Oorlog met ISIS? Hoezo?

Screenshot 24

(Door: Esther)

Gaat u maar weer rustig slapen.

Gisteren besteedde Buitenhof veel aandacht aan de oorlog met ISIS. Voor de gelegenheid had het programma twee schrijvers uitgenodigd, namelijk Jan Terlouw (D66) en de altijd arrogante betweter die we allemaal kennen, Arnon Grunberg. Het kan niet anders dan dat over die invulling van het programma goed was nagedacht door de proponenten van de struisvogelpolitiek rond islam en islamkritiek; uiteindelijk werd immers ieder gevaar dat ISIS in zich draagt weg gerelativeerd.

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Barbarisme, D66, ISIS, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, lafheid, landverraad, Linkse joden, Moslims, Naïviteit, Rotzakken. Bookmark de permalink .

19 reacties op Oorlog met ISIS? Hoezo?

 1. windwens zegt:

  Het was een vermoeiende uitzending een brok opgetrommelde propaganda te griezelig voor woorden.

  Like

 2. Harry zegt:

  Hardnekkige klootzakken , ze blijven het maar proberen !
  Als er hier slachtoffers vallen , wat je natuurlijk niet hoopt , laten het dan een aantal linkse politici zijn die de spits af mogen bijten .
  Misschien raken ze dan ” geschokt ” .
  Vuile landverraders !

  Like

 3. Harry zegt:

  En Jan Terlouw heeft zich teveel in de kinderboekenwereld ingeleefd , die van de boze grote mensen, heeft ie nog niet ontdekt .
  Of hij mankeert hetzelfde als Dries van Agt .

  Like

 4. m.l. van dongen zegt:

  Slaap zacht Terlouw en Grunberg en lever onze werled maar uit aan de islamietische psychopaten.

  Voor al die mensen die vanuit hun gevoel iets menen te moeten zeggen of schrijven over ISIS:
  De islam is een bekeringsreligie. Zoals ISIS nu weer laat zien wordt die bekering tot stand gebracht met niets ontziend geweld.
  Bij de verbreiding in Voor-Indie zijn alleen al zo’n tachtig miljoen mensen vermoord. Het uiteindelijke doel is dat de islam als enige, de wereld – leer alle mensen – beheerst.
  De islam streeft een theocratische staatsvorm na – geloof en wereldlijke macht in een hand. Alles wat de verlichting heeft gebracht kan bij het oude vuil gezet worden.
  De koran roept expliciet op tot vermoorden van de joden en vervolgens alle anders gelovigen en niet gelovigen. Rondom de hele aarde leven massa’s psychopaten die deze oproep letterlijk nemen en erop los moorden – ISIS is een duidelijk voorbeeld.
  In het westen wordt deze gedachtengang getolereerd en het gevaar ervan door onze burgers ontkend. Zelfs wordt de verbreiding van die haatreligie met inbegrip van de totalitaire staat door onze linkse partijenen bevorderd omdat tot nog toe die verwikkelingen willig stemvee opleverden.
  Slaap zacht en lever onze wereld maar uit aan de islamietische psychopaten.
  Het jodendom werft geen volgers voor hun religie. Integendeel zelfs! In de orthodoxe opvatting moet je zelfs als jood geboren worden wil je als zodanig erkend worden. Men blijft het liefst onder elkaar! Dat houdt overigens wel in dat de joden in onze maatschappij uitstekend geintegreerd zijn met behoud van hun religie.

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Moslimbeschaving ????? Welke beschaving……1400 jaar ellende….Van leugens, bedrog, verkrachtingen, ontvoeringen, stenigingen, berovingen, moorden enz. enz.
  DUS welke Beschaving ???????

  Like

 6. Theodoor zegt:

  Wij schijnen te vergeten dat Buitenhof er alleen nog maar is voor die paar leden van de PvdA. Die paar leden zwijmelen van geluk dat ze in het wereldje van de Tweede Kamer een beetje mee mogen doen via Buitenhof. Een overheerlijke gevoel maakt hun warm en de zondagmiddag verder goed, ze hebben welwillend geknikt hoe het vraagstuk betreffende de Islam zo zorgvuldig en met verstand van zaken is getackeld. Zie wel mensen wij kunnen het wel, laat dat maar aan mijn partij over.
  Jammer, weer een hele week wachten voor het volgende probleem, de week kan niet snel genoeg omgaan.

  Like

 7. Monalisa zegt:

  Gaat u maar weer rustig slapen. deze man zij dat ook en we weten allemaal de consequentie er van.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Hendrikus_Colijn

  Like

 8. peterselie1 zegt:

  Dat Jan Terlouw een zoon van een Gereformeerde Bonds-predikant is zegt mij al genoeg, net zoals Didi Samsom heeft hij een indrukwekkende knappe studie kop, hij weet alles van kernfusie en is daar zelfs op gepromoveerd.

  En hiermee gaat het al fout mijns inziens met deze academici, een waterhoofd vol kennis geeft nog geen garantie op een reële visie op snelle maatschappelijke ontwikkelingen. Geen verstand van de immigratie ellende, De zelfhaat van deze mensen is met geen pen te beschrijven, alles moet anders in de maatschappij langs vastgestelde lijnen van de EU doctrine.

  Dat de grote steden bevolk worden door meer als 50% immigranten zegt de wereldvreemde snuiter totaal niets, wanneer men er iets over zegt dan wordt het door zulks soort figuren afgedaan als onderbuikgevoelens. Deze figuren van de regulier politiek correcte, gesubsidieerdegedachtenpolitie hebben zeker geen onderbuikgevoelens dat is zeker alleen voorbehouden aan de bijna ‘bezitsloze’ arbeidersklasse.

  Enfin de overheid en het socialisme is ruim 5 decennia in een comateuze slaap, veel kans dat zij op tijd wakker worden zit er niet in, onder leiding van deze o zo rechtschapen mensen graven zij de kuil waarin zij zelf ook vallen.

  Like

 9. Jean zegt:

  Wil je graag linkse ratten zien, zowel rood als groen ongedierte, kijk dan naar de NOS of BRT, altijd prijs en zeggen dat die gemene laffe smeerlapperij met ons belastinggeld decadent betaald worden, moest daar ooit iets gebeuren zoals dat gebeurd in Irak of Syrië ik zou er geen seconde om treuren.

  Like

 10. bigljohn zegt:

  Arnon Grunberg, alweer de zoveelste Jood die de Islam niet serieus wil nemen, bagatelliseert. Merkwaardig ! En dit terwijl zijn volk nu alweer in de hoek zit waar de klappen vallen, en ook Europa moet oppassen voor dit IS gespuis dat alhier heel wat strijders vandaan haalt. Ook de Arabische staten zijn een – leverancier – van strijders. De 31000 IS strijders zijn, ondanks alle bombardementen niet te stoppen. Door alle toeloop kunnen er over een paar jaar wel 100.000 a 200.000 IS strijders actief zijn. Een uiterst fanatiek leger zoals de SS ooit was, die zijn doelstellingen (Spanje innemen) voor 2020 wel eens kon waarmaken. En daarna is de rest van Europa natuurlijk aan de beurt. IS zal geen kind hebben aan die slappe hap van die Europese legers.
  die bovendien ook nog eens sterk uitgedund en slecht gemotiveerd zijn.

  Like

 11. Theresa Geissler zegt:

  Ach, gut toch , wat speelde “Buitenhof” weer lekker op safe met de keuze van haar gasten Grunberg en Terlouw, kan het nog veiliger? Terlouw blijft, hoe dan ook, toch ten eeuwigen dage gekluisterd aan het gedachtengoed van het ‘zorgeloze zonnetje D ’66, dus zijn mening kun je bij voorbaat al zowat voorspellen, terwijl Grunberg…..Wat moet je daar eigenlijk van zeggen? Dat hij niet bang is voor oorlog met IS laat zich gemakkelijk voorstellen, want ik vrees, dat de man een ernstige vorm van Asperger heeft, oftewel een zekere graad van autisme en dergelijke figuren zijn voor de duvel niet bang te krijgen, doordat alles langs ze heen gaat -Erg handig als je, uit louter grachtengordelsnobisme (dat dan weer wel) tegelijkertijd de politiek-correcte uit wenst te hangen. Even kleur- emotie- en gewetenloos als de personages uit zijn boeken, wat eveneens goed van pas komt als je per sé de islam en IS de hand boven het hoofd wilt blijven houden, ondanks je Joodse roots -die je het liefste maar helemaal zou veronachtzamen, zo stel ik me althans voor….Ach, ze zoeken het maar uit met die vent!
  Aan z i j n oordeel valt so wie so niet veel waarde te hechten.

  Like

 12. Driek zegt:

  Beste Theresa, lang geleden Blauwe Maandagen gelezen, Ik vond het een zeldzaam vervelend boek, dus het zoveelste boek van een overtrokken Nederlandse schrijver in de container geflikkerd. Ja, Arnold Grunberg, wat moet je ermee. Ik meen verplichte lectuur op de scholen. Verder een waardeloos figuur. Dat iemand van Joodse komaf voor de islam opkomt is mij een volkomen raadsel. Maar de laatste tijd zijn er erg veel dingen die ik niet begrijp. Ik trek mij zoveel mogelijk terug uit de grote wereld. Ik heb er geen zin meer in.

  Like

 13. Jan zegt:

  Over de oorlog gesproken. Amerikanen voerden ‘precisiebombardement uit: raket kwam in graansilo terecht. Gevolg, behalve geen eten, 6 burgerdoden.

  Had Kerry geen grote bek tegen de Israëlische regering toen het oorlog voerde tegen Hamas. Toen zei hij snerend en suggereerde hij opzettelijk het beschieten van burgerdoelen: “It’s a helluva pinpoint operation.”
  http://www.washingtonpost.com/blogs/post-politics/wp/2014/07/20/fox-confronts-kerry-with-hot-mic-comment-on-israel-hell-of-a-pinpoint-operation/

  U.S.-led air strikes hit grain silos and other targets in Islamic State-controlled territory in northern and eastern Syria overnight, killing civilians and wounding militants, a group monitoring the war said on Monday.

  The aircraft may have mistaken the mills and grain storage areas in the northern Syrian town of Manbij for an Islamic State base, said the Britain-based Syrian Observatory for Human Rights. There was no immediate comment from Washington.
  http://www.haaretz.com/news/middle-east/1.618179

  What difference does it make? Tja, nu niet interessant, want Israël kan de schuld niet worden gegeven.

  Like

 14. Avidia zegt:

  Al deze mensen zijn uit op onze vernietiging, zij zijn allen allah aanhangers, stemvee!!! niets meer en niets minder. Die vreselijke dss66 een meer vreselijke partij is er niet, weg er mee!!!!

  Like

  • Monalisa zegt:

   di 30 sep
   Geen geld voor strijd tegen ISIS

   Van onze parlementaire redactie
   DEN HAAG –
   Nederland heeft voor het aanvallen van ISIS in Irak eigenlijk geen geld. Om de inzet van F-16’s en militaire trainers te kunnen betalen, spreekt het kabinet budgetten aan die zijn bedoeld voor 2017 tot en met 2019. Dat bleek tijdens een briefing over de Nederlandse deelname aan de strijd tegen ISIS.

   Vice-premier Asscher en minister van Defensie Hennis-Plasschaert

   „De financiering is hoofdpijn”, oordeelt VVD-Kamerlid Han ten Broeke. „We kunnen niet uit de plooien van toekomstige begrotingen zulke essentiële missies als deze bekostigen. Dit verhoogt de noodzaak om de financiering van missies anders in te richten.” CDA-Kamerlid Knops is het daarmee eens. „Feitelijk zegt het kabinet dat er over een paar jaar geen crises meer mogen plaatsvinden die we militair willen helpen oplossen. Men hanteert de ’kasschuif’ – Haags jargon voor: er is geen geld. Er moet gewoon geld bij. Laat het kabinet dat nou erkennen!”

   Volgens Rob Swartbol, directeur internationale samenwerking bij Buitenlandse Zaken, zijn de middelen nu eenmaal beperkt. Door de militaire uitzendingen naar Mali en voor de Somalische kust is de ’missiepot’ voor dit en komend jaar zo goed als leeg. Dat geldt ook voor andere fondsen, behalve dan voor de post ’onvoorzien’ 2017 tot en met 2019. „Deze missie kwam ook tamelijk onverwacht”, verdedigde hij de noodgreep.
   Verlenging
   Het is onduidelijk wat er moet gebeuren als de ISIS-missie na een jaar aan verlenging toe is. Hoe Buitenlandse Zaken onvoorziene kosten in de toekomst gaat opvangen, is eveneens ongewis. De pot bedoeld voor missies, het Budget Internationale Veiligheid, was door dit kabinet juist in het leven geroepen om gedoe met de financiering van militaire missies te voorkomen.Tijdens de briefing bleek dat de Nederlandse F-16-vliegers hun mandaat – alleen optreden in Irak en niet in Syrië – kunnen oprekken als ze zich moeten verdedigen.
   „Zelfverdediging begint en eindigt waar F-16-vliegers worden bedreigd”, zei Commandant der Strijdkrachten Middendorp. Bij dreiging vanuit Syrië mogen Nederlandse F-16’s doelen in Syrië aanvallen. „Ook als er eenheden op de grond vanuit Syrië worden bedreigd.” Mochten de Irakezen in een later stadium ISIS in Syrië gaan bevechten en ze komen daarbij in de knel, dan mogen de F-16’s ze te hulp schieten. De Amerikanen gebruiken zelfverdediging als volkenrechtelijk argument om ISIS zonder toestemming van Assad in Syrië te kunnen bombarderen.
   Het zou best kunnen dat dit voor Nederland in de toekomst ook een uitweg biedt om in Syrië militair op te treden, zo suggereerde politiek directeur van Buitenlandse Zaken Geerts. „We volgen de ontwikkelingen op de voet.”

   Maar toch gewoon doen de burger knijpen we weer even extra uit

   Like

 15. luckybee zegt:

  Toen ik in buiten hof de drie gezichten heb gezien, schakel ik de TV gewoon uit.Drie van de zefde mening dat is te veel voor me.

  Like

 16. Joost Visser zegt:

  Het vroegere P&W, Buitenhof, Nieuwsuur. Ik kijk ernaar om mij geweldig te kunnen ergeren waar mijn belastingcenten naar toe gaan. De laatste aflevering Buitenhof was hemeltergend en tenenkrommend. Niet dat ik Pauw zo goed vind, maar zonder Witteman is het een verademing.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s