Grootheidswaanzin bij de publieke omroep is hopelijk snel verleden tijd

Screenshot 31

(Door: Afshin Ellian)

Alleen een pluriforme publieke omroep is een goede afspiegeling van de maatschappij. Maar er lopen in Hilversum te veel mensen rond die het nogal hoog in hun bol hebben.

De publieke omroep moet op de schop. Het kabinet is van plan om de publieke omroep te hervormen – wat even moeilijk is als het hervormen van een antieke religie. De publieke omroep is soms net een politieke partij. Op Radio 1 hoorde ik bekende journalisten die twijfelden aan de legitimiteit van de politiek in deze kwestie. Ze stellen echter geen vragen bij de legitimiteit van de verschillende omroepen: wij hebben aanzienlijk meer leden dan de politieke partijen!

Grootspraak

Hoe vaak per jaar houden jullie een ledenvergadering? Wanneer heeft de EO voor het laatst verkiezingen georganiseerd om te bepalen wie zijn baas wordt? En vooral: wanneer lieten de EO of de TROS hun programma’s voor het laatst beoordelen door de leden? Er zijn journalisten die zich schuldig maken aan grootspraak, doordat zij geregeld met politici en andere belangwekkende personen moeten praten. Hierdoor gaan deze interviewers denken dat ze even belangrijk zijn als de geïnterviewde.

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)
Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Censuur, Desinformatie, hersenspoeling, Linkse Kerk, mainstream-media, NPO, Persvrijheid, political correctness, Rotzakken, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

6 reacties op Grootheidswaanzin bij de publieke omroep is hopelijk snel verleden tijd

 1. Sjaak zegt:

  TJAKKA !ALS EERSTE DIE ROTKOP
  VAN PAUL DE LEEUW VAN DE BUIS !
  DAN KAN IK MIJN BRAAKEMMER
  RUILEN TEGEN EEN KLEINERE !

  Like

 2. Theodoor zegt:

  Rake klappen mijnheer Ellian, daar worden ze niet vrolijk van die ontzettend belangrijke en zeer arrogante mensen van het mediapark Hilversum.
  Het kost bakken met geld en wat krijg je er voor terug…………..de PvdA, met alle kwalijke gevolgen van dien.

  Like

 3. J. C. Th. Köhler zegt:

  Het zou al een stap in de goede richting zijn, als het abonnement op een programmablad zou worden losgekoppeld van het lidmaatschap van een omroep. Dan kan men, bijvoorbeeld, lid worden van MAX en daarnaast geabonneerd zijn op de AVRO-bode, of TROS-Kompas. Dit kan voor de kijker kosten-neutraal, als de kosten van abonnement en lidmaatschap worden uitgesplitst.

  Vervolgens de omroepen zendtijd toebedelen op grond van hun (echte, nieuwe) ledenaantal. Dus volgens de verdeelsleutel van het oude systeem zendtijd toewijzen naar het nieuwe ledenaantal. Een omroep met A-status heeft nu 650 uur zendtijd op TV. Deze zendtijd wordt dan verminderd met hetzelfde percentage als waarmee het leden aantal terugloopt.

  De totale zendtijd van de publieke omroepen zal dan waarschijnlijk significant verminderen, omdat niet iedereen het nodig vindt lid te zijn van een omroepvereniging. Als dat het geval is, kan NPO 3 komen te vervallen. De zender hoeft niet in de lucht gehouden te worden; de studiocapaciteit kan teruggebracht worden; kantoorpersoneel, kantoorruimte en kantoorbenodigdheden aangepast worden aan de nieuwe behoefte. Dat is al de eerste besparing.

  Door de verminderde zendtijd zal ook het aanbod aan programma’s minder worden. Dan wordt het ook gemakkelijker om de criteria voor de publieke omroep, te weten: informatie, educatie en cultuur, strenger aan te houden. Programma’s die niet aan deze voorwaarden voldoen, kunnen zonder publiek geld door de commerciëlen gemaakt worden. Dat is de tweede besparing.

  Last but not least: een hele serie van grootverdieners, Pauw, Witteman, De Leeuw, Van Nieuwkerk, die nu programma’s maken en/of presenteren die niet passen in het stramien van informatie, educatie en cultuur, kan afgestoten worden naar de commerciëlen. Opgeruimd staat netjes.

  j.c.th.kohler@online.nl

  Like

 4. Tistochwat zegt:

  Momenteel wordt Geert Wilders weer afgebrand door de EO.
  Ik kwam het toevallig tegen toen iemand hier even zat te zappen..
  Het was niet om aan te horen; wát een misselijkmakend gezwam!
  Ik heb de tv na enkele minuten uitgezet; het blijft een weerzinwekkend instrument van de rooien.

  Like

  • M.A.L. Sion zegt:

   Het is toch wel belangrijk om erbij te bedenken dat aan het eind van de uitzending de peiling op de vraag of Wilders vervolgd moet worden 75% was voor niet vervolgen.
   Er zaten ook een paar zwaargewichten in de zaal die minder geneigd waren om tot vervolging over te gaan.

   Like

   • Maria zegt:

    @tistochwat ik kijk geen tv meer lees enkel hun leugens via teletekst, weet uit interne bronnen dat zeer veel mensen ong 40% al niet meer kijkt naar MSM nieuws maar via internet nieuws volgt… laat ze maar doen binnenkort hebben ze geen kijkers meer buiten de luttele elite die maar een paar % zijn en de islam heeft zijn schotels, enne Jalta en consoorten gerakt amper aan 5000 man voor hun site hihihi langzaamhand schakelt de MSM zichzelf uit, internet afsluiten gaat ook niet want zoiets is technologisch niet mogelijk, de verslaving voor internet is te gevaarlijk om dat te doen want dan kan je ook niet meer FB gebruiken de NSA kan dat dan niet meer bespioneren… tja dat was de grootste vergissing ooit om internet te openen voor het publiek want internet is een eigen leven gaan leiden… en dat is niet meer te stoppen ontneem dat de mens en dan krijg je wel garantie revoluties!!!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s