Dweilen met de kraan open

Screenshot 26

(Door: Anton Rietveld)

Vorige week was het in de verzekeringsbranche hot news, maar waarschijnlijk zal het de meeste consumenten wel ontgaan zijn; met vaknieuws gaat dat immers vaak zo.

Waarover het dan gaat? Over een kwestie die al jaren voort suddert, omdat verzekeraars nog steeds liever niet betalen dan wél: de woekerpolisaffaire. Onze nationale financiële waakhond, de Autoriteit Financiële Diensten (AFM), heeft een rapport uitgebracht waaruit blijkt dat de verzekeraars ver onder de maat presteren en zich ook niet aan de afspraken houden. Zie ook: ‘Woekerpolishouders krijgen te weinig compensatie‘.

Knollen voor citroenen

Het gaat dan om (kapitaal)verzekeringsproducten waarbij er rendementen aan de klant zijn voorgespiegeld waarvan men van te voren al wist dat die nooit zouden worden gehaald. En waarbij de constructie dan door de verzekeraars zó was opgebouwd dat de kosten welke zouden worden berekend in geen enkele verhouding staan tot hetgeen daarvoor aan diensten werd geleverd. Op zijn Hollands gezegd: er werden knollen voor citroenen verkocht! De betekenis van dit gezegde, zo leert het woordenboek, is dat je de boel oplicht en bedriegt.

Lees verder>>>
(h/t Th. M. van Baarle)
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Desinformatie, Graaien, kwaadaardige opzet, praatjesmakers, Rotzakken. Bookmark de permalink .

2 reacties op Dweilen met de kraan open

 1. rs zegt:

  Wij hadden ook zoiets ooit afgesloten bij de werkgever. Na het eerste jaar kregen wij argwaan. De kosten waren HOGER als het gespaarde bedrag…………..
  Melding van gemaakt bij de werkgever. Er waren velen die hetzelfde was overkomen. Werkgever heeft veel moeite moeten doen om er van af te komen.
  Toen het bericht in de krant stond, paar weken geleden, heb ik ONSZELF moeten melden. En……………….met een positief resultaat. Al bericht gehad dat wij ruim 200 € terugkrijgen……..
  Want de verzekeringsmaatschappij KON niet alle “woekerpolisklanten “een bericht sturen………….

  Bij deze roep ik een ieder die met woekerpolissen te maken heeft, schrijf een briefje. Naam /adres, eventuele periode, waar U werkte,. De Maatschappij heeft de papieren nog wel.

  Succes er mee!!!!!!

  Like

 2. Monalisa zegt:

  Wat ik niet begrijp woekerpolis en belegen ,we weten nu voor de mensen die in de grote problemen zitten, het is mooier verkocht dan het is ik heb die nooit gehad die hoge kosten netjes mijn hypotheek voor 90% afbetaald en daar voor gewerkt, maar ik heb nog een vraag is de mens niet te hebberig geweest!!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s