het leger, en turken en marokanen zo wie zo om dubbele loyaliteit en landverraad. We willen geen Fort Hood in NL.

  Like

 9. Harry zegt:

  Laat militairen WEL in uniform reizen en geef ze een uzi mee als ze over straat moeten , althans de non-moslims onder hen . En opdracht om te schieten .
  Het is toch al ver gekomen , als zelfs onze soldaten niet meer veilig over straat kunnen .
  Hoe veilig zijn wij burgers dan nog ? Wie beschermt ons dan ?
  Moeten de burgers straks in konvooi naar de Albert Hein ?
  En de politie, gaan die in Humvee’s patrouille rijden buiten de sharia-zones ?
  En maar roepen, die linkse idioten : HET LIGT NIET AAN DE ISLAM !
  En de islam roept : wij hebben de religie van de vrede !

  De twee grootste terreurgroepen ter wereld proberen ons de grootst mogelijke leugens te verkopen . En een groot deel van het volk tuint er nog in ook !

  Met als gevaarlijke satellieten, idioten als Harry van Bommel en Bram van Ojik .
  Landverraders pur sang !
  Hangen , moeten ze .

  Like

 10. ons ‘leger’ is totaal ontmanteld door ‘onze regering’ en minister v Defensie durft zelfs voor te stellen om militairen niet in uniform te laten reizen ipv als de sodemieter àlle AUTOCHTONE militairen, conducteuren, buschauffeurs, agenten te BEWAPENEN en te ZIEN dàt de islammers en de islam een BEDREIGING is! http://www.elsevier.nl/Nederland/achtergrond/2014/9/Militairen-moeten-niet-in-uniform-reizen-dreiging-in-Nederland-1607147W/?cmpid=NLC|elsevier_dagelijks|2014-09-25|Militairen_moeten_niet_in_uniform_reiz

  Like

 11. Theresa Geissler zegt:

  Zeg, dit kan echt niet, hoor; dit kan gewoon N I E T !!!
  Als reactie hierop zou heel autochtoon Nederland eigenlijk militaire kleding moeten gaan dragen om de moslims te laten merken: Kijk uit, jullie: Wij gaan vanaf nu in het defensief!
  Ik ben niet zó gek op collectieve outfits, maar als volk lafhartig in je schulp kruipen is nog veel erger!
  En d i t advies komt van Defènsie?! Goeie Hemel! Ik heb jeannine tot nu toe altijd de hand boven het hoofd gehouden omdat ik het essentieel vond, dat ook vrouwen deze post konden krijgen, maar al het zó gaat, begin ik haar tegenstanders waarachtig te begrijpen! Wàt een mietjes-advies, wàt een dhímmitude, vooral!
  Heren militairen, massaal protest aantekenen tegen deze lafhartige knieval en uw uniform juist nu met opgeheven hoofd blijven dragen, dàt zeg i k !

  Like

  • de rest v je reactie ben ik mee eens maar om dat stompzinnige schaap jeannine ‘de hand altijd boven t hoofd te hebben gehouden òmdat t een VROUW is’ ??? Iemand is CAPABEL of is het NIET, vrouw of geen vrouw… ik kan zo een heel aantal vrouwen noemen die ook ‘overheidsfuncties’ vervullen in hun volkomen INCAPABILITEIT; t.w. jorritsma, van miltvuur, schippers, knettergekke troela, tieneke de handwerkjuf, dronken droppie neem nog een slokkie… etc etc… mààr daarentegen passen zij wonderwel weer bij deze weerzinwekkende laffe regering die al alle geheime documenten boven in hun rugzak hebben liggen, de snelle loopschoenen aan, hóp op weg nr of moçambique want reken maar dat stulpje is nog stds van wimlex en ega, of naar t omheinde terrein in Griekenland of in Argentina op een beveiligde ranch, maar réken maar dat het allemaal volledig klààr ligt, om ONS uit te leveren ad koppensnellers….

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Rustig maar! Kennelijk sta jij ongeveer zo tegenover Jeannine als ik tegenover Katja Schuurman: Alleen de nààm doet je al ontploffen! (LOL!)

    Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Theresa Geissler 25 september 2014 om 13:11

   Echt waar; heb jij die geit met die opgepompte lippen om die reden de hand boven het hoofd gehouden? Sorry, ik kan nu misschien wel ‘ouderwets’ overkomen, maar ik zie op die post liever een doorgewinterde ijzervreter; een 5 sterren-generaal met haar op z’n tanden. Je kunt de ‘emancipatie’ ook wel te ver doordrijven.

   Dat van die militaire kleding gaan dragen, lijkt me een leuk idee; al was het maar om dwars te zijn.
   Helemaal van de pot gerukt zijn ze in Den Haag!

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Oké, Tistochwat, rustig maar, rustig maar: Ja, ze doet het inderdaad niet best, dat mag nu wel toegegeven worden.
    Maar op zichzelf kun je het toch wel een goede zaak vinden, dat een vrouw die post kan krijgen en het een tijdje aanzien?
    Als ze hem principieel níet kon krijgen omdat ze een vróuw is,stonden we ook weer op onze achterste benen, geef het toe!
    Trouwens, een màn had het eveneens kunnen verpesten; Zaak is het, om dat soort dingen niet aan de sekse op te hangen: In principe moeten vrouwen gewoon àlle posten kunnen krijgen, die voor mannen openstaan…..
    (Kijk eens aan: Nu ik dit intik, vóel ik gewoon, dat ik weer helemáál niet jaloers ben, zoals bij la Schuurman; toch wel een opluchting. Ik denk, dat het er bij mij deep down om gaat of iemand zijn kansen om éérlijke redenen krijgt. En dat ik daar bij Mevrouw Römer-Schuurman aan twijfel.)

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Theresa Geissler 25 september 2014 om 19:16

    Een vrouw mag en kan elke baan krijgen, maar ik vond al vanaf het begin dat ze totaal niet geschikt was als minister van Defensie.
    Het had iets lachwekkends.

    Als het een kerel zou zijn geweest (al dan niet met opgespoten lippen) die net zo ongeschikt was voor die functie, zou ik dat ook hebben gezegd.
    Vandaar mijn plastische voorbeeld van die ‘doorgewinterde ijzervreter’.

    Like

  • Harry zegt:

   Ik heb die Jeannine eens aandachtig gevolgd de laatste dagen , maar de angst is van haar gezicht af te lezen . Volgens mij staat ze steeds op het punt om in huilen uit te barsten , het lijkt wel een zielig vogeltje (met een botox snaveltje) .
   Een soort ordinaire replica van Mash’s “hotlips” .
   Toen ze samen met Dijsselbloem een verhaaltje mocht afsteken keek ze steeds heel hoopvol naar hem . Net alsof een pvda-er je ooit zal redden !
   Een beetje rondgereden en rondgevlogen worden van de ene receptie naar de volgende drankorgie is tenslotte ook heel wat anders dan onze laatste paar straaljagers naar het buitenland te sturen .
   Ik heb de rare gewoonte om vrouwen altijd het voordeel van de twijfel te geven , maar ik geloof niet dat dit ministerschap een succes gaat worden .

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    En dat is vooral niet zo best, omdat het in de (nabije) toekomst de kansen voor andere vrouwen weer kan verpesten. Ook al hebben ze totaal niets met Jeannine Hennis-Plasschaert van doen.
    Kijk, dàt is dan weer níet fair.

    Like

 12. Jean zegt:

  Ik zou zeggn “in uniform reizen” en zodra en moslim zijn klepper opent hem naar zijn 72 maagden sturen ha ha ha hah haaaaaaaaa, 72 maagden, waar vinden die perverse eikels die? Kinderen van 3 jaar worden er verkracht door die perverse viespeuken alsof het speelgoed is en die rotzooi loopt hier vrij rond! Mannen uniform aan en u gedragen als verdedigers van ONZE beschaving en van ONZE normen en waarden. Onze steun hebben jullie sowieso want de politie en politiek laten ons in de steek.

  Like

 13. bigljohn zegt:

  Slechts EEN Moslim heeft opgeroepen om aanslagen in Nederland te plegen, en gelijk schijt de complete overheid in zijn broek. Wat moet dat wel niet worden als er daadwerkelijk regelmatig aanslagen gepleegd gaan worden. Gaat ons leger en de politie dan uit angst gehoor geven, en of meelopen met, de eisen van de Moslim terroristen ? Wij zullen er op een gegeven moment alleen voor komen te staan. En in die situatie wil de overheid het alleenrecht op vuurwapens blijven continueren, zodat de overheid ons gaat aanpakken als wij ons willen verdedigen. Dezelfde situatie als in de tweede wereldoorlog. De politie op de hand van de agressor, en verbaliserend tegen de gewone burger die zich wou bewapenen tegen de agressor.

  Like

 14. trebor2110 zegt:

  Godver de godver domme Wat ik niet snap ik dat de NOS de oproep uitzend , dat is toch gewoon mee helpen om de oproep te verspreiden , wat heeft het voor waarde dat wij deze oproep zien dit werkt alleen maar als magneet voor de moslims .

  Like

 15. leefbarbaar zegt:

  En defensie is al vergeven van de moslims, wegens actief wervingsbeleid van haatvolk, maar in Rotterdam gooien ze er nog een schepje bovenop: http://www.leefbaarrotterdam.nl/index.php/lr/comments/rotterdamse_jongeren_aan_de_slag_bij_defensie/
  Waarmee ze bedoelen, moslimjeugd.

  Like

  • ja stond er niet pas een militair moslim bij rutte in zijn kamer,.. moet een heel klein kereltje zijn geweest want zijn schaduw paste Geert niet in… nou is Geert idd niet vd kleinste maar dat is toch wel triest… geen wonder dat rutte m dus stond op te hemelen, die zag zijn kop al op zijn rug belanden… met de kont omhoog richting mekka

   Like

 16. Tistochwat zegt:

  De politie is bang voor de boze moslim, het leger is bang voor de boze moslim,,,

  Wát een bespottelijke vertoning!
  En die slappelingen zouden óns moeten beschermen?!
  Laat die lui toch gewoon hun blaffer gebruiken als ze worden lastig-/aangevallen door islamieten (geldt trouwens ook voor ander aanvallend tuig; ik wil tenslotte niet ‘discrimineren’ zegt u nu zelf)!

  Alleen Rutte is niet bang; hij is er zelfs trots op dat hij marokkaanse vrienden heeft ‘bij wie Geert Wilders niet in de schaduw kan staan’.
  O ja, en ‘zijne majesteit’ is uiteraard ook niet bang met z’n vele toevluchtsparadijzen hier op aarde.

  Heer bobzelf, kunt u mij geen leuk handzaam vuurwapentje met toebehoren sturen?
  De islam rukt uiteindelijk ook op naar het noorden van dit land en dan wil ik graag van alle gemakken voorzien zijn.
  Bovendien wordt er van ons verwacht dat we in deze ‘participatiemaatschappij’ steeds meer voor onszelf gaan zorgen. We moeten onszelf nu ook maar mogen gaan verdedigen, dunkt me.

  Like

  • Zilvermeeuw zegt:

   “Heer bobzelf, kunt u mij geen leuk handzaam vuurwapentje met toebehoren sturen?”
   Nou als dàt zou kunnen!!! Ik wil er ook wel heel graag een. Met voldoende munitie a.u.b.

   Ik weet helaas geen andere oplossing om mijzelf te beschermen meneer Bobzelf. En daar word ik behoorlijk moedeloos en angstig van.

   Like

   • Ik sluit me bij die verzoeken aan!Dat wordt handel,Bob!

    Like

   • bobzelf zegt:

    ja, ja, ja, tot nu toe wordt er in Ukraine niet zo nauw gekeken ,
    het land uit zeg maar ,
    1 probleempje :
    Als je 300 meter verder de poolse grens overmoet, die geweldige EU in , wordt je auto binnenste buiten gekeerd !!

    dus als iemand een oplossing weet , whahahahaha

    ik ben al verdacht met mijn 1965/1970 haar en ik kom uit cocaine country , ahhahahaa

    AMSTERDAM marihuana !!!!

    kussie bob

    Like

   • oud-marinier zegt:

    Ook hier in Indonesie …vele wapens vrij verkrijgbaar. ( Met vergunning) ….1 probleempje ….export vergunning en import vergunning naar NL …die is toch ietsje moeilijker te verkrijgen…. En zelfs zonder die vergunningen (illegaal exporteren naar NL , …tja wie heeft er een “goede kennis” bij de douane in Rotterdam ? )

    Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Tistochwat: 13.43. uur. Inderdaad beste Tistochwat, WIJ komen ons zelf aan het verdedigen, onze VERRADERS in de 2e KAMER, kunnen WIJ- buiten de PVV- NIET MEER VERTROUWEN, en als @ bobzelf ons daarin van dienst kan zijn, graag hoor!

   Like

  • bobzelf zegt:

   Tsja , dan zou het EU lidmaatschap wel goed uitkomen ,
   dan kachel ik in 1 x keer door ,
   met mijn wagen volgeladen vol met “””………..””” , ouwe wijven !!!
   en kunt u rustig slapen ,
   want dat heb ik altijd in nederland ook altijd gedacht !!!!!
   als ik ’s nachts iemand zachtjes de trap op hoor lopen ,
   zal ik nooit vragen,
   WIE IS DAAR, DAN WEL BOOOEEEEEEEEEEEEEEEEE GA WEG ,
   Ik schiet hem/haar dus van de trap af,
   geen twijfel mogelijk ,
   klagen mogen de daders dan later bij het crematorium

   gr.bob

   Like

   • mijn idee bobzelf, dat zei ik ook toen tegen mijn man, IK doe t wel, ik heb ook betere ogen sowieso èn ik vraag nix, ik schiet gelijk want NIEMAND dient zich ongevraagd en of met kwade bedoelingen in mijn woning op te houden…

    als ik dat zeg dan kijkt menigeen wat badinerend spottend in de zin ‘van kijk dat kleine vrouwtje toch eens’ maar ik zal je zeggen, ik vraag niets. ik zal ‘m’ wel wat làten zeggen zodat ik beter kan preciseren waar ik moet richten,
    in een oog is t trefzekerts is me op de schietbaan uitgelegd en daarna HOP af naar een park met een bezem bij de hand wis je de sporen uit t hele land en slaapt daarna weer de slaap der rechtvaardigen…

    ik heb al vaker t advies gegeven om je op te geven bij een sportschietvereniging… t kàn nog steeds hoor en idd er zijn meerdere bobzelfen wellicht die je dan verder kunnen helpen…

    de tijd is NU, verenig en verdedig je zelf, bouw niet op ‘anderen’ zorg voor je zelf en je eventuele TE VERTROUWEN geliefden want wij gaan bittere tijden tegemoet…

    denk aan allen die tnt dachten dat ms wel een ‘enkeling’ was en hun hoofd hebben moeten afstaan… Ben niet naïef, ZORG NU voor jezelf en je familie en vrienden…

    Like

   • is t trouwens mogelijk jou te mailen bobzelf? Ik heb t idee dat wij niet zo ver van elkaar wonen namelijk en in deze barre tijden kun je niet genoeg betrouwbare vrienden hebben…
    Bert Bron mag jou mijn email adres geven als je dat zou willen,

    vriendelijke groet,
    Scarlatti

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    @Scarlatti

    Woon jij ook in de Oekraïne????

    Webmaster

    Like

   • bobzelf zegt:

    BERT , geef maar door hoor, , als het klopt kan ik altijd een bakkie pleur gaan drinken , in het voorjaar, whahahaha

    gr. bob

    Like

  • Jean zegt:

   Zijne majesteit? Gelukkig niet de mijne en als ik de foto van dat mens rechts beneden zie dan heb ik daarvoor een heel ander woord….
   Hoelang blijven de mensen die waanzin nog aan de vreet houden? Als het van mij moest afhangen wat dat tot gisteren.
   Man man man hoe dom kunnen mensen toch zijn, een decadent profitariaat aan de vreet houden en zelf creperen.

   Like

 17. luckybee zegt:

  Een rare raad,maar waarschijnlijk wel van iemand die weet waar over hij spreek?

  Like

 18. koddebeier zegt:

  Als regering kan je geen slappere houding ten toon spreiden dan dit besluit !!
  Bij voorbaat wegkruipen in een hoekje, onderdanig gedrag vinden ze prachtig, chapeau regering je heb het weer voor elkaar !!
  Stuur de militairen nu juist in uniform en bewapend mee met het openbaar vervoer, maar vertoon geen laf gedrag !!

  Like

 19. koloth zegt:

  Volgende week zegt onze regering: Als U echt de straat op moet, dat is het aan te raden om u te vermommen als moslim, inclusief soepjurk, theedoek en sandalen.
  Het is voor u eigen veiligheid.

  Like

 20. tachless zegt:

  In wat voor wereld leven we als zelfs onze militairen undercover moeten gaan. 😦

  Like

 21. BertG. zegt:

  Ik heb alleen nog zo’n gratis t-shirt van de landelijke landmacht dagen met achterop staan,
  GESCHIKT.
  Toch maar wat vaker gaan dragen dan.
  Meer heb ik niet liggen als erkend weigeraar. En me leger zakmes, die heb ik gehouden.

  Like

 22. Joannes den Hollander zegt:

  Bobzelf, als u toch aan het handelen bent, stuur me er dan gelijk drie. Ik heb liever wat reservemateriaal bij me voor het geval er iets tegen zit. Bovendien zie ik ze, voorlopig althans niet bij de Aldi in de aanbieding komen. Maar als het niet anders kan, met een ben ik ook al tevreden hoor.

  Like

  • bobzelf zegt:

   Ja, voor de prijs hoeven we het niet te laten !!
   Kan natuurlijk altijd nog roepen als ze me met een kofferbak vol
   bij de grens aanhouden !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   PUTIN DID IT, PUTIN DID IT ,

   GR. BOB

   Like

   • danny zegt:

    Ik kan ook wel wat van u materiaal gebruiken in deze roerige tijden.

    Like

   • BertG. zegt:

    En een webshop opstarten, is dat een idee?
    Stuur je het gewoon op als pakketje. Zonder afzender erop.

    Like

   • bobzelf zegt:

    Ja, !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    DE WEBSHOP KALASHNIKOV = UKRAINE

    OOK VOOR UW GEBRUIKTE OORLOGSTUIG !!

    GARANTIE TOT DE DEUR , MAAR DAARNA GEEN GEZEUR !!

    en dan iedere ochtend kijken of er geen Lada 2105 GT voor de deur staat

    met 3 heren met een bontmuts op en een bobbel onder hun arm !!!

    whahahahahahahaha

    maar het idee is geniaal , we gaan er aan werken !!!

    DAWAI, DAWAI

    GR. BOB

    Like

 23. Het had moeten zijn: beste Nederlandse militairen, ga vooral met uniform aan met het openbaar vervoer reizen, met een doorgeladen pistool niet zichtbaar onder je kleding verstopt en voldoende munitie voorradig en schiet iedere moslim kapot die kwaad wil.

  Like

 24. oud-marinier zegt:

  Heb mijn uniform altijd met TROTS gedragen en zal dat ook blijven doen indien nodig. Dat de regering het “advies” geeft aan militairen om in burgerkleding te reizen , vind ik een klap in het gezicht van iedere militair , een belediging van onze krijgsmacht (wat er nog van over is) ….!!
  Overigens een leuk idee om allemaal / collectief een militair uniform te gaan dragen ondanks dat ook ik geen fan ben van al die “uniforme” kleding voor NON-militair /-politie personeel. Maar ja , wat moeten we dan ??? We zullen ons toch op een of andere manier moeten gaan weren en duidelijk maken aan die mossels dat het einde oefening is voor ze en dat we ze liever zien gaan dan komen…desnoods met toepassing van “gepast geweld” …..D’r uuuuuuuuiiiiiiiiiiitttttttt met die troep…!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s