Frankrijk: Front National in de Senaat!

Screenshot 40

Marine Le Pen

(Door: L.S. Gabriel – Vertaling: E.J. Bron)

Het Front National (FN) heeft bij de Senaatsverkiezingen voor de Tweede Kamer van het parlement afgelopen zondag een historische overwinning geboekt en veroverde zijn eerste twee zetels in het Hogerhuis. Daarmee vernederde partijcheffin Marine Le Pen opnieuw de regerende socialisten van president François Hollande, die hun meerderheid verloren.

Het Front National had n maart bij de gemeenteraadsverkiezingen al goed gepresteerd en behaalde bij de Europese verkiezingen dit jaar ongeveer 25% van de stemmen, terwijl tegelijkertijd de socialisten door de kiezer werden afgestraft. Bij een pas onlangs gepubliceerde peiling m.b.t. de presidentschapverkiezingen zou Marine Le Pen in de eerste ronde al de meeste stemmen hebben gekregen, terwijl Hollande helemaal meer niet zou hebben hoeven aantreden voor de tweede ronde.

Dat het conservatief-burgerlijke kamp de meerderheid van de pas drie jaar geleden aan de macht gekomen linkse partijen zou heroveren, werd al verwacht. Dat echter het Front National daadwerkelijk in de Senaat zou komen, was voor sommigen nu toch wel een verrassing. Met een bijna infantiele trots benadrukte regeringswoordvoerder Stéphane Le Foll dat, onafhankelijk van het resultaat, minister-president Manuel Valls door zou gaan met zijn hervormingsplannen.

Deze machtsverschuiving naar rechts speelt op dit moment geen belangrijke rol voor de wetgeving. Wetten, die door de Nationale Vergadering worden aangenomen, kunnen door de Tweede Kamer, de Senaat, weliswaar worden afgewezen, desondanks wordt er beslist door de nog altijd socialistische meerderheid in de Nationale Vergadering. In ieder geval heeft het verkiezingsresultaat een symbolisch en naar de toekomst wijzend karakter. In tijden van economische neergang en de veelzijdige problemen in het land is de socialistische regering in toenemende mate minder populair.

Le Pen vierde het succes van haar partij met de woorden: “Dat is een grote overwinning voor het Front National, een absoluut historische overwinning!” Er zou nu “” een frisse wind door de bedompte kamers” gaan waaien. “Met iedere dag die voorbijgaat, zullen onze ideeën vooruitgang boeken”, aldus Le Pen. De intocht van de senators zou een “dynamiek vertonen, die van verkiezing tot verkiezing sneller wordt”, bericht “The Guardian”.

Wij zijn ook blij voor haar, ook over het feit dat al die botte pogingen van de media om Marine Le Pen en haar partij in het rechts-extremistische kamp te drukken niets hebben uitgehaald.

Bron:
www.pi-news.net
Auteur: L.S. Gabriel

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, Front National, Marine Le Pen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Frankrijk: Front National in de Senaat!

 1. Theresa Geissler zegt:

  Ja, toch goed nieuws! Gezien de huidige ontwikkelingen beter een doorbraak voor het FN dan voor welke andere Franse partij ook!
  Marine is dan misschien wel net geen Geert, maar ach, wie is dat wel? (Paul Weston misschien uitgezonderd.)
  En van de ouwe Le Pen horen we niets meer, dus het i s nog mogelijk, dat Marine de dementerende brokkenmaker tóch met zachte hand op een zijspoor heeft gemanoeuvreerd. -Maar beter ook, als dat zo zou zijn.
  Tenslotte heeft Jean-Marie zelfs in zijn beste jaren van het FN nooit zo ’n succes weten te maken als zijn dochter nu!

  Like

 2. breget zegt:

  Geweldig ,dat ze zovelen de ogen heeft geopend met haar strijd voor het behoud van haar land ,nu in de andere landen van Europa nog .

  Like

 3. bigljohn zegt:

  Ik hoop dat zij niet hetzelfde gaat meemaken als de PVV alhier. Gedemoniseerd worden door de linkse politieke partijen en een cordon sanitaire aangesmeerd krijgen. Dan moet de partij van Le Pen tot in lengte van jaren doorgroeien, met als resultaat dat Frankrijk in de tussentijd alsnog vernaggelt gaat worden.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @bigLjohn: 21.40. uur, op 29/9. Daar ben ik ook bevreesd voor, John. Men haat Mw. Le Pen en het FN, net zo erg als bij ONS, Geert Wilders en de PVV! Maar even goed, proficiat FN!

   Like

 4. Avidia zegt:

  Geweldig nieuws. Maar wacht maar af, ze gaat de kant van Wilders op, dat wordt zomaar niet gepikt :-{ Smerig links volk.

  Like

 5. Wim Peters zegt:

  Inderdaad,SmerigLinks volk !

  Like

 6. luckybee zegt:

  Wat mij betreft mag ze gewoon gaan regeren; ze is beslist veel minder anti Joods als de Moslims.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s