Kruisiging, steniging en executie van minderjarigen in Iran

Screenshot 17

(Vertaling: E.J. Bron)

Kruisiging, steniging, de doodstraf voor afvalligheid van de islam of ongelovigheid maken in de Islamitische Republiek heel officieel deel uit van het strafrecht. De “Internationale Gesellschaft für Menschenrechte” (IGFM) roept er n.a.v. de Internationale dag tegen de doodstraf toe op om zulke “archaïsche rechtsvoorstellingen en barbaarse straffen” offensief aan de kaak te stellen en te overwinnen. Door de internationale statengemeenschap zouden alleen de misdaden van de “Islamitische Staat” (IS) in Syrië en Irak openlijk bekritiseerd worden. Maar hetzelfde rechtsbegrip en deels dezelfde straffen worden ook in andere landen, zoals Iran, Saoedi-Arabië of Pakistan door de regeringen actief ondersteund en door Europa genegeerd. Zelfs Iran heeft volkenrechtelijk bindende mensenrechtenverdragen ondertekend en bekent zich openlijk tot de geldigheid van deze verdragen.

De Islamitische Republiek Iran zou deze verdragen echter systematisch breken en dit met voorschriften uit het islamitisch recht, de sharia, rechtvaardigen. De hoop op een echte verbetering van de catastrofale situatie van de mensenrechten in Iran door de als “hervormer” geldende en sinds juni 2013 regerende president Hassan Rohani werd de bodem ingeslagen, aldus de woordvoerder van het bestuur van IGFM, Martin Lessentin. Het exacte aantal terechtstellingen wordt – net zoals in de Volksrepubliek China – door de staat geheim gehouden. Maar volgens schattingen van de VN is Iran na China verantwoordelijk voor de meeste terechtstellingen en staat bij het volstrekken van doodstraffen per hoofd van de bevolking zelfs wereldwijd op de eerste plaats. Al jarenlang stijgt het aantal executies in de Islamitische Republiek Iran. In 2013 met 265 in vergelijking met het jaar daarvoor. Voor het jaar 2014 is opnieuw een stijging te verwachten.

Screenshot 18

Doodstraf voor vastgestelde rechten – verhulling van de redenen tot veroordeling  

De IGFM beklaagde bovendien dat in Iran volgens het daar toegepaste islamitisch recht talrijke “delicten” met de dood bestraft worden, die volgens de internationale rechtstandaard vastgelegde mensenrechten zijn, zoals het recht om je geloof vrij te kiezen of niet tot een geloof te behoren. Processen zijn heel oneerlijk, omdat vrouwen of niet-moslims bijvoorbeeld slechts een beperkt en in veel gevallen helemaal geen getuigenrecht hebben. Volgens informatie van de IGFM breekt de Iraanse justitie zelfs veelvuldig het eigen recht: vonnissen worden niet gemotiveerd en aan de aangeklaagde overhandigd, advocaten hebben geen toegang tot de aktes en geen mogelijkheid in hoger beroep te gaan. De IGFM gaat ervan uit dat bij talrijke executies, de eigenlijke redenen door gefingeerde beschuldigingen – meestal drugsdelicten – verhuld worden.

Screenshot 19

Bron:
http://koptisch.wordpress.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Hypocrisie, Iran, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Justitie, koran, Krankzinnigheid, Mensenrechten, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, Sharia, sjiieten, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

10 reacties op Kruisiging, steniging en executie van minderjarigen in Iran

 1. windwens zegt:

  De wereld is in en in ziek al de machtswellustelingen zouden als van de aardbol moeten verdwijnen met de kliek er omheen. Soms zou je toch graag een profetie uit laten komen 1 wereldleider zonder geloof of extreme ideologie.
  Het is de wereld bevolking een enkele die niet aangesloten is op internet toch wel helder dat er zeer mens verwoestende mensen op deze bol rond hobbelen. Kijk maar eens wat we zelf in huis hebben gehaald met de laatste verkiezingen dit zieke stelletje is geen haar beter.

  Like

 2. bigljohn zegt:

  Waar maken we ons druk om ? In landen als Iran, maar ook in Saudi Arabie, het ISIS kalifaat, zien we de pure versie wat Islam is, en altijd geweest is, die we in Europa binnenkort ook kunnen verwachten ! Dus niet alleen Kruisiging, steniging en executie, maar ook zweepslagen, ledematen van dieven afhakken, onthoofdingen en zware dierenmishandelingen. Maar breng dat maar eens onze kiezer aan het verstand, met zijn voorkeur voor D66, SP, CDA, Groen Links en PvdA !

  Like

 3. Jan Wandelaar zegt:

  The plea to Ankara by Staffan de Mistura, a Swedish-Italian diplomat appointed as UN envoy on Syria in July, was a highly unusual one. Normally, the United Nations strives to be neutral in conflicts.

  http://warincontext.org/2014/10/10/un-envoy-warns-of-kobane-massacre-urges-turkey-to-let-kurds-fight/

  He drew parallels to the 1995 Bosnian war massacre of 300 men and boys in Srebrenica when UN peacekeepers failed to intervene, insisting the world never again could allow something like that to happen.

  Like

 4. Kort maar krachtig verwoord door bigljohn!Ze zoeken het daar maar uit!Mijn zorg is te voorkomen dat het hier ook zo ver komt!

  Like

 5. luckybee zegt:

  Ayatollah’s hey de terror begon toen ze aan de macht kwamen.

  Like

 6. Qvic zegt:

  We zeggen wel eens dat mensen die dit niet zien of onderkennen en plank voor de kop hebben of oogkleppen voor of het struisvogel politiek hanteren. Maar dat is nog te simpel gedacht door ons. Deze mensen (mede autochtonen Nederlanders) willen de werkelijkheid niet onder ogen zien, want dan spat hun (droom)wereldje uit elkaar, daar is ook geen discussie over dit onderwerp dan mogelijk. Het meest vreemde aan dat is, dat deze personen veelal hoog opgeleid zijn. Dan zou je toch denken, dat het niet aan hun domheid kan liggen. Maar daar zit nu net het addertje onder het gras. Hoog opgeleide zijn gewend om alles volgens het boekje en de regeltjes te doen (anders behalen zij hun diploma niet), dus met die verstande hebben zij de volste vertrouwen in de overheden die de regeltjes maken. Dat zijn veelal ook hoogopgeleide die niet zelf nadenken, maar alles volgens opgedragen orders hun taken moeten uitvoeren. Deze werk/denkmethode wordt hun aangeleerd op school. Doen ze dat goed, dan worden ze er ruim voor betaald en na hun politieke loopbaan een vet betaalde baan aangeboden. Deze hoog opgeleide wonen dan ook vaak in buurten waar geen moslim te bekennen zijn en begrijpen dan ook hun mede autochtonen Nederlanders niet waarom andere autochtonen problemen aankaarten over deze sterk groeiende moslim gevaar. Iets wat ze niet zien of begrijpen, willen ze maar al te graag afdoen dat het dan ook niet bestaat, zo dat ze er niet zelf over behoeven na te denken. Deze kromme gedachtegang van hoogopgeleide autochtonen Nederlanders zijn niet voor reden vatbaar, al laat je deze personen de gruwelste en de gewelddadigste beelden zien, wat de islam nu inhoud en dan nog dringt het niet door bij hun verstand.
  Dit zijn veelal D’66 stemmers. Bij deze mensen is de plank voor de kop al geheel vergroeid met al hun zintuigen en beseffen niet dat door hun mentaliteit en houding heel Nederland c.q. Europa de afgrond in leiden en dat het een moslim enclave aan het worden is en dat zij ook mee de afgrond in gaan.

  Like

 7. Joannes den Hollander zegt:

  Wat mij betreft roeien die primitievelingen elkaar finaal uit in hun IS landen. Ik juich het alleen maar toe. En minder kopafsnijers in West-Europa, dat hebben we zelf in de hand.

  Like

 8. Pingback: Terreurstaat Iran – Kattukse Vrienden voor Israël

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s