Commentaar: Inzage in een zieke geest. Over Thomas von der Dunk

Screenshot 22

(Door: Martin van Vliet)

Ik citeer uit mijn vorige artikel over deze historicus: Thomas von der Dunk is een van de meest irritante mensen die ik ken. Hij is een ijdele narcist met een vreselijk stem. Je wordt misselijk als je hem hoort praten. Hij noemt zich een historicus en schrijft alleen maar onzin.

Achtergronden

Thomas Heinrich von der Dunk (Soestdijk, 2 juli 1961) is een Nederlands cultuurhistoricus en publicist. Hij is de zoon van historicus Hermann von der Dunk en Goverdina Schuurmans-Stekhoven.”

Naar aanleiding van dat artikel vroegen de lezers zich af of Von der Dunk ouders had die fout waren in de oorlog. Dus niet.

Door sommige reageerders werd gesuggereerd dat Thomas foute voorouders zou hebben. Welnu, dat is niet zo. Hij heeft een joodse oma! En zijn vader was een verdienstelijk wetenschapper. De uiteenzetting hieronder gaat over de vader van Thomas.

Hermann Walther von der Dunk (Bonn, 9 oktober 1928) is een invloedrijk Nederlands historicus van Duitse komaf. Hij is emeritus-hoogleraar contemporaine geschiedenis aan de Universiteit Utrecht.

Von der Dunk is een zoon van Heinrich M. von der Dunk en Ilse Loeb. Het gezin-Von der Dunk ontvluchtte in 1937 nazi-Duitsland. Von der Dunk sr. kon daar geen werk meer krijgen, omdat hij getrouwd was met een Joodse vrouw. In Nederland kreeg hij een baan als leraar aan de Werkplaats Kindergemeenschap inBilthoven, de school van de onderwijsvernieuwer Kees Boeke. Hermann von der Dunk ging ook naar deze school, waar kunst en handenarbeid gelijk worden gewaardeerd met taal en rekenen. Hij behaalde het diploma gymnasium-α aan Het Nieuwe Lyceum in dezelfde plaats. Ondanks zijn grote interesse in muziek ging hij geschiedenis studeren bij de vermaarde historicus Pieter Geyl.

Na zijn afstuderen verrichtte hij promotieonderzoek aan het Institut für Europäische Geschichte in Mainz. Tussendoor werkte ook hij als docent aan De Werkplaats. In 1966 promoveerde hij te Utrecht met de dissertatie Der Deutsche Vormärz und Belgien, 1830-1848. Een jaar later werd hij aan dezelfde universiteit tot hoogleraar benoemd in de geschiedenis van na 1870. In 1990 trad hij vervroegd uit.

Nu u dit weet, weet u ook dat deze man net zo gek is als Hajo Meijer. Dat wil zeggen dat een Jood vanwege een identificatie met de agressor (een onbewust psychodynamisch mechanisme) het doel van de agressor wil verwezenlijken. Dus de onbewuste wens van Thomas en Hajo is het doel van de nazi´s: het uitroeien van alle Joden.”

Artikel over Oekraine

Op 08-10-2014 schreef Von der Dunk een niet onverdienstelijk artikel over de toestand in Oekraïne. Hij riep het Westen op Oekraïne niet op te offeren aan westers eigenbelang. Zoals altijd kon hij het niet laten om ons een inkijkje te bieden in zijn zieke geest. Zo schrijft hij: “We weten hoe Washington reageert op het plaatsen van atoomwapens op Cuba. Met oordovend hysterisch gekrijs.” De wereld is toen bijna vergaan en alleen dankzij resoluut optreden van Kennedy is de wereld een atoomoorlog bespaard gebleven. Dit noemt meneer doodleuk: hysterisch gekrijs. Dit geeft aan hoe vervreemd deze man van elke realiteit is.

Maar nu iets nog wat veel erger is. Aan het einde van zijn artikel in de Volkskrant schrijft hij: “Het genante stilzwijgen over Sisi’s bloedige staatsgreep in Egypte vormt het jongste voorbeeld van westerse ongeloofwaardigheid op dit vlak.” In zijn vorige artikel toonde hij sympathie met de Jihadgangers. Nu toont deze misleide geest sympathie met de Moslimbroederschap. Het beste dat Europea en het Midden-Oosten overkwam de laatste tijd is dat de Egyptenaren de Moslimbroederschap hebben afgezet. De Moslimbroeders steunden Hamas en ook ISIS. Je moet er niet aan denken dat aan Gaza en Israël een land grenst van zeventig miljoen zielen die geleid worden door een aan ISIS gelieerde entiteit.

Maar Thomas zit hier niet mee. Hij sympathiseert met de Moslimbroederschap, want deze wilde Israël vernietigen. Ik breng u in herinnering dat Hitler ook bevriend was met de moefti van Jeruzalem en dat de heren plannen maakten voor het uitroeien van de Joden in het toenmalige Palestina.

Von der Dunk is een antisemiet, net als Hitler, en dat verklaart zijn liefde voor de Moslimbroederschap. En geeft ons inzage in zijn zieke geest.

Door:
Martin van Vliet
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", antisemitisme, Appeasement, demoniseren, Dhimmitude, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Moslimbroederschap, nieuw fascisme, propaganda, Rotzakken, Socialisten, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

24 reacties op Commentaar: Inzage in een zieke geest. Over Thomas von der Dunk

 1. windwens zegt:

  Rare gevaarlijke man was in de tijd volk op hitsen nummer 1 om Pim om te laten leggen, op welke manier dan ook. Als die man zijn mond open doet heb je al gegeten en gedronken. Ooit een RAT ontmoet u hoeft niet meer te zoeken, walgelijk sujet is hier in levende lijve. Kan die niet gewoon dood gaan deze graftak. Dit is er echt zo een die je het liefst morgen nog van de aarde zie vertrekken. Enkeltje kalifaat met het secreet nog beter kan die gekopkapt worden met een koran in de linker hand en wijs vingertje omhoog met de rechter hand.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ik heb die graftak zijn stem nooit gehoord, maar mag ik vragen -misschien weet U dat- Lijkt zijn stemgeluid soms op dat van Peter R. de Vries?

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Laat maar: Ik kreeg, terwijl ik het vroeg een ingeving en dacht: Eens op You tube gaan kijken.
    Nou, ik moet zeggen, hij is wel een typisch elitaire linksgekkie met bijbehorende stem, maar -nee, ik vind die van de Vries tóch nog irritanter.

    Like

   • kernrob4 zegt:

    Veel erger is zijn stem dan Peter de Vries.Misschien kun je het op YouTube vinden Theresa. Hoge schele stem met een spraakgebrek. Beagstigenf en als hij aandacht krijgt gaat hij sneler praten met een nog hogere stem. Heel verschrikkelijk dus en ik overdrijf niet.

    Like

   • delamontagne zegt:

    Niet bepaald een compliment voor Peter Rrr de Vries. Maar U weet ondertussen hoe het klinkt. Kan hij ook niets aan doen, wel aan wat hij zegt.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Kernrob4, 22.07u.: Mja, Robert; onze comments moeten elkaar hebben gekruist, zoals je kunt zien. Inderdaad kreeg ik die ingeving van Youtube en mijn conclusie kun je dus ook lezen: Von der Dunk is wel heel erg, natuurlijk, ook qua stem, maar tóch brengt het geluid van P.R. de V. mijn bloed -persoonlijke kwestie- nóg meer aan het koken. Tja, waar ligt zoiets aan? Ik herken, geloof ik, in de eerste de totaal doorgedraaide gek, zij het ergens wel van goede huize, en in de tweede eenvoudigweg de arrogante proleet.
    En dàt is het soort,, dat ik bij voorbaat al naar de keel vlieg. Ook met b.v. Marcel van Dam had ik dat.
    Zuiver persoonlijk. Ieder zijn eigen antipathieën, uiteraard……

    Like

   • van dongen . zegt:

    bijna het zelfde , ” hoognazig”

    Like

 2. Sjaak zegt:

  HEERLIJK ! EEN SMOELWERK OM ER OP IN
  TE SLAAN EN NOOIT MEE OP TE HOREN !
  ZOU IK HEM TEGENKOMEN BEGIN IK ER
  METEEN AAN ! GARANDEERD !

  Like

 3. Tom Hendrix. zegt:

  Die vent is een “gevaarlijke gek”. Overbrengen naar paviljoen 1 in den Dolder, en gelijk in een dwangbuis!

  Like

  • Maria zegt:

   chapeau desondanks dat saudi arabie Harvard financierd dat ze durven zeggen dat de VS het GROOTSTE gevaar op de planeet is want de VS heeft ISIS gecreeerd!!!!!!!

   Like

  • Ekster zegt:

   Dit is een belangrijk punt. Ik heb laatst een tweedehands studieboek over islam gekocht. Het betreft een werk dat men op universiteiten gebruikt en het staat vol leugens. Het is dan ook geschreven door een Amerikaanse bekeerling. Ik ben begonnen aan het boek maar legde het weer gauw weg. Onpasselijk werd ik ervan. Het westen was overal schuldig aan (want imperialisme en bla bla bla, geen woord over moslimimperialisme), de islam was oh zo’n fijn geloof dat oh zo veel goeds gebracht had en liefde en blablabla. Het werk was nog veel erger dan ik van te voren voor mogelijk had gehouden. Ik weet nu niet uit mijn hoofd wie de auteur was, dat zou ik op moeten zoeken maar in ieder geval begrijp ik nu goed waar de gekte vandaan komt die je hoort als je dergelijke jonge mensen om hun mening over ISIS vraagt. Ze zijn gewoon geïndoctineerd. Ben Affleck kraamde laatst ook dergelijke onzin uit. Die studenten denken niet meer, ze geloven alles wat hun linkse professoren ze vertellen, al is het nog zo strijdig met de werkelijkheid.

   Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Mag zijn, maar hij benoemt het anders. En daarmee zit hij op dezelfde lijn als alle hedendaagse Linksmensen.
  Vraag ze of ze met het gedachtengoed van Hitler sympathiseren en ze wijzen het stíkkend van verontwaardiging af.
  Vraag ze vervolgens waarom ze dan tegen de Staat Israël zijn en ze antwoorden, dat het dàt niet is, maar dat Israël fout zit.
  De band tussen Hitler en de Grootmoefti negeren ze eenvoudig. De eden dat ze dat ook kúnnen is gelegen in het enige grote verschil tussen nazi’s en hedendaagse linksen, namelijk, dat de nazi ’s er niet aan dàchten, enigerlei moslim-immigratie in het westen te bevorderen terwijl de linksen tegenwoordig niet anders dóen. Dat verschil dekt weliswaar niet de hele lading, maar is opvallend genoeg om de leugen in stand te houden dat het huidige linkse gedachtengoed niets te maken had met dat van Hitler.
  Overigens zit dat op hetzelfde niveau als de stelling, dat IS niets met de ware islam te maken heeft, maar tenslotte komt Links daar vooralsnog eveneens mee weg. Dus ook met dít……

  Like

  • Pieter G zegt:

   Leuk praatje achteraf alleen klopt het niet.
   Zolang moslims een kleine minderheid zijn zoals in de USA dan geeft dat niet zoveel problemen. Het probleem stapelt zich echter op wanneer het er meer worden.
   Kijk naar alle landen waar dat gebeurd en de samenleving ontwrichtende cijfers spreken voor zich.
   Kijk naar de islamitische landen en je tranen springen in je ogen van de wreedheid.
   Dus dat bijdehante ventje achteraf doet zijn best maar snapt het nog steeds niet.
   En vooral dat bijdehante toontje wat liberalen moeten begrijpen en atheïsten.
   Alsof je niet beiden kan zijn.
   Het is ook wel erg makkelijk lullen zonder weerwoord.
   Dat kan iedereen en iedereen heeft altijd gelijk op die manier.

   Like

 5. Jan Wandelaar zegt:

  +

  “The Norse background of most of the guys at the management level means that we are not a Christian organization, and most of us actually see Christianity as having destroyed our culture, tradition and way of life.”

  http://news.nationalpost.com/2014/10/08/b-c-woman-says-she-was-rejected-for-job-because-shes-christian-as-company-manager-says-her-religion-offends-norse-culture/

  +

  Like

 6. Avidia zegt:

  Het is in alle opzichten een griezel EERSTE KLAS, brrrr, trouwens die Peter R. ook. Ik zou ze nog geen hand willen geven laat staan een zoen :-}

  Like

 7. Bas Koning zegt:

  Ik heb maar een vraag aan Von der Dunk:
  Hoe kan een homo het opnemen voor een organisatie die alle homos wil vermoorden in naam van allah. Ben je dan dom, ziek, of onwetend.

  Like

 8. leefbarbaar zegt:

  Van der Dunk is slechts een prutser, een broodschrijver van de linxe kerk. En zijn dagen zijn geteld, want zoals Bas Koning hierboven al vermeldt: Dunk = Homo + islam = deaude homo. Meneer komt vanzelf wel eens tot inkeer.
  Erger is dat hij zijn geblaat steeds gepubliceerd krijgt en dat veel linxe roeptoeters hem eren voor zijn geblaat. Wat bezielt die mensen, kunnen ze zelf niet nadenken en komen ze wel eens buiten?
  Maar goed we leven in de vrij land (??) en daar horen excessen zoals de van der Dunks bij.

  Like

 9. Hans zegt:

  Helemaal mee eens , een zak stond met eem lek.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s