Marine Le Pen beschuldigt Franse politici ervan schuld te dragen aan de jihadistische bedreiging

Screenshot 20

Marine Le Pen

(Vertaling: E.J. Bron)

De voorzitster van de rechtse Franse partij Front National, Marine Le Pen, beschuldigde de politici ervan verantwoordelijk te zijn voor de bedreiging van haar land door Jihadisten. Deze worden hiertoe door het ingrijpen van het Franse leger in bijvoorbeeld Libië en Syrië bijna gedreven.

De “Latin American Herald Tribune” bericht dat Le Pen zich tegenover de pers distantieert van de brede consensus van de politieke klasse over de Franse deelname aan luchtaanvallen op islamitische extremisten in Irak.

Ook nam ze geen deel aan de veroordeling van de onthoofding van Hervé Gourdel, die in Algerije werd onthoofd door een groepering die zich had aangesloten bij de “Islamitische Staat”.

De rechtse politica zei dat iedereen voor zichzelf verantwoordelijkheid moet dragen en voegde er aan toe dat haar land zou moeten toegeven dat het fouten gemaakt heeft. Vooral met de interventies in Libië en Syrië, die volgens haar het islamitische fundamentalisme duidelijk versterkt hebben.

Bron:
http://europenews.dk/de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, Front National, Islam, Islamisering, Jihad, Marine Le Pen. Bookmark de permalink .

18 reacties op Marine Le Pen beschuldigt Franse politici ervan schuld te dragen aan de jihadistische bedreiging

 1. Jan zegt:

  Ook zij kan domme opmerkingen maken.

  Like

  • Leo zegt:

   Toch heeft ze BALLEN, al zijn het er maar 2.
   Nederlandse politici tonen slechts alleen nog maar het fouderaaltje waar ze in gezeten hebben.

   De slappe zakken !

   Like

   • Monalisa zegt:

    Nederlandse politici hebben alleen nog maar futloze ballen. waar geen gedachte goed meer in zit.

    Like

 2. Sjaak zegt:

  MEER MEER MEER !

  School schorst ‘gewapende’ ISIS-sympathisant
  HENGELO –
  Politie en schoolleiding doen het af als een ‘misplaatste actie’,
  maar de leerlingen van vmbo-school De Spindel in Hengelo
  (Overijssel) zijn momenteel in de ban van een vermeend ISIS-filmpje.
  Daarin dreigt de 14-jarige scholier Ilhan M. met onthoofdingen van
  Joden en schoffeert op uiterst grove wijze Joodse vrouwen. ,,
  De grote vraag is nu: hoe serieus moeten we hem nemen?”,
  zegt een doodsbange leerling. Ilhan is intussen geschorst.

  Like

 3. Luchtpint zegt:

  Als ze daarmee bedoelt dat het Westen maar beter geen dictators in Noord-Afrika en het Midden-Oosten (Saddam Hoessein, Khaddafi, Assad, Moebarak) had zitten hinderen, dan ben ik het er wel mee eens. Die hadden we allemaal op hun plaats moeten laten zitten, want nu is heel de regio gvd instabiel. Alleen jammer dat dat vooral het gevolg is van het feit dat de EU-landen zich gedragen als de schoothond van de kinderachtig naïeve buitenland politiek van de VS.

  Als dat niet het geval was geweest, dan hadden de Amerikanen en de Engelsen waarschijnlijk handen tekort gekomen om de boel te verzieken toen, en dan had heel de rotzooi nu niet weer gerepareerd moeten worden ! Nu hebben we geen keuze meer, maar toen hadden we gewoon moeten zeggen “Hier doen we niet aan mee !”. Het MO kan niet stabiel zijn zonder dictators. Wanneer gaan ze dat in Washington ooit leren begrijpen ?

  Like

 4. Zilvermeeuw zegt:

  Dat ze niet deelnam aan de veroordeling vind ik toch wel een beetje vreemd. Ze heeft gelijk dat iedereen voor zichzelf moet zorg dragen dus het slachtoffer heeft zichzelf in die situatie gebracht. Daarom vind ik ook dat alle Westerlingen moeten wegwezen uit die wespennesten want door daar te zijn breng je jezelf in groot gevaar. “Ja maar je kunt die mensen toch niet in de steek laten”? Nou als je onthoofd bent kun je ook niets meer voor ze doen. (Om het maar even simpel te zeggen).
  Maar je kunt die moord toch niet onder het tapijt schuiven? En dat doet Le Pen m.i.. Weet eigenlijk niet wat ik hiervan verder moet denken.

  Like

  • Luchtpint zegt:

   “Ook nam ze geen deel aan de veroordeling van de onthoofding van Hervé Gourdel, die in Algerije werd onthoofd door een groepering die zich had aangesloten bij de “Islamitische Staat”.

   Was Gourdel – de stomme idioot – daar niet beter weg gebleven ? Ik meen van wel. Als het één ding aantoont dan is het wel dat sommige mensen met hun hoofd op een ander soort planeet lijken te leven: toeristische gidsen annex bergbeklimmers als Gourdel, die gaan effe met hun van de buitenwereld afgeschermde brein Algerije in trekken, alsof er geen probleem is. Hij was waarschijnlijk de aanslag op de Algerijnse olieinstallaties (niet ver verwijderd van Mali) van een tijd geleden gemakshalve al vergeten ? Ja, dan ben je niet slim.

   En wat te denken van mensen die in halfnaakte glorie in Sharm el Sheikh willen liggen bakken in de zon, terwijl er in de Sinaï soldaten van het Egyptisch leger worden afgemaakt ? Of wat te denken van mensen die naar Kenia gaan, en die blijkbaar niet weten dat er een grote sloppenwijk van Somaliërs bestaat in Nairobi of dat Kenia een heel lange grens heeft met Somalië, een rechte lijn door de woestijn die gemakkelijk door al Shabab kan worden overgestoken ?

   Wat zijn me dat allemaal voor idioten ? Voor zo’n stupido’s moet ik geen tranen laten. Deze planeet wordt met de dag kleiner en gevaarlijker voor toeristen, maar er zijn er een hoop die dat gewoonweg NIET WILLEN ZIEN ! Dan moet je het zelf maar weten. Zo eenvoudig is dat !

   Like

 5. Vederso zegt:

  Een zeer teleurstellende reactie van mw. Le Pen. ISIS gaat als een dolle tekeer en mevrouw gaat demonstratief met de armen over elkaar zitten want: “er zijn fouten gemaakt en ik heb gelijk”. Alsof die houding het probleem doet weggaan. Ik vind dat Geert Wilders de samenwerking met deze dame moet heroverwegen.

  Like

 6. wouteenhoorn zegt:

  Ja, ik vind dat ze groot gelijk heeft. Door alles van die gasten te pikken hebben ze moed gekregen en zullen ze alles doen om de wereldheerschappij te veroveren. En als we zo doorgaan hier krijgen ze die ook. Onze fout dus en dat is wat Le Pen zegt.

  Like

  • Zilvermeeuw zegt:

   Mee eens. Maar dat ze niet deelnam aan de veroordeling m.b.t. de onthoofding vind ik toch een fout van jewelste.

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Dat is te hopen. Net als Vederso en Zilvermeeuw vind ik het ook wel een wat vreemde reactie.
   We moeten toch rekening houden met het feit dat Marine wat minder geprofileerd anti-islam is dan Geert. -wat ze zelf niet eens ontkent. Hopelijk nog wel sterk genoeg om als het er op aan komt, met hem op één lijn te blijven.
   Je hebt er trouwens maar weinig, die het in dezelfde mate zijn als Geert. -OF ze zijn het wel, maar redden het in eigen land vooralsnog niet, zoals Paul Weston en Michael Stürzenberger. Dàt zouden nog eens loyale bondgenoten zijn, -als ze sterker vertegenwoordigd waren in eigen land……
   En nou ja, Dewinter -el Cid- komt ook aardig in de buurt. Jammer dat die zo tegengewerkt wordt.

   Like

 7. luckybee zegt:

  Maar dat klopt wel het zijn de politicie die er voor heeft gezorgd dat Frankrijk vol met Algerijnen zitten.

  Like

 8. Harry zegt:

  Vraag me af of ze echt wel precies datgene gezegd heeft wat er nu geventileerd wordt .
  Woorden worden makkelijk gemanipuleerd . Vaak ook voor tweeërlei uitleg vatbaar .
  Zie op zieltogend DDS de bijdrage van Tim Engelbart met de commentaren !
  Laten we even afwachten of vriend Delamontagne met de vertaalde tekst op de proppen komt .

  Wat je uit de berichten leest geeft inderdaad te denken , maar misschien gebruikt ze de gelegenheid om haar tegenstanders een rotdreun te geven . Ook nuttig !
  Als dat niet de bedoeling is , dan ben ik bang dat ze toch wat mist !
  Ze is inderdaad wel een beetje voorzichtig met die lui , maar hopelijk is dat tactiek .
  Misschien geen zin in 5 lijfwachten , dag en nacht ?

  Maar het feit dat het na het verdrijven van de dictators, er alleen maar rotter op geworden is in al die landen , daarover zijn we het allemaal wél eens toch ?
  En dat hebben we allemaal aan die stomme Amerikanen te danken .
  Wat bezielt die lui ?
  Je leest regelmatig berichten dat de opzet is om de wapenindustrie aan te zwengelen , ook door gehackte stukken , het moet haast wel zo zijn .
  Want alle andere logica klinkt té onlogisch , toch ?

  Like

 9. Theodoor zegt:

  HET IS OORLOG mensen, de lol is er af, wie nu nog in deze tijd naar een Islamitisch land om te hobbyen vraagt om moeilijkheden. De koranwet geldt daar en in dat Mein Kampf staan vreselijkste dingen voor anders gelovigen.
  Snap dat dan!

  Like

 10. Theodoor zegt:

  Het woordje “gaat” mist, u weet wel waar.

  Like

 11. louis-portugal zegt:

  Als je het zo leest klinkthet idd. een beetje kortzichtig.
  We zien vaak genaaog bij media dat ze een gedeelte van een opmerking gebruiken en nog vaker dat ze die uit hun verband halen.
  Ik wil niet reageren zonder het verhaal uit haar mond te horen.

  Like

 12. Jan zegt:

  Behalve de domme opmerking dat politici schuldig zijn aan de dreiging van ISIS in Frankrijk (heeft het niveau van global warming is oorzaak van opkomst ISIS, wat onlangs door een ‘wetenschapper’ werd geuit) heeft zij achterbaks gehandeld tegenover Wilders omdat zij probeerde ex-PVV’ers in haar kamp te lokken en dat alleen voor geld.

  Marine le Pen heeft achter de rug van Geert Wilders om geprobeerd ex-PVV’ers te werven voor haar nieuwe Europese partij. De Franse politica passeerde haar grote bondgenoot, omdat Wilders weigert toe te treden tot haar politieke beweging. Ex-PVV’ers Bontes en Van Klaveren weigerden.

  Marine le Pen heeft bot gevangen bij haar pogingen achter de rug van Geert Wilders om ex-PVV’ers te werven voor haar nieuwe Europese partij. De Franse politica kreeg nul op rekest bij Louis Bontes en Joram van Klaveren, die haar te rechts en antisemitisch vinden. PVV-leider Wilders voelt er ook niets voor om toe te treden tot haar ‘Beweging voor een Europa van Naties en Vrijheid (MENF).

  Front National-leider Le Pen dreigt daardoor grote sommen subsidie mis te lopen. Een Europese partij krijgt alleen geld als parlementariërs uit een kwart van de lidstaten zich aansluiten.
  (…)
  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3760533/2014/10/02/Marine-le-Pen-probeerde-ex-PVV-ers-te-werven.dhtml

  Valt mij weer vies tegen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s