Nieuwe onthulling: IS-leider was oorspronkelijk lid van de Moslimbroederschap

Screenshot 24

“Kalief” Abu Bakr al-Baghdadi

(Door: Raymond Ibrahim – Vertaling: E.J. Bron)

In een nieuw video-interview bevestigde sjeik Yusuf al-Qaradawi, een van de meest gerespecteerde geestelijken in de islamitische gemeenschap en geestelijk vader van de Moslimbroederschap, dat de leider van de “Islamitische Staat” (IS), Abu Bakr al-Baghdadi, ooit lid was van de Moslimbroederschap.

“Maar hij neigde altijd al tot leiderschap”, dus nadat hij uit de gevangenis werd vrijgelaten (vanwege zijn activiteiten voor de Moslimbroederschap) sloot hij zich aan bij IS, eventueel om op te klimmen tot diens leider, de “kalief”.

Volgens de Egyptische minister van Religieuze Aangelegenheden (Awqaf – Beheer van islamitische liefdadig-religieuze giften), Dr. Muhammad Mukhtar Gom´a, “bevestigt de bekentenis van al-Qaradawi dat de Moslimbroederschap de spirituele vader van iedere islamitische extremistische groepering is.”

Al-Qaradawi´s bekentenis is er uiteraard niet voor bedoeld om de Moslimbroederschap te belasteren. Het lijkt er meer op dat hij probeerde het idee nieuw leven in te blazen dat het onderdrukken van de Moslimbroederschap en het gevangen zetten van haar leden – het laatst tijdens de Egyptische revolutie – alleen maar leidt tot groter “extremisme”.

Bron:
www.raymondibrahim.com
Auteur: Raymond Ibrahim

Vertaald uit het Engels door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t Henk V.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, ISIS, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, kalifaat, kwaadaardige opzet, Moslimbroederschap, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, Terrorisme. Bookmark de permalink .

3 reacties op Nieuwe onthulling: IS-leider was oorspronkelijk lid van de Moslimbroederschap

 1. vanhetgoor zegt:

  De Paus begon als misdienaar. De Heineken-ontvoerders begonnen met een kleine winkeldiefstal. Een felle bosbrand begon een smeulend vuurtje ontstoken door een vergeten bril. De onthulling dat de leden van de moslim-broederschap achter het kalifaat zitten is niet echt verrassend. Misschien kan beter gesteld worden dat àltijd een kardinaal tot Paus wordt uitgeroepen, en dat van alle misdadigers alleen de allerslechtste zullen doordringen tot de grootste misdaden.

  De moslim-broederschap is gewoon een misdadige organisatie. Het verbaast mij niets dat enkelen van die broeders hun ziekelijke misdaden over de top weet te jagen. Het enige dat wel verbazend is ligt in de verwondering dat misdaad loont! Het probleem is dat de beschaafde wereld dit onrecht blijft financieren, iemand moet toch die olie kopen? Als er geen opbrengsten zijn dan is er ook geen misdaad. Naar verluid is de opbrengst circa twee miljard per dag, waarom maakt niemand zich daar zorgen over, de benzine in de tank van de auto financiert het afslachten van Koerden en Yazidi’s! Waarom wordt er niet geëist bij de pomp dat het moord-vrije benzine moet zijn? Het antwoord is simpel, het interesseert niemand, de olieprijs is met de komst van het kalifaat alleen maar gezakt, de landen naast het kalifaat vrezen overname door dat kalifaat en trachten zo veel mogelijk geld veilig te stellen in New York en in Basel, de Kaiman-eilanden etc. etc.

  Like

 2. luckybee zegt:

  Hij heet nu Kalief Ibrahim.

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Worden we nu ook nog geacht, hiervan op te kijken?
  Ik in ieder geval niet!
  Van de moslimbroederschap naar IS is immers geen grote stap: Islam=islam.
  OF dit moet natuurlijk weer de zoveelste zielige poging voorstellen om te suggereren dat de moslimbroederschap in wezen een ‘fatsoenlijke’ beweging is. Maar dààr trappen we toch zeker niet meer in, na de verwording van de “arabische lente…..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s