Israël is de enige plek in het Midden-Oosten waar christenen veilig zijn

Screenshot 1

De Aramese christen Gabriel Nadaf

(Door: Ari Yashar – Vertaling: E.J. Bron)

De Grieks-orthodoxe priester Gabriel Nadaf verdedigt Israël voor de VN-mensenrechtenraad (UNHRC) en roept ertoe op om een einde te maken aan de anti-Israëlische “heksenjacht”. Nadaf, de leider van de Aramese christelijke minderheid in Israël, sprak dinsdag voor de VN-mensenrechtenraad in een krachtige demonstratie van ondersteuning aan de joodse staat.

Hoewel hij zijn toespraak hield voor een lichaam dat Israël constant veroordeelt, vond Nadaf duidelijke woorden en riep de wereld op Israël tegen de terreur te ondersteunen. De VN-mensenrechtenraad had onlangs nog een vooringenomen commissie benoemd, die onderzoek moet doen naar de bewering van “oorlogsmisdaden” in Gaza. Bovendien prijst de UNHCR de “verworvenheden” op het gebied van de mensenrechten van Hamas en Qatar, het land dat ISIS ondersteunt.

“In het hele Midden-Oosten werden ieder jaar in de afgelopen tien jaar 100.000 christenen vermoord. Dat betekent dat er iedere vijf minuten een christen vanwege zijn geloof vermoord wordt”, zei Nadaf. “Diegenen, die konden ontsnappen aan de vervolging van islamitische extremisten, zijn gevlucht. Diegenen die bleven, bestaan als tweede- zo niet derderangs burgers onder hun islamitische heersers.”

Nadaf zei verder dat er “op dit moment slechts één land in het Midden-Oosten bestaat waarin christenen niet alleen niet vervolgd worden, maar waar hen wettelijk vrijheid van meningsuiting, vrijheid van godsdienst en veiligheid wordt gegarandeerd. Dat land is Israël, de joodse staat. Israël is de enige plek in het Midden-Oosten waar christenen veilig zijn.”

“Leiders der volkeren, vredeszoekers, stop jullie heksenjacht tegen het enige liberale land in de regio”, zei Nadaf. Hij confronteerde de UNHCR met deze uitdaging.

Gabriel Nadaf, geboren in de stad Nazareth, die de Grieks-orthodoxe gemeente in Yafia in de buurt van zijn geboortestad leidt, zet zich in voor een sterkere binding van de christelijke burgers met Israël en de dienstplicht in de IDF – ondanks krachtige weerstand van de kant van de officiële Grieks-orthodoxe kerk en van Arabische parlementariërs.

Deze weerstand gaat zelfs zo ver,dat het Grieks-orthodoxe patriarchaat in Israël hem heeft verboden de Basiliek van de Aankondiging in Nazareth te betreden en het dreigt herhaaldelijk hem uit zijn functie in Yafia te ontslaan. Hij wordt eveneens veroordeeld door Arabische parlementariërs. Zij noemen hem “een agent van het zionisme, die ernaar streeft de Arabieren te splijten.”

Nadaf heeft meegedeeld dat hij ook met geweld bedreigd werd en zelfs met de dood – maar hij blijft volhouden een aanzienlijk deel van de christelijke Israëlische gemeenschap te vertegenwoordigen.

“Wij voelen ons veilig in de staat Israël”, zei Nadaf, “en we beschouwen onszelf als burgers van de staat met alle burgerrechten en – plichten.”

De reis van Gabriel Nadaf werd door “The Face of Israël” georganiseerd, een privéorganisatie die internationaal opkomt voor Israël.

Bron:
www.pi-news.net
Vertaling: Renate

Bron oorspronkelijk artikel:
www.israelnationalnews.com
Auteur: Ari Yashar

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Christendom, christenhaat, Christenvervolging, Israël, Midden-Oosten, Verenigde Naties. Bookmark de permalink .

9 reacties op Israël is de enige plek in het Midden-Oosten waar christenen veilig zijn

 1. Tempelier. zegt:

  Deze is voor de UNHRC, de tekst uit dit lied sluit weer naadloos aan, en gemaakt VOOR de laatste Gaza-oorlog tot nu toe.https://www.youtube.com/watch?v=S-VzAWJ1yK4

  Like

 2. Dr.Kwast zegt:

  Mooi, moet Rutte ook nog spreken ? Dan weet hij hoe het ook kan zonder de kont om hoog te heven. Gewoon recht op staand en zeggen dat wij ook voor Israël zijn en geen boycot meer zullen uitvoeren.

  Like

 3. fleckie zegt:

  ‘FEITEN en CIJFERS over ISRAEL en de PALESTIJNSE GEBIEDEN’. ISRAEL Nieuwsbrief
  CIDI, SEPT2014…………………De kranten staan er vol mee en veel Nederlanders hebben een mening over het ISRAELISCH-PALESTIJNS conflict,,maar…….HOE GROOT is ISRAEL eigenlijk?……VAN WIE waren de GAZASTROOK en de WESTELIJKE JORDAANOEVER?
  Hoeveel israeli’sen hoeveel Palestijnen wonen er in ISRAEL, in de Gazastrook en op deWESTOEVER ?……………..HOE zit het landSTAATSRECHTELIJK IN ELKAAR,en hoe zit het met verkiezingen en rechtspraak in de Palestijnse gebieden? ……………….Op al dezen meer vragen geeft het nieuwe CIDI-BOEKJE ,’Israel en de PALESTIJNSE GEBIEDEN,,FEITEN en COJFERS, antwoord. CIDI VERZAMELDE feiten en cijfers over de bevolking en maatschappij,de geografie,staatsinrichting, economie,veiligheidsdiensten en gewapende groeperingen. In Israel, de WESTELIJKE JORDAANOEVER en. de GAZASTROOK. …………..Dat bleek niet altijd makkelijk
  want de cijfers verschillen soms afhankelijke.d.politieke agenda van .d.bron.CIDI gebruikte zoveel mogelijk objectieve en wetenschappelijke bronnen en cijfers van instanties met verschillende invalshoeken. ……….Het. Resultaatplanning dierenasiel naslagwerk voor wie de zaken nog eens op een rij wil zien,of als kennismaking met het gebied. ……….Het boekje verscheen in de CIDI-INFORMATIEREEKS ,uitgegeven in samenwerking met Uitgeverij Aspekt en is onder meer te koop via de webshop van CIDI, http://www.cidi.nl………..: ISRAEL EN DE PALESTIJNSE GEBIEDEN, FEITEN EN CIJFERS. CIDI ..Uitgeverij ASPEKT, SOESTERBERG,2014,prijs EU 14,95.#######################################################################

  Like

  • fleckie zegt:

   ‘CIDI KOMT met ..TIJDLIJN… ANTISEMITISME’ . Israel Nwsbrief sept. 2014.
   Een TIJDLIJN met de belangrijkste antisemitische verschijningsvormen en gebeurtenissen uit de wereldgeschiedenis is nu beschikbaar voor DOCENTEN van MIDDELBARE SCHOLEN……CIDI
   wil de docenten en hun leerlingen hiermee bewust maken v.h.feit dat antisemitisme al een eeuwenoud probleem is,waartegen ook toekomstige generaties in het geweermoeten komen.
   De afgelopen zomer heeft ons weer bewust gemaakt v.h.feit dat antisemitisme geen langzaam dovende kaars in de geschiedenis is. Gedurende de operatievan Israel’in GAZA kon men helaas in HEEL EUROPA weereen sterke toename van h.aantal antisemitische incidenten waarnemen.
   Om dergelijke ontwikkelingen in de toekomst tegen te gaan,is het onder andere belangrijk dat de lessen uit het verleden worden doorgegeven aan de jongste generaties, die vaak te weinig parate kennis hebben over de HOLOCAUST en het antisemitisme. De TIJDLIJN antisemitisme helpt daarbij ………………..Van APION tot BOMBAY……………..Bij het opzetten v.d.tijdlijn ging CIDI uit v.h.hele fenomeen antisemitisme. Er worden antisemitische verschijningsvormen en gebeurtenissen beschreven die lopen van de KLASSIEKE OUDHEID tot aan nu. Uiteraard is er aandacht voor de Holocaust,het communistisch antisemitisme en de veleverschijningscormen c.h.christelijk en ARABISCH antisemitisme. Maar daarnaast passeren ook minder bekende voor-beelden de revue.Het antisemitisme van APION bijvoorbeeld,een invloedrijke Griekse taalkundige die de bevolking van ALEXANDRIË ophitste met antisemitische praatjes, wat leidde tot een pogrom in het jaar 38. Of de meer recente aanslagen in de INDIASE stad BOMBAY in 2008,waar onder andere een joods religieus centrum het doelwit was. …………..GEBRUIKSVRIENDELIJK……..om de TIJDLIJN zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken, zijn de antisemitische gebeurtenissen gekoppeld aan algemene historische ontwikkelingen die tot. de verplichte leesstof behoren,zoals de tijdperken van het HELLENISME, het KOLONIALISME, de FRANSE REVOLUTIE en de EERSTE. WERELDOORLOG. Docenten
   Kunnen de TIJDLIJN gemakkelijker gebruiken, doordat de beschreven gebeurtenissen geïntegreerd kunnen worden in de thema’s die in de les behandeld moeten worden.
   HOLOCAUSTEDUCATIE……….De tijdlijn antisemitisme is een project dat goed aansluit bij andere
   projecten voor middelbare scholen,die bedoeld zijn om antisemitisme tegen te gaan.Zo organiseert CIDI sinds 2007 elk jaar een docentenstudiereis naar YAD VASHEM, het Holocaust museum in Jerusalem. Deelnemers hebben het Platform Educatie WO ll en Shoa gevormd,waar
   docenten tips en informatie kunnen uitwisselen over. Leesmethoden. Ook dit jaar is er. een seminar voor docenten in Yad Vashem: inschrijven kan nog tot 20 oktober via de website v.h.Platform,www.platformeducatie- wo2. nl.###########################################

   Like

 4. Cathja zegt:

  Die hele UNHCR mag wat mij betreft opgedoekt worden, want ze zijn zo partijdig als wat! Geen wonder, want er zijn nogal wat islamitische landen vertegenwoordigd in deze mensenrechtenraad, en deze zullen zoals gewoonlijk nooit de kant van Israël kiezen.
  Ik ben het helemaal eens met de Grieks-orthodoxe priester. In Israël worden je rechten goed beschermd! Je zou verwachten dat veel Europese leiders dit zouden waarderen, maar nee, die blinden en doven maken zich alleen maar druk om het boycotten van de Joodse staat, en het pamperen van de ‘Palestijnen’.
  Bah!

  Like

 5. Avidia zegt:

  Ik ben 100% Voor Israël, een prachtig vlijtig volk, zou er graag naar toe gaan. Heb vrienden uit dat land, zo beschaafd, je hoort ze nooit enige haat prediken over hun buren, velen van die buren wonen zelfs in hun eigen land. Wat ik er van vind: Israël stijgt boven zichzelf uit om zelfs hun buren die hen het meest haten huisvesting te geven, dat zegt: als je ze slaan op je wang, geef hen je andere wang of zoiets. Wat zij allemaal doorstaan hebben in het verleden, (ben ik niet bij geweest) en toch klimmen zij daar weer op waar zij moeten zijn, een voorbeeld voor ons allen. Lang leve Israël, mijn steun hebben ze, geef ook jullie steun en bescherm ze daarmee met al dat achterlijke volk rondom hen. Kijk wat ze gedaan hebben met de woestijn, een prachtig vruchtbaar gebied. En de omringende landen zitten maar in het zand van de woestijn te lurken aan een pijp, raken buiten zinnen en bezinnen zich op een aanval op Israël, nou mooi niet, ze hebben die intelligentie niet, het zijn domme sukkels, daarom de haat tegen Israël, steun Israël!!!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Avidia: 03.18. uur. Ik ken ook twee Joodse mensen, via mijn kerkgemeenschap. Zeer vriendelijk en humaan! En wat dhr. Nadaf betreft, de orthodoxe priester, hij heeft volkomen gelijk!

   Like

  • Cathja zegt:

   @ Avidia,

   helemaal met u eens! Ik steun Israël waar ik kan. We lezen “Israël Today”, zodat we het nieuws via een betrouwbare bron binnen krijgen, we kopen Israël-producten, en we planten wel eens een boom in het Israël-bos, ter gelegenheid van iemands verjaardag of een andere bijzondere dag. Een geboorte van een kleinkind is ook een mooie gelegenheid om een boom te planten. Zo dragen we iets bij aan het land en tonen we onze betrokkenheid.

   Like

 6. Jan zegt:

  Lichamelijke en geestelijke toestand Anja Meulenbelt zorgwekkend na aanschouwen van propagandafilmpje over IDF:

  Het schunnigste, smerigste propagandafilmpje ever. Hoe maak je het Israelische bezettingsleger sexy.
  http://www.anjameulenbelt.nl/weblog/2014/10/15/wat-is-het-israelische-leger-toch-sexy/#more-109183

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s