Er klopt iets niet in de staat Europa

Screenshot 27

(Vertaling: E.J. Bron)

William Shakespeare kende de psyche van de mens. Hij begreep het staatsbestel en in hoeverre kleinere signalen grotere trauma´s kunnen veroorzaken. Zo liet hij in het begin van het drama “Hamlet” Marcellus tegen Horatio zeggen dat men de zwakte van Denemarken bijna zou kunnen ruiken – Shakespeares manier om ons te vertellen dat er iets abnormaal is en op iets duidt.

Laten we bijvoorbeeld de aanbeveling van de Duitse ethiekraad nemen, die ertoe heeft opgeroepen de juridische beperkingen van incest op te heffen. In het onderhavige geval gaat het om de relatie tussen een broer en zijn zuster. De raad verklaarde dat het fundamentele recht van broers en zussen op seksuele zelfbeschikking meer zou wegen dan de abstracte bescherming van de familie.

Dit losbreken van de Europese samenleving kan gezien worden als vlucht voor de realiteit. De Europese elites verwijderen zich steeds verder van bepaalde maatschappelijke lagen. Een ander voorbeeld is de reactie van de Europese regeringen op de barbaren van ISIS, die blijven volhouden dat deze niets met de islam te maken heeft.

Samuel Gregg schrijft dat bijvoorbeeld de Britse minister-president Cameron de aanslag in Nairobi in het jaar 2013 weliswaar veroordeelde, maar in dezelfde ademtocht zei dat “diegenen die beweren dit in de naam van een religie te doen – dat doen zij niet.” In werkelijkheid hadden de terroristen echter precies dat gezegd. Natuurlijk heeft de grote meerderheid van de moslims geen macabere neiging tot onthoofden, maar desondanks bestaan de terreurbewegingen in de wereld uit moslims, die staan op het islamitische idee om hun activiteiten te legitimeren.

Kortom, het is moeilijk om daaruit niet te concluderen dat Europa zich in een staat van ontbinding bevindt. Alle symptomen, zoals de ethische voorstelling van incest als fundamenteel recht, de onwil om te erkennen dat bepaalde stromingen van de islamitische theologie de basis van het huidige terrorisme vormen, de weigering om economische hervormingen door te voeren, het opkomende antisemitisme, het ontbreken van een consequente leiding. Dit alles duidt erop dat veel Europeanen, net zoals Hamlet, vluchten voor de waarheid, maar in hun onderbewustzijn weten dat er iets fout gaat.

Uiteindelijk deed Hamlet iets, maar daarvoor draaide hij als een kat om de hete brij heen en ruïneerde de levens van mensen die hem aan het hart lagen. Het was te weinig en te laat. En precies dat is de toekomst die Europa wacht, aldus Samuel Gregg.

Bron:
http://europenews.dk/de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa. Bookmark de permalink .

14 reacties op Er klopt iets niet in de staat Europa

 1. Jan Wandelaar zegt:

  +
  Turkish police to Kurdish protesters: “Long Live ISIS.”

  Turkish Police To Kurdish Protesters:LONG LIVE ISIS Kurdish Protesters Burning Statue of Ataturk Thousands of pro-Kurdish demonstrators incensed by Turkey’s inaction
  +

  Like

 2. Kun je eigenlijk al zien dat smeerlap Erdogan pro-is is;anders zou hij de Koerden wel ontzetten;het is tenslotte aan zijn grens!En daar worden,door Brussel,al jaren miljarden heen gesluist,om hem te helpen bij de voorbereiding voor toetreding tot de EU!!!!

  Like

 3. Maria zegt:

  WAAROM BLIJVEN 80% TOCH OP DIE PARTIJEN STEMMEN????
  PFFFFFF ZIEK WORD IK ERVAN, zijn die nu echt onder mindcontrol wat bij ons dan blijkbaar geen effect heeft, is er iemand die dit kan verklaren waarom 80% van de mensen op moslimlovers blijft stemmen??? breek mijn kop hierover echt waar begrijp NIET dat je je eigen volk zo kan haten en verloochenen aan een moordende religie die verbied van muziek te beluisteren, te dansen, volledig onder boerka moet leven de vrouwen, waar kinderen worden uitgehuwelijkt aan oude pedofielen enz, want dat staat hen ook te wachten, is dat die mindcontrole dan???
  Waarom zien wij wel de waarheid en de achterlijken die op moslim-sharia lovers stemmen dan niet in dat dat HEN OOK TE WACHTEN STAAT???

  Like

 4. Tom Hendrix. zegt:

  Mooi artikel! De conclusie is luid en duidelijk. Voorbeeld is met name het verval in het Romeinse Rijk. Door decadentie en wellust, verweking en losgeslagen van de moraal, ging dat grote rijk ook verloren. Dit kunnen we overnemen voor geheel Europa, en ook voor Nederland! Sic transit gloria mundi!

  Like

 5. Jan zegt:

  Koppensnellersbende opgerold in UK

  The first alleged Isil-linked terror plot on UK soil has been foiled by police and MI5 amid fears jihadists are returning from Syria to carry out beheadings on British streets.
  Four men were arrested in dramatic armed raids in London during which one suspect had to be Tasered by police.
  The men are feared to have been in the “early stages” of planning a “significant” attack and it is understood one line of inquiry is whether they wanted to emulate the sort of brutal execution that has become Islamic State’s hallmark on a British street.
  http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/terrorism-in-the-uk/11147495/First-alleged-Isil-terror-plot-on-UK-foiled-amid-growing-fears-of-beheadings.html

  Like

 6. Jan zegt:

  En in Canada:
  Authorities recently uncovered an ISIS-inspired plot to carry out a “knife and gun” attack at a “public place” in Canada, NBC News reports.
  Authorities in Canada and the U.S. fear an ISIS-like attack, where either someone is publicly beheaded or citizens are slashed at until cops arrive to shoot and “martyr” the terrorists, NBC reported.
  http://www.sunnewsnetwork.ca/sunnews/canada/archives/2014/10/20141008-195915.html

  Niets aan de hand dus. Alledaagse activiteiten.

  Like

  • Ekster zegt:

   Het komt snel dichterbij, iedere dag een beetje meer. Het wordt steeds gevaarlijker voor niet-moslims in de wereld. Moslims haten ons en willen ons onderwerpen. Als we niets doen zullen we ook in Nederland spoedig een onthoofding kunnen beleven. Trouwens, wij waren wat dat betreft in Nederland bijna trendsetter, zou je kunnen zeggen. Immers, Theo van Gogh (rust in vrede) werd bijna onthoofd en in ieder geval bruut afgeslacht door een moslim. Nu, tien jaar later al weer, is het probleem verre van opgelost. Het is in de tussentijd alleen maar veel erger geworden en de meeste van “onze” politici doen nog steeds alsof er niets aan de hand is. Arm volk, wie gaat ons redden..

   Like

 7. Jan zegt:

  Mummie komt tot leven, huilt spontaan als het te horen krijgt dat het niet met al die doeken en windsels vol met ziektekiemen en andere viezigheid in het zwembadwater mag

  http://www.thedenverchannel.com/news/local-news/muslim-mother-turned-away-from-public-pool-because-of-clothing

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Jan: 07.43. uur. Natuurlijk wel krokodillentranen, van deze lorrekop, Jan!

   Like

  • Ekster zegt:

   En ze gaan de regels aanpassen zodat die jankerd alsnog met al haar lappen aan mag zwemmen. Jongens, jongens waar zijn we mee bezig.. Laat die domme voddenkop maar liever thuis blijven zitten stinken in haar achterlijke outfit.

   Like

 8. Tom Hendrix. zegt:

  @Jan: 07.43. uur. En AANPASSEN zullen de BOOSBAARDEN/MOSLIMS zich NOOIT. Ze WILLEN ONS OVERHEERSEN! Zeiken, liegen, bedriegen, bedreigen, verkrachten en vermoorden= des moslims!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s