Hongaren trotseren de EU-mainstream: Duidelijke overwinning voor Viktor Orbán bij de gemeenteraadsverkiezingen

Screenshot 12

De rechts-conservatieve Hongaarse minister-president Viktor Orbán

(Vertaling: E.J. Bron)

De Hongaren laten hun regering niet van buitenaf afbranden. Dat blijkt opnieuw uit het resultaat van de gemeenteraadsverkiezingen, die zondag met een enorme overwinning voor FIDESZ van minister-president Viktor Orbán werden afgesloten. In Boedapest kon de conservatieve partij een schitterende overwinning vieren: de regerende burgemeester Istvan Tarlos haalde een twee derde meerderheid.

De EU-landen inclusief hun mainstream media hebben maandenlang geprobeerd de partij FIDESZ als ondemocratisch, ja zelfs rechts-extreem neer te zetten. Een medestrijder in deze shitstorm tegen de succesvolle minister-president Viktor Orbán vond Brussel in de blijkbaar volgzame ORF, die ongelooflijke zaken verbreidde: in een bericht over vijf moordaanslagen op Roma werd met een bedrieglijk oogmerk de indruk gewekt alsof de huidige regering van Orbán daarvoor verantwoordelijk zou zijn. Dat deze moorden plaatsvonden voordat FIDESZ in de regering zat, werd in deze bijdrage niet vermeld.

Klacht tegen ORF

De uit Hongarije afkomstige Weense advocate Eva Maria Barki kon de verslaggeving van de ORF nauwelijks geloven en formuleerde een aanklacht van tien pagina´s, waarmee ze bot ving bij zowel de media-autoriteit “KommAustria” als bij de instantie van hoger beroep (destijds de Oostenrijkse communicatiesenaat). De administratieve rechtbank gaf Barki daarna echter toch gelijk.

De advocate Barki schrijft: “Ik ben blij u te kunnen meedelen dat de administratieve rechtbank verrassend snel over mijn aanklacht beslist, het hoger beroep van de communicatiesenaat afgewezen en de Republiek Oostenrijk tot betaling van de proceskosten veroordeeld heeft.” De Oostenrijkse staat moet nu binnen de twee wekeneen bedrag van € 1.346,40 aan Barki betalen. Bovendien moet de administratieve rechtbank, die in de plaats is gekomen van de communicatiesenaat, zich nu buigen over de aanklacht van Barik betreffende de “eenzijdige” uitzending van de ORF.

Socialisten zijn de goeden, Orbán is de kwade

Het was niet voor het eerst dat de ORF een aanval op Hongarije uitvoerde en net doet alsof de socialisten de goeden en Viktor Orbán en zijn FIDESZ de kwaden zijn. Terwijl de daarvoor regerende socialistische regering na de beschuldiging van massal verkiezingsbedrog in 2002 een demonstratie voor hertelling van de stemmen met geweld door de politie had laten neerslaan. Dit verzwijgt de ORF echter in de verslaggeving over Hongarije.

Dat helpt de linksen in Hongarije niets. Integendeel zelfs: het lijkt erop dat de socialisten moreel en politiek uiteen zijn gevallen. Zelfs de partij “Jobbik” van Gabor Vona kon de linkse oppositie op het platteland grotendeels overwinnen en settelde zich daarmee als de ware uitdager van Orbán bij de parlementsverkiezingen in 2018. FIDESZ vierde bij de gemeenteraadsverkiezingen intussen de derde overwinning op rij, nadat Orbán ook de parlementsverkiezingen en de Europese verkiezingen duidelijk voor zichzelf kon beslissen.

Bron:
www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Censuur, demoniseren, Desinformatie, Hongarije, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, mainstream-media, Oostenrijk, propaganda, Rotzakken, Socialisten, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

6 reacties op Hongaren trotseren de EU-mainstream: Duidelijke overwinning voor Viktor Orbán bij de gemeenteraadsverkiezingen

 1. Joost Visser zegt:

  Maandagavond. De slag om Europa en je weet waar je centen heen gaan. Naar de maffia aldaar.

  Like

 2. windwens zegt:

  Dan te bedenken dat Hongaren een van de eerste waren die dol graag bij de EU wilde komen en de euro wilde introduceren nog eerder dan Polen, maar de toetreding werd jaren goed geblokkeerd. Nu men nog maar kort in de EU zit zijn ze er ook al weer direct van genezen. Bij ons het geleidelijk gegaan daardoor sloop het dictaat van uit Brussel erin. De Hongaren kregen gelijk de hele regelgeving op hun dak en dat heeft fout uitgepakt in het nadeel van de EU.

  Like

 3. Kraftavilqa zegt:

  “Socialisten zijn de goeden, Orbán is de kwade” Zo wordt het toch altijd voorgesteld, de moreel verheven rooien (de ware erfgenamen van de nazis) staan altijd aan de goede kant vinden zij en hun propagandisten. De waarheid is echter dat socialisme een zeer groot kwaad is en nog nooit ergens zegen heeft gebracht integendeel, economieën verwoest, hele volkeren in het verderf gestort zo niet uitgeroeid.Waarom moest socialisme eigenlijk uitgevonden worden, met pislam had de wereld tenslotte al een mensvijandige ideologie van afgunst en verwoesting.

  Like

 4. baksteen zegt:

  Een land dat binnen het door Brussel gewenste machtsgebied een eigen koers wil varen wordt aangevallen, we hebben dat gezien bij Georgie en recentelijk bij Ukraine. Soms denk ik wel eens, zijn wij dat toen ook.
  Als er een berichtje is op onze MSM over Hongerije kun je de klok er op gelijk zetten dat het negatief is tov de zittende regering.

  Like

 5. vigilante zegt:

  Onder Viktor Orbán heeft Hongarije de schuld aan de IMF nazi’s versneld afgelost.werd
  Ook werd door de Centrale bank verzocht de Imf kantoren te sluiten en op te zouten.
  Dat zit ze niet lekker ga er maar vanuit dat Brussel Orbán in de toekomst gaat boycotten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s