Eurlings: half miljoen euro ontslagvergoeding

Screenshot 36

AMSTELVEEN – Camiel Eurlings, die woensdagavond zijn functie als topman van KLM neerlegde, heeft recht op een ontslagvergoeding van een jaarsalaris: € 475.000,- Dat staat in het jaarverslag van het luchtvaartbedrijf.

Ook zal de oud-verkeersminister waarschijnlijk nog een half jaar worden doorbetaald, meldt RTL Nieuws. Eurlings verklaarde recentelijk in gesprek met Quote dat hij niet aan opstappen dacht. In het interview, dat nog moest verschijnen en volgens het zakenblad vorige week donderdag plaatsvond, zei hij dat vertrekken geen optie is. „Ik ben pas net begonnen.”

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in CDA, Elite, Graaien, Hypocrisie, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

11 reacties op Eurlings: half miljoen euro ontslagvergoeding

 1. E.J. Bron zegt:

  Ze krijgen een vergoeding van weet ik hoeveel als ze de boel naar de kloten helpen. Het is toch niet te geloven!!! 😦

  Like

 2. Marc Bouwman zegt:

  Nou, niet slecht toch? Met 39 jaar nog steeds kinds gebleven, en toch miljonair geworden. Dat is niet voor iedereen weggelegd: eerlijkheid duurt het kortst!

  Like

 3. Thomasson zegt:

  Het geval Camiel Eurlings is weer zo’n schoolvoorbeeld gekoppeld aan de vraag: waarom wordt iemand politicus? Wat zijn, zijn of haar motivaties? …Er is maar een antwoord: Er beter van te worden. Beter is natuurlijk …rijker!. Camiel is een gladde berekende en realistische boy MET ZEER GOEDE FAMILIEBANDEN. Hij ambieerde een plaats aan de top, maar wist wel dat zijn intelligentie niet goed genoeg was. Dankzij zijn achtergrond (zie wiki Martin Eurlings) en zijn goede “looks” kon hij zonder veel moeite aan de weg timmeren. Andere “BOYS” met zijn uiterlijk, maar zonder zijn “achtergrond” moeten hun carrière starten als fotomodel, kleine rol bij GTST, gigolo, acteur of zanger. Camiel Eurlings sprong direct in een gespreid bed. Hij werd Euro parlementariër (daar hoeft men geen enkel talent te hebben en ook geen verstand) Minister van Verkeer en Waterstaat …zonder capaciteiten om een goede minister te worden …Later “With a Littele Help of his friends” (net als de liedje van de Beatles) werd hij …zonder talenten, maar wel met vrienden in de goede plekken …de CEO van KLM. Helaas bij KLM moest hij ook wat vakkennis laten zien en hij viel als een baksteen. Toch een HAPPY END…Hij gaat naar huis als een miljonair …WIE DOET HEM NA?

  Like

 4. Cathja zegt:

  Het is één grote zooi binnen Air France/KLM, maar tóch krijgt hij zo’n riante ontslagvergoeding?
  Het is echt niet te geloven! Het bedrag staat gelijk aan een bonus.
  Dus als je de boel in het honderd laat lopen, dan krijg je dit….?

  Wij niet!

  Like

  • Thomasson zegt:

   @Cathja en Jean
   De affaire Camiel Eurlings is veel meer dan een simpele misdaad. Het is huiveringwekkend. Als de toestand metafoor staat voor een abces, dan is er zeker sprake van een maatschappelijk gangreen. Wij zouden hier een kleine analyse maken. Eurlings was een senior EU parlementariër. In zijn werk had hij constant te maken met internationale betrekkingen. Later als Minister van V&W behandelde hij: a) internationale betrekkingen op het gebied van zeevaart, luchtvaart, verover over de weg, spoorwegen enz. en b) had zware verantwoordelijkheden over de veiligheid van een land die zich onder de zeespiegel bevindt.
   Hier komt een kwalijke vraag: HOE IS DAT MOGELIJK dat de DIRECTEUR v KLM met zo veel ervaring op internationale vlak, gedegen kennis van de luchtvaart en diepe politieke kennis DURFT LIJNDIENSTEN OVER EEN OORLOGSGEBIED TE STUREN ? http://www.nrcq.nl/2014/07/19/waarom-vlogen-zij-wel-over-oekraine
   Zou hij een CEO zijn met weinig internationale ervaring en weinig kennis van luchtvaart, zou het nog – theoretisch – begrijpelijk zijn. Maar wie verwacht dit soort gedrag van een ex senior EU parlementariër en ex minister? Na de verschrikkelijke ramp heeft hij een tijdlang ontwijken van ieder commentaar.
   Voor een buitenstaander – zoals ikzelf – duidt dit gedrag op een ding: onbetrouwbare bedrijfscultuur binnen de top v.d. KLM. M.a.w. KLM is een onbetrouwbaar luchtvaartmaatschappij. Was KLM een gezond bedrijf, dan moest men al snel deze gevaarlijke onverantwoordelijke directeur de laan uit sturen. Dat is niet gebeurd!!

   CAMIEL EURLINGS KRIJGT BELONING VOOR ZIJN WANPRESTATIES. De leven die hij op het spel had gezet (KLM toestel vloog voor de MH17) of op zijn geweten nu rusten (indien MH17 werkte samen met KLM) DOEN ER NIET TOE!!!
   DE MAN MOET I.P.V. BELONING VOOR DE RECHTER STAAN!. Hij staat in feite op dezelfde voet als de directie v.d. “WHITE STAR LINE” die de RMS Titanic op 15 april 1912 naar zee stuurde zonder genoeg reddingsbootjes en veiligheidsmaatregelen.

   Like

 5. Jean zegt:

  Zoals al zo vak gezegd, misdaad loont, liegen en bedriegen zijn de core business van politiek tuig, ze weten van alle markten mee te vreten.
  Het is niet belangrijk WAT je kent maar wel WIE je kent…

  Like

 6. Joshua zegt:

  Alleen FLAPDROLLEN krijgen dat voor elkaar,kijk maar naar onze hersenloze regering.

  Like

 7. Furry zegt:

  Lijpe gladjanus. Maar CDA zal hem weer ontarmen. Onkruid gaat waar men het toelaat.

  Like

 8. kraftavilqa zegt:

  “zei hij dat vertrekken geen optie is. „Ik ben pas net begonnen.” ” Ja tenzij dat financieel aantrekkelijker is hê camieletje vuile laaienlichter.

  Like

 9. Een half miljoen voor niet functioneren????Moet hij ons ook maar eens leren!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s