Opvang asielzoekers is voor Hennie van der Most ‘geschenk uit de hemel’

Screenshot 20

Vakantiepark en Speelstad Oranje

(Door: Tjabel Daling)

De crisis raakte hem de afgelopen jaren hard, maar nu zit het de flamboyante selfmade ondernemer Hennie van der Most even mee.

Hij heeft een contract getekend met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) over de opvang van maximaal 1400 asielzoekers in het Drentse dorpje Oranje. De asielzoekers worden vanaf woensdag gehuisvest in het vakantiepark Oranje, dat bij het indoor-pretpark Speelstad Oranje ligt.’Het is een geschenk uit de hemel’, verklaart Van der Most tegen het FD.

Lees verder>>>
(h/t Tistochwat)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in cultuurrelativisme, Demografie, Graaien, Hypocrisie, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, landverraad, Multiculti, Nederland, political correctness, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

28 reacties op Opvang asielzoekers is voor Hennie van der Most ‘geschenk uit de hemel’

 1. Ja,voor hem is dat een geschenk,voor de omwonenden niet!Zo gauw al die asiel-advocaten en vluchtelingen-werkers,enz.enz.onbetaald “hulp”moeten verlenen,weet ik toch echt heel zeker dat 99 % niet meer voor asielzoekers is,integendeel!In die hele asiel-industrie gaan miljarden om en daar moet maar eens een eind aan komen!

  Like

 2. rs zegt:

  Daar wil je met je kinderen , of Opa ’s en Oma’s met hun (klein) kinderen toch niet meer naar toe, ook niet terwijl het eten “gratis “is………….?

  Vakantiehuisjes zullen helemaal uitgeleefd zijn NA 5 jaar………………
  Aapjes kieke’n is de Apenheul voor.

  Man, man……………………..wat een land!!!!!!!!!!!!

  Like

 3. Claudia M. zegt:

  Een geschenk uit de Hemel. Tja, wellicht heeft ie gelijk. Ik vrees echter dat we het vakantiepark Oranje na vijf jaar aan de natuur kunnen terug geven. Ik heb ooit een hotelletje mogen aanschouwen na het vertrek van zo’n golfje [kuch] asielzoekers en dat staat, overigens geheel terecht, niet meer overeind.

  Like

 4. rakkertje zegt:

  ” … Van der Most zegt dat voor de opvang van de asielzoekers een contract voor een periode van drie jaar is getekend, met een optie op nog eens twee jaar … ”

  Even mijn boeltje inpakken en ik kom ook asiel aanvragen in Nederland.
  Vijf jaar gratis woonst met alles erop en eraan … niet slecht.

  Like

 5. Sjaak zegt:

  Reserveringen voor het vakantiepark kunnen tegen dezelfde prijs worden omgezet in een bezoek aan het Duitse attractiepark Kalkar Wunderland, eveneens zijn eigendom. ‘Dat is nog een betere deal ook, want het eten is daar gratis.’
  ———————————————————————————————————————————-
  Hennie je kunt jouw reserveringen daarheen stoppen waar de zon nooit heenschijnt !
  Ik hoop van harte dat ze jouw afgetakelden pretparks in nul komma niks afbreken !
  (want dat zijn DE specialisten ! voor deze taak)
  En omdat ze erin gespecialiseerd zijn objekten zoals de jouwe in een paar maandjes
  naar de knoppen te helpen, kan je jouw verdrag van een paar jaren gerust vergeten !
  Maar daarna niet komen en jammeren dat we met vaderlandsverraders zoals
  jij het bent het thema pretpark van der Most voor ons gestorven is !
  Ik wens je een mooie insolvenz en ga maar lekker koffie drinken
  met de deurwaarders die straks bij jouw erin en eruit lopen !

  Like

 6. Jan zegt:

  Voor eind van het jaar de eerste verkrachtingen, diefstallen, inbraken, vechtpartijen. Weer een stuk Nederland naar de kloten.

  Like

 7. Monalisa zegt:

  rakkertje ik weet niet of dat kan jij woond in europa dan moet je eerst naar Syrië gaan en kom je weer terug als vlugteling, dan kom je er misschien voor in aanmerking, arme mensen die daar wonen daarom staan er veel huizen te koop daar, rakkertje je weet wat ik je geschreven had dus dat deel wort het niet gr Monalisa.

  Like

 8. bigljohn zegt:

  En ook hier; Het geld wat stom is maakt alles recht wat krom is. Iedereen heeft een prijs…..Voor geld worden mensen naar Europa gesmokkeld, worden anderen vernaggeld, vermoord, omgekocht, drugshandel, benoem het maar. Hennie van der Most is al net zo’n grote crimineel als welke mensensmokkelaar dan ook, want hij helpt mee aan de Islamisering en teloorgang van Europa !

  Like

 9. Jade zegt:

  Van der Most zal er wel snel achter komen dat het
  een “geschenk uit de hel” blijkt te zijn…

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  GELD STINKT NIET, denkt deze van der Most! Wat interesseert het deze egoist, dat de omgeving grote problemen gaat krijgen met deze SPRINKHANENPLAAG! Niets, nada, noppes!

  Like

  • Nico Omen zegt:

   Inderdaad Tom, ik ben het volmondig met je eens: sprinkhanen is het enig juiste woord ervoor! Ze vreten letterlijk alles kaal en leeg.
   Allerhoogste tijd voor een rigoureuze, niets en niemand ontziende schoonmaak dwars door alle geledingen van de Nederlandse samenleving, te beginnen met het peperdure maar volstrekt overbodige koningshuis, de vuurrode omroeptroep in Hilversum, de corrupte en uitsluitend op persoonlijk gewin uit zijnde politieke maffia in Den Haag, de plaatselijke politieke prutspotentaatjes in de provinciehuizen, stadhuizen, waterschapspaleizen en alle andere schimmige overheids- en semi-overheidsorganen.
   Gewoon keihard en meedogenloos orde op zaken stellen, grenzen dicht, alle schorriemorrie ongefrankeerd retour afzender en daarna eerst eens heel goed luisteren naar de autochtone bevolking, die onder bedreiging gedwongen wordt om al deze waanzin te bekostigen, maar desondanks geen spat heeft in te brengen.
   Niet langer ‘betalen en bek houden’, maar échte democratie, dat is wat we nodig hebben!

   Like

  • Leo zegt:

   T was altijd zo n aardige man, dat verwacht je toch niet………?
   Wat deed zn vader eigenlijk tijdens de bezettingsjaren, weet iemand dat misschien ??

   Like

  • Jan zegt:

   Al Capone verbleekt bij het linkse uitschot

   Like

   • Tistochwat zegt:

    Jan 1 oktober 2014 om 07:10

    Zeg dat wél: voor de betaling aan de ma(f)fia kreeg je tenminste een vorm van ‘bescherming’ in ruil terug!
    De linksen persen je alleen maar af en laten ons straks totaal berooid aan ons lot over!

    Like

 11. Avidia zegt:

  Van der Most kan zeer binnenkort een verdelgingsbedrijf vragen het ongedierte te verdelgen, de vlooien zullen er welig tieren. Hygiëne is niet een ding wat ze geleerd hebben en ze zullen nooit meer weggaan. Hij zal er mooi mee in zijn maag zitten.

  Like

 12. Tempelier. zegt:

  Mr. van der Most, veel succes met u klein Syrië, mocht u park na 5 jaar weer leeg staan hoop ik dat de Nederlander u links laat liggen.

  Like

 13. vanhetgoor zegt:

  Het valt misschien allemaal nog wel mee, de kosten voor COA zijn misschien ongeveer tien Euro per dag per persoon, toen de huisjes aan Nederlanders werden verhuurd was dat per huisje vijftig tot honderd Euro per dag, daar lijkt een heel verschil in te zitten, maar de huisjes hebben de laatste jaren voornamelijk leeg gestaan, dus was het een verlies van honderd Euro per dag per huisje. Reken maar uit hoe goed die super-zakenman Hennie van de Most het heeft gedaan. Nu krijgt hij mogelijk €14.000 per dag en dat drie tot vijf jaar lang

  Het valt misschien allemaal nog wel mee, niet de Syrische moslims die anderen de strot afsnijden komen naar Oranje Speelstad, maar wellicht zijn het de Azirisch of de Christenen die allemaal in de draaimolens en op de glijbanen komen zitten. En zeg nu zelf waar zit een mens beter, in Syrië op de schopstoel, de executieplaats of voor de moslim-troepen uit. Of in Nederland in een verlopen pretpark waar al jaren niemand meer wilde komen.

  Op TV zag ik dat de matrassen nog even snel werden vervangen, leegstand is achteruitgang. Per jaar komt er nu minimaal vijf miljoen Euro aan huur binnen, en we kennen Hennie van de Most; het hele park heeft nooit veel meer gekost dan dat! Het volgende jaar is hij uit de kosten, het jaar er op speelt hij kiet, maar het jaar erop maakt hij alleen winst. Want al het personeel is van COA en die betaalt ook voor het onderhoud en de vervanging. Over vier tot zes jaar verkoopt Hennie van de Most de hele troep aan een belegger! Die nieuwe investeerder koopt een park met de ongelooflijke bezetting van 100%, iets wat Disney hem niet nadoet. Het schijnt dat Rita Verdonk gevraagd gaat worden om het Asielzoekers-Park Oranje feestelijk te komen openen. Rita Verdonk is een persoonlijke vriend van Hennie van de Most. Rita Verdonk kreeg ooit eens bij de verkiezingen meer dan 500.000 persoonlijke voorkeurstemmen en was daarom populairder dan de Jesus Christus van de VVD, Mark Rutte! Toen er spijkers met koppen geslagen moesten worden en Rita Verdonk lijsttrekker van de VVD zou moeten worden, toen heeft men ook eieren voor het geld gekozen. Een zelfde draai zien we nu hier. Toen de VVD in conflict met de zakenwereld kwam, Rita Verdonk zou het asiel-circus stoppen, werd plotseling door hogerhand bij de VVD besloten dat Mark bijna alle stemmen zou krijgen en Rita bijna uni-solo zou worden weggestemd. Zodra het geld spreekt zwijgen de principes binnen de VVD, misschien komt het dan toch nog goed met Nederland.

  Like

 14. Jean zegt:

  Waarom er niet massaal naartoe en al die huisjes gelijk met de grond maken?
  Het is beter 15 werklozen te financieren dan een 1400 sprinkhanenplaag te bestrijden.

  Like

 15. Jules Vismale zegt:

  Buiten die akelige Hennie van der Most had ook Klaas Dijkhoff al geprobeerd om het dorp oranje helemaal te overstelpen met asielzoekers! Jaren gelden stond er trouwens een verhaal in de krant dat oftewel Oranje of een ander dorp in Drenthe tegen de komst van asielzoekers waren en dat er daarna een stel linkse nietsnutten de straten naar dit dorp toen onderkanten met teksten zoals: ‘Nooit meer 1940-1945!’, ‘U nadert een racistisch dorp!’, ‘Blijf hier weg want in dit dorp wonen xenofoben en gevaarlijke nazi’s!’ en andere ziekmakende benamingen!
  Hier zal ik een artikel plaatsen over hoe Dijkhoff in 2015 eveneens van een koude kermis thuis kwam in dit “xenofobische’ dorp Oranje:

  Hoe minidorp Oranje uitgroeide tot omstreden opvangcentrum

  Midden-Drenthe

  Het dorpje Oranje moest van staatssecretaris Klaas Dijkhoff – tegen eerder gemaakte afspraken in – nog eens 700 extra asielzoekers gaan opvangen. Daarmee komt het totaal op 1.400 asielzoekers in het dorp met maar 140 inwoners.
  Toen Dijkhoff zijn besluit kwam toelichten, werd hij (volkomen terecht overigens!) belaagd door woedende bewoners. Een reconstructie: hoe het Drentse minidorp uitgroeide tot een groot opvangcentrum.

  Als jij nu de opdracht geeft de bussen hier naartoe te laten rijden, dan kom je het zelf ook maar uitleggen’, zegt burgemeester Ton Baas van het Drentse dorp Oranje als hij gistermiddag wordt gebeld door staatssecretaris Klaas Dijkhoff.
  Zelf gaat hij het niet meer doen. Een jaar geleden heeft hij het zijn inwoners beloofd: ‘Er zullen er hier nooit meer komen dan duizend. En als er klachten komen, dan zetten we alles onmiddellijk stop.’

  Het begon allemaal op woensdag 24 september 2014, als toenmalig burgemeester Jan Broertjes (VVD) van de gemeente Midden-Drenthe gebeld wordt door zijn partijgenoot, staatssecretaris Fred Teeven. Zijn verzoek: kunnen er in het dorp Oranje, nog geen 140 inwoners onder de televisietoren van Hoogersmilde, 1.400 asielzoekers worden opgevangen?
  Fred Teeven en Klaas Dijkhoff wilden in werkelijkheid natuurlijk niet ZELF voor al die asielzoekers gaan zorgen omdat ze daar hun huizen en geld niet voor beschikbaar wilden stellen, gelijk aan koekoeken die hun eieren in nesten van andere vogels dumpen of aan roodbuikschildpadden die op hun beurt in moerassen hun eieren in de nesten van alligators leggen!

  In Oranje bezit ondernemer Hennie van der Most een noodlijdend vakantiepark. Voordat de financiële crisis toeslaat, zijn de 257 huisjes – omgebouwde koelwagons – in vakantietijd geregeld volgeboekt.
  Het aanpalende Speelstad Oranje, een oude aardappelzetmeelfabriek die hij transformeerde tot een speelparadijs, trekt dan nog meer dan 300 duizend bezoekers per jaar.

  Maar door de crisis en de toegenomen concurrentie wordt ‘Oranje’ een zieltogende onderneming die hem geld kost in plaats van oplevert. Tot begin september 2014 het COA (Centraal orgaan Opvang Asielzoekers) aan de lijn hangt.
  Of hij nog een leegstaande loods heeft. Die heeft hij aanvankelijk niet. Maar wel een slechtlopend vakantiepark. Twee dagen later is het contract getekend; voor een periode van minimaal drie jaar huurt het COA het hele park van Van der Most. In één klap is zijn onderneming daarmee weer winstgevend.
  De meningen van de dorpsbewoners van Oranje werden natuurlijk helemaal niet gevraagd in onze “democratie” wat daar zeer kwaad bloed zette!

  Uitkomst
  Het lijkt een geweldige uitkomst, niet alleen voor Van der Most en het COA, dat zich dat jaar al geconfronteerd ziet met circa 10 duizend onverwachte asielzoekers uit brandhaarden als Syrië, maar ook voor de gemeente Midden-Drenthe.

  Voor de opvang van de vluchtelingen ontvangt burgemeester Broertjes (dat geld wilde hij vast NIET met de inwoners van Oranje gaan delen!) jaarlijks 2,8 ton – in de berekeningen wordt gewerkt met een maximale bezetting van 1.400 asielzoekers ‘zodat we niet steeds met wisselende aantallen hoeven te rekenen.’
  Daarbovenop komt nog een royale vergoeding per bezette ‘pipo-woning’, zoals de huisjes op het vakantiepark daar worden genoemd.

  Maar al snel groeide de weerstand onder de lokale bevolking. De asielzoekers blijken tenslotte niet alleen maar de beloofde ‘gezinnen met kinderen’, maar ook veel alleenstaande (en vol met testosterone) mannen. Ze waaieren uit over de Midden-Drentse wegen.
  In de buurtbus misdragen ze zich, en ze veroorzaken meer ‘vervelende voorvallen’. Het COA introduceert ‘geüniformeerde beveiligers’ die bij het recreatiepark toezicht houden. Een hek moest uiteindelijk het gehele vakantiepark afschermen van de rest van Oranje.

  Vanwege de problemen en na heftige debatten besluit het COA, in samenspraak met Teeven en de nieuwe burgemeester Ton Baas, om de instroom drastisch te beperken. In Oranje komen worden thans niet meer dan 700 vluchtelingen opgevangen.

  Ja, er stonden handtekeningen onder de afspraak 1.400 asielzoekers op te vangen, erkent de nieuwe burgemeester (dat soort lui denken constant dat ze zich van alles kunnen permitteren) in november, twee maanden na het telefoontje van Teeven naar zijn voorganger. ‘Maar het getal 1.400 is allang een eigen leven gaan leiden.’

  Afgesproken werdt dat er zevenhonderd asielzoekers op het vakantiepark worden ondergebracht tot uiterlijk oktober 2017. Dat is een keiharde voorwaarde.

  Stoppen
  De operatie stoppen, dat is precies wat Baas gistermiddag wou doen als hij gebeld wordt door de huidige staatssecretaris Klaas Dijkhoff. Zijn huichelachtige mededeling: er komen nog eens 700 extra vluchtelingen naar het vakantiepark Oranje!
  Kon deze walgelijke blaaskaak gewoon niet zelf een vakantiepark in zijn achtertuintje openen en volproppen met 1.400 asielzoekers die daarna een hoop overlast veroorzaken?

  De ruimte is er, want het COA huurt het park al een jaar lang op de maximale capaciteit. Dit betekent dat meer dan de helft van de huisjes leegstaan (daar hadden ze net zo goed bejaarden in kunnen alten wonen of schoutings in laten logeren) en direct in gebruik genomen kunnen worden.

  Dijkhoff stapte hierna in zijn dienstauto en vertrok vol goede moed naar Oranje in de hoop dat hij iedereen daar kon mededelen hoe geweldig zijn gastvrije aanpak omtrent de asielzoekers niet zou werken!
  Daar leidde zijn uitleg echter tot grote verontwaardiging onder de inwoners! Veel boze inwoners proberen te verhinderen de staatssecretaris (die totaal NIET had gerekend op de boze reacties!) wegreet. Ze blokkeerden de weg, waarna de auto omkeerde om een andere route te nemen. Een vrouw ging zelfs voor de auto staan om alsnog de auto tegen te houden en een man sloeg en schopte woedend tegen de auto van Dijkhoff!

  Het was de eerste keer dat Dijkhoff een besluit oplegde aan een gemeente die daar helemaal niet op zaten te wachten. In een brief aan de Tweede Kamer dinsdagavond schreeft hij dat door de hoge nood steeds minder tijd is voor de bestuurlijke besluitvorming.
  Dat levert soms een dilemma op, stelt hij. Om uiteindelijk te voorkomen dat asielzoekers op straat terechtkomen, heeft hij de besluitvorming in Oranje totaal niet afgewacht.
  En als deze ellendeling zo door blijft gaan met het opgevraagde opdringen van “asielzoekers en vluchtelingen” aan Nederlandse gemeenten dan proppen die toch gewoon allemaal in zijn eigen huis en gaat hij er er gewoon persoonlijk voor zorgen! De walgelijke huichelaar!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s