VS: Israël moet helpen bij de wederopbouw in Gaza

Screenshot 8

Dit jongetje zwaaide voor de fotografen met een Palestijnse vlag op de ruïnes in de Gazastrook

(Vertaling: E.J. Bron)

Een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft Israël ertoe opgeroepen mee te werken aan de wederopbouw van de Gazastrook. Bovendien dringen de VS aan op een duurzaam wapenstilstandakkoord tussen Israël en de radicaalislamitische Hamas. Tegelijkertijd verzocht de UNRWA de wereldgemeenschap om het recordbedrag van 1,26 miljard euro.

“Dat is het grootste verzoek om ondersteuning in het 64-jarige bestaan van de UNRWA”, verklaarde diens woordvoerder Christopher Gunness. Hij zei dat tienduizenden huizen door de Israëli´s verwoest werden en dat ongeveer 100.000 bewoners van de kuststrook dakloos zijn. In de Gazastrook wonen ongeveer 1,7 miljoen mensen, de regio behoort tot de dichtstbevolkte gebieden ter wereld. Tijdens de jongste Gaza-oorlog hadden UNRWA-scholen meermaals gediend als wapenopslagplaatsen en plaatsen van waaruit raketten werden afgevuurd.

In Cairo vindt morgen een donorconferentie plaats, waaraan ook de VS, de Europese Unie, Arabische landen en talrijke hulporganisaties zullen deelnemen. De Palestijnse Autoriteit schat de kosten voor de wederopbouw van Gaza op 3,1 miljard euro.

De nieuwe Palestijnse eenheidsregering heeft voor het eerst vergaderd in Gaza-Stad. Minister-president Rami Hamdallah kwam uit Ramallah naar het tot nu toe door de radicaalislamitische Hamas geregeerde gebied. “Ik ben gekomen om als vertegenwoordiger van president Abbas met de eenheidsregering verantwoordelijkheid te nemen – en ermee te beginnen Gaza te redden en de nood van onze bevolking te verzachten”, verklaarde hij. De tijd van de strijd tussen de Palestijnse partijen Fatah en Hamas zou voorbij zijn. Israëlische waarnemers beoordeelden de regeringsbijeenkomst vooral als manifestatie voor het buitenland om te demonstreren dat de Fatah van de Palestijnse president Abbas nu een belangrijke rol zou spelen en hulpgelden uit het buitenland niet door radicale islamieten misbruikt zouden worden. Israël heeft de samenwerking van de Palestijnse Autoriteit met de Hamas-terroristen altijd bekritiseerd.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", Arabische wereld, EUSSR, Gazastrook, Hamas, Hypocrisie, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, nieuw fascisme, Obama, propaganda, Rotzakken, UNRWA, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

25 reacties op VS: Israël moet helpen bij de wederopbouw in Gaza

 1. koloth zegt:

  Ik kan het verkeerd verstaan hebben maar gister hoorde ik dat timmerfrans een fonds wil oprichten om 30 miljard euro of dollar in te zamelen voor de wederopbouw van de gaza strook.
  Ja volkomen belachelijk, straks is alles weer tip top in orde daar en dan beginnen we weer van voor af aan.
  En het klootjesvolk maar betalen.

  Like

  • Cathja zegt:

   Timmerfrans heeft helemaal niks te willen! Hij kan niet in zijn eentje besluiten hoeveel geld er naar de wederopbouw van Gaza gaat, en ik denk ook niet dat er veel lidstaten staan te trappelen om een enorme buidel geld over te maken voor Gaza. Hamas moet de hand nu maar eens ophouden bij de rijke olievriendjes, want waarom zou Európa met geld over de brug moeten komen? Belachelijk!

   Like

 2. de 13de imam zegt:

  Het zou pas echt een goed idee zijn om deze islamofascistische beerput te levelen tot een parkeerplaats. Ik denk dat Israël daar graag een bijdrage aan zal leveren.

  Like

 3. Monalisa zegt:

  Dus dan is Israël wel goed laat ze maar zitten in die puinhoop ze willen toch geen vrede met hun buurman.

  Like

 4. L'esprit de Lois zegt:

  Jankezen, wat een stumperds.

  Like

 5. ieznogoud zegt:

  Waarom niet meteen maar Israël verplichten om de terreurtunnels weer opnieuw aan te leggen, (liefst zware) wapens te verstrekken aan hamas en ga zo maar door.
  Telkens geeft de wereld een signaal aan terroristen dat als ze zich maar genoeg misdragen, ze uiteindelijk worden beloond.
  Laat die palestijnen maar in de misère zitten, laat ze er maar jaren over doen om de zaak weer op te bouwen en laat ze maar droog brood vreten als ze te lui of te dom zijn om zelf voedsel te verbouwen.
  Het ergste is dat ook van mijn belastinggeld hulp wordt geboden aan die terroristen.
  Uiteindelijk heeft dat volk zelf voor hamas gekozen. Dan ook de nare gevolgen daarvan dragen.

  Like

  • louis-portugal zegt:

   Misschien moeten we proberen te organiseren dat Israel zijn beschermende irondrome systeem niet meer mag gebruiken.
   Het is toch te gek om los te lopen dat die lui zich na zo´n redelijk goed gelukte holocaust nog steeds verdedigen.

   Like

  • Joshua zegt:

   Waar is het geld gebleven wat Israel al gegeven had voor de bouw van huizen en infrastructuur,Juist daar hebben die zielige hamas aanhangers tunnels van gebouwd en raketten van gekocht. Als er weer geld gegeven gaat worden, wordt dat weer aan de verkeerde dingen uitgegeven,die stumpers willen geen vrede,hetzelfde als al die zielige klote islamieten.
   Dan kunnen die zielepieten weer janken als zij de kous op hun kop krijgen van Israel
   En waar bemoeid NSBer timmerfrans zich mee,die snotterende HUFTER

   Like

  • Leo zegt:

   Israel MOET helemaal NIETS !!

   Like

 6. Tempelier. zegt:

  Begin eerst maar eens met het geld van die Hamas kopstukken, daarna de landen die hamas voorzien hebben van wapens, dan de achterlijke EU en natuurlijk de VS ( lekker theedrinken) en Israël kan met mondjes maat de grens weer eens openzetten voor bouwmateriaal. Dus GEEN cent voor de Gaza. Zijn ze gek, wat denk je dat die Iron dome kost !!!

  Like

 7. Breget zegt:

  Dit had allemaal voorkomen kunnen worden als het westen niet als slaven achter de islam hadden gelopen en beschaving ,(waaronder respect voor ieder levend wezen ook het Israëlische volk behoord daar bij) in de Arabische landen hadden gebracht.Hun eerste daad zou hebben moeten zijn hun werk de Israëlische staat officiel te erkennen ,en te stoppen met het financieren van oorlog zeker in Gaza van Hamas .

  Like

 8. aafke zegt:

  Toe maar, het is haast sinterklaastijd en Sterk+Succesvol Israel (oftewel S.I.) krijgt de zwarte piet van amerika: meewerken aan de opbouw van hun aartsvijand … Dat Israel geen gehoor geeft aan die lunatikkers en dat ze hun shekels besteden aan de opbouw en verdediging van een Sterk+Succesvol ISRAEL

  Like

 9. Q zegt:

  Israël werkt al mee aan de opbouw van Gaza.
  Onder andere door de levering van drinkwater, het verlenen van medische hulp, en het doorlaten van bouwmaterialen. Me dunkt dat het toch wel eens genoeg zal zijn ?

  Als de palestijnen al die hulp nou eens zouden gebruiken om hun eigen land op te bouwen in plaats van het te gebruiken voor een oorlogsinspanning dan zou het nog meer opschieten.

  Like

 10. Theodoor zegt:

  De eventuele opbouw van de Gazastrook kan in zijn geheel wel betaald worden van oliegeld dunkt me, de belastingbetalers van de rest van de wereld hebben part noch deel aan de innige wens van de Arabieren om Israël van de kaart te vegen.
  Tegenwoordig mag ook Turkije wel een steentje bijdragen.

  Like

 11. koddebeier zegt:

  Ze zouden wel gek zijn !!!

  Like

 12. J. C. Th. Köhler zegt:

  “VS: Israël moet helpen bij de wederopbouw in Gaza”

  Het lijkt me ook een goed en humaan plan als het superieur bewapende Israel wapens gaat leveren aan Hamas. Israel kan tenslotte best wat wapens missen en Hamas heeft ze des te harder nodig.

  j.c.th.kohler@online.nl

  Like

 13. marie zegt:

  Wat een brutaliteit weer van het leugencircus. Wie nog over gezond verstand beschikt negeert deze woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse zaken. Er zou nog geen dakpan vervangen hoeven te worden als de perverse slachtoffercultus hun raketten niet afgevuurd hadden. Als ze in hun moordlust niet drie tieners van kant gemaakt hadden. Nog droeviger is dat de realiteit van het conflict in het Westen maar niet wil doordringen. De capaciteit voor destructie van een haat-cultuur wordt aan vergadertafels ontkend , en colluding met de leugens, in de schoenen geschoven van Israël. Een duidelijker failliet van moreel besef, waarheidsliefde, en realiteitszin kan niet meer ontkend worden.
  En ja, deze politici die zulke crap verkondigen hebben we zelf gekozen. De totale ondergang van het Westen wordt hard bevochten op het internet, maar 50 jaar creche kinderen die geen morele opvoeding hebben genoten , alleen schuldbeladen compensatie door entertainment in het weekend, hebben geen weerstand tegen de oorlog die al onze voorsprong op de primitiviteit bedreigt. De nood van de bevolking van Gaza is volledig van eigen kweek. Wie , o wie , prikt die perversie nou eens eindelijk door in het discours van de internationale politiek.

  Like

 14. windwens zegt:

  Ze zitten er goed op de puinhopen van HAMAS, zie geen reden waarom daar weer geld heen moet. Als je zo nodig oorlog wil en deze krijg dan zal je ook zelf je rommel op moeten ruimen. Er is niets zielig aan die lui. Als ze weer huisje,boompje, beestje hebben raken ze verveeld en moet ze weer zorgen dat de adrenaline weer kan spuiten door het lichaam en dat kan alleen als ze Israel weer kunnen aanvallen, dan kunnen ze weer slachtoffer spelen en zwelgen in zogenaamd verdriet. Een psychopaat heeft alles aan zichzelf te danken een psychopatisch volk net zo.
  Timmermans zou eens wat meer druk op zijn scheermesje moeten zetten!

  Like

 15. Th.M. van Baarle zegt:

  De meest wenselijke suggestie in de voorgaande commentaren vind ik om het gehele gebied van Gaza uit te vlakken tot een grote parkeerplaats. De Gazanen kunnen hun toevlucht zoeken in de islamitische landen in de regio.

  Like

 16. Sjaak zegt:

  HET BESTE IS DAT ZE MAAR BIJ HUN FINANZIERS IN KATAR AANKLOPPEN !
  Want wat willen die nog met hun hoge woontorens die nu al voor de helft leeg staan ?
  Wat eens als touristensprookje begon gaat nu kaarsrecht in richting bouwbarakken !
  Welke zivilizeerde mens / tourist wil na het schlachtfeest van de arabische koppen-
  snellers nu nog naar de als touristenparadijs van de koppensnellers finanziers ?
  NATUURLIJK BUITEN DE REALITEITSVERWEIGERAARS VADERLANDVERRADERS
  EN DE HATELIJKE OUWE BOODSCHAPPENTASSEN VAN GROEN/LINKS !

  Like

 17. Gaat de VS ook alles opbouwen wat ze plat gegooid hebben,dan?

  Like

 18. Dr.Kwast zegt:

  Israël kan de vraag niet waar maken. Een stukje land dat joden vrij moet zijn is moeilijk door joden te helpen. Wat wel mogelijk is, dat de Israëli die daar voet aan de grond zet voor losgeld en vrijlating van enkele honderden gevangenen kan zorgen. Dus Israël wees wijs en laat de troep, de troep. En verzekert je grens.

  Like

 19. Thomasson zegt:

  De VS en de UNRWA kunnen beide de tyfus krijgen. De Palestijnen hebben gekregen wat ze zou graag wilden: een totale oorlog. Ook voor de EU het heeft absoluut geen zin om daar zelfs een stuiver te investeren. Binnen paar maanden beginnen ze weer met tunnels bouwen en raketten afvuren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s