Paus Franciscus vraagt de katholieken om Satan te bevechten

Screenshot 31

(Door: Jean-Pierre Dickès – Vertaling: delamontagne)

Paus Franciscus hield in z´n laatste “Pauselijk Brief” een interessante bespiegeling omtrent de rol van Engelen en Aartsengelen, want dit is de maand waarin zij worden vereerd. Hun rol is het om Satan te bevechten. Hoe denkt hij vervolgens dit “laatste” aan te pakken? “… Er zijn zoveel dingen die het werk van de duivel zijn om de mens te “ontmenselijken” en dat alleen omdat hij de mens haat. De  duivel is slim: de eerste bladzijde van Genesis vertelt ons het volgende. Hij stelt de zaken voor alsof alles goed is , maar zijn bedoeling is de vernietiging.” Zijn  tactiek is als volgt: “In de dingen die hij bedenkt voor de vernietiging  verzint hij dingen die humaan lijken, maar die totaal tegengesteld zijn aan het ´mens-zijn´, tegen de menselijkheid en tegen God.”

Daarbij denken we dan uiteraard aan al die “sociale” onderwerpen die ons bezighouden: abortus, euthanasie, manipulatie met embryo´s , etc, etc. Dit dan vooral bij persoonlijk genot, die het recht op leven er desondanks door vervangt.

“Deze strijd is een dagelijks gegeven in het leven van de christen: in ons hart, in ons leven, in ons gezin, onder de mensen, in onze kerken… als we ons niet teweerstellen, zullen we worden verslagen”, verzekert de paus. Uiteraard volgen we hetgeen hij zegt op de voet.

Maar dit aanzetten tot strijd tegen Satan vindt nauwelijks weerklank bij de Franse bisschoppen. Geen van hen nam deel aan de manifestaties van “Civitas” ter verdediging van de christelijke martelaren in de Oriënt. Alhoewel de grote meerderheid der demonstranten van de LMPT katholiek zijn, gaf deze manifestatie er geen blijk van betrekking te hebben tot God, laat staan met engelen. Het is ironisch dat slechte voorgangers van de kudde zich in wezen van hen hebben geïsoleerd. Het zijn tegelijkertijd dezelfde bisschoppen, die pretenderen de “leken”  meer recht van spreken te geven.

Bron:
http://medias-presse.info
Auteur: Jean-Pierre Dickès

Vertaald uit het Frans door:
delamontagne
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Christendom, Frankrijk, Midden-Oosten, Paus Franciscus. Bookmark de permalink .

34 reacties op Paus Franciscus vraagt de katholieken om Satan te bevechten

 1. Jean zegt:

  Als die man zo graag satan wil bestrijden warom gaat hij er dan mee thee drinken? De islam is anders nog erger dan satan want satan is iers uit de fabeltjeskrant en die gewelddadige barbaarse smeerlapperij islam is de dagelijkse realiteit gewoon het dagelijkse wereldgebeuren volgen, en zeggen dat de lafaards van de USA en de EU die vuiligheid blijven steunen ondanks de duizenden burgers die op een beestachtige wijze ‘geslach’ worden op halal wijze.

  Like

  • Maria zegt:

   vaticaan is zelf het satanisme, bekijk dit is zelfs een tour betalend dat je kan doen in de kerkers van dat vaticaan, lucifer satan hangt daar op een muurtekening, alles wat anti God is steekt in die kerkers vaticaan…. zie zelf maar, sorry voor de ergerlijke piano muziek erbij (begrijp de idioot niet die dat muziekje erbij zette)

   Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  En gelijk hebben ze: Dit zijn de Middeleeuwen niet, dit is 2014!
  Ik begin al sterker te vermoeden dat deze Paus aan het dementeren is; hoe dan ook houdt hij er een simpele en eenzijdige manier van geloven op na:
  Wèl Satan in verband brengen met abortus, maar liever niet met kindermisbruik, speciaal door religieuzen, wel? (Te línk, waarschijnlijk.)
  Misschien is hij ook wel gewoon slim……als Satan. Of hij dènkt dat te zijn…..

  Like

 3. Waarom noemt hij het beest niet gewoon bij de naam:islam!pfff,satan,je kunt maar ergens in geloven!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Nou, Yvonne, ik zou zeggen: Lees bepaalde reacties maar eens na die hier van tijd tot tijd de revue passeren…….
   Wie zichzelf als ‘gelovig beschouwt, gelooft doorgaans héél erg in Satan.
   Zelf blijf ik op het standpunt staan: Als je in hem wilt geloven, beschouw hem dan ànders: Bedenk, dat zijn werkwijzen voor een gewoon mens bijna niet te herkennen zijn en maak vooral niet de fout te denken, dat goed en kwaad te identificeren zijn door er etiketjes op te plakken!
   Als een gelovige, christelijk of anderszins, op dat gebied gaat denken, dat hij het allemaal doorheeft, vervalt hij binnen de kortste keren in dezelfde fouten als de islam. Weliswaar afgezwakt, maar niettemin……

   Like

   • Jantje zegt:

    Ik geloof in de goed God. Ik weet dat satan bestaat, maar geloof niet in hem.
    Een gelovige gelooft in God, niet in satan.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Correct, Jantje. Het is ook maar net, zoals je het uitdrukt.

    Like

   • Harry zegt:

    Een waar woord , zeker die laatste zin van je laatste reactie .
    Er zoemt hier ook wel eens zoiets langs .
    En die satan , dat moet wel een verzinsel zijn om alles wat niet goed uitpakt en god verweten zou kunnen worden , af te schuiven naar z’n compagnon .
    God moet natuurlijk smetteloos blijven . Doet nooit iets fout .
    ( Net zoals een pigmentrijke moordenaar in Amerika een denkbeeldig persoon opvoerde die de moord gepleegd zou hebben die ze hem aanrekenden .
    Stomtoevallig ook nog met hetzelfde dna .
    Alleen de politie DAAR trapte er niet in) .
    Maar sommigen hebben niet de mogelijkheid om de ogen te openen en zitten vastgekleefd in hun dogma , met honing .

    Like

   • Nou,ik niet:ik hoor bij geen enkel geloof!

    Like

 4. Dr.Kwast zegt:

  Het blijf een beroep van toneel spelers. Hoe speel ik het best een imitatie van God. Hij die dat kan heeft de meeste volgelingen die hem geloven. Deze paus verteld wie hij is, zijn gelovigen verwijderen zich van hem, door gedood te worden door ISIS of verruilen hem voor de nieuwe ideologie islam. Die hij prefereert boven een oud geloof waar zijn geloof van af stamt. Hij die in zijn paleis de woorden uit het boek van satan voor liet lezen aan zijn gelovigen. Wat een ware bekentenis door satan.

  Like

 5. Bob Fleumer zegt:

  De vertegenwoordiger van god op aarde gelooft in satan? Wat voor kinderlijke oude man zit er in het vaticaan?
  En hij verwacht dat we hem serieus nemen? Laat me niet lachen!

  Like

 6. H. Numan zegt:

  Ik raad u allen aan heel voorzichtig te zijn met de(ze) paus. Ik hoor namelijk vrijwel niets over zijn verleden… Hij was een warm voorstander van de “bevrijdingstheologie” die destijds nogal opgang maakte in Zuid Amerika. Wat ik wel zie is dat hij stukjes en beetjes van die theologie in het openbaar ondersteunt. Dat geeft te denken.

  Like

 7. Jan zegt:

  Franciscus: Zijne heiligheid Obama is door allah gekozen om zijn volk te leiden in deze moeilijke tijd.
  Obama:”Onze geloofsovertuigingen worden samen gezamenlijk een macht in dienst van het goede ipv twist.”

  Een woordvoerder gaf te kennen dat het Judaïsme, het Protestantisme en het Evangelisch Christendom onbelangrijke religies zijn en dat zij hun kinderachtige meningsverschillen en gehakketak opzij dienen te zetten zodat zij uiteindelijk dezelfde vriendschap kunnen bereiken die nu is tussen de islam en het Christendom. Verder gaf de woordvoerder te kennen dat Obama hoopte dat deze ondergeschikte religies eens zouden zorgen voor een leider zoals moslims en katholieken deze nu hebben. Tot nu toe gedragen zij zich als zuurpruimen.

  In Historic Meeting with Islamic Leader, Pope Francis Signs Cooperation Pact with Obama! – See more at: http://nationalreport.net/first-meeting-islamic-representative-pope-francis-signs-historic-pact-obama/#sthash.5LCPE5kr.dpuf
  http://nationalreport.net/first-meeting-islamic-representative-pope-francis-signs-historic-pact-obama/

  Ik zou zeggen: Any more questions, hope, maybe?

  Like

 8. Marc Bouwman zegt:

  Heel fijn, zo’n mededeling. Maar de laatste alinea behoeft toch echt toelichting. Ik snap er zo niets van.

  Like

  • Jan zegt:

   Leken zijn kerkelijke functionarissen die geen wijding tot bisschop, priester of diaken hebben ontvangen. Zij behoren niet tot de geestelijke stand.

   bisschop

   Als opvolgers van de apostelen ontvangen de bisschoppen ‘uit de handen’ van de Heer de zending om alle volkeren te onderwijzen en aan iedereen het evangelie te verkondigen. Het bisschopsambt is een dienst die in de heilige boeken met nadruk diaconie of dienstwerk wordt genoemd. De voornaamste taak van de bisschop is de prediking van het evangelie. De bisschoppen zijn immers de verkondigers van het geloof, die nieuwe leerlingen brengen naar Christus.

   De bisschop is daarnaast de uitdeler van de sacramenten, met name de eucharistie. Het sacrament waardoor de kerk onophoudelijk leeft en groeit, bron en hoogtepunt van het leven.

   Als afgezanten van Christus besturen de bisschoppen de hun toevertrouwde kerk (bisdom). Hierbij dient de bisschop het voorbeeld van de goede Herder voor ogen te houden, die niet gekomen is om gediend te worden, maar om te dienen (Mat. 20,28) en om voor de schapen zijn leven te geven (Joh. 10,11).

   De drie taken: profeet/ leraar, priester en herder. En daar schort het dus. Er is een discrepantie tussen ‘herder’ en ‘kudde’

   Like

   • Maria zegt:

    Jezus Christus sprak NOOIT over kerken pausen bisschoppen en al die zever op te richten, in de Openbaringen staat heel duidelijk: gij zult geen beelden aanschouwen, gij zult geen huizen/tempels bouwen om de Heer te eren, EN NU KOMT HET , in de openbaringen staat letterlijk: AL DEGENEN DIE IN DE NAAM VAN DE HEER SPREKEN ZIJN DE DUIVEL, geen 1 mens op aarde heeft het recht om in de naam van de Heer te spreken, dus wie is de duivel hier? zie hierboven en al degenen die zeggen dat ze afgezanten zijn van God..

    Like

 9. Harry zegt:

  “Persoonlijk genot” , lees ik in de tekst , maar als dat zootje godvruchtigen kinderen misbruikt , is dat dan niet voor een soort “persoonlijk genot” ? Als je zelf iets doet is het altijd minder erg .
  En hoeveel abortussen zullen er niet gepleegd zijn bij de dames nonnen vanwege datzelfde genot ?
  Herinner me nog van een aantal jaren geleden dat er aan weerszijden van de IJssel een klooster stond , de ene een monniken en aan de andere kant een nonnenhok . EN een tunnel onder de rivier door gegraven en helemaal bemetseld . Dat was vast niet alleen om de telegraaf op te halen !

  Ik heb zo’n negen maanden in Spanje gewerkt en daar zitten nogal wat nonnen . Die doen veel nuttig werk , bij ziekte en geboortes worden ze heel vaak ingeschakeld . Ze gelden als heel goed en deskundig . En ze zijn ook hartstikke sociaal , kennelijk .
  ALLE mannen die wij aan boord hadden daar ( zo’n 20 lokale Spanjaarden , veelal rustige stoere visserlui en geen praatjesmakers ) , nogmaals ALLE, vertelden dat omdat de verse moeder een paar weken van seks verstoken moest blijven , dat zij dan die honneurs waarnamen .
  En ALLEMAAL vertelden ze dat ze daar heel goed in waren !
  Dios , las mejores !

  Gelukkig dat hier niemand meer in een truck rondrijdt , anders had ik al weer een berg last , ben ik bang . Je zou eens een religie beledigen !

  Like

 10. Benesha zegt:

  Heeft hij het over Obama? Die kan er anders ook wat van.

  Like

 11. Maria zegt:

  aha dus de duivel is slim? zoals die goetemensch??? die verklaren dat alles goed is maar hun daden net het tegenovergestelde zijn? Dus socialisme = des duivels dan? Dank u paus om dit te verduidelijken!

  Like

 12. koddebeier zegt:

  “Er zijn zoveel dingen die het werk van de duivel zijn om de mens te “ontmenselijken” en dat alleen omdat hij de mens haat.” Dat is hem bij de moslims dan aardig gelukt !!!!!!!

  Like

 13. Jade zegt:

  Ik meen ergens gelezen te hebben dat het Vaticaan
  Satan zelf op de troon in Rome heeft gezet…
  Er is in ieder geval een connectie met Rothschild.
  De vraag aan katholieken om Satan te bevechten,
  slaat dus gewoon helemaal nergens op.
  Een nieuwe kruistocht daarentegen zou ik bijzonder zien zitten.

  Like

 14. Jan zegt:

  @Maria zegt:
  13 oktober 2014 om 17:18

  Je zou er goed aan doen om minder stupide opmerkingen te maken. Maar dat krijg je van selectief shoppen in de Christelijke Bijbel.

  Like

  • Maria zegt:

   @jan ipv zelf stupide te zijn bekijk historisch bewijs van kamp Jasenovac wat ik boven geplaatst heb! selelectief shoppen in de christelijke bijbel.??? man lees de openbaringen, ik wed dat je die NOOIT gelezen hebt, DIE STAAT BOVEN ALLE BIJBELS, ik refereer naar de Openbaringen en niet de bijbel, koop een brilleke voor je me aanvalt op iets wat ik niet geselecteerd heb uit de bijbel!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s