Meer dwanghuwelijken dan bekend

Screenshot 5

Het aantal meisjes en vrouwen dat gedwongen wordt uitgehuwelijkt, is fors hoger dan nu bekend. Dat blijkt uit onderzoek van het Verwey Jonker Instituut waar Nieuwsuur over beschikt.

Tussen 2010 en 2012 registreerde de overheid 181 gedwongen huwelijken. Hulpverleners en huisartsen schatten dat aantal in deze periode op zeker 674.

In opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid hield het instituut een enquête onder meer dan 500 welzijnswerkers en artsen. Ze moesten een schatting geven van het aantal keren dat ze met een gedwongen huwelijk te maken kregen.

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)
NOS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, Krankzinnigheid, Mensenrechten, Moslims, Nederland. Bookmark de permalink .

17 reacties op Meer dwanghuwelijken dan bekend

 1. Monalisa zegt:

  Lekker met neef en nicht trouwen, geen wonder dat je dan inteelt krijgt!!!


  het klonen van de mens.

  Driessie en Kassie (West-Transvaal, 1993), zo gruwelijk… 500 jaar inteelt laat nou eenmaal zijn sporen na.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   En dan te bedenken, dat die Boeren zichzelf zo superieur vonden….(Of, wie weet, vinden.)

   Like

  • Ik kwam deze afbeelding afgelopen weekend tegen op Instagram en sindsdien ben ik enorm geïntrigeerd en nieuwsgierig geworden naar wie deze tweeling is. Ik zie onder de foto staan 1993, maar ik kan me niet voorstellen dat de foto zo recent is. Het lijkt me meer een foto uit de periode eind 19e begin 20e eeuw. Kan iemand mij uit de brand helpen? 🙂

   Met vriendelijke groet,

   Cecco Schisano
   Assen

   Like

 2. windwens zegt:

  Terwijl een zogenaamde Somalische vluchteling haar kind gewoon naar daar zend onder valse voorwendselen en Arabische moeder haar eigen kanker fijnst. All for the money en dan moet je voor dit soort mensen respect hebben ze staan zo ver en middeleeuws van ons af dat deze holbewoners gewoon daar moeten blijven waar ze zijn. Tevens zijn dat de voorbeelden hoe je een goede graaier wordt in de toekomst. Mensen die zo gedesillusioneerd zijn in hun eigen handel en wandel die worden gek zo gek dat ze een grievende hekel hebben aan andere mensen waardoor ze meedogenloos worden in allerlei opzichten.

  We zitten al hevig in een cultuur omslag, gevolg is de crisis alles wat er in de naoorlogse jaren is op gebouwd is volledig afgebroken. Alles wat men uit de kast haal staat haaks op elkaar elke idioot in die regering zit is er om zijn eigen punten te scoren. Daar naast zit het echte gevaar gewoon al midden in de maatschappij, allemaal van die groot denkers in het graaien, stelen, drugsdealers en mensenhandel.

  Dan komt men met zielige verhaaltjes om de burgerij weer aan hun zijde te krijgen. Wederom een vrachtwagen zand om de bevolking er met een zogenaamd sociaal onderzoek er onder te krijgen, onder het mom ze hebben het zo moeilijk.
  Ik kan er kort over zijn als mensen niet belazerd willen worden dan moeten ze de islam afzweren zodat we weer over kunnen gaan naar een fatsoenlijke cultuur, de laatste holt het westerse denken uit.

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Ja, die Asscher laat nou wel weer voorkomen, dat-ie het een ernstige zaak vindt, maar dat vond-ie officieel met die Madrassa’s ook en ik heb niet erg de indruk, dat-ie dàt achteraf afdoende heeft aangepakt.
  Net als met dat ‘radicaliseren aanpakken:’ Eerst stoere taal uitslaan en later blijkt dan dat-ie vooral wil gaan práten….
  Het lijkt wel of die man koudwatervrees krijgt, zodra het op concreet handelen aankomt. Nou, daar kom je dan ver mee.

  Like

 4. Wachteres zegt:

  En geloof maar gerust dat het er nog veel meer zijn …… in ons land …..

  onze vrijheid gaat eraan, of we dat willen of niet.

  In Europa worden de gewoontes van primitivo’s allang geaccepteerd.

  Like

 5. Zilvermeeuw zegt:

  Het klinkt wellicht onaardig maar het maakt mij geen ene bal uit dat ze uitgehuwelijkt worden. Is cultuur, toch? En je houdt die achterlijkheid toch niet tegen. Helaas!
  Wat natuurlijk wèl diep- en dieptreurig is dat wij in Nederland voor al die inteelt moeten betalen, al was het alleen maar aan ziektekosten en Wajonguitkeringen die de pan uitrijzen, juist door die lui! Mijn zus werkt al 35 jaar in het Westeinde ziekenhuis in Den Haag, ze ziet daar alleen maar kleurlingen (zelden een blanke) en die ook nog héél vaak voor een flut-reden komen. En een grote bek dat ze hebben, echt niet normaal! Ze maken grandioos misbruik van onze voorzieningen. Tel uit je verlies. Wanneer komen wij tegen het leegroven van onze voorzieningen in opstand?! Ik zie de toekomst echt heel erg somber in voor mijn kinderen en kleinkind.

  Like

 6. Wachteres zegt:

  Bekijk het filmpje van de NOS eens dat rechts staat: het schandalige zwakke verweer van de Nederlandse ambassade.Het meisje is in Nederland geboren en getogen en zou door hen niet geholpen kunnen worden?

  In de ambassade bevindt zij zich toch op Nederlands grondgebied? LAFAARDS!

  Like

 7. 4sjun zegt:

  Je verwacht het niet…
  Maar even wat anders, is ook al onderzocht wat dit aan extra medische kosten -afgewenteld op de gemeenschap- meebrengt?

  Like

 8. Wachteres zegt:

  http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/3759084/2014/09/30/Sarah-daagt-Nederland-voor-gerecht-na-Somalisch-drama.dhtml?utm_source=dailynewsletter&utm_medium=email&utm_campaign=20140930

  Sarah daagt Nederland voor gerecht na Somalisch drama.

  “Op haar zestiende werd de Nederlandse Sarah meegelokt door haar moeder. Met de smoes ‘oma is ziek’ moest ze mee naar Somalië, de geboortegrond van haar ouders. Daar werd ze uitgehuwelijkt aan een neef. Toen ze na jaren wist te ontsnappen, bood de Nederlandse ambassade haar geen hulp. Nu wil Sarah (20) de staat dagvaarden voor het schenden van het kinderrechtenverdrag”.

  Like

 9. leefbarbaar zegt:

  En alweer verdampt er geld met een overbodig onderzoek. Wat maakt het nu uit of er hier 47 meisjes gedwongen worden uitgehuwelijkt, of 74? Of 74.000. Het is allemaal islam en dat geld kan beter besteed worden aan echte Nederlanders.

  Like

 10. Jack zegt:

  Laat ze eerst maar voor zich zelf opkomen door openlijk afstand te nemen van hun intolerante en vrouw onvriendelijke geloof o.a. Geen hoofddoek geen nikab geen burkah. En dan pas om hulpvragen.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Zit wel wat in: Het kàn zijn, dat ze zich aanvankelijk niet nadrukkelijk verzetten.
   Per slot van rekening noemen WIJ het huwelijksdwang, zij niet: In hun cultuur is het van levensbelang dat de dochters trouwen, ook voor die dochters zelf -vinden z i j – en de ouders zorgen er dus voor, dat dat gebeurt, niet meer en niet minder.
   Alleen…..Als de echtgenoten na het huwelijk húfters blijken, willen die dochters er natuurlijk weer onderuit. En d a n noemen zij het opeens ‘huwelijksdwang.’
   Maar eigenlijk is dat pas echt geloofwaardig, als je vervolgens consequent breekt met de islam, in welke deze traditie eveneens opgenomen is, zoals Ayaan deed. Die meiden, die opeens spreken van ‘huwelijksdwang,’maar zich voor het overige ‘gelovig moslima’ blijven noemen, zijn inderdaad niet erg consequent bezig.

   Like

 11. Tom Hendrix zegt:

  Bedankt, kabinet Den Uyl, die deze ELLENDE heeft voortgebracht. En daarna ging na 1975, onze grens nog verder open voor de verrijkers der Islam! En ook het CDA,de VVD, en D66, in samenwerking met de werkgevers hebben hier met plezier aan meegeholpen. En dan bedoel ik de instroom van 100.000 den moslims!

  Like

  • Monalisa zegt:

   Tom je loopt achter het begon al in 1965 met de Spanjaarden en de italianen.ken er boekdelen over schrijven.

   Like

   • Zilvermeeuw zegt:

    Ja maar daar hebben we lang niet zo n last van gehad, (of eigenlijk helemaal niet ), de meesten gingen weer terug of begonnen hier een ijswinkeltje, restaurantje o.i.d. Het is geen schim van wat er nu aan moslimellende over ons heengekomen is. Echt niet te vergelijken en ik woonde in die jaren nog in mijn geboortestad Den Haag. Dus niet ergens in een achterafdorpje of zo.

    Like

 12. Anneke zegt:

  Vrij kort na de tweede wereldoorlog stelde W-Europa de economisch – maatschappelijke grenzen open voor de OH ZO welkome gastarbeiders uit het knus -/romantische bourgondische Z-Europa. Noem het zelf al tijden….De hypermoderne slavernij, bedacht door de oud-kolonisten-tak van de maatschappelijke ‘boom’. Dus een kleine zeventig-jaar (!!!), heeft het eens zo ‘weeldevolle’ westen op ruime schaal ervaring met economische vluchtelingen, moderne bourgondische – en sinds zo’n kleine dertig-jaar de islamitische slaven. Doe er nog ‘een schepje bovenop’….Sinds zo’n dikke vijfentwintig-jaar, de Balkan-‘vluchtelingen’. Wie zijn er de afgelopen decennia het meest gediscrimineerd; ‘omlaag getrokken’….??? “De autochtone-tak van de NU rottende maatschappelijke boom”!!! Zeer zeker de wat minder geschoolde -, meer laag-technisch aangelegde autochtone burgers!!! Zij moesten al eersten ’t loodje leggen”. Wat een trieste ontwikkeling; de klappen van de politieke-zweep zijn overduidelijk NU op alle ‘sociale vlakken’ voelbaar. HELAAS merkt onze ‘rijke’ koningshuis en hun vazallen nog niet veel van de sociaal stervende samenleving!!! Ruimte voor sociaal zwakkeren is er dus al tijden niet meer, MAAR deze groep is WELDEGELIJK kunstmatig ontworpen door de intens zieke politiek – en machtsverslaafden!!! “Zij zijn niet wijs, maar OERDOM”. Zo dit was even een lading spontane gal, dat uitgespouwd moest worden…..Betreffende de dwanghuwelijken….inderdaad de te grote cultuurverschillen. De kloof is niet meer te overbruggen??? Trouwens waar zijn al die zogenaamde mensenrechten-instantie’s….Hun hoor en zie je nooit meer ergens!!! Kunnen hun verzonnen leugenbaksels niet ‘verteren’, willen ‘geen gezichtsverlies lijden’. Terwijl ze op deze ‘weg’ juist een intens verlies hebben ontworpen. “De ware aard van het kwaaie beestje is allang voel- en zichtbaar”.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s