Werelddierendag: voor vele dieren geen feest vandaag

Screenshot 10

(Door: Vlaams Belang Jongeren)

„De beschaving van een samenleving valt af te meten aan de wijze waarop ze omgaat met dieren.“ Dat wist Mahatma Ghandi al meer dan een halve eeuw geleden. Sindsdien zijn we er in Europa wat dat betreft alvast sterk op vooruit gegaan. Vele wantoestanden betreffende dieren die vroeger schering en inslag waren, worden vandaag de dag door de goegemeente niet meer aanvaard. Dat wil echter niet zeggen dat er geen werk meer aan de winkel zou zijn.

Neem nu bijvoorbeeld onze slachthuizen. Onder meer door de technologische vooruitgang is het vandaag de dag mogelijk om elk dier dat geslacht wordt voorafgaand te verdoven. Daarom is het niet meer dan logisch dat deze manier van werken in beschaafde landen dan ook wettelijk verplicht is, afgezien van het feit zelfs dat het hier om een verwaarloosbare investering gaat.

Deze praktijk is ook in dit land verplicht. Er wordt vandaag de dag echter nog steeds een uitzondering gemaakt voor ritueel slachten. Afgelopen zondag nog kwamen duizenden mensen op straat in Brussel om hun ongenoegen te uiten over het feit dat deze barbaarse praktijken nog steeds getolereerd worden in ons land. De boodschap van de deelnemers aan deze betoging, waaronder ook de Vlaams Belang Jongeren, was duidelijk: haal de uitzondering voor ritueel slachten uit de wet, en liefst zo snel mogelijk.

Screenshot 11

Lees verder>>>
(h/t Rakkertje & Monalisa)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

26 reacties op Werelddierendag: voor vele dieren geen feest vandaag

 1. Sjaak zegt:

  En hier aangaande ISIS moslims die alvast oefenen !

  Like

  • Sjaak zegt:

   Zweden 2014 !

   Like

  • Zilvermeeuw zegt:

   Mijn zoon is een enorme dierenliefhebber, kwam als 17-jarige knul ooit midden in de nacht thuis van een party met een klein, ziek kitten dat hij langs de kant van de weg had gevonden. Het diertje was ongeveer 4 weken oud…Mijn zoon maakte mij wakker met “mam, kijk eens wat ik heb gevonden, het liep eenzaam langs de kant van de weg”. Nou ik was natuurlijk meteen klaar wakker en mijn prioriteit in de ochtend was natuurlijk het bezoek aan de dierenarts. Ik heb deze foto opgeslagen om aan mijn zoon te laten zien. Hij heeft al eindeloos gruwelijk de pest aan moslims (net als zn moeder) maar een schepje er bovenop kan nooit kwaad. Mijn bloed gaat in ieder geval koken bij het zien van deze walgelijke foto en wens het tuig allemaal de vliegende tering. Ebola is nog beter eigenlijk.

   Like

  • Mochten die toevallig uit ons land komen en hier gesignaleerd worden in de toekomst,wil iemand die geiteneuker dan alstublieft bij mij afleveren???

   Like

 2. peterselie1 zegt:

  Honden eten Ebola slachtoffers en verspreiden de plaag

  NEW YORK – Een gruwelijke dreiging is opgedoken in de strijd die de West-Afrikanen aan het voeren zijn tegen de epidemie van Ebola, honden graven de lijken op uit de graven van de Ebola slachtoffers en hebben een feestmaal aan de stoffelijke resten, en dragen zo de infectie verder met zich mee waartoe zij ook heen gaan.
  Een recent rapport in Mail online in het Verenigd Koninkrijk klaagden de dorpelingen van Liberia dat de honden werden betrapt bij het opgraven van de lijken van de Ebola slachtoffers welke in ondiepe graven werden begraven, de honden aten de lijken gewoon op straat.
  “Woedende bewoners van Johnsonville Township, buiten de hoofdstad Monrovia, sloegen alarm nadat roedels van wilde honden werden gezien tijdens het opgraven van lijken uit een speciaal aangewezen ‘Ebola kerkhof,’ ze slepen de lijken buiten het kerkhof en begonnen te eten van hun vlees,” schreef de Post online.

  “De angst stapelt zich op dat de honden welke niet geïnfecteerd kunnen raken van het Ebola virus, en ze lopen gewoon los en zijn zo de dragers van het virus door West-Afrika en ze zijn in staat om het virus door te geven aan mensen door bijten en likken.”

  Een YouTube video-documentatie gaf het probleem weer van de honden bij het eten van de opgegraven Ebola-geïnfecteerden lijken in Johnsonville Township.
  Bovendien is er een wetenschappelijke studie gepubliceerd in Emerging Infectious Diseases 2005 die geplaatst werd op de CDC website, aangetoond werd dat honden na het eten van de lijken der Ebola-geïnfecteerde menselijke resten besmet konden worden met Ebola, die een nieuw risico vormen van verspreiding van de ziekte op de mens en dier.
  “Tijdens de uitbraak van 2001-2002 in Gabon, zagen we dat een aantal honden die intensief werden blootgesteld aan het Ebola-virus door het eten van besmette dode dieren,” schreef hoofdauteur Lois Allela, een veterinair inspecteur bij het ministerie van Milieu van Gabon.

  “Hemorragische koorts uitbraken van het Ebola virus deden zich voor in de dorpen waar de dorpelingen huisdieren houden, waar onder honden” de studie wordt voortgezet.

  “De honden worden niet gevoerd en moeten hun eigen kostje bij elkaar scharrelen. Ze eten kleine dode dieren die in de buurt van de dorpen worden gevonden en ook de inwendige organen van wilde dieren die door dorpelingen gejaagd en geslacht werden. Sommige honden worden ook gebruikt voor de jacht in de dichte bosrijke omgeving. ”

  De wetenschappers vergeleken een controlegroep van 102 honden die in Frankrijk leven met die van 258 die bemonsterd zijn uit het gebied van Gabon wat getroffen werd door de uitbraak van 2001-2001.

  “We vonden het bewijs dat honden kunnen worden besmet door Ebola-virus, een bevinding die een verhoogd risico is voor de menselijke gezondheid,” concludeerden de onderzoekers.

  Zei de studie:

  Gezien het frequente contact tussen mensen en gedomesticeerde honden, moet de Ebola infectie bij de hond, worden beschouwd als een mogelijke risicofactor voor infectie en virusverspreiding. Besmetting bij de mens kon optreden door likken, bijten, of verzorging van de honden. Asymptomatisch geïnfecteerde honden kan een potentiële bron voor menselijke uitbraken van het Ebola virus zijn..
  De wetenschappers benadrukten deze bevindingen en “suggereerden dat dit ernstig in overweging moet worden genomen, bij het ​​dirigeren van de menselijke Ebola-uitbraken.”

  Op 12 september, honden expert Stanley Coren, Ph.D., zei in Psychology Today:

  Hoewel honden gevoelig zijn voor Ebola, heeft het CDC geconcludeerd dat “geïnfecteerde honden asymptomatisch” zijn, wat betekent dat zij geen symptomen ontwikkelen. Gedurende de eerste fase van de infectie, maar ze kunnen de ziekte op mensen en andere dieren verspreiden door likken, bijten, urine en feces. Maar het goede nieuws is dat zodra het virus verdwenen is uit de hond zijn ze niet meer besmettelijk. Honden sterven niet aan Ebola infecties.

  Coren bagatelliseerde het risico hiervan, op het moment van publicatie, “Het goede nieuws is dat er geen bekende bron van Ebola-infectie buiten de getroffen gebieden in Afrika zijn.”

  Hij concludeerde: “In de ontwikkelde wereld, hebben de meeste landen strengere regels met betrekking tot de productie en sanitaire voorzieningen van voedsel bereidingen, wat betekent dat, op dezelfde manier dat mensen worden beschermd tegen deze dodelijke ziekte en ook onze honden.”

  http://www.wnd.com/2014/10/dogs-eating-ebola-victims-spreading-epidemic/

  Like

 3. Cathja zegt:

  GRUWELIJK…..!!!!!! Hier kan ik écht niet naar kijken! Wij hebben 5 katten en zijn dol op hen allemaal.
  Ach, dit arme dier..!
  Gore klootzakken, moordenaars! Moge die mooie ‘allah’ van jullie je genadeloos straffen! Al het leed wat een mens maar kan meemaken in z’n leven is jullie van harte gegund!!!

  Zelden ben ik zó boos, maar kom bij mij/ons dan ook niet aan dieren!!

  Like

  • Willie zegt:

   Cathja , ik heb ook 5 katten , en desnoods het alaam om die smeerlappen een lesje te leren als ze aan mn dieren willen komen ,echter : ze zullen t lesje niet meer in de praktijk kunnen brengen dan ,got the picture????

   Like

 4. Tistochwat zegt:

  En dan willen de islam- en ‘asielzoekers’-importeurs, de ‘elite’, ook nog dat wij die walgelijke moslims met hun achterlijke gebruiken (blijven) tolereren!
  Ik haat dergelijke smeerlappen, die zó duivels met dieren omgaan!

  Like

 5. luckybee zegt:

  Tsia en die vreten ze niet eens!

  Like

 6. delamontagne zegt:

  Apprendre aux petits écoliers à bien égorger
  “Leer de jonge scholiertje alvast goed de kunbst van het keel-doorsnijden.”………….

  Like

  • delamontagne zegt:

   Gelukkig maar, het is een speelgoed-lam. Moeders kan gerust fotootjes nemen.

   Like

   • Cathja zegt:

    Vreselijk als je jonge kinderen blootstelt aan dit soort gruwelijkheden! De gevoelloosheid en de hardheid wordt er al op jonge leeftijd ingekerfd. Kun je die kleine kinderen dit gedrag kwalijk nemen? Nee, het zijn die vreselijke ‘ouders’ waaruit zij voortgekomen zijn!
    Onvruchtbaar maken, opsluiten in strafkampen! De wereld moet verlost worden van dit verschrikkelijke tuig!!!

    Like

   • Willie zegt:

    Jong geleerd is oud gedaan

    Like

 7. delamontagne zegt:

  Lees hier net dat in een of ander dept. in Fr er iets verkeerd is gegaan met het hallal-slachten van de schapen voor het offerfeest.
  Het tijdstip waarop de dieren onder die vreslijke arabisch-keelgeluiden, richting Mecca werden gekeeld, was VERKEERD.\\
  EN wat NU………….?
  Net als in veel andere (wel) geloven, draait allemaal om geld.
  Het vlees is wel hallal, maar minder waard;alors qu’elle est vendue au prix de la viande sacrifiée, soit entre 220 et 280 € l’agneau, contre 130 € pour de la viande hallal. »
  ; dus als het nu wordt verkocht als “offer-vlees” is de prijs tussen de Euro 220 en 280 per lam, tegen de (slechts) Euro 130 als het alleen als hallal-vlees wordt verkocht.
  = Handel IS handel

  Like

 8. Ik hoop dat ze er allemaal een dodelijke ziekte aan overhouden!

  Like

 9. Michael van Galieen van DDS moet de Pvv weer zo nodig afbranden omdat die vragen hebben gesteld over het halal slachten van schapen op dierendag!Wat een k#t-site is dat geworden,bah!

  Like

  • Monalisa zegt:

   Yvonne van Cleef U bedoelt dit stuk, u weet nog wel de PVV had de dieren politie had, die na de breuk met de VVD en CDA meteen is afgeschaft.daarom kunnen ze op deze manier verder gaan met de dieren vermoorden.

   PVV maakt wanvertoning van Werelddierendag
   Geplaatst door Michael van der Galien op 3 oktober, 2014 – 19:00

   Wat maakt die partij zichzelf weer belachelijk zeg.

   Af en toe komt de PVV met enkele goede punten; zo kaart deze partij als één van de weinige clubs in de Tweede Kamer regelmatig problemen aan met allochtonen die relatief gezien veel meer misdrijven plegen dan autochtonen. Een ander voorbeeld: Wilders en co. waarschuwen nu al tijden voor de radicale islam (hoewel ze daar de laatste jaren gewoon ‘de islam’ van hebben gemaakt) en hebben de moed om duidelijk te maken dat het probleem dieper zit dan politiekcorrect links wil erkennen. Dat zijn belangrijke zaken.

   Helaas maakt die partij zichzelf en haar standpunten tegelijkertijd maar al te vaak de schande door allerlei onzinnigheden te roepen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de ‘kopvoddentaks’ of de eis dat alleen de koran van het bureau van de voorzitter wordt verwijderd (alle religieuze boeken moeten weg; we leven immers in een seculiere staat. Alleen de koran eruit pikken is belachelijk).

   Vandaag komt daar een nieuw voorbeeld bij. De partij heeft zojuist namelijk Kamervragen gesteld over het islamitische offerfeest en werelddierendag.

   Vragen van de leden Graus, De Graaf en Wilders (allen PVV) aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de staatssecretaris van Economische Zaken over het Islamitisch Offerfeest op Werelddierendag.

   1.) Bent u bekend met het feit dat de start van het Islamitisch Offerfeest dit jaar op dezelfde dag valt als Werelddierendag?

   2.) Heeft u ooit een Islamitische slachtpartij bijgewoond? Zo neen, bent u op de hoogte van de respectloosheid en het grote dierenleed dat hiermee gepaard gaat?

   3.) Deelt u voorts de mening dat de botte weigering om het Islamitische offerleed zelfs maar één dag uit te stellen, een grove belediging is voor de Nederlandse bevolking en hun traditie? Zo neen, waarom niet?

   4.) Wist u dat Werelddierendag een dag is die wereldwijd op de agenda staat als hét moment waarop extra aandacht wordt besteed aan het welzijn van dieren, een dag om te vieren dat dieren rechten hebben en dat zij beschermd dienen te worden? Zo ja, waarom staat u toe dat er talloze dieren zwaar worden mishandeld?

   5.) Deelt u onze mening dat er een einde moet komen aan deze barbaarse praktijken? Zo neen, waarom niet?

   Lees die vragen eens rustig door: de PVV vindt het dus onbegrijpelijk dat moslims het offerfeest niet ‘een dag willen uitstellen’ omdat wij met zijn allen hebben besloten dat 4 oktober ‘dierendag’ is. En ze menen het nog ook: werelddierendag zou voor moeten gaan, want al die leuke beestjes zijn hartstikke lief.

   Blijkbaar ontgaat het de zogenaamde islam-kenner de heer Wilders, maar dit soort feesten worden tot op de dag nauwkeurig berekend. Er gaat een hele traditie aan vooraf die bepaalt wanneer het offerfeest is. Het is volstrekt belachelijk om zelfs maar te suggereren dat moslims met die traditie breken omdat Dion Graus op die dag even met zijn hondje wil knuffelen.

   Like

   • Monalisa zegt:

    Michael van Galien dit is hem ook, dit is van 2012

    HET PROBLEEM VAN MICHAEL VAN DER GALIËN

    Als de NOS een sales manager is voor een grote multinational, dan verkoopt De Dagelijkse Standaard ansichtkaarten voor de blinden aan de deur, met een vervalste colportagevergunning. Zo zie ik dat. Omdat DDS een absolute amateur is in het voeren van ideologische propaganda. Goed propaganda voeren doe je namelijk door je ideologie zo positief en heilzaam mogelijk af te schilderen, en niet, zoals DDS het doet, door alleen maar je tegenstanders en critici zwart te maken. Geen recept voor succes.

    De eerste vereiste van propaganda is dat het niet als zodanig wordt ervaren, want dan verliest het zijn werking. DDS slaagt daar niet in. Als voorbeeld geef ik hier de behandeling van het recente bloedbad in Kandahar, waarbij 16 burgers, waaronder drie vrouwen en negen kinderen door Amerikaanse militairen in hun bed zijn doodgeschoten en daarna in brand gestoken. Een oorlogsmisdaad.

    En dus zit De Dagelijkse Standaard met een probleem: hoe kunnen we dit goedpraten zonder dat we ons in de kaart laten kijken. Vooropgesteld, DDS is het extremistische islam-, Arabieren- en linkshatende weblog van de tot het christendom bekeerde activist Joshua Livestro, bijgestaan door zogeheten columnisten die min of meer dezelfde agenda aanhangen. Welnu, wanneer er ergens moslims worden gemarteld of vermoord – of dat militairen/militanten of onschuldige burgers betreft doet er in wezen niet toe – moet dit feit op het Livestro-log positief worden gebracht, het liefst als bevestiging dat moslims niet deugen, en daarom het onheil over zichzelf hebben uitgestort. En dat de slachtoffers eigenlijk hun verdiende loon hebben gekregen.

    “Het klinkt misschien vies, maar ik doe dit uit idealisme.” –Michael van de Galiën, Vrij Nederland, 2010

    Het was dus erg voorspelbaar dat er op het bloedbad in Afghanistan wordt gereageerd zonder de misdaad zelf te benoemen. Michael van der Galiën, de tweede man van De Dagelijkse Standaard, net als Livestro een bekeerling (tot het soefisme), en bewonderaar van Sarah Palin, zet de aanval in op president Karzai (moslim) en zijn nog grotere vijand president Obama (‘links’). Twee vijanden in één klap.

    “Obama doet er nu goed aan Karzai te vertellen dat hij het allemaal leuk en aardig vindt, maar dat deze oorlog ontstaan is nadat Al Qaeda en de Taliban het World Trade Center naar beneden hadden gehaald én het Pentagon zwaar hadden beschadigd. Vrijheid en democratie voor Afghanen, en de nationale soevereiniteit, zijn heel leuke en aardige begrippen, maar in de kern gaat het hier om zelfverdediging. Het doel was – en is – om een internationale dreiging te verwijderen; hoe lang dat ook duurt en hoeveel het ook kost.”

    Wanneer je schaamteloos beweert dat de 9/11 aanslagen zijn gepleegd door de Taliban, dan heb je jezelf in één klap gediskwalificeerd. Domme actie. Zeker voor iemand die zich presenteert als kenner van “US Culture, US Foreign Policy, Turkey Domestic Issues, Middle East, International Affairs, US Domestic Issues, Middle Eastern culture, Islam, Arabic (language), Middle East history, US history, Western literature, transatlantic relationship(s), West-ME rel., Dutch politics, Philosophy, Libertarianism”. Maar vooral Amerika-kenner, na zijn studie American Studies (Amerikaanse cultuur) in Groningen, en pas vorig jaar voor het eerst voet aan land zette in Noord-Amerika.
    Niet verassend lezen we van hem nooit iets over het ontstaan van de Taliban, en welke van onze bondgenoten hen aan de macht hebben geholpen. Ronald Reagan, die Van der Galiën hoogstwaarschijnlijk ook zal bewonderen, zei over de Taliban in 1985: “These gentlemen are the moral equivalent of America’s founding fathers” en kocht hij hen om om tegen de Russen te vechten.

    In een volgend weblog schrijft Van der Galiën dat het eigenlijk niet anders kan zijn dat “er iets gebeurd moet zijn” met de Amerikaan. Er moet iets geknapt zijn, herhaalt hij bijna wanhopig, terwijl hij de dader heiliger dan de paus afschildert. En alsof hij hem persoonlijk goed kent. Uiteindelijk ontaardt Van der Galiën in dom hullie-geroep, dat zo typerend is voor mensen die de misdaden van ‘eigen volk’ door de vingers zien of goedpraten:

    “Obama moet die Afghanen maar laten gillen. Laat ze daar eerst maar eens iets doen aan al die (zelfmoord-) terroristen die, wanneer ze maar kunnen, Amerikaanse militairen én onschuldige burgers afmaken.”

    En alweer veroordeelt hij de daad niet – maar wel “die Afghanen”. Hij zegt hier in wezen dat zolang de Taliban in Afghanistan is, de Amerikanen zo veel onschuldige burgers mogen vermoorden als ze willen. Zo veel oorlogsmisdaden mogen plegen als ze willen. “Obama moet die Afghanen maar laten gillen.” Onschuldige burgers, vrouwen en kinderen, die neergemaaid worden.

    Journalist Stan van Houcke schreef over bekeerlingen met betrekking tot Afshin Ellian, een bekeerde Stalinist:

    “De bekeerlingen zijn altijd het meest fanatiek, die moeten zichzelf telkens weer bewijzen tegenover zichzelf en de buitenwereld dat ze echt zijn wie ze zijn, net als de nieuwe rijken door veel opsmuk moeten bewijzen dat ze rijk zijn en de oude rijken niet. Vandaar dat Eillian zo’n geweldig kabaal maakt. Hij overschreeuwt zich permanent, en dat mag in een democratie. Wat niet mag is de gastheer telkens schofferen. Dat moet Ellian nog leren, maar dat is een milieukwestie.”

    Afgezien van het typerende fanatisme hebben de bekeerlingen Livestro, Van der Galiën en Ellian ook nog met elkaar gemeen dat zij het hoogste woord voeren over wat en wie er in ons land allemaal niet deugt. Ellian, een allochtoon door Nederland naar zeggen uit Afghanistan ‘gered’, en Livestro en Van der Galiën die niet eens in Nederland wonen, maar respectievelijk in Nottingham en Izmir.

    Like

   • Monalisa zegt:

    http://vcnv.org/afghan-screams-aren-t-heard

    Even lezen en u weet genoeg

    Like

 10. Avidia zegt:

  Ik word terstond misselijk, ik ben een enorme dierenliefhebster, heb altijd een aantal katten om mij heen, ze worden gemiddeld 20 jaar en meer, mijn oudste werd 24. Maar ik ben dol op alle dieren, kan geen wreedheden zien. Ik eet ook geen vlees omdat ik het verschrikkelijk vind dat al die mooie dieren moeten sterven. Mijn tuin wordt een kerkhof in de loop der jaren, als de katten meer dan 10 jaar worden, zorg ik dat ik weer kleintjes in huis heb. Katten zijn geweldig, ze bezorgen geen last, gaan gewoon hun eigen weg en komen gezellig op schoot zitten, ze maken geen lawaai of iets kapot. Ze brengen rust en vrede en de hele dag een glimlach op je gezicht. Ze zijn schoon, verzorgen zichzelf heel goed, en ze zijn zo geinig. We kunnen niet zonder dieren leven, zij geven een glans aan ons leven, met alles wat in hen zit, vaak meer dan je van mensen krijgt, waar je ook alles voor doet. Hun aanhankelijkheid en liefde is totaal. Als ik naar die lieve snoetjes kijk kan mijn dag niet meer stuk.

  Like

 11. Cathja zegt:

  @ Avidia,

  warme woorden voor de dieren, en voor de katten in het bijzonder! Wat u schrijft is voor mij heel herkenbaar, want wij hebben ook katten. Elke dag is weer anders met ze, en elke dag genieten we van hun streken en hun spel.
  Wij kunnen ook niet zonder dieren. Ze maken ons leven compleet. Voor ons betekent het houden van katten ook dat we veel thuis moeten zijn, want één van onze katten heeft diabetes, en moet 2x daags insuline hebben. We hebben het graag voor hem over, en gelukkig gaat het goed met hem.

  Geniet vandaag van uw dag, samen met de dieren om u heen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s