Koopkracht gaat al jaren in rook op door de euro

Screenshot 33

(Door: trias politica)

Van de Prinsjesdagplannen van het kabinet blijft geen spaan heel. Noch qua koopkrachtstijging, noch qua banen, noch qua economische groei.

Gisteren al meldde DFT dat van de mooie koopkrachtpraatjes van Jeroen Dijsselbloem niets overblijft. Met name voor werkenden was uitgegaan van een daling van de pensioenpremies, die moesten zorgen voor de kleine plusjes in de koopkracht van gemiddeld een half procent. Maar van die plannen kan niets terechtkomen waarschuwden de pensioenbeleggers. Door de lage ECB-rente zit een premiedaling er voorlopig niet in: daar gaan de koopkrachtplaatjes van het kabinet. Maar het echte probleem schuilt natuurlijk niet alleen in de kunstmatig laag gehouden ECB-rente om de zwakke eurolanden tegemoet te komen. Daarvoor moet je naar de diepere oorzaak kijken en dat is de euro en de one-size-fits-all structuur van de euro muntunie.

Lees verder>>>
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in euro, EUSSR, Hypocrisie, Nederland, PvdA, VVD. Bookmark de permalink .

9 reacties op Koopkracht gaat al jaren in rook op door de euro

 1. Monalisa zegt:

  Dat gaat al jaren zo,ze blijven op die PVDA en die kunduz kliek stemmen.

  Like

  • koloth zegt:

   Idd. Monalisa.
   Maar ja ze hebben dan ook bijna de hele bevolking gehypnotiseerd met hun:
   MSM/NOS T.V./ sport/ oorlogsfilms/ I-phone/whats-app en de rest.
   Het volk kan niet meer denken en het interesseert ze ook niet, ze zijn verslaafd aan de welvaard.

   Like

 2. Jade zegt:

  Ach, we merken het toch zelf aan de portemonnee…
  Voor de euro at ik biefstuk bij van der Valk voor 12,50 gulden.
  Nu betaal je €24,50, is omgerekend 53,99 gulden.
  Die kloten-euro heeft ons niets goeds gebracht,
  en hij brengt ons uiteindelijk allemaal aan de bedelstaf.

  Like

 3. bigljohn zegt:

  Die verkiezingen lijken voor velen een soort van SM spelletje. Hoe grotere rotzakken aan het bewind komen, hoe meer pijn ze naderhand zullen lijden, hoe liever ze het schijnbaar hebben.
  En onze economie groeit me toch zeg, het aantal voedselbanken is niet meer te tellen. Onze schatkist staat al enkele jaren in Brussel, zodat die E.U. griezels aldaar er naar behoren in kunnen graaien. Met dank aan Rutte, die in Brussel handtekeningen weggeeft zoals een popster die uitdeelt aan zijn fans. Steeds hebben we een begrotingstekort, een enorme en alsmaar groeiende staatsschuld. En het streven van de regering om maar zoveel mogelijk Moslims naar Nederland te krijgen, die vervolgens op staatskosten in weelde hier mogen leven. Gelijk het koningshuis. Die worden door Den Haag als armoedzaaiers gezien en krijgen dus nu een flinke opslag op hun uitkering. Willem Alexander kon schijnbaar niet rondkomen van zijn kleine uitkering van 8 ton, zodat hij nu richting 1 miljoen Euro per jaar gaat. Belasting betalen hoeven deze armoedzaaiers niet, terwijl het armetierig paleisje van Beatrix ook zo nodig opgeknapt gaat worden voor 35 miljoen, betaald met ons belastinggeld. Onze kenniseconomie zal door die gelukszoekers voorgoed veranderen in een crisis economie. Een crisis die bewust voor ons gecreeerd werd, en waar de bejaarden en wij het slachtoffer van zullen worden.

  Like

 4. Tom Hendrix. zegt:

  Tja, WIJ op dit blog zien dat ook zo, meneer van Wanningen. Maar het gros van de kiezers, wil schijnbaar dat WIJ de afgrond in donderen. Men blijft maar stemmen op Eurofiele- en Islamofiele partijen. Zucht….zou het nog eens kunnen veranderen?

  Like

 5. luckybee zegt:

  Wij worden door Goddeloze Jacobijners (Moordenaars uit de Franse revolution) (VVD en D66) en Marxisten. hier hoef ik niets meer uit te leggen.Denk aan Lenin Stalin Mao Polpot Castro en Kim Yong Un.

  Like

 6. Jean zegt:

  Daarom dat ik steeds omreken naar echt geld voor mij de bfr.
  Soms ziet men iets liggen en dan zegt mijn kleinzoon, opa dat kost maar 600 euro waarop ik antwoord 24.000 bfr voor zo een prul? neen makker dat geef ik daar nooit aan.
  Momenteel geven ze 700 euro of 28.000 euro uit aan een telefoon en als de telefoon afgaat ergeren ze zich dat ze gestoord worden! Ze zijn zelf gestoord om zoveel geld te verknoeien aan een telefoon.
  Zelf heb ik ene die 25 euro gekost heeft, dus 1.000 bfr en die heb ik al 8 jaar zonder problemen.
  Als nu iedereen zou omrekenen dan gaan de handelaars heel snel een ander liedje zingen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s