Nederland nog steeds een rijk land, maar hoe lang nog?

Screenshot 4

(Door: trias politica)

Gisteren bleek uit het jaarlijkse Global Wealth rapport van de Duitse verzekeraar Allianz dat ons land weer een plaatsje is gestegen op de lijst van rijkste landen. We staan nu op plek 4, vlak achter België.

Deze ‘rijkdom’ wordt gemeten door het netto vermogen per inwoner te bepalen. Voor Nederlanders bedroeg dat in 2013 gemiddeld 71.430 euro en dat is 3,8 procent meer dan in het voorgaande jaar. Als belangrijkste oorzaak noemde de verzekeraar de lage rente, waardoor de gezamenlijke particuliere huishoudens 2 miljard euro minder hoefden uit te geven en dus meer overhielden. Maar staan we er wel echt zo goed voor? Zeker tegen de achtergrond van een splijtend Europa? Want dat de euro een politieke én monetaire splijtzwam is gebleken in plaats van bindmiddel, dat moge intussen voor iedereen wel duidelijk zijn.

Hieronder de top 10 van Allianz van 2012 en vorig jaar:

Lees verder>>>
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Nederland. Bookmark de permalink .

27 reacties op Nederland nog steeds een rijk land, maar hoe lang nog?

 1. Monalisa zegt:

  Daarom wort de mens belaastert met hoge lasten de rijken kunnen dat makkelijk betalen ik las de krant we hebben toch weer wat miljardairs bij gekregen, de Duitser waar ik in het hotel zat spraken er schande van.

  Like

 2. Sjaak zegt:

  Voor Nederlanders bedroeg dat in 2013 gemiddeld 71.430 euro !?
  Global Wealth rapport ?
  NAAR HET SCHIJTHUIS MET DIT ECONOMIE BLADJE !

  Like

 3. Monalisa zegt:

  Nederland nog steeds een rijk land, maar hoe lang nog? wat is vermogen?? je huis daar hebt je krom voorgelegen het is steen, en niks anders je koopt zo’n huis de vraag is of je het geld wat er er ingestopt heeft!! er uit krijgt, ik weet het het antwoord is nee.

  Like

 4. bigljohn zegt:

  Nederland op de vierde plaats van rijkste landen ? Laat Rutte en Samson het maar niet horen, ze zullen nog veel harder met ons belastinggeld gaan smijten, richting de allochtoon en ontwikkelingssamenwerking. En wat heet….Meer huizen verkocht, meer nieuwe auto’s verkocht.
  Dit alles aangekocht met dure hypotheken. En ook; uitgestelde aankopen. Een ieder kent het verhaal wel van die personen auto’s; De meeste auto’s hebben drie banken. Een voorbank, een achterbank, en de bank van lening. Laten we maar eens over een poosje gaan kijken of Nederland nog steeds op die vierde plek staat. Als de mensen niet meer in staat blijken hun hypotheekverplichtingen na te komen, en als de immigratie van gelukszoekers dergelijke vormen aangenomen heeft, dat mensen zowel in hun portemonee, als in hun prive-sfeer getroffen gaan worden. En daarmee bedoel ik dat men van Rijkswege verplicht gaat worden die Allah mannen (zonder vergoedeing ervoor te krijgen) kamers in je eigen woning te gaan geven. Zo gewonnen, zo geronnen !

  Like

 5. luckybee zegt:

  Onze rijkdommen zijn door werk verkregen; zo als God het zij, met zweet in je voorhoofd, verdienen wij onze brood.

  Like

 6. Tom Hendrix. zegt:

  Met de EUSSR, gaan we als lemmingen naar de afgrond! We moeten uit de volslagen communistische EU! Hoe langer we daarin blijven, des te groter wordt onze SCHULD. Inmiddels hebben we een STAATSSCHULD van ca. 35.000,- Euro per Nederlander, van baby tot grijsaard! En dan tel ik de garantiestellingen, in het kader van het ESM verdrag nog niet mee! We zijn door de politiek, met name VVD,CDA,PvdA en D66, UITGELEVERD AAN BRUSSEL. En we zouden uit de EU kunnen, op grond van artikel 50, van het Verdrag van Maastricht! Goed artikel meneer van Wanningen!

  Like

 7. BertG. zegt:

  Stond ook al onder de reacties bij DSS.
  Dit gaat over het bezit in steen. Niet over wat je werkelijk bezit netto aan inkomen.
  Stenen kan je niet opeten.
  Gelukkig ben ik daar nooit ingetuind en heb dan ook geen enkele schuld.

  Like

  • Monalisa zegt:

   Bert mijn stenen zijn betaald, als je huurt gooi je het ook weg.

   Like

   • BertG. zegt:

    Dan is het eigen bezit.
    Ik ken enkel mensen met hypotheek op hypotheek op hypotheek.
    En daar komen ze nooit meer van af. Maar beter kon je niet af zijn. Want je hoeft nooit af te betalen hadden ze mekaar wijs gemaakt. Een uitzichtloos bestaan leiden ze nu.
    Schuld op schuld, maar wel overal roepen, maar ik heb wel een eigen huis, dat heb jij nog niet bereikt. Ik ben blij toe dat ik al die ellende niet hoef mee te maken.

    Like

   • Monalisa zegt:

    BertG. Schuld op schuld, maar wel overal roepen, daar heeft de staat en de banken aan meegeholpen dus het Duitse systeem is nog niet zo slegt, je betaald elk jaar een paar % eraf hangt er van af hoeveel geld je verdiend + dat hier geen HRA kennen wel eerst die 25% zelf in leggen in je huis, maar daar kan je voor sparen dat heet bouwsparen net als zoiets als de zilvervloot als twee man sparen,( Dat kan al vanaf 15 jaar, ) zo’n tien jaar dan heeft je al die 25% van die waarde van je huis gespraard wat je wil kopen + dat de hypotheek rente hier voor 10 jaar nu 2,2 % is

    Like

 8. Jean zegt:

  Dat zijn fabeltjes die ervoor moeten zorgen dat Nederland en Vlaanderen nog meer achterlijke barbaren moet opnemen. Vraag maar eens aan de man en vrouw in de straat hoe we er voor staan het antwoord zal zijn DRAMATISCH & BEANGSTIGEND want alle potjes zijn leeggeroofd door die massa parasieten, iedereen weet intussen dat parasieten schadelijk zijn ze brengen ziektes en armoede, dus de parasieten verwijderen, hoe zal me worst wezen als ze maar massaal verwijderd worden te beginnen met ze in leegstaande kazernes onder te brengen om dan zo snel mogelijk naar die grote zandbak in noord Afrika afgevoerd te worden.

  Like

 9. koddebeier zegt:

  Nederland een ‘rijk’ land ?????
  Dat zal niet lang meer duren met de instroom van barbaren uit de islamitische landen en uit donker Afrika (meestal ook islamitisch) zijn we binnen afzienbare tijd kaal en leeggevreten of had U soms nog de ijdele hoop dat ze hierheen kwamen en komen op te werken.
  De signalen zijn allang aanwezig, de werkende leveren de helft van hun salaris in aan belasting en sociale premies, daarbij komt nog dat de ziekenfondsen veranderde in een bijna onbetaalbare Zorgverzekering met eigen risico, alsof het jou schuld is dat je ziek wordt. De AOW waar schraalhans keukenmeester is. De bejaardenzorg is het niet veel beter door constante kortingen op hun budget krijgen de bewoners te maken met, pyjamadagen, opgewarmd eten, gestrest personeel die geen tijd hebben voor een praatje of een wandeling, waardoor mensen niet meer buiten komen, 1 keer in week douchen enz enz.
  Pensioenen die onderdruk staat, de jaarlijks terugkerende belasting en accijns verhogingen.
  Een kabinet die het belastinggeld over de balk smijt aan zinloze ontwikkelingshulp en opvang van zogenaamde vluchtelingen, de uitkeringstrekkers in spee.
  Ze krijgen huizen, meubels een uitkering en gezinshereniging (dus komen er nog een stuk of zeven bij)
  Het einde is in zicht, de koek is op, welke autochtone Nederlander wil hier straks nog wonen als we gebukt gaan onder de knoet van de Islam !!!

  Like

 10. dgneree zegt:

  Dat hoge inkomen is dan wel voordat de belastinge eraf zijn en ook is niet meegerekend de BTW, de accijns en iedere scheet waar we belasting voor moeten betalen. Geen wonder dat DE STAAT dan rijk is. De inwoners houden echter niets over.

  Like

 11. Armani zegt:

  Nederland een rijk land ?? kun je zien dat hier de propaganda molen van de VVD aan het werk is geweest , ze hadden er bij moeten vertellen dat 15 a 20 % van de Nederlanders dat kapitaal bezit , daar heeft de rest van de bevolking niets aan ,als je zegt , als we dat geld van die rijken delen door het aantal inwoners , wat kopen wij ervoor dat een stelletje mongolen van de Global Wealth zo,n achterlijk rapport schrijft . ik bezit geen 71430 en met mij 60 % van de Nederlanders ook niet ,

  Like

 12. Tom Hendrix. zegt:

  De politiek lost dit niet meer op, de politiek is onderdeel geworden van de grote problemen, te weten: massa-immigratie, de eussr, en de islam!

  Like

 13. Avidia zegt:

  Ik heb een eigen huis, zeer jong aangeschaft, veel werk gedaan, eigen zaak ook eigendom, hard gewerkt tot in de laatste uurtjes, tot ik het niet meer aankon, winkel verkocht, niets van overgehouden door het faliet van de verzekering waar ik was, heel erg. Ik heb alles voor niets gedaan, maar op eigen kracht heb ik nu een museum met oude beelden, een moeilijke start, maar het is een succes. Ik ben rechts, dat betekend alles op eigen kracht doen, ben je links krijg je alles gratis, geef mij maar rechts, het beste in de mens komt uit rechts, het verslavende uit de mens komt van links

  Like

 14. Republikein zegt:

  Oude film, maar relevant.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Republikein: 12.12. uur. Maar de POLITICI blijven STOKEN om ONS weer een OORLOG in te rommelen. En de grote schare domme schapen- kiesvolk- trappen er weer in.

   Like

   • Republikein zegt:

    Je hebt gelijk Tom, de mensen zouden meer zelf moeten speuren naar waarheden, maar ze zijn gemakzuchtig en kijken liever tv.
    Nou, dan verdien je het ook om belazerd te worden!
    Het houdt niet op, niet vanzelf…..
    De groetjes beste vriend.

    Like

 15. Tom Hendrix. zegt:

  @Republikein: 16.23. uur. Bedankt beste Republikein. Together we stand!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s