EU-belastingbetalers moeten 450 miljoen betalen voor de wederopbouw van Gaza

Screenshot 29

John Kerry en Catherine Ashton bij de Gaza donorconferentie. De betaling van miljarden is niet aan voorwaarden zoals demilitarisering of zelfs aan het vredesproces gekoppeld

(Vertaling: E.J. Bron)

De verwoesting van de Gazastrook door de oorlog tussen Hamas en Israël kost de EU-belastingbetalers 450 miljoen euro. Duitsland en Nederland doen daar elk nog eens 50 miljoen euro bij. Een effectieve controle op de besteding van het geld is niet mogelijk. De EU heeft ook geen voorwaarden gesteld aan de betaling. Het is onmogelijk om te controleren of Hamas het geld gebruikt om zich opnieuw te bewapenen.

De internationale gemeenschap heeft tijdens een donorconferentie in Cairo ongeveer 5,4 miljard dollar (ongeveer 4,3 miljard euro) toegezegd aan de door de oorlog verwoeste Gazastrook. Dat deelde de Noorse minister van Buitenlandse Zaken, Borge Brende, ter afsluiting van de door Egypte en Noorwegen georganiseerde vergadering mee. Dat is ongeveer 1,4 miljard dollar meer dan de Palestijnse president Mahmoud Abbas als noodzakelijk had genoemd.

Hoe het geld besteed wordt en vooral hoe de besteding van het geld gecontroleerd wordt, is volledig onduidelijk. Volgens een bericht van de “Times of Israel” is er weliswaar sprake van een mechanisme dat controleert dat het geld niet gebruikt wordt voor de herbewapening van Hamas. Maar Hamas en de partij van Abbas hebben onlangs nog een eenheidsregering gevormd, die nu de verdeling van de gelden moet controleren. De “Times of Israel” citeert bronnen in Gaza, die zeggen dat een effectieve controle in feite onmogelijk is. Israël, dat niet was uitgenodigd voor de conferentie, had geëist dat de ontwapening van Hamas de voorwaarde voor de uitbetaling van het geld diende te zijn. Dit werd echter van de hand gewezen.

Tot nu toe hebben betalingen aan de politieke vertegenwoordigers van de Palestijnen altijd een grote mate aan corruptie veroorzaakt. Zo stelde de anticorruptie autoriteit OLAF vast, dat misbruik van hulpgelden niet uitgesloten kan worden, omdat de controlemechanismen bij de Palestijnen “onderontwikkeld” zijn (origineel bericht uit het jaar 2005 hier). Het is onwaarschijnlijk dat de in een interne machtsstrijd verwikkelde Palestijnse autoriteiten de afgelopen jaren uitgerekend ter verbetering van de anticorruptie regels hebben gebruikt.

De EU wil in totaal 450 miljoen euro beschikbaar stellen, aldus Catherine Ashton gisteren. De VS doneren volgens minister van Buitenlandse Zaken John Kerry ongeveer 168 miljoen euro.

Het totale bedrag van alle EU-hulp tussen 1994 en 2013 bedroeg 5,6 miljard euro, zoals door EUbusiness berekend werd.

Aan de conferentie namen ongeveer 30 ministers van Buitenlandse Zaken evenals regionale en internationale organisaties deel. Het geld is nodig om de zware aangerichte schade op te ruimen die veroorzaakt werd door de jongste Gaza-oorlog.

Het emiraat Qatar levert de grootste individuele bijdrage (792 miljoen euro). Qatar probeert al geruime tijd invloed te winnen in de regio door zijn rijkdom te gebruiken. Bij de omstreden toekenning van het wereldkampioenschap voetbal was Qatar tot nu toe vooral door corruptie en uitbuiting opgevallen. Qatar heeft in het verleden al verschillende radicaalislamitische organisaties ondersteund.

Israël had in juli en augustus meer dan 5000 doelen in het Palestijnse gebied aangevallen om een einde te maken aan de raketbeschieting van de radicaalislamitische Hamas. Militante Palestijnen vuurden 4.500 raketten op Israël af. In de 50 dagen durende oorlog werden meer dan 2.000 Palestijnen en meer dan 70 Israëli´s gedood. Volgens de VN-noodhulporganisatie Ocha werden er meer dan 18.000 huizen vernietigd of beschadigd.

Duitsland en Nederland doneren – bovenop de EU-hulp – elk nog een 50 miljoen euro aan bilaterale hulp. De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Frank-Walter Steinmeier benadrukte dat er geen mogelijkheid mag zijn om naar de oude confrontatie terug te keren. “Niemand wil infrastructuur opbouwen, alleen opdat deze korte tijd later weer vernietigd wordt”, staat er in een mededeling van zijn ministerie. Daarom mag Gaza niet meer door Hamas en andere extremisten als wapenopslagplaats misbruikt worden. Dat is een terechte eis, zonder effectieve controle door de donorlanden echter waardeloos.

De secretaris-generaal van de VN, Ban Ki-moon, waarschuwde dat de donorconferentie geen ritueel mag worden: “Opbouwen en verwoesten – en daarna van de internationale gemeenschap verwachten dat zij de rekening betaalt.” Ook de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry zag een duurzame oplossing van het Midden-Oostenconflict als doel van de onderhandelingen. De Gazastrook zou alleen maar duurzaam geholpen kunnen worden als zij onder Palestijns zelfbestuur zou staan. “Zolang Hamas raketten op Israël afvuurt, zolang leven de mensen in de Gazastrook ook in gevaar.”

De Palestijnse president Mahmoud Abbas maakte zich sterk voor de oprichting van een onafhankelijke Palestijnse staat. Volgens hem moet de conferentie gebruikt worden voor een nieuwe internationale poging om het Israëlisch-Palestijnse conflict op te lossen. De VN zouden een nieuw vastgestelde grens moeten bewaken, die het Israël en de Palestijnse staat toestaan “in goede nabuurschap” te leven, zei Abbas.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", antisemitisme, Appeasement, Barbarisme, EUSSR, Fatah, Gazastrook, Hamas, Hypocrisie, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Israël, Israël-vijandigheid, Jihad, Jodenhaat, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Moslims, nieuw fascisme, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Qatar, Rotzakken, Socialisten, Taqiyya, Terrorisme, Verenigde Naties, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

35 reacties op EU-belastingbetalers moeten 450 miljoen betalen voor de wederopbouw van Gaza

 1. Edwin Lauxen zegt:

  Misschien dat het eens tijd word de belastingdienst te gaan Boycotten, we zijn nu toch bezig !!

  Like

 2. dutchess43 zegt:

  Ik wil NIET bijdragen aan de restauratie van de Gaza, een vernietiging die ze aan zichzelf te danken hebben. Oorlog voeren en dan van iedereen verwachten dat ze de opbouw betalen, zodat ze weer nieuwe tunnels kunnen graven ( waar ze al volop weer mee bezig zijn) , en controle op de hulpgelden is nog niet eens mogelijk?
  Nederland geeft nog eens extra op de EU bijdrage? Hoe knettergek moet je dan zijn? Besteed die 50 miljoen in eigen land, zak van een Rutte!

  Like

 3. Joshua zegt:

  Deze IDIOTEN geven ons geld weg aan smerige zaakjes zonder dat wij het er mee eens zijn.
  Ik roep heel NL. op om zwart te gaan werken en iedereen de auto te laten staan.
  Allemaal naar den haag om die klootzakken uit het pluche te trekken.

  Like

 4. Jan zegt:

  Ban Ko Moon: “De bezetting* van Gaza heeft geleid tot oorlog met hamas”
  UN Secretary-General Ban Ki-moon blamed last summer’s Gaza war on Israel’s “occupation” of Palestinian territories, as he called on both parties to finalized an agreement for a two-state solution.
  “We must not lose sight of the root causes of the recent hostilities: a restrictive occupation that has lasted almost half a century, the continued denial of Palestinian rights and the lack of tangible progress in peace negotiations,” Ban said.
  http://www.jpost.com/Middle-East/UN-chief-Ban-Israeli-occupation-led-to-Gaza-war-378693

  Ik wil die klootzak dood zien, morsdood en voer hem daarna aan de gieren:

  * Israël is er sinds 2005 weg

  Like

 5. Een Patriot zegt:

  Wetende waar het zuurverdiende geld van de werkenden naartoe gaat, zou je er pardoes arbeidsongeschikt van worden.

  Like

 6. Charles Martel zegt:

  Monsters of gangsters.

  Like

 7. Jean zegt:

  Walgelijk moslimtuig onderhouden met ons belastinggeld, wordt het niet hoogtijd dat kutwijf uit G.B. en co aan de schandpaal te hangen?
  Enkel misdadigers en lafaards steunen de vijand met steeds in hun achterhoofd “voor wat hoort wat” maar dan voor hun persoonlijk.
  Ik moet kotsen van die vuile laffe smerige EU misdadigers, nooit of te nimmer za ik er ooit een stem aan verknoeien die stem gaat naar die partij die werk maakt van het uitschakelen van die misdadigers.
  Enkel lafaards maken carriëre in die misdaadorganisatie.

  Like

  • Maria zegt:

   waar is dat vreemdelingen legioen ?? waar zijn die huurmoordenaars en Russische-Italiaanse_Servische Griekse en Chinese maffia en Yakuzi , kvrees dat we hun hulp moeten gaan inroepen om hulp want het loopt uit de hand…. idd geen belastingen meer betalen niets meer en hen inhuren om ons te komen redden… hoe kan dit toch allemaal???

   Like

 8. maak van Gaza een provincie van Israel en probeer alle hamas en of islamitische staat boeven op te pakken en geef hun een verplicht heropvoedings traject!!Wat de dwaze nieuwe wereldorde nu voorstelt is wederom geld storten in een bodemloze put!!!Misschien moeten die verstandige mensen dat geld eerst maar eens aan Libie schenken!!!! m.vr .gr .shalom(wij hebben dit land al zo fijn geholpen?)

  Like

 9. Hier wordt ik nu echt doodziek van.

  Like

 10. Theodoor zegt:

  Ik heb maar maar een paar woorden nodig hoe ik over de EU denk;
  Walgelijk extreem socialisme.

  De daders worden in de watten gelegd, de slachtoffers moeten zich zelf maar redden.

  Like

 11. aquarius4422 zegt:

  Het ergste is nog wel die triomferende rotkoppen van Ashton en Kerry, ze genieten er zichtbaar van Israël weer een smerige loer gedraaid te hebben.
  De walgelijke minderwaardige antisemieten.

  Like

  • dat zag ik dus ook tot mijn grote woede!
   Die bète kop vdie Ashton toen die Kerry t zat voor te lezen… ze keek gewoon WÈG
   en wel met zo’n weerzinwekkende uitdrukking op dr inteelt kop dat ik met plezier daar ff op ingetimmerd zou hebben…
   zo stúitend zo verschrìkkelijk STUITEND!

   Er MOET toch n mogelijkheid zijn dat wij kunnen weigeren om ons belastinggeld daarvoor te laten gebruiken?

   Er staat me nog iets bij dat er ooit iemand nogal in de media is gekomen omdat hij geld inhield op zijn belasting aangifte omdat hij niet wilde dat zijn geld ‘dat doel’ steunen zou…

   klepel en klok en zo…

   Like

 12. baksteen zegt:

  Goed dat de twee er me er even aan herinneren, moet morgen nog wat rattengif strooien.

  Like

 13. @ScarlattiBomba · 1 dag 1 dag geleden
  @geertwilderspvv IK WEIGER IK WIL NIET DAT MÌJN GELD drvr BESTEED WORDT GAZA BEGINT OORLOG&WRDT m 165 milj. BELOOND? http://wp.me/p1O7aM-iVn

  Like

 14. Sjaak zegt:

  Deze EU wil niet naar ons luisteren !
  Het enige wat ze kunnen is ons belastinggeld verduisteren !

  Like

 15. DIT IS TOCH vd ZOTTE @geertwilderspvv EU-belastingbetalers moeten 450 miljoen betalen vr wederopbouw v Gàza NOTABENE http://wp.me/p1O7aM-iX0

  Like

 16. fleckie zegt:

  Zelfbestuur…..’
  ‘ DE PALESTIJNSE WEDEROPBOUW…GAAT…..MILJARDEN…..KOSTEN…’
  ‘VRIJ NEDERLAND’……….13.11.1993( 13november 1993!………………..
  …Nu het einde nadert v.d.dramatische ..en..ceremoniele fase, kampt de PLO-leiding met twee uiterst moeilijke opgaven. De eerste is hoe de kale dorre uitgangspunten v.d.overeenkomst …met..Israel in Jericho en de GAZASTROOK in een levende werkelijkheid moeten worden omgezet; hoe het bestuur moet. worden ingericht, en hoe de ‘revolutionaire instelling’v.h.volk tot een vrediger,gedisciplineerder zakelijke. verantwoordelijkheid moet worden OMGEVORMD.
  De tweede opgave-die wel eens de lastigste zou kunnen zijn-IS DE OPBOUW v.d.ECONOMIE en het BEHEER v.d.financien in GAZA en JERICHO, en uiteindelijk in het GEHELE GEBIED met ZELFBESTUUR op de WESTELIJKE JORDAANOEVER. Rabin en Peres zien beiden in dat de ontluikende PALESTIJNSE EENHEID. in GAZA en JERICHO snel een gezonde economische en FINANCIELE BASIS moet krijgen, want anders komt misschien het hele VERZOENINGS- en VERTROUWENSPROCES in gevaar. Vandaar de hardnekkige pogingen om al VROEG……
  INTERNATIONALE GELDELIJKE STEUN voor …DE. …PALESTIJNSE…..WEDEROPBOUW te verwerven. Die is in Israels eigen belang, stelt Peres . Er zijn verscheidene studies verricht naar de middelen om de toekomstige PALESTIJNSE ECONOMIE …LEVENSVATBAAR. ..te…MAKEN.
  Vorig jaar is door een KLEIN..AANTAL ..PALESTIJNSE,JORDAANSE, en ISRAELISCHE economen een studievriend gevormd, onder leiding van Professor. Stanley Fischer v.h.Massachusetts ..Institute of Technology..en..ThomasSchelling v.d.Harvard-universiteit. Het resultaat is een rapport dat is uitgegeven door Harvards JOHN F.KENNEDY SCHOOL OF GOVERNMENT, en ..dat..in..de..economische..overgang de waarborgen zoekt voor VREDE in het
  MIDDEN-OOSTEN(Securing Peace in The Middle-EAST :Project on ECONOMIC TRANSITION)
  Een tweede,uitvoeriger studie, verricht door de WERELDBANK, kwam tot een zelfde conclusie:’De economie v.d.bezette gebieden. zal in de nabije toekomst onvermijdelijk onontwarbaar verweven blijven met die van Israel.’ De studie van de WERELDBANK. richtte zich op de economische vraagstukken v.d.bezette gebieden die te verwachten zijn in samenhang met hetzelfbestuur. De economen die eraan werkten hebben uitvoerig gesproken met. vertegenwoordigers v.d…PLO,
  maar hun hoofdtaak was om naar de Westelijke Jordaanoever en Gaza te gaan en daar bezoeken af te leggen aan gemeenten, boerderijen, handelsfirma’s, bedrijven, instellingen voor hoger onderwijs, en vluchtelingenkampen. Ook Israel en Jordanie werden bezocht. Toen hun studie gereed was,hebben ze een vijfdelig rapport uitgebracht dat eenvoudige analyse en uitgebreide aanbevelingen bevat. …………..De WESTELIJKE..JORDAANOEVER. En GAZA…beslaan bij elkaar …ZESDUIZEND ..VIERKANTE..KILOMETER. Het aantal inwoners v.die twee wordt op het ogenblik geschat op ruim 1,8 miljoen. Het bruto nationaal produkt is ong. 2,9 miljard dollar, en het jaarinkomen per hoofd ..1715.. dollar. De economie v.d.bezette gebiedenisgrotendeels( voor 50% ) gericht op dienstverlening; de landbouw beslaat 30% , de industrie ong.8% , de bouw zo’n 12% .Een opvallend kenmerk v.d.economie in de bezette gebieden, aldus het rapport v.d.WERELDBANK , ‘is de sterke afhankelijkheid v.d.ISRAELISCHE ECONOMIE’.
  De economie..v..d..WESTELIJKE. JORDAANOEVER en GAZA groeide snel in de jaren na de ZESDAAGSE. OORLOG. ..Tussen 1968 en1980 bedroeg de jaarlijkse groei gemiddeld zeven a negen procent. De inkomsten van Palestijnse werknemers in Israel stegen van een verwaarloosbaar peil in. 1968 tot bijna 25% v.h.BNP in 1975 .Het jaarlijks BNP per hoofd op de WESTELIJKE JORDAANOEVER en in GAZA (van $1715 )was hogerhand dat van Tunesië-$1500
  -en te vergelijkenmet dagvan TURKIJE, dat $1780 bedroeg, maar aanmerkelijk hoger dan dat van Jordanie($1050),Marokko($1030)…en..Egypte($610). (Wordt als schaalde koopkracht gebruikt,dan is het geschatte BNP per hoofd in Marokko(3300, in Tunesie$ 4700, in Turkije $ 4800 en in Egypte $3600),… Het aandeel van Jordanie in de totale handel op de Westelijke Jordaanoever ..en..in..Gaza nam. In diezelfde periode drastisch af:.. van 45% in 1968 tot 15% ..in..1991.
  Bij vrije handel met Jordanie , Egypte en de overige Arabische wereld zouden de Westelijke Jordaanoever…en…Gaza…hun..uitvoer. meer kunnen spreiden. Want door het geringe bezit van natuurlijke rijkdommen,de ingesloten ligging ..v.d…Westelijke Jordaanoever..en de kleine omvang v.d.economie ,’ zullen voor de bezette gebieden tal van …INFRASTRUCTUURVOORZIENINGEN ..waarschijnlijk goedkoper zijn als wordt gekozen voor een internationale oplossing’ .In dit verband wijst het rapport v.d…WERELDBANK op de electriciteits-en brandstofvoorziening, de havens,de luchtvaartdiensten en degelijke van Israel,Jordanie en Egypte, en adviseert het Palestijns zelfbestuur- onder passende voorwaarden– van die bronnen gebruik te maken.
  De indrukwekkende vooruitgang in de particuliere inkomens- zoals eerder aangegeven-staat in scherp contrast met de openbare voorzieningen en de infrastructuur op de Westelijke Jordaanoever en in Gaza.,die om wat voor redenen ook ‘hoogst ontoereikend zijn ‘,aldus. de Wereldbank. Weliswaar is de gezondheidszorg redelijk op peil- de bezette gebieden besteden 7%
  van hun middelen aan de gezondheidssector-maar de electriciteits- en telefoonvoorzieningen en de wegenbouw zij gebrekkig,zelfs in vergelijking met de toestand in Jordanie en Egypte. Vergeleken met Israel is het peil onthutsend. Daarom wordt voorgesteld op middellange termijn te investeren in riolering,wegen en bruggen,te bouwen.en herstel van scholen,en modernisering v.d.landbouw. …………..Voor de toekomst zien de Wereldbank-deskundigen wel degelijk goede vooruitzichten. Hun optimisme berust op verscheidene elementen: ten eerste zij de bezette. Gebieden’gezegend met een hoogwaardig arbeidspotentieel’ Van alle Arabieren hebben de Palestijnen het hoogste percentage academici(18 op de 1000 mensen hebben hoger onderwijs genoten). Ondanks aanzienlijke emigratie is er geen tekort aan ondernemerstalent of bekwaamheid in vrije beroepen. De particuliere sector in Gaza en op de Westelijke Jordaanoever is zeer slagvaardig en heeft bewezen te kunnen functioneren onder moeilijke omstandigheden.
  Ten tweede zou er in het juiste klimaat een aanzienlijke hoeveelheid particulier kapitaal naar de Westelijke Jordaanoever en Gaza kunnen stromen uit de. Grote en betrekkelijke welvarende Palestijnse gemeenschap die zich in de Arabische wereld en andere landen in ballingschap bevindt. Veel v.d.geslaagde zakenlui in de Arabische wereld zijn van Palestijnse. Afkomst.
  VOOR de Golf-oorlog werd door Palestijnen werkzaam in h.buitenland(-anders dan Israel) jaarlijks meer dan driehonderd miljoen dollar overgemaakt. Gelet op de sterke gemeenschapsbanden onder de Palestijnen achten deskundigen het waarschijnlijk dat ..na..een..vredesovereenkomst eenling deel v.d.zakenlui en vrije beroepsoefenaren hun band met de bezette gebieden zalwillen verstevigen door nog meer over te maken,en ook door rechtstreeks in ondernemingen te investeren………….Ten derde..hebben..vooral..de.Westelijke Jordaanoever-maar ook Gaza. – dankzij hun godsdienstige en culturele erfgoed de mogelijkheid zich te ontwikkelen..tot..belangrijke toeristencentra,Door de politiek onzekeren onveilige toestand is het toerisme afgenomen,maar de mogelijkheden is er,mits natuurlijk vrede en veiligheid overheersen,en de juiste geestvan samenwerking tussen Palestijnen, Israëliërs en Jordaniërs wordt aangemoedigd………….AAN PARTICULIERE INSTROOM..UIT..HET..BUITENLAND..ZAL PER JAAR ZO’N TWEEHONDERD A TWEEHONDERVIJFTIG MILJOEN DOLLAR
  NODIG ZIJN). Met ongeveer. tweehonderdduizend Palestijnse werknemers in de Golf- staten en de OESO-landen zou jaarlijks p.persoon dan zo’n duizend dollar moeten worden overgemaakt,en dat wordt gezien als een heel aannemelijk bedrag…..Het geschetste scenario is dus vrij veelbelovend,maar er moet wel op worden gewezen dat de economieën.v.d.Westelijke Jordaanoever en Gaza een aantal beperkingen heeft waardoor de Palestijnse leiders weinig speelruimte hebben,de beperkte natuurlijke rijkdommen,de grote kwetsbaarheid voor onaangename invloeden van buitenaf en de broosheid v.d.politieke toestand. En toch lijkt de economie v.d.Westelijke Jordaanoever en Gaza volgens. de deskundigen in staattot een aanzienlijke groei,mits er in het gebied vrede en veiligheid heersen,en mits de economie. goed wordt geleid……………..Het Wereldbank-rapport doet een. KLEMMEND BEROEP op dePalestijnen op dit moment niet te investeren in ‘nationale prestigeprojecten als een luchthaven,een diepzeehaven in Gaza,of een nationale luchtvaartmaatschappij. Voor de Palestijnen wordt die aanbeveling een v.d.moeilijkste om op te volgen,maar daaraan zal hun vermogen worden afgemeten om de economie in goede banen te meiden .

  SJIMSJON ARAL) vertaling Rien. Verhoef.

  Like

 17. Pieter G zegt:

  Knettergek!
  Als dit geen haat zaaien is tegen de eigen bevolking dan weet ik het niet meer.
  Geld afromen om hamas in het zadel te helpen.
  Wanneer stopt deze idioterie?
  Wie stopt deze weg met ons elite?

  Like

 18. Tistochwat zegt:

  Zo zien we maar weer hoe lonend het is om ‘de duivel te dienen’.

  Like

 19. koloth zegt:

  Onze regering luistert echt niet naar het klootjesvolk hoor.

  Like

 20. Ik ga steeds beter begrijpen dat burgers soms helemaal door het lint gaan!Ik weet niet of ik nog heel lang voor mezelf in kan staan!Grrrrr!!!!!!

  Like

 21. Tempelier. zegt:

  Ik ga toch Israël vragen om de volgende keer alles plat te gooien, maar dan ook letterlijk alles ! En die twee die het overleven mogen immigreren naar Jordanië .

  Like

  • Maria zegt:

   beter ineens heel dat MO nuken Israel kan effe Rusland bellen om hulp vanwege verraad aan de Joden en wat VS en EU Rusland aandeden met MH17 zal Rusland wel helpen hoor

   Like

 22. Jan zegt:

  Ashton heeft dat zelfde armgebaar als Van Baalen op het Maidanplein. Ik zou het graag afhakken. Alleen al van die gore, arrogante smoelen en het eeuwige gebaar van naar iets imaginairs wijzen van links volk is om te kokhalzen. Hier zie je weer precies hetzelfde. Ik wijs dus ik ben.

  Like

 23. Joshua zegt:

  Zijn bij onze overheid de ogen en oren uitgerukt?
  Omdat zij gewoon door gaan met hun idioterie en niets willen horen van mensen die wel weten waar het naar toe gaat ,dit is ARROGANTIE ten top.
  Geen stemmen meer geven aan deze SMERIGE DEBIELEN.

  Like

 24. Frans Brassens zegt:

  En nog altijd is de debiel functionerende kiezer, in welk westers land dan ook, de HOOFDSCHULDIGE.

  Like

 25. Kraftavilqa zegt:

  “De betaling van miljarden is niet aan voorwaarden zoals demilitarisering of zelfs aan het vredesproces gekoppeld” Natuurlijk niet het doel is tenslotte de vernietiging van Israel en de Joden. Of dacht je nu echt dat die verdomde superlinksen opeens van hun anti-semitische israelhaat gevallen waren ze zullen er altijd alles aan doen lekker op kosten van de belastingslaaf om hun troetelmuzeltjes te helpen en hoeveel van dat geld vloeit via een U-bocht in hun zakken als dank voor bewezen diensten want vergeet niet die rooien zijn in alle opzichten zo corrupt als wat.

  Like

 26. Jan zegt:

  Israel Ships Over 600 Tons of Construction Materials to Gaza

  Construction materials to Gaza
  Civil Administration’s Office

  Israel began transporting construction materials into Gaza on Tuesday, in a “humanitarian gesture” to the Hamas-controlled territory which may be already rebuilding terror tunnels into the Jewish state.
  The “aid” includes 600 tons of cement, 50 truckloads of aggregate and 10 truckloads of steel.
  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/186158#.VD0UQfmSySo

  Ik zeg maar niks meer

  Like

 27. Qvic zegt:

  We schreeuwen allemaal wel, maar het geld wordt hoe dan ook aan de Gaza strook gegeven. Even een nieuw staatleninkje afsluiten en klaar is de overheid. De rekening sluizen ze wel door ergens tussen de andere belastingen, er zijn al zovele dus eentje meer of minder valt toch niet meer op. Het maakt niet uit hoeveel geld er gestuurd wordt naar de Gaza strook, te korten in alles zullen ze altijd blijven houden. Behalve dan aan de bevolking, ja daar kunnen konijnen nog wat van leren.
  Wat veel lastiger voor daar zou worden, dat er geen geld gestuurd zou worden maar enkel bouwmateriaal en dat deze ook door westerse bouwvakkers gebouwd wordt en al hun kosten en materieel uit deze pot betaald zou worden. Dan levert ons weer werk op, voor de nu thuiszittende werkelozen bouwvakkers en hun bedrijven. Op deze manier kunnen we er ook mee omgaan.

  Like

 28. Pingback: Totale waanzin: EU-belastingbetalers moeten 450 miljoen betalen voor de wederopbouw van Gaza | JDreport.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s