VIDEO: Syrische vrouw filmt het leven onder ISIS in Raqqa met verborgen camera

(Door: Annelies van Erp)

Een Syrische vrouw toont de wereld het dagelijkse leven in Raqqa, de hoofdstad van het Islamitische kalifaat, door met een camera verborgen onder haar nikaab de straat op te gaan.

Sinds maart hebben strijders van de Islamtische Staat (IS) het voor het zeggen in de Syrische stad Raqqa. Een levendige stad met brede winkelstraten. Aanvankelijk werden de strijders van IS er met enig enthousiasme onthaald. De bevolking hoopte na een aanslepende oorlog die vernieling en honger met zich meebracht, op rust en structuur. Maar IS, dat Raqqa aanduidde als hoofdstad van het kalifaat, voerde al snel erg strenge regels in die de sfeer deden omslaan. Zo worden vrouwen streng gecontroleerd door de religieuze politie, moeten winkels verplicht sluiten voor het gebed en doen de gruwelijkste verhalen over afgehakte handen bij dieven de ronde.

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)
Knack.be

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, ISIS, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Moslims, Syrië. Bookmark de permalink .

20 reacties op VIDEO: Syrische vrouw filmt het leven onder ISIS in Raqqa met verborgen camera

 1. leefbarbaar zegt:

  Erg hoor. Maar ook deze mevrouw, krijgt precies wat ze verdient. Door moslima te zijn. Door als vrouw bezit te zijn. Als pinguïn door het leven te gaan. Een beetje de broedbak zijn. En natuurlijk als moeder je kinderen te laten opgroeien tot goede moslims.
  Dus bedankt voor het filmen, altijd handige beelden voor linxen die menen dat vrouwenrechten niet belangrijk meer zijn, maar zolang de helft van het haatvolk vrouwen zijn, wordt het tijd dat jullie het heft in eigen handen nemen. Als jullie dat tenminste willen. En ja, dat zal moeilijk zijn en zwaar, maar doe het dan voor jullie dochters. Ik zeg doen.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Tja, tegen wie is dat gericht? Tegen de ‘broedbakken,’de ‘pinguïns’ themselves?
   Hoe onbegrijpelijk ook, ze hebben deze krankzinnige keuzes toch gemaakt.
   Als ze al niet voor zichzelf opkomen, dan ook niet voor hun dochters: Op de één of andere, voor ons onbegrijpelijke manier zien ze dit als de ‘goede weg.’
   Ik snap het ook niet: Zelf ben ik al zover, dat ik begin te stéigeren als het woord ‘bedekt’ überhaupt vàlt, zeker als het een màn is, die dat criterium uitspreekt:
   De eerste reactie, die dan bij m i j naar boven komt is: “Ja. En hoe zit het met jullie, mànnen?!”
   Je snapt die kerels nog beter dan die wijven: Natúúrlijk geeft het een kick om zóveel macht en overwicht te hebben….
   Maar juist omdat je de wijven niet snapt, haat je je nóg meer: Omdat ze elkaar er in luizen!
   Zelf zou ik het in zo’n “leefomgeving” geen uur uithouden!

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Lees ik nou pas: 3de regel van onderen: moet zijn:…..haat je ZE nog meer.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Theresa Geissler 26 september 2014 om 11:17Die achterlijke kerels met die schaamhaar-baarden, zijn werkelijk afstotelijk om te zien.
    Wanneer gaan die hitsige bokken zich nu eens totaal bedekken?
    Niet dat ik dat zo prettig vind -want onder nóg meer lappen zijn nóg meer wapens en bomgordels te verstoppen- maar dat zou ze leren om vrouwen alsmaar te domineren!
    Ze hebben eigenlijk alleen maar vrouwen nodig om zich voort te planten; dat gaat nl. wat lastiger met een geit of kameel als men begrijpt wat ik bedoel.

    En die ‘wijven’ zoals je die terecht betitelt: die zitten vol jaloerse haat jegens de westerse vrouwen die er wél leuk en vlot uitzien in een vlot zomerjurkje; die géén verminkte dichtgenaaide-weer opengesneden-weer dichtgenaaide-weer opengesneden-weer dichtgenaaide ‘naaidozen’ hebben. Die ‘wijven’, ‘broedmachines’ of zoals ze ook wel genoemd worden: ‘teven’, gluren je stiekem vol kille gluiperigheid aan door die brievenbus in hun afgrijselijke spook-boerka’s!

    Jongens, ik ben dat hele islam-gedonder toch zo ontzettend zat!

    Like

   • jitskesez zegt:

    Ik heb wel eens gedacht als ik Muslima was, ik denk dat ik mijn dochters bij de geboorte de nek om zou draaien. Het enig mogelijke protest, want je mag niks, zelfs het huis niet uit zonder man. Hoe kan je ooit verandering brengen als je niks mag zeggen of vinden, en steeds wreed wordt behandeld, voor de wet niet meer bent dan een kameel? Bijv. er is een Griekse legende dat de vrouwen voorelkaar kregen dat de mannen ophielden met oorlog door te weigeren sex te hebben. Die optie is voor een moslima gewoon niet open, haar man heeft alle macht over haar en ze staan beide onder direkt bevel van Allah zoveel mogelijk sex en kinderen te hebben.
    Maar volgens mij zou ik muslima zijn niet overleven. Want ik zou problemen opleveren (stel al van kinds af aan vragen overal bij) en in de kortste keren beschuldigd worden van iets vreselijks, en onder Sharia worden geëxecuteerd voor mijn vader’s “eer.”

    Like

 2. fleckie zegt:

  Men kan zich afvragen wat de bedoeling is, van dit gegeven, wil,men medelijden opwekken?
  Het is toch de EIGEN SOORT, waar ze mee geconfronteerd wordt! …..Trouwens, hoe denken MOSLIMAS Die in ‘BLIJF van mijn LIJF-HUIZEN ‘ ‘VERTOEVEN’..over hun SOORTGENOTEN?
  Boffen die even dat ze door DHIMMIES worden/werden ‘opgevangen’.!

  Like

 3. vanhetgoor zegt:

  Wat vreemd! Een vrouw die zonder begeleider op straat komt, dat is niet echt islamitisch. En ook vreemd is het feit dat een zogenaamde moslim haar aanspreekt, dat is overspel. Twee punten die niet volgens de zuivere islam zijn. Ik heb het vermoeden dat we hier te maken hebben met mannen die de koran niet kennen. “Dit is niet de islam!’ (dit is cynisme)

  Zou het dan toch zo zijn dat die Mujahideen alleen bestaan uit opportunisten die achter het grote geld aanzitten? Dat zij op zoek zijn naar avontuur en dikke vette olie Dollars? Dat elke zuivere moslim op jacht is naar bezittingen en macht? Ongelimiteerde hoeveelheden minderjarigen die straffeloos genomen kunnen worden! Ja, ja, ja en nog een ja! Dat is het, wat dom dat wij dat niet eerder hebben gezien. Neuken en vreten, zuipen en snuiven, graaien graaien en graaien!

  Like

 4. jowitteroos zegt:

  reportage Canvas Belgie

  De gruwelijke misdaden in Syrië lijken onbegrijpelijk. En toch zijn er ook Belgische Jihadi’s die er aan deelnemen. In Panorama belichten onderzoeksjournalisten Dirk Leestmans en Peter Brems dé belangrijkste vragen: hoe is het zo ver kunnen komen? Wat bezielt ‘onze jongens’? Zijn het idealisten, terroristen of sadisten? Uniek bronnenmateriaal en verschillende nationale en internationale contacten laten een diepgaand licht schijnen op wat in Syrië precies is gebeurd en nog steeds gebeurt. Wie zijn die geradicaliseerde landgenoten die er vechten? Sommigen keerden terug, anderen doen dat misschien later. En wat is eigenlijk de grootste dreiging: een terreuraanslag of de toenemende polarisering in onze samenleving? Maandag 29 september start in Antwerpen het grote Sharia4Belgium-proces. Aan de vooravond hiervan belicht Panorama de rol van Sharia4Belgium en Fouad Belkacem. Is hij de frontman van een terreurorganisatie of niet meer dan een gemediatiseerd cultfiguur? Moeten we straks ook vrezen voor moslimterreur op eigen bodem, of blijft alles binnen de grenzen van het kalifaat? Panorama verduidelijkt.
  Duur : 51 minuten

  http://www.canvas.be/programmas/panorama/43926bf3-43ee-47d4-8a29-c8e40888aa11

  Like

 5. BertG. zegt:

  door Afshin Ellian 26 sep 2014

  Islamliefhebbers blijven volhouden dat terreurbeweging IS niets met de islam heeft te maken. Net zoals Al-Qa’ida niets met de islam heeft te maken. Zelden is het woord gematigd zo inhoudsloos geworden als nu in het geval van het islamitische geweld.
  http://www.elsevier.nl/Buitenland/blogs/2014/9/In-de-geest-van-de-moslim-de-islamitische-trots-verklaard-1608296W/?masterpageid=158493

  Like

 6. Sjaak zegt:

  Dit laat precies zien wat wij in Europa NIET willen !
  Als PLICHTDOKUMENTATIE voor het linkse addergebroed
  verklaren !

  Like

 7. de suffragettes hadden t naw iets minder moeilijk dan deze moslima’s zullen moeten doorstaan maar dan nog is het de moeite aangezien zij met velen zijn… maar dat zèggen wij nu zo wel… maar kijk eens bij ONS… naar hoeveel moeite t kost een soort v samenwerking op te zetten… en zij lijden natuurlijk ook al onder eeuwenlange inprenting van minderwaardigheids’besef’ en iedereen weet hoe een ‘jeugd trauma’ alleen al kan doortikken… laat staan zoiets… ik vind t triest maar ik heb t idee dat zij weinig tot geen gevoel kunnen opbrengen nog voor wat of wie dan ook, niet voor hun dochters, niet voor hun zonen die hen alleen maar ‘status’ kunnen brengen maar dan moeten ze wel sterven als ‘martelaar’…
  erg is ook dat ik géén gevoel eigenlijk meer heb voor al die islammers…

  Like

 8. Tistochwat zegt:

  “‘God houdt van vrouwen die bedekt zijn’, aldus de man.”

  Dan heeft God zeker een foutje gemaakt tijdens zijn creatie, dat hij liever uit het zicht wil houden?

  Like

 9. Ik kan geen medelijden voelen voor die spoken.Als je ziet hoe ze zich hier gedragen,in een “vrij”land,en dan nog onder zo’n ding te kruipen?Ze bekijken het maar!

  Like

 10. Tom Hendrix. zegt:

  En de ROOIE VROUWEN/TAKKENHEKSEN, waar zijn die PvdA wijven gebleven? Waarom protesteren die nu niet? Vragen, vragen…

  Like

  • peterselie1 zegt:

   Die hebben nog nooit geprotesteerd Tom, zelfs de meest geëmancipeerde autochtone vrouw heeft geen woord van afkeuring gesproken over de onderdrukking van de moslim vrouwen (niet dat het mij wat uitmaakt dat moslim vrouwen onderdrukt worden). Een selectief verontwaardigde bende rooie takkenheksen zijn het met recht Tom, en dat veranderd ook niet.

   Like

   • Tom Hendrix. zegt:

    @Peterselie1: 16.38. uur. Helaas Peter, maar het is precies zoals jij het zegt. Man, man wat waren die zgn. Rode Vrouwen actief in de jaren ’70 en ’80, van de vorige eeuw. Voor iedere misstand t.o.v. de vrouw – in het algemeen- gingen ze op de barricaden! Maar tegen de vrouwonvriendelijke ideologie, NEEN daar hoor je ze niet over!

    Like

 11. Jean zegt:

  Als broedkip van een of andere islamlul zullen haren dagen geteld zijn, zeker weten want voor die fokstieren is elke vrouw toch maar bezit en ze zijn dadelijk herkenbaar in die zwarte tenten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s