Open brief aan de Staten-Generaal van het Koninkrijk der Nederlanden

Screenshot 16

(Door: Blondemevrouw)

Geachte leden van de Staten-Generaal,

U draagt een uiterst grote verantwoordelijkheid voor het Koninkrijk en met name voor haar inwoners. De Staten-Generaal zijn sinds 1814 de volksvertegenwoordiging van Nederland, maar het vertegenwoordigen van (de belangen van) het volk lijkt geenszins uw meest belangrijke prioriteit. Dat is uiteraard niet heel verrassend, aangezien het eigenlijk nooit anders is geweest. Het is een systeem waarbij de inwoners het gevoel moeten hebben, dat zij enige invloed hebben op besluiten, maar van invloed is nog nooit werkelijk sprake geweest. U zult nu derhalve belangrijke en pijnlijke besluiten moeten nemen. Neem uw verantwoordelijkheid.

Macht en geld corrumperen, dat is geen hogere wiskunde. Toch kunt u beide combineren met het werkelijk vertegenwoordigen van de belangen van het volk. 2014 is een jubileumjaar, het 200-jarig bestaan van de Staten-Generaal; een prima gelegenheid om volksvertegenwoordiging eindelijk te laten prevaleren. Niet alleen vanwege het jubileum, maar vooral vanwege de urgentie. U kunt uw gevoel van macht en uw hoge salaris behouden, maar tegelijkertijd eindelijk verantwoordelijkheid nemen en de belangen van de inwoners behartigen. De tijd is nú.

Lees verder>>>
(h/t vederso)
Dutch Free Press

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Nederland, Overheid, Patriottisme, politici, soevereiniteit, Volksvijandigheid, Vrijheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

26 reacties op Open brief aan de Staten-Generaal van het Koninkrijk der Nederlanden

 1. Sjaak zegt:

  VERGEET HET JE KRIJGT VAN DEZE
  BILDERBERGKLIEK GEEN RESONANZ !
  EN STOOR NU EVEN NIET ! WE ZIJN VOOR
  KONING WILLEM PILS BEZIG ! ROT OP !

  za 04 okt 2014,

  Koning kan ’s avonds niet werken op Noordeinde
  DEN HAAG –
  Koning Willem-Alexander krijgt een werkverblijf op het
  terrein van zijn woonhuis villa Eikenhorst, omdat hij in
  de avonduren niet kan werken op paleis Noordeinde.
  Het paleis is ’s avonds niet bemand. Premier Mark Rutte
  heeft dat geschreven na kritische vragen vanuit de Tweede Kamer.
  Die behandelt volgende week de begroting van het koningshuis.
  Volgens Rutte is het woonverblijf van de koning niet berekend op
  zijn drukke agenda. „Daarin lopen zakelijk en privé steeds meer
  door elkaar en vinden om efficiencyredenen veelvuldig ontvangsten,
  besprekingen en vergaderingen aan huis plaats, ook buiten kantooruren.”
  Vandaar dat er een aparte werkvoorziening komt.
  De kosten daarvan bedragen zo’n 4 ton.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Uiteindelijk zal de koning met zijn gezin verhuizen naar paleis
  Huis ten Bosch, dat momenteel wordt verbouwd.
  Daar kan hij wel thuis werken.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Rot op! Weer vier ton! En dat allemaal omdat hij kennelijk iemand nodig heeft, die ’s avonds zijn handje vasthoudt! “Niet bemand……” Het mocht wat!
   Krijgt zelf natuurlijk nog geen espresso-apparaat aan de praat!

   Like

   • Monalisa zegt:

    Theresa Geissler wat dacht wat dit gaat koste tot het jaar 2017 en wij maar betalen.
    .

    Renovatie paleizen kost de staat ruim 127 miljoen euro

    Rond het aantreden van koning Willem-Alexander is een aantal paleizen in de steigers gezet. In totaal kosten deze renovaties de overheid ruim 127 miljoen euro.

    Door: Susanne Geuze, Merijn Rengers 4 oktober 2014, 09:58 5
    Donderdag werd bekend dat Willem-Alexander binnenkort gaat werken vanuit de achtertuin van zijn woning Villa Eikenhorst in Wassenaar. Daartoe wordt op het landgoed voor 400 duizend euro een ‘noodgebouw’ opgetrokken met een hal, vergaderzaal en twee spreekkamers. De gemeente Wassenaar heeft hiervoor een vergunning verleend.

    Reden voor het tijdelijke onderkomen is de verbouwing van Huis Ten Bosch. Op Prinsjesdag werd bekend dat het voormalige woon- en werkpaleis van prinses Beatrix de komende jaren een ingrijpende renovatie ondergaat. Het is de bedoeling dat de koning er vanaf 2017 gaat wonen met zijn gezin.

    Een ander tijdelijk onderkomen voor de koning bleek lastig te vinden. Het Paleis op de Dam, dat een paar jaar geleden nog een grote opknapbeurt kreeg, is te ver weg en de kantoren van Paleis Noordeinde zitten vol met personeel van de Dienst Koninklijk Huis.

    Pied-à-terre Beatrix

    Prinses Beatrix in 1967 voor kasteel Drakensteyn. © ANP
    Voor de renovatie van Huis ten Bosch is 35 miljoen euro gereserveerd. Dat komt neer op 4.000 à 5.000 euro per vierkante meter, een bedrag ‘vergelijkbaar met onderhoud en renovaties van soortgelijke panden’, aldus de Rijksgebouwendienst. Meer dan dertig jaar oude technische installaties, zoals loden waterleidingen en elektrische bedrading met ongeaarde stopcontacten, worden vernieuwd. Verder krijgt het paleis een nieuw dak en wordt asbest verwijderd.

    Prinses Beatrix liet Huis ten Bosch eind jaren zeventig renoveren en betrok het in 1981, een jaar na haar aantreden. Sindsdien is er niets aan gedaan. In februari van dit jaar verhuisde de prinses naar kasteel Drakesteyn bij Lage Vuursche, waar zij ook al tussen 1963 en 1981 had gewoond en daarna in het weekend regelmatig terugkeerde.

    Ook paleis Noordeinde, de andere voormalige werklocatie van Beatrix en nu nog van Willem-Alexander, wordt opgeknapt. Hier zijn momenteel voor 8 miljoen euro aan ‘grootscheepse verbouwingen’ gaande van facilitaire en restauratieve ruimtes. Daarnaast werd onlangs het aangrenzende pand Noordeinde 66 verbouwd voor 3,7 miljoen euro. Dat dient nu als pied-à-terre voor prinses Beatrix.

    De kosten van Noordeinde 66 bleken veel hoger dan de aanvankelijk begrote 900 duizend euro. PvdA en SP stelden in juni nog Kamervragen over dat bedrag. In 2008 was Noordeinde 66 al in opspraak. Willem-Alexander verkocht het pand toen voor 3,25 miljoen euro aan de Rijksgebouwendienst. Zelf had hij het in 1993 voor 750 duizend gulden (zo’n 340 duizend euro) van zijn grootmoeder Juliana gekocht.

    De koninklijke familie op het bordes van Paleis Noordeinde op Prinsjesdag. © ANP

    Like

   • Geldbeluste wolven,uitbuiters en profiteurs 1e klas!

    Like

  • Cathja zegt:

   Ik kan me bijna niet voorstellen dat er in De Eikenhorst geen enkele kamer om te bouwen is tot werkkamer. Het is maar voor tijdelijk en dan is het niet gepast om voor 4 ton iets te laten bouwen. Ik neem aan dat W.A. deze onnodige onkosten zelf voor zijn rekening neemt? Immers, na de verhuizing naar Huis ten Bosch zal zijn werkruimte echt niet worden afgebroken. Deze ruimte zal wel een logeeradres worden voor verre familieleden. Het wordt en blijft zijn eigendom.
   Hij gaat lekker de laatste tijd! Nieuwe auto, dure verbouwing van het paleis, duur hekwerk om de vakantievilla…!
   Het is noodzakelijk dat hij eens wordt bijgepraat over de barre omstandigheden waarin veel landgenoten verkeren. Al was het alleen maar om eens om de enorme tegenstelling aan te geven tussen arm en rijk!

   Like

  • Jean zegt:

   Die een drukke agenda? Ha ha ha, we zullen het maar niet hebben over die activiteiten! Ha ha ha.
   In België loopt er ook zoiets rond, man man man, kan het nog waanzinniger? Ha ha ha
   Nog 7 op te ruimen in Europa, please laten we beginnen in België dan ruimen we dat EU gedrocht in een klap mee op. Heerlijk.

   Like

 2. Th.M. van Baarle zegt:

  Daar is geen woord Spaans bij. Eerder schreef ik ook al eens een dergelijke open brief. Deze vind ik meer to the point. Bravo.
  Deze brief verdient het om breed verspreid te worden. Met name is van belang dat zoveel mogelijk mensen in gaan zien dat ISIS de zuivere islam is. De islam, zoals de stichters het 1400 jaar geleden bedoeld hebben.
  De zogenaamde gematigde moslims in Nederland en elders in de westerse wereld doen precies wat van het verwacht werd. Taqyya toepassen, de in koran en sharia gelegaliseerde leugen en de tactiek toepassen die ook is voorgeschreven, namelijk je ingeburgerd voordoen zolang je getalsmatig niet zo sterk bent geworden dat je de zaak kunt overnemen.
  Aboutaleb, de burgemeester van Rotterdam, neemt fel stelling tegen ISIS maar HIJ IS EEN MOSLIM en dus weet je niet of hij oprecht is of dat hij taqyya toepast.
  Daarom is er slechts één echte oplossing en dat is wat in deze open brief staat. Elke moslim eruit als hij moslim blijft en de koran en sharia als leidraad wil behouden.

  Like

 3. Driek zegt:

  Die blonde mevrouw brengt het schitterend onder woorden, maar ik ben bang dat onze bewindslieden gewoon doorgaan met hun verraad aan het Nederlandse volk. En zoals ik al heb geschreven, ook Aboutaleb, die burgemeester van Rotterdam, blijf ik wantrouwen, het zijn allemaal leugenaars. Wanneer gaat hier nu eens het licht aan?

  Like

 4. Marc Bouwman zegt:

  Blonde geeft alles accuraat aan. Ze signaleert daarmee dat onze werkelijke strijd in eerste instantie gestreden wordt tegen onze eigen politieke elite. Zij zijn degenen die willens en wetens wegkijken.

  Like

 5. Jack zegt:

  Het is crisis voor het klootjes volk maar de regenten in Den Haag vullen hun zakken en de rijken worden rijker en daar moeten de ouderen dan maar voor sterven want die kosten de staat en de rijken teveel.

  Like

 6. Zo ,die kunnen ze in hun zak steken!En hopelijk gaan ze zich nu van hun taak kwijten,waar ze zo riant voor betaald worden!En wel door ons!En zo niet,dan moeten ze maar opgedoekt worden!Als ik iemand betaal,wil ik ook dat hij levert!

  Like

 7. Avidia zegt:

  Geweldig Blonde mevrouw, ik ben ook een echte blonde mevrouw, en ik denk precies hetzelfde, een boycot op huize oranje, wie denken ze wel dat ze zijn??? Meneer de koning wil bijna een apart appartement om wat handtekeningen te zetten??? Mijn museum is een belangrijk museum, ik wil uitbreiding want ik heb geen plaats genoeg, kan ik ook een bijdrage krijgen??? Wil de koning mij ook bijstaan??? Voor wat hoort wat koning!

  Yvonne, het enige dat zij zich in hun zak steken zijn onze centen, want ze willen natuurlijk niet dat er aan hun miljoenen geknabbeld wordt, stelletje innemers.

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  Heel goed geschreven brief. Maar….er zal niets mee gedaan worden. Zolang de politieke elite, van PvdA,CDA,VVD en D66, de “dienst”, blijven uitmaken, gaat de “uitverkoop”, van Nederland door. Het zijn namelijk deze partijen, die de ISLAM binnen hebben gehaald.

  Like

 9. luckybee zegt:

  Deze koning en koninginnen hebben wij aan de Wener Congres te verdanken, en aan de Franse revolutie, dat ook voor Frankrijk zelf een fiasco was geworden, ze waren nooit democratisch geworden maar worden door terroristen zo als de Jacobijners geregeerd, en met Napoleon Bonnaparte was Frankrijk een imperium geworden die absoluut wordt geregeerd, tot dat Napoleon de III door Bismarck in Sedan wordt verslagen, en Frankrijk eindelijk hun motto uit de Franse revolutie van Libertee Fraternite en Egalitee in hun Grondwet kunnen schrijven.Dat was het begin van de moderne tijdperk.Wij waren ten tijde van De Zonnen koning al een democratie geworden.met de Trias politica van Montesquieu, in onze grondwet.

  Like

 10. Harry zegt:

  Prima verhaal van Blonde Mevrouw !
  Super stuk !
  Laat de politici dit alsjeblieft allemaal onder ogen krijgen .

  Bij deze neem ik uit respect alle denigrerende opmerkingen terug aan alle blonde dames .
  Behalve als de kritiek helemaal terecht was .

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Harry: 10.26. uur. Al krijgen de politici, dit “onder ogen”, Harry, ze zullen er zich, buiten de PVV, NIETS VAN AANTREKKEN. De pluche-klevers!

   Like

 11. leefbarbaar zegt:

  Helemaal top. Bedankt.

  Like

 12. koddebeier zegt:

  Prima verhaal Blonde Mevrouw, maar waarschijnlijk denken ze er weer mee weg te komen.

  Like

 13. Driek zegt:

  Ik lees zojuist op de site van De Telegraaf:

  ‘ISIS wil terroristen als vluchtelingen sturen’
  Terwijl in Syrië en Irak hard wordt gevochten, maken de leiders van Islamitische Staat (ISIS) plannen om de strijd ook naar Europa te verplaatsen. De Duitse krant Bild am Sonntag meldde zondag op basis van bronnen in kringen van de veiligheidsdiensten dat ISIS groepjes terroristen als vluchtelingen naar West-Europa wil loodsen.
  Amerikaanse geheime agenten zouden gesprekken afgeluisterd hebben waarin de plannen worden besproken. Door de terroristen als vluchtelingen naar Europa te sturen, hoopt ISIS de steeds beter beveiligde vliegvelden te slim af te zijn.
  Ondertussen voerde de Verenigde Staten (VS) zaterdag en zondag opnieuw luchtaanvallen uit in Syrië en in Irak. Ook de strijd om de Syrische stad Kobani, een brandhaard op de grens met Turkije, is nog altijd niet beslecht. In de nacht van zaterdag op zondag vielen bij gevechten ten zuidoosten van de stad 27 doden, onder wie zestien ISIS-strijders en elf Koerdische strijders.
  Gevechtsvliegtuigen van de VS en Arabische bondgenoten voerden ook luchtaanvallen uit ter ondersteuning van de Koerden. Toch wist ISIS een deel van de strategisch gelegen berg Machta Nur te veroveren. Even verderop, ten zuiden van de Turkse plaats Suruç, besloten Turkse autoriteiten om twee dorpen te evacueren na verscheidene granaatinslagen. Suruç ligt niet ver ten noorden van de Syrische grensplaats Ayn al-Arab, door de Koerden Kobani genoemd, waar al geruime tijd wordt gevochten tussen Koerdische Syriërs en strijders van ISIS.

  Nu, dat die vluchtelingen niet op de vlucht zijn, maar heel andere plannen hebben, wisten wij allang. Ons eens zo vredige Nederland wordt straks een gevaarlijk land om te wonen.

  Like

  • Cathja zegt:

   @ Driek 19:13,

   inderdaad Driek, voor ons is dit bericht uit De Telegraaf geen nieuws, maar een bevestiging van onze overtuiging dat al die ‘vluchtelingen’ geen vluchtelingen zijn, maar mannen/vrouwen (?) met een opdracht! Maar als je ook ziet hoe goed ze er uitzien, en hoe goed ze gekleed zijn, dan zit daar gewoon een hele berg geld achter! We weten dat IS enorm veel geld heeft, en deze jonge mannen krijgen voor hun missie wat ze willen.
   Dat is wat ik er van denk.
   Van mij mogen ze allemaal kopje onder gaan in de Middellandse Zee! Als je onder valse voorwendselen Europa binnen wilt komen, en heimelijk werkt aan aanslagen op vele onschuldige burgers, dan verdien je in mijn ogen de doodstraf!

   Like

 14. Jade zegt:

  Wat een verziekt land is nederland toch geworden.
  Declareren is gewoon een wedstrijd geworden.
  Ik maak mij stug dat WA met z`n topsalaris niet
  zelf even een tijdelijke werkplek in elkaar kan flansen.
  Bij Kwantum of Leen Bakker is leuk spul te vinden.
  En misschien krijgt hij er wel een enorm warm gevoel van,
  als hij eindelijk eens iets uit eigen zak betaald…

  Like

 15. Harry zegt:

  Waarom zouden we die paleizen restaureren ? Over twee jaar is de directie van Isis daar gehuisvest en die kijken niet op een scheur meer of minder .
  En waar heeft beatrix het aan verdiend om zo luxe te wonen ?
  Landverraadster !

  Like

 16. Joshua zegt:

  Ik ben niet voor het koningshuis maar wat denken jullie van de EU, die graaiers kosten ons nog meer dan het dubbele.
  En wat leveren die onbenullen bij aan onze welvaart,de ene bezuiniging na de andere wordt ons door de strot gedrukt+nog meer belastingen tjonge wat zijn wij blij met de EU.
  Onze boeren hebben teveel melk geproduceerd krijg je een boete van de EU van 123 miljoen euro aan je broek, deze zwijnen zijn net zo erg als, IS alleen met geld i.p.v. wapens!!!!!
  Blondemevrouw, heel correct geschreven

  Like

 17. Jan zegt:

  Bijzonder: hoe meer geld dat die kliek heeft hoe armzaliger hun mentaliteit, iets wat ook geldt voor GB. Ik het optrekje van Andy en Fergie wonen nu vleermuizen.

  Andrew and Fergie’s derelict ‘SouthYork’ turns into bat cave: Royal couple’s grand former home can’t be demolished after creatures moved into roof

  It was a wedding present from the Queen that fell into rack and ruin and became the last symbol of Prince Andrew’s failed marriage to Sarah Ferguson.

  The once grand former home of the Duke of York became mired in controversy seven years ago when he sold it to Kazakh tycoon Timur Kulibayev for £15 million – £3 million more than the asking price – and criticism grew as it was left to rot.

  Now The Mail on Sunday can reveal that plans to demolish the much derided ‘Tesco-style’ mansion in Berkshire and replace it with a similarly lavish house have been thwarted – by bats in the rafters.
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2789425/andrew-fergie-s-derelict-southyork-turns-bat-cave-royal-couple-s-grand-former-home-t-demolished-creatures-moved-roof.html

  Typisch socialistisch gedrag. Als je zelf niet voor de kosten hoeft op te draaieninteresseert je het onderhoud niets, de ander betaalt wel. Bovendien heeft dat ‘koninklijk’ volk nooit leren werken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s