Islamitisch terrorisme: Verdringen helpt niets

Screenshot 14

Strijders van de “Islamitische Staat”: allemaal geen moslims?

(Door: Fabian Schmidt-Ahmad – Vertaling: E.J. Bron)

Nee, aan een ontbrekend zelfbewustzijn lijden de hier wonende moslims niet als ze uitgerekend op de Duitse nationale feestdag uitnodigen voor de “Dag van de Open Moskee”. Het initiatief hiertoe ging in 1997 uit van de Centrale Raad van de moslims in Duitsland (ZMD). Mochten Duitse politici niet weten hoe ze de dag moeten doorbrengen – sinds die tijd hebben ze de mogelijkheid om in een of andere nabijgelegen moskee mooie praatjes te verkopen.

“Wij zijn een immigratieland” bijvoorbeeld. “We hebben als krimpende samenleving ieder individu in al zijn veelzijdigheid nodig.” Of: “Ze verrijken ons land, vormen het mee en nemen verantwoordelijkheid op zich.” In dit concrete geval was het de minister van Onderwijs van de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen, Sylvia Löhrmann (Groenen), die bovenstaande uitspraken bezigde n.a.v. een of andere christelijk-islamitische dialoog, maar eigenlijk maakt dat niets uit.

Vriendelijke islamfunctionarissen helpen op alle politieke terreinen

Uiteindelijk zijn de frases net zo uitwisselbaar als de sprekers. Wie onvolkomenheden wil kwijtraken, vertelt hoe hij in de koran gelezen heeft en dit heel aangrijpend vond. De intellectueel onder de politici heeft het over Córdoba en tolerantie en zo. Wie zich dan nog onzeker voelt, wordt door vriendelijke islamfunctionarissen op alle terreinen, ook de hoogste, aan de passende woorden geholpen.

Onlangs nog kwamen gedelegeerden van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIC), de grootste aaneensluiting van islamitische landen, bijeen met vertegenwoordigers van de Europese Unie. Thema´s waren een dialoog tussen de islamitische wereld en de EU, de rol van de publieke media, de bescherming van islamitische minderheden, immigratiezaken en de strijd tegen “islamofobie”. Niks nieuws dus, dat doen ze namelijk al meer dan veertig jaar.

Wie iets wil worden, concentreert zich op kanten van de islam waarmee men voor de dag kan komen

Vooral het laatste is een lievelingswoord van de islamfunctionaris. “Islamofoben” zijn daarbij iedereen, die zo hun problemen hebben met die frases. Bijvoorbeeld Gisèle Littman, die onder de naam Bat Ye´or meerdere boeken publiceerde, de laatste is “Europa en het komende kalifaat”, waarin ze de OIC ervan beschuldigt Europa planmatig te islamiseren en daartoe politieke instellingen en publieke media wil aansturen.

Wie hier in het land iets wil worden, zal de these dat er een door oliedollars gesmeerde kaste van functionarissen naar het rijk der fabelen verwijzen. Laten we liever het volgende Suikerfeest vieren en ons concentreren op de kanten van de islam waarmee men voor de dag kan komen. In werkelijkheid bestaat er op dit moment een veel groter probleem dan de “islamofoben”, namelijk de eigen mensen. We bedoelen de “Islamitische Staat” (IS).

“Islamitische Staat” werkelijk niet “radicaalislamitisch”?

Het is inderdaad de meest denkbare slechte propaganda als door de nukken van de moderne communicatietechnologie islamstrijders hun gruweldaden bijna live voor een miljoenenpubliek vieren. Wat is de eerste, wel degelijk te begrijpen reactie? De ogen heel stijf dichtdoen. Dat is allemaal helemaal niet waar. Deze strijders zouden niet “radicaalislamitisch” te noemen zijn, beleert ons de secretaris-generaal van de SPD, Yasmin Fahimi.

De sociaaldemocrate met Iraanse wortels levert ook tegelijk de verklaring mee: “dit is een toewijzing, die de moslims hier in Duitsland in hun eer aantast.” En ook de huidige voorzitter van de Centrale Raad van de moslims in Duitsland, Aiman Mazyek, noemt de “verdrijving van de Irakese christenen” door IS een “daad van onrecht”, die “tegen de islam” zou zijn. Hoe kan dat dan? Die strijders beschouwen zichzelf toch als vrome moslims?

Qua historisch begrip is het onderscheid tussen “islam” en “islamisme” nonsens  

Nee, dat kunststukje is mogelijk, doordat hier in het land een scheidslijn wordt getrokken tussen “islam” en “islamisme”. Alleen, wat betekent dat dan? Over de top kun je zeggen: het ene is alles dat goed is, het andere alles dat niet zo goed is. Qua historisch begrip is dit onderscheid in ieder geval nonsens. De naam “islamisme” dook op in de 18e eeuw en is vermoedelijk een directe vertaling van Voltaires “islamisme”.

Later pas sprak men van “islam”, gebruikte echter beide namen zonder onderscheid, totdat het “islamisme” verdween. Het woord beleefde daarna een wedergeboorte door de Iraanse revolutie van 1979. Een vernieuwing van de gemeenschap op basis van islamitische overleveringen noemde men nu “islamisme”. En sindsdien heerst het grote raadsel wat “islam” en wat “islamisme” zou zijn.

Om te beweren dat dit alles helemaal niet islamitisch zou zijn, is in het gunstigste geval het bedriegen van jezelf

Om maar één voorbeeld te noemen: het initiatief tot de “Dag van de Open Moskee” kwam onder de eerste voorzitter van de Centrale Raad van de moslims in Duitsland en huidig erelid Nadeem Elyas tot stand. Deze Centrale Raad was niet de eerste lobbyvereniging die Elyas leidde. Daarvoor was hij voorzitter van het Islamitisch Centrum Aken. Deze organisatie staat in het rapport van de binnenlandse veiligheidsdienst van de Duitse deelstaat Niedersachsen genoteerd als een onderafdeling van de Moslimbroederschap.

Dezelfde persoon is dus de ene keer “islamitisch” en de andere keer “islamistisch”, afhankelijk van hetgeen we willen. En de “Islamitische Staat”, die willen we natuurlijk allemaal niet. Zijn daden noemen we gewoon onislamitisch. Hij zou in werkelijkheid een joods-zionistische constructie zijn, aldus een gangbare samenzweringstheorie. Zoiets noemt de psychologie projectie. Want vanzelfsprekend valt niet te ontkennen dat deze strijders moslims zijn. Per slot van rekening grijpen ze terug op een stuk Syrië, dat stevig verankerd is in de islamitische traditie – inclusief het geweld tegen ongelovigen.

Met de actuele terreur in naam van Allah moeten de moslims ook hier in het land zich bezighouden: waar blijft de theologische opheldering over wat en hoeveel uit de overlevering in de koran echt letterlijk genomen moet worden? Waar blijft het consequente optreden tegen en het zich distantiëren van de ophitsers? Om gewoon alleen maar te beweren dat dit alles helemaal niet islamitisch zou zijn, is in het gunstigste geval jezelf bedriegen. In ieder geval is het een leugen.

Bron:
http://jungefreiheit.de
Auteur: Fabian Schmidt-Ahmad

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Islamofobie", "Religie van de vrede", Appeasement, Barbarisme, Desinformatie, Dhimmitude, Duitsland, Graaien, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Moslims, nieuw fascisme, political correctness, politici, praatjesmakers, Rotzakken, Terrorisme. Bookmark de permalink .

7 reacties op Islamitisch terrorisme: Verdringen helpt niets

 1. luckybee zegt:

  Gelegaliceerde leugens uit de koraan.
  Soera 5 vers :” 89. Allah zal u niet ter verantwoording roepen voor uw ijdele eden, maar Hij zal u ter verantwoording roepen voor de eden welke gij in ernst aflegt. De boetedoening er voor is: tien armen te spijzigen met het gemiddelde voedsel waarmede gij uw huisgezinnen voedt, of hen te kleden, of het vrijmaken van een slaaf. Maar wie dat niet kan doen zal drie dagen vasten. Dit is de boete voor uw eden, wanneer gij zweert. Maar houdt uw eden. Zo legt Allah u Zijn tekenen uit, opdat gij dankbaar moogt zijn.

  Quote:
  Soera 2 vers:” 225. Allah zal u niet ter verantwoording roepen voor uw ijdele eden, maar Hij zal u ter verantwoording roepen voor hetgeen uw hart heeft verdiend. Allah is Vergevensgezind, Verdraagzaam.

  Quote:
  Soera 16 vers :” 106. Wie Allah verwerpt, na te hebben geloofd – behalve hij die wordt gedwongen terwijl zijn hart in het geloof vrede blijft vinden – en zijn hart voor het ongeloof opent, op hem rust Allah’s toorn; en er zal een grote straf voor hem zijn.

  Like

 2. Thomasson zegt:

  Lees a.u.b. deze volgende berichten op 10 NEWS BLOG en huiver!!!! : https://mail.google.com/mail/?tab=wm#inbox/148d64fc90816e09
  Is dat de tronie van de legers die ONS MOETEN VERDEDIGEN? Een stelletje hazen die zich laten aanvallen door islamitische ongedierte ..EN NOG IN HUN EIGEN LAND? WAT EEN GEWELDIGE RECLAME VOOR DE NAVO TROEPEN!!! Ik kan mij nog herinneren dat ergens in de jaren ’60 had Amsterdam last van baldadige jeugd. Gasten van de CORPS MARINIERS hadden er schoon genoeg van. De jongens van de Marine kwamen uit de kazerne om de orde te herstellen. De veegactie werd groot succes. Er werden op die beruchte dag behoorlijk wat zwemmers uit de grachten gevist. In de EHBO afdeling van de Amsterdamse ziekenhuizen werden gebroken poten en omgedraaide armen in gips gezet, blessuren van hier tot Tokio behandeld en scheve neuzen weer recht gezet.

  Like

 3. Roni Thome zegt:

  Geachte heer Bron,

  Gisteren ontving ik nieuwe berichten van 10NEWS blog.

  Lees en huiver: https://mail.google.com/mail/?tab=wm#inbox/148d64fc90816e09

  vooral de twee berichten uit Denemarken kunnen onze rust flink storen. Als dat is de tronie van onze jongens in de NAVO troepen, dat moeten wij met goed recht bezorgd zijn.

  Prettige zondag toegewenst

  M.v.G.

  Thomasson

  Like

 4. 4sjun zegt:

  Het is al wat langer duidelijk wat de wereld vanuit de leer van Mohammed als opgetekend in koran, hadith en soenna te verwachten heeft:

  Like

 5. Avidia zegt:

  Als ik die link aanklik krijg reclame over GMail, die heb ik zelf niet.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s