Hypocriet: Hamas-leider laat zijn dochter in Israël behandelen

Screenshot_20

(Vertaling: E.J. Bron)

Ismail Haniya (foto: tijdens een “overwinningsfeest” na de jongste Gaza-oorlog) is een van de hoogste leiders van Hamas. Uitgerekend hij laat zijn dochter in Israël behandelen. Ze werd voor een geneeskundige behandeling naar een Israëlisch ziekenhuis gebracht, nadat er tijdens een routine-ingreep complicaties waren opgetreden. Het een week durende verblijf van zijn dochter in een ziekenhuis in Tel Aviv wordt door de autoriteiten officieel noch bevestigd noch ontkend.

Haniya, die 13 kinderen heeft, is de leider van de radicaalislamitische Hamas in de Gazastrook en geldt als een van de hoogste functionarissen. Hij fungeert ook als plaatsvervanger van Hamas-chef Khaled Mashal, die in Qatar woont. Twee bronnen, een Palestijn en een buitenlandse diplomaat die van de zaak afweet, hebben geweigerd de naam van de dochter te noemen en hebben er uit respect voor hun privacy om verzocht de details van haar toestand niet openbaar te maken. Maar ze bevestigden tegenover Israëlische media de behandeling van het meisje in Tel Aviv.

Net zoals veel andere functionarissen van Hamas bracht ook Haniya de meeste tijd van de 50 dagen durende Gaza-oorlog in ondergrondse bunkers door. Veel van deze bunkers bevinden zich direct onder ziekenhuizen. Het huis van Haniya in het noordelijke deel van de Gazastrook werd door een Israëlische luchtaanval vernietigd.

Tijdens de Gaza-oorlog en ook daarna nog werden tientallen patiënten uit de Gazastrook in Israëlische ziekenhuizen behandeld. Een Israëlische politicus verklaarde dat hiervoor normaal gesproken een verzoek van een Palestijnse arts nodig is, zodat de patiënt over de grens gebracht mag worden – als de arts denkt dat een behandeling in Israël noodzakelijk is. De politicus wees erop dat Haniya hierbij mogelijk niet persoonlijk betrokken was.

Israëlische media berichtten dat een kleinkind van Haniya november vorig jaar in een Israëlisch ziekenhuis werd behandeld. Zijn schoonmoeder lag in juni in een ziekenhuis in Jeruzalem. Eveneens in juni werd Amina Abbas, de vrouw van de president van de Palestijnse Autoriteit, in een privékliniek in de buurt van Tel Aviv aan een been geopereerd.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaling:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", antisemitisme, Gazastrook, Hamas, Hypocrisie, Islam, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Moslims, Rotzakken. Bookmark de permalink .

15 reacties op Hypocriet: Hamas-leider laat zijn dochter in Israël behandelen

 1. Cathja zegt:

  Als het medisch fout gaat in een ‘Palestijns’ ziekenhuis, of doktoren weten ergens geen raad mee, dán is Israël opeens wél goed hè? Ik vind het bijzonder hypocriet van die Hamas-leider, dat hij zijn dochter in Israël liet behandelen.
  Van de Israëliërs kunnen ze nooit zeggen dat zij niet bereid zijn om anderen te helpen, want ze hielpen zelfs in de oorlog nog in veldhospitalen. Dat vind ik klasse!

  Like

 2. Jan zegt:

  ‘Palestijn’ vermoordt baby van 3½ maand

  A ‘Palestinian’ terrorist from the Silwan neighborhood of ‘east’ Jerusalem drove his car into a crowd of people disembarking from the light rail train at the Ammunition Hill station around 6:00 this evening. A three-month old baby was murdered, and at least eight other people were wounded. The terrorist was also wounded by a police officer who shot him as he tried to flee on foot.
  http://israelmatzav.blogspot.nl/2014/10/and-again-palestinian-terrorist-drives.html

  Islamitisch kankergezwel.

  Like

  • Ahava zegt:

   Dat is een tautologie Jan, dubbelop dus: islam = kanker. Hoort zogezegd onder de groene graszoden.

   Like

   • Jean zegt:

    Een heel diepe vergeetput is het beste, ik zou die vuiligheid niet onder mijn graszoden willen tegenkomen, in die put en ongebluste kalk erover gieten, probleem opgelost, de volgende…

    Like

 3. luckybee zegt:

  Mischien als de Joden Jezus Christus als de Mesiah erkennen, dat de Goeie herder ook Israeli’s als lid van zijn kudde herkennen?

  Like

 4. wouteenhoorn zegt:

  Ja, een groot verschil. De een helpt je de ander onthoofdt je.

  Like

 5. Jade zegt:

  Nobel van Israël, haast te nobel…

  Like

 6. Clara Klein zegt:

  Israel heeft het Leven als prioriteit, evenals alle Israelische artsen. Arabieren maken daar misbruik van

  Like

 7. Harry zegt:

  Zag eens een reportage van een Palestijnse moeder die bij haar dochter die in een Israëlisch ziekenhuis verbleef na een zware operatie , vertoefde .
  In plaats van dankbaar te zijn dat haar dochter geholpen werd , hoopte ze dat haar dochter snel op zou knappen om tegen de “zionisten” te strijden .
  Zelfs een bomgordel hoorde tot de opties . Pas dán zou ze trots op haar dochter kunnen zijn !

  Ergo, die lui zijn stapelgek !
  En schaamteloos .
  En ondankbaar .
  En ontoerekeningsvatbaar .
  Oftewel : moslim !

  Like

 8. Pingback: Een babymoordenaar wordt “heldhaftige martelaar” | E.J. Bron

 9. Crusoe zegt:

  In Israël is Gods Geest vaardig.
  Bij de Palestijnen de Geest van Satan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s