Een alternatief voor de EU. Zo simpel is het.

Screenshot 24

(Door: Boy van Meetelen)

Mensen die hun bedenkingen hebben bij de Europese Unie, maar toch een (onterechte) angst hebben voor uittreding uit deze steeds logger en ondemocratischer wordende instantie, zeggen vaak: “We moeten terug naar de EEG”. Maar helaas is die optie niet haalbaar, want de huidige EU is sinds 1992 een weg ingeslagen naar federalisme en integratie van haar lidstaten. Dit terwijl de EEG een samenwerkingsverbond was tussen onafhankelijke soevereine staten die verdragen aangingen die voornamelijk op economisch gebied betrekking hadden.

Er was geen politieke bovenlaag, laat staan een Europees Parlement en Europese Commissie. Er was al helemaal geen disfunctionele eenheidsmunt en bankenunie. Nee, de EEG probeerde het nuttige te regelen en het overbodige te weren. Dat men onder druk van de multinationals, de banken en een onrealistisch wereldbeeld ooit dit concept van de EEG heeft losgelaten, om in te ruilen voor de dictatoriale, corrupte, bureaucratische EU die ingesteld is op herverdeling van de welvaart, is spijtig, maar helaas de harde werkelijkheid. We zullen moeten accepteren dat de EU is uitgegroeid tot iets dat zij ooit beweerde te bestrijden. Dat dan weer terug omtoveren tot een goed functionerende democratie die haar lidstaten zelfbeschikkingsrecht gunt, is een illusie.

Screenshot 23Lees verder>>>
(h/t Wachteres)
Joost Niemöller

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Nederland. Bookmark de permalink .

18 reacties op Een alternatief voor de EU. Zo simpel is het.

 1. bobzelf zegt:

  U heeft helemaal gelijk hoor ,

  Maar !!!!!!!!!!!!!!!! ( dat mag dus helemaal niet, ,als je eerst iemand gelijk geeft ! )

  LATEN WE HET MAAR GEWOON VOORLOPIG !!!!

  TERUG NAAR DE E.E.G. BLIJVEN NOEMEN !!!

  De mensen hebben het met al die kreten al moeilijk genoeg, !!

  Dus U heeft helemaal gelijk !!

  dank

  gr. bob

  Like

  • Maria zegt:

   uiteindelijk zal er niets veranderen, zolang de eigen volkeren niet opstaan, tegen dat ze opstaan zijn ze zwaar in oorlog tegen de islam hier 😦

   Like

 2. Tistochwat zegt:

  “Het is een utopie omdat de huidige leiders hun posities nooit meer vrijwillig zullen opgeven”

  Kijk, dus allemaal wéér eigenbelang…
  Er moest eigenlijk een manier bestaan om er voor te zorgen dat ze hun posities dan maar ONvrijwillig zullen opgeven.

  Like

 3. Wij hebben een kant en klaar sociaal, cultureel, Economisch en spirituele alternetive te voorstellen voor Nordeuropa. Ontdekt de 13 Pillaren van Nordlandia op www!NordHansaMarine.com

  Like

 4. Jean zegt:

  Alles wat gebouwd wordt kan steeds gesloopt worden als het onnuttig en waardeloos is en dat EU gedrocht is onnuttig, waardeloos, schadelijk en gevaarlijk, een bende onbetrouwbare lafaards vernietigd onze toekomst, onze veiligheid, onze leefbaarheid en verbrast ons geld aan een massa vreemdelingen die wij hier niet willen omdat het hoofdzkelijk barbaren, criminelen, geweldplegers, rovers en onderontwikkeld gespuis betreft.
  Wij zullen ons dus eerst op het links gespuis onder eigen volk, dus de rode en groene ratten, moeten richten die uitschakelen en het roer 180° omgooien, alles wat links is moeten verdrijven dan pas komt er terug wevaart, veiligheid , leefbaarheid en onafhankelijkheid.
  Het parasitisme moet uitgeschakeld worden, laten we de handen in mekaar slaan in west Europa en de chaos herstellen in ons voordeel en niet in dat van die lafaards en verraders, die moeten aan de schandpaal.

  Like

 5. peterselie1 zegt:

  Beslissing Europees Gerechtshof draagt bij aan ondergang van Europa

  De EU landen hebben weinig meer in te brengen als het gaat om regels en wetten die in een bepaald land nog van toepassing zijn. En in feite komt dat de nationale politiek vaak ook goed uit, want wil je iets niet of wel, dat in ieder geval niet overeenkomt met datgene wat de bevolking graag zou willen, dan is het verstoppertje spelen achter EU voorschriften en beslissingen van het EU Gerechtshof een welkom excuus om hulpeloos de schouders op te trekken en te zeggen , “ik wilde wel, maar ja u begrijpt de EU …..”. Dat de politiek het zelf zo ver heeft laten komen ( met uw stilzwijgende goedkeuring overigens) , ach dat is slechts een detail.

  Europa en de EU zijn in feite de welkome excuses voor een kleine groep mensen om bijna ongemerkt hun wil steeds verder op te leggen aan een overgrote meerderheid, die doordat zij veelal met hun carrière, werk, zaak bezig zijn, niet de tijd kunnen ( of willen) besteden aan deze voortwoekerende ziekte.

  Een Turkse gastarbeider in Duitsland, had eindelijk de vrouw van zijn dromen gevonden en wilde haar naar Duitsland laten komen. Nu is er in het associatieverdrag tussen de EU en dus daarmee ook Duitsland in dit geval vastgelegd dat dit in princiope in het kader van de gezinshereniging mag. Wel is er tevens vastgelegd dat de persoon die zich bij haar man of vrouw wil voegen, dient te beschikken over de elementaire taalkennis van het land waar de ongeduldige echtgenoot zit te wachten.

  Hier zit al, zoals vaak in wetten die niet aangepast worden aan de feitelijke situatie een hiaat. Op het moment dat b.v. een man vooruit reist naar een land waar hij wil gaan werken ( laten wij nu niet bij voorbaat uitgaan van economische gelukszoekerij) en hij laat zijn wettige echtgenote achter, dan valt er in alle redelijkheid iets voor te zeggen, dat zijn vrouw ( en kinderen) hem volgen. Al iets anders ligt het, indien de man ongehuwd naar zijn land van keuze komt, na een tijdje aan trouwen denkt en via de achtergebleven familie in de Turkse hooglanden een voor hem passende echtgenote laat uitzoeken. Ofschoon de wet niet uitdrukkelijk een verschil maakt tussen een bestaande of een “nieuwe”echtgenote.

  Dus, in het onderhavige geval moest deze Turkse mevrouw bewijzen dat zij een basiskennis had van de Duitse taal. Dit lukte haar niet, want mevrouw bleek analfabete te zijn, en ook weinig kans dat zij via dopjes in haar oren gekoppeld aan haar smartphone op afstand een cursus Duits had gevolgd. Zij zakte dus voor de toelatingstest en haar man riep de hulp in van een bereidwillige zieligheidsindustrie advocaat, die hem ook in Duitsland niets kost en door de belastingbetaler wordt betaalt.

  De Duitse rechters gingen mee in het feit, dat geen Duitse taalkennis dus betekent; geen inreis- en verblijfvergunning. Maar als je gratis kunt procederen, dan ga je tot het laatste gaatje en werd de beslissing gevraagd van het EU gerechtshof die tot de verbazing van velen oordeelde dat de vrouw WEL in Duitsland toegelaten moest worden.

  De motivatie luidde dat in het associatieverdrag tussen Turkije en de EU een extra clausule was opgenomen, waarin gesteld wordt dat het de eisen voor toelating van vreemden in de EU stapsgewijze moet worden afgebouwd, om de vrijheid van zich binnen de EU te vestigen niet gehinderd wordt. Dat houdt in volgens het EU hof, dat ook indien de vrouw slechts 2 woorden Duits verstaat en spreekt dit voldoende moet zijn en haar geen hindernissen ( basiskennis van de taal ) in de weg gelegd mogen worden.

  Turks echtpaar blij, en zullen ongetwijfeld de schare kinderen die uit deze gelukkige verbintenis voortvloeien opgroeien tot goed geïntegreerde burgers, daar noch vader noch moeder zelf vanwege het gebrek aan kennis van de Duitse taal goed kunnen integreren, een situatie die wij ook in Nederland maar al te goed kennen.

  Dat met dergelijke halfslachtige beslissingen en het niet aanpassen van wetten en regels de Europese burger steeds meer de strop om de nek gelegd en aangetrokken wordt, hoeven wij u niet verder uit te leggen. En dat door desinteresse of het misplaatste vertrouwen in uw volksvertegenwoordiger het er ook niet beter op wordt, eerder slechter, dat moet u dan maar op de koop toenemen.

  De wet oprekken noemen wij dat met maar één groep benadeelden, de EU burgers. ►►►

  http://www.geennieuws.com/2014/10/beslissing-europees-gerechtshof-draagt-bij-aan-ondergang-van-europa/

  Like

  • Maria zegt:

   alles aan de EU oprichting is ILLEGAAL !!! zolang de burgers hier niet tegen opstaan hebben de machtmisleiders alle macht en gaan we garantie ten onder, heb zware hoofdpijn om dit maar te blijjven openbaren wat het zelfbeschikkingsrecht van het volk is…
   en dat is nu net het probleem het volk komt niet op voor zijn rechten buiten enkelingen op blogs…

   Like

 6. luckybee zegt:

  Met Europa gaat het alleen Goed als wij de leer van Jezus Christus blijven volgen. Dan is God ook met ons, en niet anders.

  Like

  • Maria zegt:

   geloof je dit nu zelf??? daarom dat de islam hier ruled over alles en nog wat!!!!!! waar is onze god dan??? niet bij ons hoor die staat aan de kant van de moslims, kijk maar rond in de wereld… kijk maar eens een keer hoe god zijn Christenen laat afslachten in het midden oosten (diepe zucht…)

   Like

   • Luchtpint zegt:

    Wat Luckybee schrijft is gewoonlijk niet veel gekker dan wat u doorgaans zelf allemaal komt vertellen hier. Ik begin bijna respect te krijgen voor hem dat hij het dan alleen daar bij laat.

    🙂

    Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Ik ben het volkomen eens met het artikel. De hele bron van de huidige ellende, is het Verdrag van Maastricht. En dat hele verdrag, was erdoor geduwd in 1992 door de Duitse Bondskanselier Kohl, en de toenmalige president van Frankrijk, Mitterand. En het hele zooitje regeringsleiders slikten het allemaal, met name politici van socialistische, liberale en christen-democratische origine. Ik ben het derhalve met Dhr. van Meetelen eens, dat WIJ uit de ELLENDE UNIE moeten! En dat kan ieder Europees land zelfstandig doen op grond van het bepaalde in artikel 50, van het vermaledijde Verdrag van Maastricht. Een vrijhandelsgemeenschap is een prima alternatief voor het GEDROCHT EU!

  Like

 8. Sjaak zegt:

  En hier weer een bewijs en raadlozigheid van de EU KLOOTZAKKEN !
  Zo schadelijk als de scali-gas methoden onderschrijven ze hier een
  verdrag voor het grootschaalse afbreken en het vergiften van de canadese
  natuurlandschappen !
  VOORAL ZICH NIET MET PUTIN INLATEN VOORDAT HIJ DE EU OP DE
  KNIEEN SMEEKT OM GAS- AFNAME !
  WOHAAAAA ! Wat voor een smerige vuile hopenloze verradersbende !https://www.youtube.com/watch?v=SMmHwm_oaOA

  Like

 9. Jan zegt:

  EU vaardigt wet uit die het verbied de EU van binnen uit af te breken

  ….demands parties have to meet are that of “internal party democracy” and that they must “respect the values on which the European Union is based.” Among these values are: “pluralism, non-discrimination, tolerance, justice, solidarity and equality between women and men.” In addition, the parties must be active in at least 7 out of 28 EU member-state countries.

  The law states that: “decisions regarding a party’s respect for values on which the EU is based, may only be taken following a special procedure and in cooperation with a committee of independent prominent individuals.”
  http://www.gatestoneinstitute.org/4804/eu-tyranny-law

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s