De behoefte aan geesteshouding

Screenshot 49

(Door: Michael Copeland – Vertaling: vederso)

De westerse geest is hopeloos gehandicapt om de islamitische ideologie te begrijpen. Om daarin vooruitgang te boeken, is er een noodzaak om vertrouwd te raken met de vele uitgangspunten en ze te vervangen door onbekende buitenlandse begrippen, waarbij er een grote inspanning van de verbeelding wordt gevraagd. In de geesteshouding van West-Europa zijn de middelen van bestaan ​​gebonden aan steden of dorpen, in een klimaat met over het algemeen geen gebrek aan regen. Iedereen is gewend aan veel vrijheden en rechten uit hoofde van een centraal beheerde moderne democratie. Mentale energie is nodig om oog te krijgen voor een zevende eeuwse woestijn- en nomadenstam, een nauw verbonden groep van rondtrekkende mensen zonder thuisbasis, met beperkte rechten onder een meedogenloze leider wiens woord wet is en waar het water zeer kostbaar is.

De geesteshouding van de 7e eeuw

Het leven onder een harde en niet aflatende zon is een hard en niet aflatend regime met wrede straffen. Vrouwen, verminkt als meisjes en met ongeveer de helft van de rechten van de mens, worden als streng bewaakte bezit, volledig bedekt en uit het zicht gehouden om te worden verkocht als kindbruiden, dan gebruikt en geslagen als echtgenotes. Overtredingen worden bestraft met vergelding of bloedgeld. Gevangenen van overvallen worden als slaven gehouden,vrijgekocht of verkocht. De stam verhuist van beweiding naar beweiding, elke handeling wordt beheerst door strikte codes die geen ongehoorzaamheid, geen verschil van mening, geen vrijheid van geweten toelaten. Het is een leven van invallen en buit, vetes en zelfverdediging, meedogenloos uitgevaardigd zonder centrale nationale overheid. De stam met zijn oudsten is de eenheid. Er is geen Verdrag van Genève, geen Verklaring van de Rechten van de Mens, geen vrouwenemancipatie.

Dat is het beeld. Denk aan Lawrence of Arabia.

De islam is ten opzichte van de zevende eeuw ongewijzigd. Europa’s christelijke jaar 622 is het jaar 1 van de kalender van de islam. Er is nooit een Reformatie of modernisering geweest. De islamitische wet – de sharia – die is uitgeroepen tot zowel onveranderd als onveranderlijk, geeft een authentiek historisch inzicht in die tijd, met zijn vijandigheid tegenover buitenstaanders. De islam is een broederschap en wordt door mannen gedomineerd, bewapend en klaar om te vechten. Het gestelde doel, eveneens ongewijzigd, is imperialistische overheersing, de sharia opleggen aan de hele mensheid – “door overreding of geweld” – in het gedroomde wereldomspannende Kalifaat. De ideologie staat vast, maar dat sluit geen westerse uitvindingen uit te. Denk aan Lawrence of Arabia, maar dan met mobiele telefoons en Kalasjnikovs.

In het ongeletterde woestijn tribale gebruik is er niet zoiets als een uitdaging of een uitnodiging tot oorlog geweest. Dit is niet de Europese ridderlijkheid. Dit is volgens “het pad”, in het Arabisch, “sharia”. Dit zijn rondtrekkende kameelruiters en herders zonder vaste verblijfplaats, die laten grazen waar ze iets vinden en daarna verder trekken, mensen die niet van hun stam zijn aanvallen en krijgsbuit veroveren. Ze brengen niet in cultuur: ze zijn geen bouwers: ze hebben geen dorp dat ze hun thuis noemen en trekken rond, nemen en gooien weer weg zoals het hen uitkomt. De stam is hun thuis, hun trots, hun eer. Niemand anders is van enig belang.

Dit zijn de harde levenswijzen van een woestijnvolk.

 • De leden van de stam zijn de beste van de beste mensen.
 • Wees trouw aan de stam, wees vijandig tegenover niet-leden.
 • Gehoorzaam de leider zonder te vragen, zonder tegenspraak.
 • Wees voorbereid om met wapens overvallen te plegen.
 • De regels veranderen niet.
 • Dood iedereen die een regel ontkent.
 • Dood iedereen die [de stam] verlaat.
 • Wantrouw alle niet-leden.
 • Neem van hen geen bevelen aan.
 • Neem ze niet als bondgenoten.
 • Een verdrag met hen hoeft niet gehouden te worden.
 • Hen bedriegen is toegestaan​​.
 • Beschouw ze met haat.
 • Ze zijn het vuil, lager dan dieren, onrein.
 • Ze moeten zich bekeren, of betalen in onderwerping, of gedood worden.
 • Niet-betalers [van de jizya] kunnen worden aangevallen, hun vrouwen en eigendom kunnen worden afgenomen.
 • Allah houdt niet van hen.
 • Ze zijn Allah´s vijanden, dus ook van de stam.

Dit is de mentaliteit en het dorre equivalent van de stedelijke jungle. Voeg daaraan toe dat speciaal voor moslims Mohammed een prachtig patroon biedt om te volgen. Zijn daden, het terroriseren, moorden, beroven en martelen moeten worden gekopieerd. “Ik heb overwonnen door terreur”, zei hij.

Bron:
http://gatesofvienna.net
Auteur: Michael Copeland (LibertyGB)

Vertaald en bewerkt uit het Engels door:
Vederso
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Westen. Bookmark de permalink .

7 reacties op De behoefte aan geesteshouding

 1. Joost Visser zegt:

  Alles was er al voor 622. Mohammed had wat grotere ambities en wilde meerdere stammen onder zijn invloed brengen en behouden. Hij zag hoe het Joodse/Christelijke geloof heel wat mensen kon binden. Dus de uitvinding Allah en het gedoe eromheen was eigenlijk wel slim. Ook zijn persoonlijke ambitie, meerdere vrouwen en zijn pedofilie bedrijven, was ook wel handig.

  Like

 2. bigljohn zegt:

  Het wil er bij mij niet in, dat u en ik het cultuurverschil tussen een westerling en een Moslim direct opmerken, en het gros van de Nederlanders dit zogenaamd niet kunnen. Hier is sprake van een totale onwil om zich in de materie te verdiepen. Roept de Moslim; Islam is vrede, dan geloven ze hem terstond op zijn woord, zonder de moeite te nemen om achtergrond informatie te bekomen. Ja, je word zelfs uitgelachen en weggehoond als je de ware aard van de Islam aan je familie of vrienden wilt uitleggen. Echter, als het om vreemden gaat, dient men van twee kanten informatie te vergaren. In vroeger jaren bijvoorbeeld, was dit de vast rite rondom jongelui die verkering met elkaar hadden. De ouders gingen dan eerst informeren met wat voor soort gezin hun verliefde zoon cq dochter in contact waren gekomen. Spoorde dat gezin niet, dan was het ook over met de verliefdheid van zoon of dochter. Zodoende zal het zo verlopen, dat het gros van de Nederlanders pas de ware aard van de Islam zal begrijpen als er al geen weg meer terug is. Met vallen en opstaan iets leren, doet hier geen opgeld. Die luxe kunnen we ons bij het Moslim probleem niet veroorloven !

  Like

 3. Cathja zegt:

  Ik vraag mij wel eens af hoe de ‘hoog/goed opgeleide’ Nederlanders zullen reageren als hier werkelijk iets verandert, en dan bedoel ik dat de islam dominant is/wordt. Het staat toch bepaald niet intelligent als je als wijsneus iedereen steeds hebt uitgelachen die jou wilde waarschuwen voor de gevaren van de islam? Welke smoes hebben de wegkijkers als het hier fout gaat?
  Ik merk het in mijn omgeving ook wel eens, als ik waarschuw voor naderend onheil. Ze lachen wat en kijken me soms wat meewarig aan. Mijn waarschuwende woorden overtuigen hen dus niet. Sneu voor ze, maar als het mis gaat kunnen ze nooit zeggen: “we wisten het niet”!

  Like

  • breget zegt:

   Daar kan Wilders van mee praten met zijn 10 jaren niet geloofd worden ,en door dat zooitje ongelovige worden wij gedirigeerd naar de afgrond en wacht Rutte en zijn geloofsgenoten 3maagden man of vrouw of 2 maal anderhalf snijden is hun hobby.

   Like

 4. breget zegt:

  Als het al zo zou zijn dan niet voor lange tijd dan hebben ze zichzelf uitgeroeid .

  Like

 5. Pingback: BOINNK!!! | De islam in vraag stellen…………!

 6. Fokke van Hijum zegt:

  de islam is de meest afschuwelijke idiologie die er bestaat een ieder die zijn ogen opend ziet het en het is hoog tijd dat we onze ogen openen het is 5 voor twaalf het christendom wordt door de islam uitgeroeiden wij die moeten spreken zwijgen wee u zegt de levende God en Vader van de Heer Jezus

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s