Koerden bestormen het Nederlandse parlement in Den Haag, terwijl zij protesteren tegen ‘genocide door Islamitische Staat in Kobani’

Screenshot 50

De politie bewaakt de hoofdingang van het parlementsgebouw in Den Haag om te voorkomen dat Koerdische demonstranten, die zwaaien met een vlag met een portret van de gevangen leider van de in Turkije verboden Koerdische Arbeiderspartij (PKK), Abdullah Öcalan, op 6 oktober 2014 het gebouw binnengaan.

Enkele tientallen Koerden hebben het Nederlandse parlementsgebouw in Den Haag bestormd en zijn de ontvangsthal binnen gegaan, na een spontane demonstratie tegen de strijders van de Islamitische Staat die de Koerdische stad Kobani in Syrië aanvallen. Enkele honderden demonstranten hebben zich maandagavond aan de voorkant van het parlementsgebouw verzameld om de aandacht te vestigen op de situatie in Kobani, waar “zich een genocide aan het voltrekken is”, zei een van de organisatoren, die wordt geciteerd door Reuters. Maximaal 100 mensen met spandoeken zijn erin geslaagd om zich een weg te banen naar de centrale hal van het gebouw. Ze hadden naar verluidt echter niet geprobeerd om door de beveiliging te komen, maar zaten in plaats daarvan rustig op de grond.

Honderden politieagenten en oproerpolitie werden ter plekke ingezet, men kon, volgens zeggen, helikopters horen overvliegen. “De situatie in Kobani dreigt uit de hand te lopen”, zei één van de demonstranten, volgens Reuters. “IS heeft de stad bestormd en veel burgers worden gedood. We willen dat het Westen meer doet om de situatie in Syrië een halt toe te roepen”.

De politie vormde een cordon aan de voorkant van het gebouw, in de buurt van een grotere groep demonstranten die zich buiten bevindt. De officieren beschreven de situatie als “volledig onder controle”, meldt hln.be. Parlementslid Sadet Karabulut, die een Turks-Koerdische achtergrond heeft, denkt dat de actie van de Koerden “een schreeuw om aandacht” is. “Het is een signaal dat ze door het Hof en de internationale gemeenschap gehoord willen worden” haalt de publicatie aan.

De Koerdische minderheid in Nederland nam de straten van Den Haag in beslag, nadat de Islamitische Staat op maandag was opgerukt naar de buitenwijken van de Syrische grensstad Kobani, terwijl zij de zwarte IS vlag omhoog hield, zodat die zichtbaar werd aan de andere kant van de Turkse grens. Enkele duizenden mensen werden geëvacueerd terwijl IS de stad naderde, waardoor zij deel uitmaken van meer dan 186.000 Koerden die, vanwege het geweld door de jaren heen, naar Turkije zijn gevlucht.

Bron:
http://themuslimissue.wordpress.com

Vertaald uit het Engels door:
Wachteres
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, ISIS, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Koerden, Syrië. Bookmark de permalink .

48 reacties op Koerden bestormen het Nederlandse parlement in Den Haag, terwijl zij protesteren tegen ‘genocide door Islamitische Staat in Kobani’

 1. Jan zegt:

  Direct het land uitflikkeren. Dit is een herhaling van Den Haag 2012 toen zij in het Vredespaleis hetzelfde deden en voor tienduizenden vernielingen aanrichten. Direct opruimen die troep.

  Like

 2. leefbarbaar zegt:

  Mooi zo. Kan de regering ook eens meemaken wat massa-immigratie betekent. Een horde brullend haatvolk voor je neus is heel wat anders dan een grafiekje over problemen in vogelaarwijken.

  Like

  • Jan zegt:

   Het geeft dus aan dat 1 persoon iedereen in de Kamer kan neermaaien, iets wat Wilders ook zegt:

   Wilders: Beveiliging Tweede Kamer is zo lek als mandje
   De beveiliging van de Tweede Kamer is ‘zo lek als een mandje’ en een bestorming van het Kamergebouw ‘door wie dan ook is onacceptabel’. PVV-leider Geert Wilders twittert dat vanochtend in reactie op de bestorming van de Kamer gisterenavond door een groep Koerden.
   Dat de Koerden nu al welkom zijn voor een gesprek met de vaste Kamercommissie Buitenlandse Zaken begrijpt Wilders niet. ‘Waarom doet de Kamervoorzitter toezeggingen?’, vraagt hij zich af.

   In een toelichting op zijn tweet stelt Wilders dat hij begrip heeft voor de Koerdische zorgen. ‘Vorige week heb ik in het Kamerdebat ook al gezegd dat Nederland ook in Syrië zou moeten kunnen bombarderen en niet alleen in Irak.’

   ‘Absoluut ongepast’
   Maar het bezetten van het parlement is ‘absoluut ongepast en not done’ en de toezeggingen van Van Miltenburg zijn daarom ook niet gepast, aldus Wilders.

   D66-leider Alexander Pechtold was vanochtend laconieker over de bestorming. Hij wees erop dat de Koerden niet verder kwamen dan de voorhal van het gebouw en niet in het deel waar de kamers van de Kamerleden zijn. Wat Pechtold betreft wordt het parlement ook ‘geen bunker’.

   http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3763404/2014/10/07/Wilders-Beveiliging-Tweede-Kamer-is-zo-lek-als-mandje.dhtml

   Like

  • Maria zegt:

   zelfs al laten ze een jhihad zelfmoordenaar met een bom dat daar vernietigen dag later op tv komt politiek zeggen op tv: MAAR MENSEN DIT HEEFT NIETS MET DE ISLAM TE MAKEN HET IS EEN AANVAL OP DE ISLAM WANT ISLAM IS DE RELIGIE VAN VREDE, zie maar naar cameron en andere EU leiders wat die uit hun bek slaan op de islam maar te blijven verdedigen…

   Like

 3. Tom Hendrix. zegt:

  Dit hebben WIJ te danken aan de VERRADERS van: PvdA,VVD,CDA en D66. En ik zal dat BLIJVEN HERHALEN, met de hoop dat ONS ZOMBIE KIESVEE eindelijk eens wakker mag worden!

  Like

  • Maria zegt:

   ik hoop dat de terroristen koppensnellers achter de politiek gaan nu!!!!
   dan eens zien of ze het lef hebben om op tv de islam nog te komen verdedigen!!!!

   Like

  • Monalisa zegt:

   TOM TOM maak je niet druk jijen ik kan er toch niks aan doen Kijk Tom twee weken geleden in het nieuws uur was een Turkije kenner een vrouw die zij het al, Turkije valt de IS, niet aan. Het gaat om die koereden in Syrië en die grote moordenaar Bashar al-Assad ik had dat stukje hier ook geplaatst, Erdoğan kan de koerden hun bloed wel drinken.

   http://nos.nl/artikel/707224-waarop-wacht-turkije.html
   ze staan oog in oog met de IS en schieten ho maar.

   Like

   • Omdat de Koerden GEEN Moslims zijn !!!! Ik ben ook niet bang voor de Koerden die pakken ons niet, ze vechten WEL voor hun recht als het nodig is. Maar dat doet bijna iedereen toch?? BEHALVE DE NEDERLANDERS !!! Dat zijn nou eenmaal WATJES !!! Ze hebben het waarschijnlijk nog te goed, dus nu maar afwachten.

    Like

 4. debeukerin zegt:

  @ Leefbarbaar, juist zo is het!
  Als men jarenlang dit land bewust verkankerd, want dat is het! Dan moet men er niet vreemd van op staan te kijken als men zelf met de gevolgen daarvan te maken krijgt.
  Al die “zielige” vluchtelingen, laat ze maar komen hoor!

  Als IS aanhangers in de Schilderswijk demonstreren is er geen politie te bekennen en onderneemt de burgervader geen enkele actie.
  Als dan de Koerden die afgeslacht worden door IS daartegen demonstreren in datzelfde den Haag, is de politie in grote getalen
  aanwezig.

  En aan de andere kant: niet ouwehoeren stelletje Koerden, oprotten naar waar je vandaan kwam en daar handen uit de mouwen inplaats van hier een grote bek!!! Ga zelf ook maar even je stinkende broeders helpen in het gevecht tegen de godverdomde IS honden!

  Like

 5. Cathja zegt:

  Ik ben het wel eens met @ leefbarbaar. Laat de regering ‘m ook maar eens een beetje ‘knijpen’; veel Nederlanders ondervinden het dagelijks aan den lijve dat ze worden ‘bezet’ door allochtonen! En ‘een schreeuw om aandacht voor de Koerdische zaak’, zoals Karabulut suggereert? Nederlanders schreeuwen al veel langer om aandacht voor het eigen volk! Het is toch niet meer dan normaal dat daar éérst eens naar geluisterd wordt?
  Maar autochtone Nederlanders dringen niet zo snel het Parlementsgebouw binnen. Zouden we wel eens moeten doen. Waarschijnlijk zien ze dan pas dat het ons ook ernst is!

  Like

 6. Zilvermeeuw zegt:

  Weer een bewijs dat allochtonen hier de dienst uitmaken. Stelt u zich even voor wat er gebeurd zou zijn als honderden NEDERLANDERS het parlement bestormd zouden hebben? De ME zou in actie zijn gekomen en had tientallen (of meer) arrestaties verricht. Tegen allochtonen-tuig durven ze gewoon niet. Wat een verscchrikkelijke lafbekken.

  Like

  • Maria zegt:

   dan kwamen de speciale eenheden van de politie om met traangas waterkanons ed om de autochtone bevolking bestoken en werden ze ineengeslagen met matrakken door de politie! Wanneer allochtonen de boel afbreken binnendringen bij jullie daar in de politiek DOET MEN NIETS !!!!!!!! pffff echt waar ik wens de politiek echt toe dat ze zelf uitgemoord worden door die allochtonen!!!

   Like

 7. Monalisa zegt:

  Moslims en yezidi’s vechten in Duitsland

  En dit is nog maar het begin! Dit zal steeds erger worden. Ze komen hier en nemen hun problemen en vetes mee. Bedankt he Europesche politieke leiders! Wat gaan jullie hier aan doen?
  Waar is het respect van deze mensen in de Europese Landen ,ze worden beter geholpen dan de Europese bewoners en trede onze wetten met voeten,en de politiek geeft niet thuis wij zijn er alleen om te betalen en voor vele mensen armoede door deze situaties.
  moslims die moslims bevechten, het is en blijft een raar geloof

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Monalisa: 09.13. uur. Inderdaad Monalisa, ONS is stelselmatig de ISLAM opgedrongen geworden. Met medeweten van politiek-correcte partijen van socialisten, sociaal-democraten, liberalen, links-liberalen en christen-democraten. En vanaf 1972 is men al bezig ONS te verrijken, met moslims en gelukzoekers uit de hele wereld.

   Like

  • Jade zegt:

   De Europese politieke leiders gaan hier helemaal niets aan doen.
   Als het te gek wordt slaan ze op de vlucht en laten ons met de
   brokken achter…

   Like

 8. elisamad2013 zegt:

  Ben het eens met Leefbaar…maar wil nog graag toevoegen dat deze koerden deTURKSE Ambassade hadden moeten bestormen of als ze al tegen IS zijn ,een PROTEST liedje gaan zingen in de Schilderswijk bij de IS aanhangers

  Like

 9. leefbarbaar zegt:

  Opvallend weer hoe volstrekt en alomvattend de greep van de overheid op de oude media is. Deze demonstratie wordt zeer sterk onderbelicht en afgezwakt. Waar blijven de beelden? De gesprekken met haatmenschen? Hun eisen, hun dreigementen? Nee, het is een theekransje dat een beleefdheidsbezoek brengt uit waardering voor de genoten uitkeringen en toeslagen. Niks aan de hand mensen, ga lekker slapen.
  Hoe anders zou het zijn wanneer het een demonstratie van ADO-supporters betrof, of PVV-ers?

  Like

 10. hans zegt:

  Tja, Koerden die protesteren tegen Isis. Het lijkt sympathiek, maar het is gewoon een andere smaak uit de Islam-strontput! Deze Koerden zouden als ze zich zo druk maken om deze zaak beter elders in Den Haag een aantal Moskee`s kunnen bezetten. Radicaal hoeft er als woord niet voor, want dat is pleonasme!

  Like

 11. Sjaak zegt:

  MEER-MEER-MEER !

  Like

  • Sjaak zegt:

   HALLO STOM KOERDENVOLKJE ! ADOLF ERDO(WAAN) LAAT
   GROETEN EN LAAT ISIS STREIDERS LEKKER MET RUST EN
   DENKT NIET IN DROOM DAARAAN IN KOBANE EEN VINGER
   KROM TE MAKEN VOOR JULLIE ! ZE RIJDEN INMIDDELS IN
   ISTANBOEL IN DE STRAATTRAMMETJES ROND !

   Like

 12. wouteenhoorn zegt:

  Nou ik weet niet goed wat ik hiervan moet zeggen. Deze mensen strijden of streden voor afhankelijkheid van Turkije. Erdogan kan de Koerden niet luchten of zien. Voor mij is elke strijd tegen Erdogan een goede strijd. Vrees voor die mensen als die ellende daar achter de rug is. Vechten voor hun bestaan en dan is veel verantwoord. En het was niet alleen in Nederland dat ze tegen hun uitroeing vechten.

  Like

 13. Tom Hendrix. zegt:

  Ter aanvulling, de MOSLIMFASCIST ERDOGAN, van Turkije, zal geen poot UITSTEKEN om de MASSAMOORD tegen de KOERDEN in Kobane, tegen te houden. Flikker dat Turkije uit de NAVO, het is een levensgevaarlijk MUZELMANLAND geworden. O en zonder uitgesproken het op te nemen voor de Koerden bij onze Tweede Kamer, moet mij van het hart, dat deze Koerden, dus WEL in ACTIE KOMEN! Waar zijn de 100duizenden NEDERLANDERS om op te trekken tegen de LANDVERRADERS van onze regering en parlement?

  Like

  • Tom,weet je nog dat ik een maand of 2 geleden verschillende malen een oproep heb geplaatst,hier en elders,om 100.000 Nederlanders bij elkaar te krijgen om naar het Binnenhof te gaan?Op 15 miljoen Nederlanders moet dat toch een peuleschil zijn?Nou,16 aanmeldingen!Zo ver dus het slappe zooitje dat zich Nederlander noemt!

   Like

   • Tom Hendrix. zegt:

    @Yvonne van Cleef: 13.51. uur. Inderdaad beste Yvonne, dat weet ik. Dat is ook het droevige van de hele huidige situatie. ” DE NEDERLANDER”, wil nog niet eens OPKOMEN voor zijn EIGEN LAND en VOLK! En dat is maar al te duidelijk, de goeden niet te na gesproken. Ik ben zelf vorig jaar op de Koekamp geweest, met de ware patriotten. Helaas kon ik NIET meedoen met de PRO PATRIA DEMO, laatstleden, daar ik getroffen was door ischias. Wat mij ook nog bijstaat de 2 massa demonstraties tegen de plaatsing van kruisraketten, ten tijde van de kabinetten met Lubbers! Toen wel 100 duizenden op de been….o wacht nu weet ik het weer. Deze demonstraties waren door de RODE en GOEDMENSKERK toen georganiseerd.

    Like

   • Daar leg je nu net de vinger op de zere plek!

    Like

 14. jantjeuitnl zegt:

  Autochtone Nederlanders zouden dit ook moeten doen. het is de enige manier waarop ze naar je gaan luisteren.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Nog niet eens gezegd: Ze hebben nu te doen met ALLOCHTONE demonstranten. Redelijke kans, dat ze bij een vergelijkbare actie door AUTOCHTONEN zonder omhaal zouden ingrijpen en zéker niet zouden luisteren!
   Ik verdenk onze regering er sterk van, dat ze nog steeds zó redeneren: De autochtone Nederlanders hèbben wij al, maar de Allochtonen moeten we nog steeds zien te krijgen/houden.
   Ik las ooit het relaas van een vrouw, die dàt als antwoord kreeg, toen ze haar vader vroeg waarom zijn stiefdochter veel meer mocht dan zijn eigen kinderen. Nou, dat zit er hier ook duidelijk achter.-Natuurlijk met Straatsburg ’75 als extra motivatie……

   Like

  • Monalisa zegt:

   jantjeuitnl dan zal u er uit geknuppeld worden door deze mensen.

   en zo afgevoerd worden.met harde hand.

   Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @jantjeuitnl: 11.19. uur. Zie mijn reactie op 11.11. uur. Ik denk er net zo over!

   Like

 15. Sjoe! zegt:

  Mooi zo? Ik geloof niet dat het zal werken. In plaats daarvan zal de klootzakken denken dat het gewoon slecht politiewerk was.

  Like

 16. Jan zegt:

  Daar is hij weer:

  Like

 17. Jean zegt:

  Wanneer gaan wij eens massaal reageren tegen e aanwezigheid van die achterlijke gewelddadige barbaarse smeerlapperij in ONZE westerse landen?
  Flikker ze massaal eruitvan welke tak te ook mogen zijn, die barbaarse rotzooi islam hoort hier nergens thuis, op.azeren geblazen aan alle islamieten en islamtieten.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Jean: 12.06. uur. De politiek gaat dat niet doen Jean! O ja, de RAT ERDOGAN zit nu te genieten over het feit dat Kobane, in handen valt van ISIS, en dat zijn vriendjes van ISIS daar een MASSA AFSLACHTING GAAN AANRICHTEN! ERDOGAN de RAT= EENS EEN RAT ALTIJD EEN RAT!!

   Like

 18. wouteenhoorn zegt:

  UITROEIING

  Like

 19. Joshua zegt:

  Jammer dat zij onze pluche zitters niet eruit gesodemieterd hebben.

  Like

  • Jean zegt:

   Joshua,
   Dat doen wij wel ter gepaster tijd, zeker weten en dan zal dat zittend tuig allemaal de broek volgescheten hebben voor ze in de container geduwd worden.

   Like

 20. Furry zegt:

  Koerden zijn ook moslims. De hadden ook hun aandeel in de genocide op de Asyrische, Armenen etc. Turk en Koerd, is tuig tegen tuig.

  Like

 21. Willie zegt:

  Zijn jullie hier allemaal DOM of zo??? Dat die Koerden willen gehoord worden en hulp vragen over die moordpartijen tegen hen is mi meer dan terecht ,maar wat ik hier zie aan replies ??????

  Like

  • Jean zegt:

   Willie, bij de les blijven….
   Voor de rest, alles goed? Mag je nog alles eten? Hoe is het met de veiligheid in de straat? Nog niet bestolen geweest?

   Like

   • Willie zegt:

    Ach ja ??? En als de Koerden zich tegen die isis rotzakken verzetten vinden jullie dat goed (kijk maar naar eerdere topics hierover ) ik vind het een hypocriete bedoening van deze rot-comments .Btw Jean , zie jij al in Brussel de Belgen het parlement willen bezetten ????? Daar zijn ze gewoon te laf voor , ondanks hun grote bek .Kan je dus van die Koerden niet zeggen he ?? Jaloers ????
    Nee , ik ben geen moslim liefhebber , maar denk jij dan ook s verder na dan je neus , ook niet overvallen

    Like

 22. geef 36 miljoen koerden nu eens eindelijk hun eigen staat net zo als de premier van israel ook al sugereerde!!!Stop met het steunen van die boef erdogan!(de man van het kalifaat in europa)Een paar straaljagers lossen de problemen niet op voor de koerden!!Hadden mijn Joodse voorouders en familie leden voor dat de tweede wereldoorlog begon ook maar bij die totaal gecorrumpeerde nederlandse overheid aan de bel getrokken zoals de koerden nu gelukkig gedaan hebben!Persoonlijk hoop ik dat de koerden nu gaan inzien dat hun islam een verwerpelijke godsdienst is en dat alleen YESHUA HAMASSIACH DE
  WEG en DE WAARHEID is.(DE GOD VAN ISRAEL IS DE WARE GOD)

  Like

 23. De pachter zegt:

  Ik zag allemaal sterke mannen, geschikt en willend om te vechten voor hun land.
  Ik zeg … enkeltje naar Koerdistan, doosje munitie en een geweer zoals de russen dat deden in Leningrad destijds, en vechten ….
  Niet met woorden, maar gewoon ECHT, handen in de blubber, en vecht voor je vaderland ….

  Like

 24. Republikein zegt:

  Kauwgom.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s