Hans Jansen – Slachtfeest

Hans Jansen

(Door: Hans Jansen)

Het islamitische slachtfeest dat vandaag gevierd wordt, gaat terug op het gruwelverhaal over Abraham die zijn zoon gaat offeren. Het zal allemaal wel echt gebeurd zijn, of misschien ook wel niet, maar in de vorm waarin het verhaal in de bijbel staat, is het een preek-in-verhaalvorm. Die preek gaat over loyaliteit. Abraham is zo loyaal aan zijn Heer, dat hij – huiver huiver – zelfs zijn zoon in Diens opdracht wel wil offeren. De opzet van de verteller is dat de toehoorder denkt: ‘Wel allemachtig. Hoe loyaal ben ik vergeleken bij die Abraham? Wat wordt er nou helemaal van mij gevraagd, en zelfs dat beetje (niet fietsen op zondag, niet te veel liegen en echtbreken) kan ik niet opbrengen! Laat ik een voorbeeld nemen aan Abraham, fijn trouwens dat het goed afliep, zo zie je maar, loyaliteit aan de Heer wordt beloond. Nee, ik zal ophouden met fietsen op zondag, liegen en echtbreken, en blijf een vroom man’. De christelijke kerkvaders zagen nog meer in het verhaal: God heeft geen mensenoffers nodig, Hij stelt, in de plaats van het offer dat een mens wil brengen, het Lam Gods dat Hij Zelf aanbiedt, of preciezer eigenlijk, Zelf is.

Lees verder>>>
(h/t Martien Pennings)
GeenStijl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, Islam. Bookmark de permalink .

15 reacties op Hans Jansen – Slachtfeest

 1. Marc Bouwman zegt:

  Het in de plaats stellen van Ismael voor Izaak, waarmee de islam het oorspronkelijke Bijbelverhaal geheel uit de oorspronkelijke context haalde, vertelde ik tien jaar geleden al aan al mijn leerlingen in de eerste en tweede klassen VO. Deze klassen bestonden merendeels uit autochtone leerlingen, kinderen van ouders die al lang geleden van hun geloof waren gevallen. Deze kinderen, uiteraard op een katholieke school, waren daarom van huis behept uit met precies nul aan kennis rondom het christendom. Mijn vertellingen waren voor hen daarom altijd een eerste leerschool inzake kerstmis, Pasen, christendom, enz.
  Uiteraard bestond een aanzienlijke minderheid van de klassenpopulatie uit moslimkinderen. Die hebben van mij zo een alternatieve kijk op het onderhavige slachtfeest meegekregen. Namelijk dat het uitgangspunt van de islam, door de personen Izaak en Ismael opzettelijk te verwisselen, zo een inherent, zich in de loop der tijd expliciet ontwikkelend, anti-Joodse grondslag heeft.

  Jansen zegt vervolgens “Het offerfeest zoals dat in Mekka gevierd wordt, is niet toegankelijk voor mensen die geen moslim zijn. Pas dankzij de tv is het mogelijk een beetje een idee te krijgen hoe het daar toegaat. CNN brengt meestal een uitgebreid verslag, dat door een uiteraard geheel islamitische crew gemaakt wordt”.
  Als niet-islamitische observatoren van dit alles, is het goed om te beseffen dat het huidige mediaspektakel rondom een meteoriet in een kubusvormige behuizing pas in de laatste decennia deze vorm heeft gekregen, dankzij de toestroom van de triljarden in oliedollars.

  Anno 1900 bestond dit spektakel dus in het geheel niet, en bestond het uit de bezoeken van hooguit enkele duizenden armetierige verdwaasden op een zanderige vlakte met daarin een vierkantje.

  Like

  • vanhetgoor zegt:

   Het circus in Mecca is pas iets van recente aard. Vroeger was het inderdaad een heel stuk kleiner. Er zijn nog foto’s uit de eerste helft van de vorige eeuw waar op het plein rond de ka’aba tal van kraampjes waren om lekkernijen te kopen. En er is zelfs een foto waarop de verkopers van Coca Cola staan die op dat plein hun handel uitventten. Er komen echt wel mensen uit beschaafde landen om te werken. Niet al te lang geleden zijn de laatste historische gebouwen vervangen door grote hotels. En wie zou er moeten werken in Saudi Arabië, het is niet erg reëel om aan te nemen dat het plaatselijke moslims zijn, die werken namelijk niet. Al het werk wordt door buitenlanders opgeknapt, zelfs dat eerste oorspronkelijke gebouw waar alles om draait is opgezet door een Koerdische man en een van zijn zoons.

   Like

 2. Het kan me niet schelen waar het vandaan komt,ik vind het dierenbeulerij en ben er tegen!Vandaag,notabene op dierendag,zit ik al de hele dag in de stank van alle Turken in mijn straat en omliggende straten,die allemaal een schaap aan het roosteren zijn!Het liefst legde ik die lui zelf op een vuurtje!

  Like

 3. Luchtpint zegt:

  Hier nog wat andere katten te geselen dan ritueel slachten alleen:

  Syriëstrijder kon in kerncentrale Doel
  http://www.knack.be/nieuws/syriestrijder-kon-in-kerncentrale-doel/video-iwatch-434163.html

  Gewoon eventjes de naam Ilyass Boughalab googlen.

  Like

 4. luckybee zegt:

  Dat baard dragen is tegenwoordig ook populair bij Nederlanders; ik heb vandaag zelf een kok gezien met volle baard. is dat niet onhygienisch voor zijn kokerij?Ik zou zijn klaar gemaakte lekkernij niet eens willen proeven.

  Like

 5. Jean zegt:

  Al die verhaaltjes in de bijbel ijn maar “verhaaltjes” en al die zwijnerij in die koran is “zwijnerij”. Gelukkig laat ik me niet in met die verhaaltjes en zeker niet met die zwijnerij.

  Like

 6. helletocht zegt:

  World Animal Day/Werelddierendag
  Hello everybody,
  My name is John Sheep, and I am an honorary member of the RSPCA. Tomorrow will be World Animal Day. I am in hiding now with my two little kids, but tommorow thousands of my friends will be killed ISIS manner by a malicious culture, which does not belong here. It all happens in the name of a false desert rat. Please help us, and banish all Dutch collaborators who help kill us and serve this evil culture.
  All the best,
  John
  BAAAAAAAHH, Save Our Souls

  Like

 7. joopklepzeiker zegt:

  Ik heb nooit begrepen waarom god een kind stuurt om mannenwerk te doen .

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  Niets toe te voegen aan het prima relaas van Hans Jansen. Ik ben blij dat ik op hem gestemd heb!

  Like

 9. Doornroosje zegt:

  Ik weet alleen dat Abraham zijn zoon Izaak moest offeren. Ik vond het een raar verhaal . En was blij dat het niet doorging. Nú denk ik, dat er meer vreemde verhalen in de Bijbel staan. Om van de koran maar niet te spreken.
  Uit de geschiedenis boekjes op school leerde je ” Dan maar de lucht in zei van Spijk “. Wie kon dat eigenlijk navertellen, ze gingen toch de lucht in met z’n allen?
  En zo bekijk ik de verhalen uit de Bijbel ook. Wat gebeurden er veel wonderen, verteld men.
  Nou, dan wordt het tijd , dat God weer eens een wonder laat zien.

  Verder een goede uitleg van Hans Jansen.

  Like

 10. Infidel Pride zegt:

  Abraham is de aartsvader.
  In zijn tijd was er nog geen verlossing (Christus kwam eeuwen later). Hij kon ook niet op dat verlossingswerk zien. Zijn rechtvaardiging kwam voort uit geloof en vertrouwen in de Heer zonder het Kruis in het vizier te hebben.
  Van hem wordt gezegd ‘dat hij samenliep met God’. Zijn vertrouwen op de Heer diende als voorbeeld voor zijn nageslacht (Abraham, Izaäk, Jakob—-de 12 stammen/de Israëlieten waar later ook de Christus uit voort komt). Daarom haalt Yeshua/de apostelen hem ook veel aan in het NT; De rechtvaardiging komt door geloof.
  Ismaël behoort ook tot zijn nageslacht en over hem staat geschreven dat hij een groot volk zal voort brengen maar wat andere goden zal aanbidden.
  Het verhaal over Jakob bij Laban geeft mooi weer hoe die bloedlijnen zijn gaan lopen en welke goden zij zijn gaan aanbidden; 360 woestijngoden met als ‘hoogste god’ Hubal, later is dat allah geworden.

  -Het is niet zo gek (gezien door zijn bril) dat mohammed de naam ‘Izaäk’ heeft vervangen door ‘Ismaël’. Mohammed werd onderwezen door Joden en Christenen (de mensen van het Boek).
  Hem werd duidelijk gemaakt dat alle zegeningen van God zouden vallen op het nageslacht uit de bloedlijn van Izaäk/Jakob/de Israëlieten/de Joden—–Christus (de ultieme zegening).
  Maar gelijk besefte hij dat hij zelf niet uit die bloedlijn kwam. Daarom staat er in de koran dat het om Ismaël ging.-

  Maar er is meer.
  Jakob had ook een broer; Esau. Ook een zoon van Izaäk waaruit allerlei volkeren zijn ontstaan die iets hadden/hebben tegen de Israëlieten/Joden/en uiteindelijk tegen Christus.
  (De haat tegen de Joden/Israël uit een bepaalde hoek is niet zo moeilijk te verklaren)

  Maar het verhaal over Abraham en Izaäk op de berg (later is daar de Tempel komen te staan) is ook een verwijzing naar een gebeurtenis wat vroeger in de geschiedenis zou plaatsvinden.
  Dat is niet het plaatsvervangende lam maar het Lam Zelf (Christus) wat wordt afgeslacht.
  Het Nieuwe Verbond met de mens.
  Door het werk van Hem en wie daarin gelooft, zij zijn behouden.

  Al heeft mohammed zitten rommelen met de verzen, het is duidelijk dat zijn ‘verhaal’ niet strookt met het Boek.
  Het is iets cruciaals uit der leer van Christus.
  Alleen maar namen veranderen is misleiding.
  1,8 miljard mensen nemen het zo maar aan voor waarheid. Alleen omdat één persoon dat zo zegt.
  De dieren zijn er dankbaar voor (not).
  Terwijl het zou moeten dienen als verwijzing naar iets, slachten veel moslims dieren om een leugen. Een verwisseling van namen.

  De opoffering van het Ware Lam, waar het verhaal van Abraham naar verwijst, heeft allang plaatsgevonden. Het is ter herinnering, een verwijzing.
  Maar blijkbaar vinden de moslims (door misleiding) het een leuk feest om alles nog eens over te doen. Kelen doorsnijden.
  Een hobby die ze graag in ere willen houden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s