Islamitische terroristen melden zich in Mali – 9 VN-blauwhelmen gedood

Screenshot 1

Leden van de islamitische terreurbeweging Ansar Dine

(Vertaling: E.J. Bron)

In het noordoosten van Mali hebben islamitische extremisten van de terreurbeweging Ansar Dine (“Verdedigers van het geloof”) minstens negen VN-soldaten uit Niger gedood. Een jaar na de politieke normalisering nemen de gewapende overvallen van Jihadisten en criminelen weer toe.

Een verzorgingskonvooi van de VN-vredesmissie in Mali (“Minusma”) werd vrijdag bij Menaka, dichtbij de grens met Niger, door gewapende radicale islamieten in een hinderlaag gelokt. Daarbij kwamen minstens negen VN-vredessoldaten uit Niger om het leven, zoals de VN afgelopen weekend bekendmaakte. De aanval, de bloedigste sinds de presidentsverkiezingen en de stationering van de VN-troepen in de zomer van vorig jaar, is een duidelijke signaal van de moeizaam verlopende normalisering in het crisisland.

Vervlogen optimisme

Het VN-konvooi, dat onderweg was op de weg tussen Gao en de grens met Niger, werd door de aanvallers verrast. Ze vuurden raketwerpers op de voertuigen af; daarbij vloog een tankwagen in brand. Ban Ki-moon, de secretaris-generaal van de VN, veroordeelde de aanslag als schending van internationaal recht. De aanvallen op de blauwhelmen van “Minusma” namen de afgelopen drie maanden in hoeveelheid en intensiteit toe. Sinds eind juni doodden ze bijna 20 soldaten, tweemaal zoveel als het totale aantal gedode soldaten in het hele jaar daarvoor. Alleen al het VN-contingent uit Tsjaad verloor binnen drie weken 10 soldaten.

Toen in augustus vorig jaar Ibrahim Boubacar Keita tot nieuwe president werd gekozen, nam in Mali de hoop op een nieuw begin toe. Na een bijna een jaar durende heerschappij van islamitische milities in de drie noordelijke regio´s Timboektoe, Gao en Kidal beloofde Keite de staat met een combinatie van hervormingen en ontwikkelingsplannen te verenigen. De donorlanden toonden zich met in totaal 3,3 miljard euro aan toezeggingen gul. Keita beloofde onderhandelingen met alle milities die bereid waren vrede te sluiten, maar zonder smerige compromissen.

Een jaar later is er niet veel meer overgebleven van het optimisme. De aangekondigde onderhandelingen begonnen met veel vertraging vorige maand. Op dit moment zijn ze onderbroken, maar zullen midden oktober weer van start gaan. De regering wil de politieke crisis in het noorden beëindigen met een federalistische oplossing. Wat hieronder echter moet worden verstaan, blijft onduidelijk. De onderhandelingspartners – behalve opstandelingen ook nationalistische groeperingen van etnische Songhay en Peulh, die zich in het noorden gevestigd hebben – worden steeds meer, omdat niemand zijn buurman vertrouwt. Alleen diegene die over zijn eigen splintergroepering beschikt, kan ervoor zorgen dat er naar hem geluisterd wordt, zo luidt het motto.

Screenshot 2

Bron:
http://koptisch.wordpress.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Mali, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, Terrorisme, Verenigde Naties, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

8 reacties op Islamitische terroristen melden zich in Mali – 9 VN-blauwhelmen gedood

 1. koloth zegt:

  Ja wat stelt zo’n V.N. nou helemaal voor hé, het is een vredesleger bestaande uit watjes met klappertjespistolen.
  Nee dan deze echte Hollandse bikkels:
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/23188048/__Leden_motorclub_in_Syrie__.html
  Dit kan in Nederland nog wel eens gevolgen hebben voor de club, maar misschien is dat juist de bedoeling.

  Like

 2. Theodoor zegt:

  Ik stel mij zo voor dat Cameron onze extreem socialist Koenders wel aan de hand, zonder de koran natuurlijk, zal nemen om aan de islamitische terroristen te vertellen dat zij geen islam zijn!
  Zeg maar net zo als ISIS, die gaan ook niet voor een islamitische staat, nietwaar Rutte?

  Like

 3. Q zegt:

  Uiteraard zal dit gevolgen hebben. Zolang het om islamieten gaat met 2 paspoorten en 4 namen is het allemaal moeilijk moeilijk om dat aan te pakken. Geen bewijs en zo.

  Zodra het echter om Jan Kaas gaat staat niets een voortvarende vervolging in de weg.
  Ik verwacht dat die club verboden zal worden, en iedereen die lid is/was of bevriend met 1 van de leden krijgt de veiligheidsdiensten op zijn nek. Een youtube filmpje waarin blonde Jan ergens in een zandbak rondloopt zal genoeg zijn om mijnheer voor een paar jaar op te sluiten en hem statenloos te maken.
  Let maar op !

  Like

 4. koddebeier zegt:

  Let op. Terrorisme heeft echt niets met de Islam te maken, hoor.
  Heel vredig geloof met allemaal aardige mensen.
  Gaat U maar rustig slapen, de regering waakt over U.

  Like

 5. Th.M. van Baarle zegt:

  De activiteiten van Islam-fanatici nemen steeds verder toe. Ook in Mali. Oorzaak is inderdaad, zoals in de voorgaande commentaren verwoord, dat het gezien wordt als terrorisme en niet als een godsdienststrijd.
  Vraag is of deze opstelling volgehouden wordt als de gevulde lijkenzakken straks naar Nederland komen met daarin de stoffelijke overschotten van de “hulpverlenende” Nederlandse soldaten.

  Like

 6. treintrien zegt:

  In Mali is een jaar of drie geleden die nederlandse machinist ontvoerd. Sjaak Rijke.
  (Vond ik toen al akelig dichtbij komen. )
  Vraag me af hoe het met zijn vrouw is… die wist toen te ontsnappen.
  Misschien dom, maar ik hoop nog steeds dat ze ‘m veilig vinden….

  Like

 7. Dr.Kwast zegt:

  VN en IS is dat niet zowat het zelfde? Is daar dan geen broeder moord begaan of zie ik het fout. Als er nou Israëlisch aan mee deden kon ik het nog begrijpen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s