NOT SO LONG AGO… NOG NIET ZO LANG GELEDEN…

Screenshot 63

(Door: Realpredictor)

Het is nog niet eens zo lang geleden dat wij op mooie dagen onze deuren open konden laten, dat vrouwen en kinderen gewoon op straat konden lopen zonder aangerand of gemolesteerd te worden. Dat ouderen hun hond konden uitlaten of met hun rollatortje konden rijden, zonder mishandeld of beroofd te worden. Dat jongeren gezellig een avondje konden stappen zonder bestolen, aangevallen of (half)dood geschopt te worden. Dat juweliers hun klanten konden helpen, soms met een kopje koffie, zonder zich te hoeven bewapenen voor overvallers…. enz. enz.

Nu wordt bovenstaande gezien als die “goede oude tijd” waar Nederland nog voor de Nederlanders was! Wat is er in die korte tijd in hemelsnaam gebeurd? Dit is veranderd sinds:

A) wij bij de EU zijn aangesloten
B) regeringen hebben gekregen die hele andere belangen hebben dan het economische- en sociale welzijn van hun volk!
C) die hun grenzen wagenwijd geopend hebben voor immigranten uit de meest ongeciviliseerde en onderontwikkelde landen, waar de criminaliteit hoogtij viert!
D) onze eigen regering en de overheid zich niet onderscheiden van bovengenoemde criminelen door het volk aan alle kanten te bestelen…

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Appeasement, Barbarisme, Brussel, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Dhimmitude, EUSSR, Immigratie, Islam, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Multiculti, Nederland, Overheid, political correctness, politici, praatjesmakers, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

30 reacties op NOT SO LONG AGO… NOG NIET ZO LANG GELEDEN…

 1. Theresa Geissler zegt:

  En wàt moeten ze hier om te beginnen aan gaan doen?
  Als de dónder massaal PVV gaan stemmen!

  Like

 2. Sjaak zegt:

  Ik kan erover meepraten want ik stond op de woenselse markt
  in Eindhoven vanaf 1958 ! Niet EEN volksbereikeraar uit de
  geiteneukerslanden Marrokko of andere rifgeberglanden gaf
  het in die tijd ! Nu kan je er zien hoe zienderogen alles
  naar de knoppen gaat en al de helft met tapijtvreters
  is bezet ! En ze laten alles weergaloos gebeuren !
  Het stickt er van de kopvodden,burka’s en de volgescheten
  drollenvangers broeken en arabische vuile etterkoppen.
  Het gaf geen sortering geen kallibrering en de appels en
  peren hadden hier en daar een schurfvlek ! Met andere
  woorden het was overwegend biologisch en is dank zij
  de Chemiegiganten alles naar de kloten geholpen ! We
  hebben onze mooie leefbare wereld door smerige rafgierige
  kloothommels kapot laten maken door de grenzeloze groei !
  Grenzeloos zitten we nu opgescheept met het internationalen
  uitschot van vele landen die ongehindert binnenwandelen !
  Bedankt vieze vuile gore links/groene landverraders !

  Like

 3. Jean zegt:

  De laatste paragraaf is er boenk op nl. De burgers hebben er zelf voor gekozen zowel in Nederland en Vlaanderen.
  Mensen open de ogen en grijp nu in nu het nog kan, als ik zie dat in het huis van volksvertegenwoordigers de bijbel en de koran liggen dan gaat bij mij het licht uit, er is toch een gouden regel die zegt “scheiding tussen kerk en staat”? of is dat niet meer van toepassing nu hier zoveel achterlijke barbaren rondlopen onze leefwereld te verpesten met een smeerlapperij van de laagste categorie!
  Leg elke waanzin onder het vergrootglas en controleer of het niet in strijd is met onze seculiere wetten en stop met die waanzin te subsidiëren.

  Like

 4. Jade zegt:

  Chapeau voor dit artikel, dit is o zo waar…

  Like

 5. Maria zegt:

  @ Yvonne van cleef je vroeg je op realpredictor iets af, HIER STAAT DE DOODSTRAF OP GRONDWETTELIJK WAT DIE POLITIEK AANVANGEN, LEES DE GRONDWET VAN JE LAND, TROUWENS IN ALLE GRONDWETTEN VAN LANDEN STAAT DE DOODSTRAF OP VOLKS EN LANDS VERRAAD

  Like

 6. Cathja zegt:

  Als ik lees hoe het ‘toen’ was, zou ik met veel plezier een stukje ‘welvaart/luxe’ van nu willen inleveren als ik daarmee ons land weer terug zou krijgen! Nederland voor de Nederlanders! Je mag het bijna niet meer hardop zeggen, maar waarom eigenlijk niet? Is het leuk om op de markt te zijn en dan bijna je eigen taal niet meer te horen spreken? Het is toch idioot als vrouwen van Marokkaanse afkomst na 25 jaar nog steeds geen fatsoenlijk Nederlands spreken? Waar moet dat heen? Zelfs de jongeren spreken met een zwaar accent!
  Ja, konden we maar terug in de tijd! Ik zou me als eerste aanmelden!

  Like

 7. Oké niet gek, maar wie en wat moet er dan wat aan doen??? Als heel Europa Landverraders heeft /zijn ????? Zelfs de rechters????

  Like

  • fleckie zegt:

   15 mei 2014 stond er op deze site……HET….EU-VERRAAD VAN DE REDE’, ,( de moeite waard om het nog eens te lezen.!!!.)…………………………………..en in ‘READERS .. DIGEST ‘ van april 2014 ‘STEM OM EUROPA TE REDDEN’,(‘ de. verkiezingen voor het EUROPEES PARLEMENT VAN VOLGENDE MAAND ZIJN BELANGRIJKER DAN OOIT BETOOGT Roger Boyes. Een lage opkomst zal voor problemen zorgen….KORTE UITLEG OVER HET EUROPEES PARLEMENT.
   ALLE 28 EU-LIDSTATEN gaan tussen 22 en 25 mei naar de stembus om…..751 EURO-AFGEVAARDIGDEN te kiezen. voor HET PARLEMENT, de enige rechtstreeks gekozen instelling van de EUROPESE .UNIE……Landen mogen hun eigen. stemsysteem bepalen, maar deze verkiezingen die SINDS 1979 om de vijf jaar gehouden worden, moeten gebaseerd zijn op proportionele vertegenwoordiging. Ieder land krijgt tussen de 6 en 96 zetels, afhankelijk v.d.omvang van het desbetreffende land,hoewel kleinere staten relatief voordelig uit zijn.
   ……….DE ROL VAN HET PARLEMENT………….Het Parlement is EEN van de VIER INSTELLINGEN die de EU…BESTUREN. Aan het hoofd van de groep staat de EUROPESE RAAD waar de 28 REGERINGSLEIDERS het BELEID BEPALEN. De EUROPESE COMMISSIE -het. AMBTENARENAPPARAAT van de EU met 28 COMMISSARISSEN en ongeveer 24.000 medewerkers die NIEUWE WETSVOORSTELLEN maakt en WETGEVING OPSTELT,VOERT DAT BELEID UIT. Het PARLEMENT debatteert daarover en kan wetsvoorstellen maximaal drie keer voor aanpassing terugsturen naar het VIERDE-ORGAAN, de RAAD van de EUROPESE UNIE.Op een willekeurige vergadering bestaat deze VIERDE INSTELLING uit de bevoegde nationale MINISTERS VERANTWOORDELIJK voor het onderwerp dat op dat moment op de agenda staat……………………….BEVOEGDHEDEN VAN. .HET PARLEMENT…………………….
   Hoewel het PARLEMENT ..NIET het RECHT heeft om wetsvoorstellen in te dienen ,kan het in de praktijk de COMMISSIE wel verzoeken een wetsvoorstel op te stellen. Haar BEVOEGDHEDEN zijn TOEGENOMEN SINDS de RATIFICERING van HET VERDRAG VAN LISSABON in 2009.
   Nieuw is ook dat de grootste PAN-EUROPESE PARTIJ in het Parlement een kandidaat naar voren kan schuiven voor de post van VOORZITTER van de COMMISSIE. Het Parlement kan ook een VETO uitspreken over een nieuwe voorzitter, en de commissarissen die hij of zij benoemt,afkeuren. Samen met de RAAD van de EUROPESE. UNIE gaat. ze over de EU-BEGROTING………………………VERANTWOORDELIJKHEDEN………………….
   Samen met de RAAD van de. EUROPESE UNIE oordeelt. Het PARLEMENTover elke kwestie waarvan de COMMISSIE denkt dat die het beste aangepakt kan worden door samenwerkende de .LIDSTATEN, zoals milieu,IMMIGRATIE,INTERNATIONALE HULP en .ENERGIE. De ontwikkeling van de INTERNE MARKT.. is een BELANGRIJK AANDACHTSPUNT,met als doel consistentie in zaken als WERKGELEGENHEID,VROUWENRECHTEN,CONSUMENTENBESCHERMING,onlangs nog EEN REM OP BANKIERSBONUSSEN…………………HOE HET WERKT…………………….
   Het Parlement vergadert een keer per maand gedurende vier dagen( behalve in augustus) en houdt zes keer per jaar een minisessie van twee dagen. Deze worden in BRUSSEL…OF…IN…STRAATSBURG…GEORGANISEERD. Het KOSTBARE PROCES van het heen en weer reizen tussen de twee locaties wordt beschreven als het ‘REIZENDE CIRCUS’.
   Een Europarlentariers verdient …95.482 EURO PER JAAR , en krijgt een ruime ONKOSTENVERGOEDING. hij behoort tot een van de. zeven fracties van gelijkgestemde politici uit de verschillende lidstaten. Daaronder valle, bijvoorbeeld de ALLIANTIE van LIBERALEN en DEMOCRATEN voor EUROPA. De GROENEN/VRIJE EUROPESE ALLIANTIE,en de EUROPESE VOLKSPARTIJ ,de grootste groep met 275 leden waar de CDU van ANGELA MERKEL de hoofdrol speelt. De leden zitten ook in parlementaire commissies die het beleid over kwesties als energie,landbouw,cultuur en sociale zaken goed in de gaten houden.
   ………………COMMUNICATIE……………….De drie belangrijkste voertalen zijn Engels,Frans en Duits. Maar sprekers houden sessies vaak in hun moedertaal, dus telt de EU MEER DAN 1200 tolken en nog eens 700 vertalers die meer dan 100.000 pagina’s per maand vertalen.
   ##############################################################################

   Like

   • fleckie zegt:

    VERVOLG: ‘ Voor Lufthansa-piloot Reinhardt Prigge is. vliegen altijd zijn lust en zijn leven geweest.’Het verwondert me nog steeds’,vertelt hij ‘Je klokt in en neemt plaats in wat in feite een mobiel kantoor is dat zich met 950 km/u voortbeweegt, en aan h.einde v.d.werkdag ben je in San Francisco of in Hongkong.’………………Toen hij 60 werd moest Reinhardt volgens de regels v.d.Duitse luchtvaartmaatschappij de cockpit vaarwel zeggen. Maar het EUROPESE HOF VAN JUSTITIE stak daar een stokje voor. De luchtvaartmaatschappij had niet voldaan aan de regelgeving v.d.EUROPESE UNIE,die aangenomen was door het EUROPEES PARLEMENT . Piloten die gezond verklaard zijn,mogen als lid van een bemanning waarvan de andere piloten jonger zijn dan 60,tot hun 65ste jaar vliegen. ……….Tegenstanders. Van leeftijdsdiscriminatie juichten dit toe.De zaak toont duidelijk aan dat de EUROPESE UNIE de bevoegdheden heeft om in HEEL EUROPA BURGERRECHTEN VAST TE STELLEN en te. Handhaven. ……….Een ander voorbeeld.Mohamed Aziz woont in Spanje en verloor tijdens de recessie zijn baan. In Barcelona werd hij samen met zijn. Jonge gezin zijn huis uitgezet. Het Europees HOF van JUSTITIE. Bemoeide zich ermee en oordeelde ..dat..de..strenge Spaanse hypotheek-wetgeving NIET voldoet aan de Europese regels. ……….Dan heb je nog de Zweedse werknemers die naar hun werk in Denemarken reizen over de Oresundbrug die de twee landen verbindt. De meesten kregen pas na twee jaar fulltime werken Deense kinderbijslag, De Europese Unie eiste dat Denemarken de regeling in lijn bracht met de Eu-regelgeving,waarin staat dat werknemers recht hebben op een uitkering na minimaal zes maanden in een EU-land te hebben gewerkt. Denemarken paste de regels in oktober vorig jaar aan. ……….Je zou zeggen: mooi dat die Europese Unie voor het algemeen maatschappelijk welzijn opkomt.Maar niet iedereen voelt dat zo. Voor een groeiend aantal Europeanen is de macht v.d.EU om mensen te beschermen tegen hun eigen regering,veel te opdringerig geworden. Zij maken bezwaren tegen de uitholling van de nationale soevereiniteit en de opkomst van een bemoeizuchtige EUROPESE ..SUPERSTAAT……………De EU heeft een
    Probleem.Veel mensen,ook zij die de basisgedachte van innige samenwerking omarmen,zien de instellingen ..en ambtenaren nu als afstandelijk,arrogant,onberekenbaar of soms corrupt. En dat heeft ruimte gecreëerd voor politieke vijanden v.d.EU………..Overal in EUROPA trommelen rechtse politieke partijen deze gefrusteerde burgers nu op om op hen te stemmen bij de Eeropese verkiezingen van. Volgende maand. ze willen in het parlement komen om als een Trojaans paard de Europese integratie te ondermijnen. Ze willen de EU niet zo zeer hervormen,maar die onschadelijk maken.Een van hen is Marine Le Pen van het Franse Front National..die..verheugd heeft voorspeld dat de Europese Unie’zal instorten als de Sovjet-Unie’……Voor eurofielen in hart en nieren als Martin SCHULZ, de 58 -jarige Duitse voorzitter v.h.Europese Parlement,is meer mensen naar de stembus krijgen de enige manier om deze dreiging van extreem rechts af te wenden. Hij moet steun verzamelen voor een gematigde,efficiënte en democratischere Europese Unie………..Om dat voor elkaar te krijgen zal hij het tij moeten keren; de opkomst is vanaf een hoogtepunt van 62% in 1979 ingezakt tot amper 43% bij de laatste verkiezingen in 2009. Het is een triest record voor het enige rechtstreeks gekozen transnationale parlement ter wereld.
    ‘De verkiezingen voor het Europees Parlement worden vaak gebruikt als een stoom een zittende,nationale regering te slaan’,zegt de DEENSE politicoloog Maja Kluger Rasmussen. …..Maar deze keer is de inzet hoger. De verkiezing zou zelfs over het redden van Europa zelf kunnen gaan. ……..DE EU MOET DRINGEND MEER MAATREGELEN NEMEN OM DE SCHULD v.d.EUROZONE TERUG TE DRINGEN, en de steeds grotere kloof tussen noord en zuid te dichten. Zij moet concurrerender worden in de strijd om de wereldmarkten- en daartoe moet ze in een vergrijzende samenleving het stelsel van sociale zekerheid en pensioenvoorziening op de schop nemen. Ze moet haar grenzen beter definiëren en uitwerken hoe ze omgaat met IMMIGRATIE. Ze moet het type groei genereren dat banen voor jongeren oplevert. ……….
    Om te zorgen dat meer mensen gaan stemmen,zegt de POOLSE Europarlementarier Jacek Saryusz-Wolski,moet het volk eraan worden herinnerd dat het Europees. Parlement een belangrijke rol speelt in dit alles, en in nog veel meer.”zo’n 70-80% v.d.nationale wetgeving die direct van invloed is op het leven van burgers,KOMT IMMERS VAN DE.. EUROPESE ..UNIE’,zegt de ..CHRISTENDEMOCRAAT, die een oude rot in het vak is en in eigen land geldt als een autoriteit op h.gebied van de EU……..Wat nodig is,zegt Saryusz-Wolski,is een groter maatschappelijk bewustzijn,zodat de kiezer een emotionele band krijgt met de Europese instituten’ Een manier zou zijn om basiskennis over de Eu onderdeel v.h.lesprogramma op school te maken’,zegt hij. ……….Maar het gaat er niet alleen om om kiezers naar de stembus te krijgen in mei, Europese burgers hebben nauwelijks weet van het nut v.h.EU-LIDMAATSCHAP,of zelfs v.d.positieve invloed daarvan op de kwaliteit van leven……….Weinig mensen kennen bijvoorbeeld het Europees burgerinitiatief dat tot doel heeft de EU dichter bij de burger te brengen. Dat werd drie jaar geleden geintroduceerd en stelt iedere Europese burger in staat een onderwerp aan te dragen voor nieuwe Europese wetgeving. Mits hij een miljoen ondersteunende handtekeningen uit minstens zeven lidstaten verzameld heeft………..Als leden v.h.Europees Parlement hun werk willen rechtvaardigen tegenover de vaak sceptische en ongeïnteresseerde kiezersthuis,kunnen ze beginnen met wijzen op de sterke staat van dienst v.d.EU wat betreft de bescherming van consumentenrechten. …..Vanaf deze zomer krijgen mobiele telefonieklanten in Europa bijvoorbeeld geen extra kosten meer aangerekend voor het ontvangen van gesprekken tijdens hun verblijf in een ander EU-land. Het schrappen van de Europese roamingstarieven zal ondernemers op reis helpen en ook miljoenen vakantiegangers………..Zelfs de Europese regels op het gebied van gezondheid en veiligheid-die veel kleine ondernemers overdreven en duur vinden-kun je positief opvatten. Vanaf DECEMBER DIT JAAR moeten alle allergenen. ,inclusief pinda’s en lactose, duidelijk op de verpakking worden vermeld,zelfs als ze alleen in zeer kleine hoeveelheden aanwezig zijn.Als dat zelfs ook maar een handjevol kinderen van een dodelijke allergische reactie redt,dan heeft het parlement goed werk gedaan. ……….Hoewel het electoraat v.h.Europees Parlement veel groter is dan dat v.d.nationale parlementen,hebben de meeste europarlementariërs heelmzorgvuldig onderzocht wie op ze stemt.Het probleem is alleen dat de kiezers geen flauw idee hebben wie zij zijn.’Ik weet niet wie mij in het Europees Parlement vertegenwoordigt. Ik hou mij er niet mee bezig’,zegt de 36-jarige tijdschriftredacteur en restaurantcriticus Kaja Burakiewicz uit Warschau. ‘Waar is zijn kantoor? Wat doet hij voor mij.?Het enige wat we weten is dat deze mensen naar België vertrekken, bakken geld ontvangen en je nooit meer iets van ze hoort. Het is een soort walhalla voor afgedankte nationale politici’………..
    Het is overduidelijk dat het Europees Parlement een ..IMAGOPROBLEEM heeft……Hoewelde grote meerderheid v.d.europarlementariers hard werkt en plichtsgetrouw is,…CASHEN…sommige leden hun presentievergoedingen en verdwijnen de rest v.d.dag.Anderen-zelfs onder de verscherpte regels-nemen familieleden in dienst als secretaresse of onderzoeker en STRIJKEN ROYALE. ONKOSTENVERGOEDINGEN OP……De paradox is dat de politici die het Europees Parlement het vaakst beschuldigen van corruptie,de ultranationalisten zijn die tegelijkertijd proberen hun aanwezigheid daar te vergroten ……Marine Le Pen is duidelijk over haar motieven.’Ik ben geinteresseerd in. europa’zegt ze,’ omdat ik er met al mijn macht tegen vecht’. Aanhangers van haar partijFront National hebben het over het uitmesten v.d.augiasstal’ v h.parlement. Marine Le Pen maakt geen geheim van haar ambitie om alle economische en budgettaire bevoegdheden die naar Europa gegaan zijn,terug te halen…’Europese landen moeten voor alles. Toestemming aan Brussel vragen’ klaagt ze.’Ze zijn verplicht hun begroting in te dienen bij het schoolhoofd’.
    Haar bondgenoot Geert Wilders roept Lande op de controle over hun grenzen, de..nationale..munt..en het economisch beheer weer in eigen hand te nemen. Hun gezamenlijke doel is een officieel erkende politieke fractie in het. Europees Parlement te creëerden.Daarvoor heb je 25 euro-afgevaardigden uit minstens een kwart v.d.EU-lidstaten nodig. Dat zou in principe mogelijk moeten zijn; opiniepeilingen geven aan dat de partij van Marine Le Pen alleen al op 15 zetels kan rekenen, ..en..zo..als een magneet zal werken op groeperingen als de Hongaarse ultranationalistische partij Jobbik( getipt voor drie zetels) en de Grieks extreemrechtse Gouden Dageraad. de Bulgaarse ATAKA, de GROOT-ROEMENIE Partij en de VRIJHEIDSPARTIJ van Oostenrijk doen waarschijnlijk ook mee…………………….Vormen zij een serieuze bedreiging?
    Zal dit hele concept van Europa op zijn grondvesten doen schudden? Als ze tot een fractie behoren,kunnen europarlementariërs in cruciale commissies komen en stemmingen in het parlement dwarsbomen. Het klinkt misschien vreemd,maar ultranationalisten zouden dan in het centrum kunnen zitten van een project dat nationalisme wil overstijgen. Eurofielen moeten dan veel harder vechten om gehoord te worden………………Kenners v.h.Europees Parlement verwachten dat een coalitie van ultranationalisten per definitie gedoemd is snel uit elkaar te vallen. Wilders is bijvoorbeeld voor het homohuwelijk en enthousiast aanhanger van Israel. Zijn beoogde coalitiepartners in het Europees Parlement ZIJN BIJNA ..ALLEMAAL..ANTISEMITISCH( Europarlementarier Jean-Marie Le Pen, oprichter van Front National en vader van Marine Le Pen, heeft vaak beledigende taal over Joden gebruikt). Anderen zijn rabiate homohaters.
    Hoe dan ook zorgt de stijgende populariteit van ultranationalistische partijen ervoor dat aanhangers van een geïntrigeerd en tolerant Europa harder moeten werken om hun visie uit te dragen. Voor het eerst in zijn geschiedenis is het Europees Parlement verwikkeld in een heuse ideeenstrijd. Alle reden waarom gematigde kiezers in Europa volgende maand naar de stembus moeten gaan###################################################################

    Like

 8. Sylvia Groot zegt:

  1965 – 1970
  En in Amsterdam hingen er touwtjes uit de brievenbussen. Trek aan het touwtje en de deur gaat vanzelf open zodat moeders niet bij elk belletje van drie hoog naar beneden hoefde te lopen. En zodra de orgelman door de straten kwam, dansten de kinderen en wat moeders er omheen. Gezonde sociale controle doordat moeders uit de ramen hingen en zo alle buurkinderen in de gaten konden houden. De stoepen werden geschrobt en portieken gedweild. De oude volkswijken waarin de laagstbetaalden woonden werden door diezelfde mensen keurig schoon gehouden.
  Het onderwijsniveau lag hoog, het scholingssysteem was perfect, de mammoetwet bestond nog niet. In de politiek regeerden nog echte bestuurders.
  Nederland: laagste criminaliteitscijfers van Europa.
  Maar het belangrijkste was de saamhorigheid die elke monocultuur kenmerkt: men sprak dezelfde taal.

  Er was toen echter 1 probleempje, door koningin Juliana voor de radio benoemd:
  “met 11 miljoen inwonders is Nederland te vol ! “

  Like

  • Cathja zegt:

   @ Sylvia Groot 01:43
   Ja, die ‘goeie ouwe tijd’ staat ook mij in het geheugen gegrift. Mijn vader werkte hard en verdiende geen topsalaris, maar we waren een gelukkig gezin en tevreden met wat we hadden! Er was saamhorigheid, ook in de buurt. Je deelde lief en leed met elkaar!
   Ik kan echt heimwee hebben naar die mooie ‘warme’ tijd!
   Met de ongeremde instroom van vreemdelingen vervreemden wij in rap tempo van ons vaderland. Vreemden zitten in de Tweede Kamer, vreemden kunnen burgemeester worden, en zitten soms op hoge posten.
   Het wordt echt nooit meer zoals het ooit was!

   Like

  • Driek zegt:

   Sylvia Groot zegt: En zodra de orgelman door de straten kwam, dansten de kinderen en wat moeders er omheen. Gezonde sociale controle doordat moeders uit de ramen hingen en zo alle buurkinderen in de gaten konden houden.

   Kom kom, beste Sylvia, niet overdrijven, die draaiorgels met dansende vrouwen is wel heel erg lang geleden, en dan nog alleen in de Jordaan. En alleen in volkswijken hingen vrouwen uit de ramen. In de betere buurten deden vrouwen dat niet. Maar goed, voor de rest heeft u wel gelijk, het was vroeger, en dan heb ik het over de jaren zeventig, een stuk plezieriger in Nederland. Er is nu geen pest meer aan. Even naar de stad gaan, naar de bioscoop of zo, is er voor mij allang niet meer bij, ik heb geen zin om tussen al dat gespuis te lopen. Jammer, maar je moet nu je vertier in huis zoeken.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Inderdaad, Driek: Die goeie ouwe tijd idealiseren is zeker onrealistisch!
    Van mij hoeven die ‘idyllische’ jaren ’50 nooit meer terug te komen!
    Neem nou die ‘gezonde sociale controle:’ Ik hoef eerlijk gezegd maar zoiets te lezen en ik denk meteen: In hoeverre is sociale controle dan eigenlijk gezond? I k heb er nooit tegen gekund: Als -dat was dan in de jaren ’90- één moeder in de straat of op het schoolplein het waagde, zich met de jongens te bemoeien, gingen mijn nekharen al overeind staan! En ik ben er ook nooit zo één geweest, die een ‘pedagogische lijn trok met andere volwassenen tegenover de kinderen, nooit! Veel te veel negatieve ervaringen mee gehad in mijn eigen jeugd! Zo màchteloos als je je als kind kon voelen, tegenover al die grote ‘sloebers!’
    En eenmaal ouder geworden kon je kennis maken met het fenomeen ‘roddel; ‘ óók al zoiets lekkers. Mijn moeder beweerde van zichzelf dat ze er een hekel aan had, maar ze stond wèl iedere buurvrouw, die de deur uit ging, met haar blik te volgen: “Daar gaat die-en-die…..Wat zou…..enzovoort.”
    Misschien niet eens kwaadaardig, maar gewoon nergens voor nodig. Het kwam er op neer, dat ze niet genoeg andere dingen had, waar haar aandacht op liep. Zoals zovéél mensen in die tijd….
    Daarom: Dàn maar wat meer gevaar, hoor; ik ben nog steeds dólgelukkig, van die sociale controle verlost te zijn.
    Als ík er niet van gediend ben, bijt ik gewoon van me af. Niet aardig? Dan niet, heel eenvoudig!

    Like

   • Sylvia Groot zegt:

    Ik woonde dan ook in een Amsterdamse volkswijk Driek, de Wilhelminastraat. Vandaar mijn herinnering over ‘nog niet zo lang geleden’.

    Like

   • Sylvia Groot zegt:

    @Theresa Geissler zegt:
    8 oktober 2014 om 15:06

    Inderdaad kan sociale controle doorslaan, dan praat men over ongezonde bemoeizucht. Ik had het echter over ‘gezonde’ sociale controle, wat mij betreft altijd beter dan het huidige een andere kant opkijken omdat men zich zogenaamd nergens mee mag bemoeien. Daar kunnen kinderen zelfs onnodig aan ten onder gaan.
    Wat roddel betreft…. dat is niet aan een periode gebonden maar van alle tijden.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Sylvia Groot, 00.18u.: Beschouw het zoals je wilt, maar m i j jagen woorden als ‘sociale controle’ de boom in, gezond of niet!
    En wat de stelling betreft dat roddel van alle tijden is: Noem jij het ‘van alle tijden’ om al nieuwsgierig te worden als je aan de overkant iemand de deur uit ziet gaan? Want dat deed mijn moeder. Persoonlijk vind ik dat ziek.
    Ze had wat dat betrof trouwens zó ’n mond over de splinter in andermans oog, maar de balk in haar eigen oog zag ze niet. Ik weet dat het het oude cliché is, maar ik ben blij, heel anders geworden te zijn dan zij. (Géén verbeelding, want jaren geleden nog eens bevestigd door een derde.)
    Het was anders kantje-boord, zo psychisch afhankelijk van háár als ze me gemaakt had, met haar bangelijke ‘opvoeding.’
    Nee, die goeie ouwe tijd kan mij echt gestolen worden!

    Like

 9. Sylvia Groot zegt:

  inwonders moet zijn: inwoners

  Like

 10. Tom Hendrix. zegt:

  Ook ik heb HEIMWEE naar de jaren ’50, van de vorige eeuw. En het was toen precies zoals @ Sylvia Groot, vermeldde in haar reactie van: 01.43. uur. Toen hadden WIJ nog een degelijk klein christelijk, en liberaal landje. En kijk nu wat een GORE ROTZOOI WIJ dankzij politici van VVD,PvdA,CDA en D66, ervan gemaakt hebben gekregen. Neen, oud hoef ik niet meer te worden. Ons land en Europa, door MASSA-IMMIGRATIE en de ISLAM, naar DE KLOTEN GEHOLPEN!

  Like

  • Cathja zegt:

   @ Tom Hendrix 7:40

   Inderdaad Tom. Zie verder mijn reactie op Sylvia Groot. We delen dezelfde gevoelens.

   Like

  • koddebeier zegt:

   Klopt Tom, de genoemde partijen zijn in wisselende samenstelling constant aan het bewind geweest, dus zij zijn de veroorzakers van de huidige puinhoop !!

   Like

  • Driek zegt:

   Maar – beste meneer Hendrix, u kunt toch op uw oude dag mooie boeken lezen? Of een of andere hobby beoefenen? Op straat hebben wij niks meer te zoeken. Straks, als het winter is, lekker in je warme kamer met een boek.

   Like

   • Cathja zegt:

    @ Driek 12:59

    Maar het moet wel een kéuze zijn om lekker in je warme kamer een boek te lezen! @Tom bedoelt dat er weinig leuks meer te beleven is op straat, nu vreemdelingen er overduidelijk aanwezig zijn. In enkele steden zijn de Nederlanders al in de minderheid.
    En ga eens naar de markt. Wat is daar nog aan? De brutaliteit van die moslimwijven komt je tegemoet! Ik kwam vroeger regelmatig op de markt in Rotterdam, waar je heerlijk tussen de kraampjes kon slenteren en genieten van de gezellige sfeer!
    Wat is daar nog van over?

    Like

 11. Driek zegt:

  Cathja zegt: Maar het moet wel een kéuze zijn om lekker in je warme kamer een boek te lezen! @Tom bedoelt dat er weinig leuks meer te beleven is op straat, nu vreemdelingen er overduidelijk aanwezig zijn.

  En dat moeten we maar accepteren, beste Cathja, er is namelijk geen andere keus. Zeker voor mensen op leeftijd, zoals ik. Ja, en ik weet heus wel dat niet iedereen met een boek gaat zitten, of een hobby heeft, maar dan ga je toch lekker de straat op? Je de pest ergeren aan dat schorem, aan al die vreselijke wijven met hoofddoeken. Maar misschien weet u andere mogelijkheden? Ik niet in ieder geval.

  Like

  • Cathja zegt:

   Beste @ Driek 15:32

   Ik bedoelde met mijn reactie eigenlijk dat het erg genoeg is dat we zélf de keuze niet meer kunnen maken of we thuis met een boek zitten, óf dat we ons vertier buiten zoeken. Ik wil daarmee zeggen dat ánderen in feite ‘de keuze’ al voor ons gemaakt hebben, door hun aanwezigheid op straat waar wij niet op zitten te wachten!
   U heeft echt wel gelijk: er zijn bijna geen mogelijkheden meer dan je terug trekken in je eigen omgeving!
   Dat is toch ongehoord en triest in ons eigen land?

   Like

 12. Tom Hendrix. zegt:

  @ Driek: 15.32. uur, op 8/10. Beste meneer Driek, dank voor uw raad. Gelukkig kan ik nog wel relativeren, en ontspannen. Ik kan nog genieten van wandelen en fietsen door bos en hei. Vaak zoek ik daar de stilte op, en besef dat de natuurlijke omgeving heilzaam werkt op mijn gemoed. Dat laat onverlet, dat ik net als @ Cathja van mening ben en blijf, dat ONS NEDERLAND niet meer is wat het ooit geweest is, en aan WIE we dat te “danken hebben”. Groet: Tom.

  Like

 13. Sylvia Groot zegt:

  @Theresa Geissler zegt:
  9 oktober 2014 om 09:36

  Ik kan me goed voorstellen dat je er zo over bent gaan denken. Het is niet niks.
  Alleen staan daar andere ervaringen tegenover.
  In mijn geval keek iedereen een andere kant uit terwijl de limburgse boer mij dagelijks misbruikte.
  Ik was een kleuter.
  Daarom ben ik uitgegroeid tot voorstander van een eerlijke sociale controle.
  Ik was blij te verhuizen naar Amsterdam waar de moeders wel hun grote bekken opentrokken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s