Zweden wil de staat Palestina erkennen

Screenshot 60

Stefan Löfven, de nieuwe socialistische Zweedse minister-president

De nieuwe centrumlinkse regering van Zweden wil Palestina erkennen als soevereine staat. Dat heeft premier Stefan Löfven vandaag gezegd. Met deze zet zal Zweden de eerste EU-lidstaat zijn dat het bestaan van de staat Palestina officieel erkent.

Een tweestatenoplossing vraagt om wederzijdse erkenning en de wil om vreedzaam samen te leven. Daarom zal Zweden de staat Palestina erkennen.

‘Het conflict tussen tussen Israël en Palestina kan alleen worden opgelost met een tweestatenoplossing, onderhandeld in overeenstemming met het internationale recht’, zei Löfven tijdens zijn inauguratietoespraak in het parlement. ‘Een tweestatenoplossing vraagt om wederzijdse erkenning en de wil om vreedzaam samen te leven. Daarom zal Zweden de staat Palestina erkennen’, aldus Löfven.

Lees verder>>>
(h/t Edwin Lauxen)
De Volkskrant

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", Islamofilie, Israël-vijandigheid, Krankzinnigheid, Socialisten, Zweden. Bookmark de permalink .

28 reacties op Zweden wil de staat Palestina erkennen

 1. Joshua zegt:

  Het lijkt wel of er steeds meer debielen in de regeringen komen.
  Palestijnen een eigen staat toekennen terwijl zij uit omliggende moslim landen komen, en dat gebied maar gewoon opeisen .
  Dat gaat straks hier ook gebeuren,alleen is iedereen daar blind voor.

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Wat erg, wat errg…..! telkens als je denkt: “Het kan niet erger meer worden,” dient het volgende staaltje zich alweer aan!
  (Ik heb het nu even over -slik- Zwéden, uiteraard.)
  Die hebben zich, in het kader van de Goedmenschelijkheid, zeker massaal op “Mijn beloofde land” van Ari Shavit gestort; het kàn bijna niet anders……
  Nou ja, dat is dan nog één van de minst grove dingen, waarmee ze hun eigen graf graven, de dhimmi’s!

  Like

 3. koddebeier zegt:

  Dhimmitude Smeerlappen !!

  Like

 4. Joshua zegt:

  Die debielen willen niet geloven dat die varkens geen vrede willen.
  Worden zeker goed betaald door de moslim wereld.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Betááld nog wel! Ja, met massa-verkrachtingen, autobranden en uitkeringsfraude! Stank voor Dank, zogezegd!
   Beweert U voor mijn part, dat ze de Zweden op de één of andere miraculeuze manier massaal hebben weten te drogeren, maar n i e t dat ze het land ook maar één cent hebben toegestopt!
   Trouwens, ik acht Zweden zo langzamerhand ook nog in staat om elke vergoeding -mocht die al ooit aangeboden worden- “nobel” te weigeren; zulke druiloren zijn het wel!

   Like

   • Joshua zegt:

    Misschien niet betaald maar misschien gedwongen, met massa verkrachtingen of wat dan ook.
    Hier in Nederland laten die Haagse smeerlappen zich toch ook alles gezeggen door die zielige baard dragende terroristen.

    Like

 5. Tempelier. zegt:

  Wederzijdse erkenning, whoeaa !!! Slaap maar weer lekker verder. Kom we sturen hem een koran op vertaald in het Zweeds.

  Like

 6. aquarius4422 zegt:

  Daar hebben we weer zo’n luchtfietser zonder enig idee van de realiteit.

  Like

 7. Jean zegt:

  De Zweden zijn helemaal besodemieterd met dergelijke lafaards aan het bewind. Europese burgers nu ingrijpen tegen dat EU misdaad beleid.
  Kwam die aalstroom ook niet uit Zweden? Zou er dan toch iets in dat knukkebreud zitten?

  Like

 8. Theodoor zegt:

  Zweden, rood, socialistisch, goedmensen, haten zich zelf en is een kalifaat in wording.
  Hiervoor zoeken zij steun bij Abbas en Hamas en o ja, zij hebben een hekel aan Israel/Joden.

  Like

 9. Sjaak zegt:

  Hallo palestijnentrut Gretta Duisenberg flikker maar
  meteen op naar Zweden daar kun je jouw palestijnenvlag
  uit het raam hangen ! Of lig je al ergens al aan de infusie-
  fles in een bejaardentehuis ouwe tang ?

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  Weer het BEWIJS dat SOCIALISTEN/RODEN de 5e colonne zijn van de ISLAM!

  Like

 11. Is het in Zweden niet bekend dat de Palestijnen helemaal geen Palestina willen, maar een kalifaat met Jordanië en alle omringende landen! Zou er een dommer volk bestaan dan politici?

  Like

 12. J. C. Th. Köhler zegt:

  Stefan Löfven:

  “Het conflict tussen tussen Israël en Palestina kan alleen worden opgelost met een tweestatenoplossing”

  Mohamed Rasoel noemde Nederland het “land der naïeve dwazen”. Maar in Zweden kunnen ze er ook iets van. Een tweestatenoplossing. Ja ja.

  Laten we er even vanuit gaan dat Israel met druk en lieve woorden overgehaald kan worden om met zo’n tweestatenoplossing akkoord te gaan. Wat dan? Dan is ten eerste Israel ter hoogte van Tel Aviv, Yafo en Herzilyya zó smal dat het onverdedigbaar is. Maar wat veel belangrijker is, is dat de Arabieren NOOIT akkoord zullen gaan met zo’n oplossing. Want die willen het hele land Israel Judenrein hebben en ze zullen dan ook niet rusten voor het zover is.

  Wat denkt zo’n Zweedse zwakzinnige nou eigenlijk? Dat moslims redelijke mensen zijn, waar je fatsoenlijke afspraken mee kunt maken? Laat ie dan naar de geschiedenis kijken. Door middel van chantage, terreur en valse propaganda zijn ze al vanaf de stichting van de staat Israel bezig om het meer dan drieduizend jaar oude thuisland van het Joodse volk te vernietigen. Maar als Löfven het zegt houden ze daar onmiddellijk mee op. Yeah right!

  j.c.th.kohler@online.nl

  Like

 13. Jade zegt:

  Beste mensen, hoe kan het ook anders…
  Deze man was immers aanwezig bij de Bilderberg-conferentie in 2013.
  Die geheimhouding is niet vanwege “het ontspannen je zegje kunnen doen”,
  maar vanwege de aankomende genocide op het Europese volk.

  Like

 14. Avidia zegt:

  Jade, daar ben ik van overtuigd, er staat ons heel wat te wachten, sluit deuren en ramen!!!!

  Like

 15. Jan zegt:

  Joodse stemmen
  Groeiend antisemitisme in Amerika en aan de universiteiten

  Like

 16. joopklepzeiker zegt:

  za 04 okt 2014, 14:43

  PvdA en D66 willen Palestina erkennen
  DEN HAAG –

  PvdA-Kamerlid Michiel Servaes „zou er geen moeite mee hebben” om de Palestijnse staat te erkennen. Ook D66 zou dat volgens Kamerlid Gerard Schouw wel willen. Ze zeiden dat zaterdag in het radioprogramma TROS Kamerbreed. Servaes en Schouw reageerden op een aankondiging van de nieuwe centrumlinkse Zweedse regering. Die wil op korte termijn Palestina als staat erkennen.

  Servaes noemde dit een belangrijk signaal. Zijn partij is er al langer voorstander van dat Zweden lid van de VN kan worden. Erkenning van de Palestijnse staat door Nederland valt voorlopig overigens nog niet te verwachten, omdat er geen Kamermeerderheid voor is.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/23161090/__Palestina_erkennen__.html

  http://www.de-stek.info/forum2/index.php?topic=22727.0

  Like

 17. Jan zegt:

  Socialisme is nazisme:

  PvdA-Kamerlid Michiel Servaes “zou er geen moeite mee hebben” om de Palestijnse staat te erkennen. Ook D66 zou dat volgens Kamerlid Gerard Schouw wel willen. Ze zeiden dat zaterdag in het radioprogramma TROS Kamerbreed.

  Servaes en Schouw reageerden op een aankondiging van de nieuwe centrumlinkse Zweedse regering. Die wil op korte termijn Palestina als staat erkennen.

  Servaes noemde dit een belangrijk signaal. Zijn partij is er al langer voorstander van dat Palestina lid van de VN kan worden. Erkenning van de Palestijnse staat door Nederland valt voorlopig overigens nog niet te verwachten, omdat er geen Kamermeerderheid voor is. (ANP)
  http://www.powned.tv/nieuws/politiek/2014/10/pvda_en_d66_willen_palestina_e.html

  Like

 18. Jan zegt:

  De NSDAP, pardon, de PvdA gaat op jodenjacht in Israël:

  Toespraak Diederik Samsom bij het grote Midden-Oosten debat
  door Diederik Samsom op 28 maart 2015
  …..
  Te midden van deze regio in flux, kenmerkt één conflict zich door een triest stemmende continuïteit. Israëli’s en Palestijnen zijn er nog altijd niet in geslaagd om vrede te sluiten. De zoveelste Gaza-oorlog, de moeizame toenadering tussen Palestijnen onderling en de uitslag van de recente verkiezingen in Israël, stemmen alles behalve optimistisch.

  Maar ook hier geldt dat moedeloosheid of afzijdigheid geen optie is. Juist nu zal Europa zich moeten laten zien. Duidelijker dan in het verleden. Terecht hebben minister Bert Koenders en de nieuwe EU-buitenlandchef Federica Mogherini een nieuwe, ambitieuze koers uitgezet, zonder taboes over eventuele maatregelen om, zo nodig, druk op partijen te zetten.

  Hetzelfde geldt voor Nederland. Ook wij moeten stappen zetten ter ondersteuning van constructieve krachten. De PvdA is daarom voor erkenning van de Palestijnse staat en voor aansluiting van Palestina bij internationale verdragen en organisaties. Om de ongelijkheid tussen onderhandelingspartijen te verkleinen. Om de internationale rechtsorde te bevorderen. Maar vooral om een bijdrage te leveren aan het doorbreken van de impasse. Laten we er alles aan doen om te voorkomen dat wanneer wij elkaar over twee jaar weer treffen, de pijnlijke mijlpaal van 50 jaar bezetting is bereikt.
  http://www.pvda.nl/berichten/2015/03/Toespraak+Diederik+Samsom+bij+het+Midden-Oosten+debat

  Toespraak Bert Koenders bij het grote Midden-Oosten debat
  door Bert Koenders op 28 maart 2015

  ….
  Een onderwerp dat daar steeds nauwer mee verband houdt, is het Midden-Oosten vredesproces. Laten we eerlijk zijn, van een dergelijk proces is op dit moment geen sprake. Dit steekt ons, dit steekt mij. Palestijnen leven al bijna vijftig jaar onder bezetting en een duurzame oplossing laat nog steeds op zich wachten. Dit is niet alleen frustrerend en slecht nieuws voor Palestijnen, maar ook voor Israël en de internationale gemeenschap.

  Het uitblijven van een oplossing voedt radicalisme met alle regionale en internationale gevolgen van dien. De internationale gemeenschap krijgt steeds meer kritiek dat het met twee maten meet. Ik merk dit ook in mijn gesprekken, binnen onze eigen maatschappij en in de landen die ik bezoek. Kortom: moedeloos of niet, we zullen prioriteit blijven geven aan het oplossen van het Israëlisch/Palestijnse conflict.

  Het tegengeluid dat het MOVP ondergeschikt zou zijn aan andere regionale conflicten, dat verwerp ik. Het tegengeluid dat vanwege deze regionale conflicten, een oplossing van dit conflict op dit moment niet mogelijk is, verwerp ik eveneens. Deze en andere uitspraken van Premier Netanyahu aan de vooravond van de Israëlische verkiezingen waren niet alleen zorgwekkend, zo stelde President Obama terecht. Allemaal verkiezingsretoriek? Prima, dan zien we nu graag daden die die echt bijdragen aan een oplossing van het conflict: stop de nederzettingenbouw, open Gaza, laat economische ontwikkeling toe, maar vooral: ga zo snel mogelijk aan tafel.
  ….
  http://www.pvda.nl/berichten/2015/03/Toespraak+Bert+Koenders+bij+het+Midden-Oosten+debat

  Like

 19. Buffalo Bill zegt:

  De nuttige idioten worden meestal het eerst afgeslacht als de vijand het land overneemt. Maar daar komen ze in Zweden nog wel achter. Ze zijn allemaal even maf als pipi langkous

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s