Moslim legt uit: radicaal is de norm dankzij islamitische opvoeding

Screenshot_35

Celal Altuntas

(Door: Blondemevrouw)

Celal Altuntas legt helder uit, dat normen en waarden vanaf de eerste socialisatie worden aangeleerd en dat vanuit de islamitische opvoeding de radicale norm als basis wordt gesteld. Hij vergelijkt de opvoeding met het programmeren van de hersenen, waarbij ook virussen geïnstalleerd worden. Een helder betoog voor de analytische lezer, al is zijn intentie anders dan het resultaat.

Ik was zo’n radicale jongere, die vond dat vrouwen in het openbaar bedekt moesten zijn, zich kuis behoorden te gedragen, geen hand mochten geven aan mannen en gehoorzaam moesten zijn aan hun mannelijke familieleden. In mijn wereld (de islamitische wereld red.) bestond geen begrip voor ongelovigen en andere religies. Niemand wordt radicaal geboren. Normen en waarden krijgen we vanaf onze eerste socialisatie aangeleerd. Die vormen ons karakter, onze identiteit en bepalen ons ‘zijn’. Wij komen ter wereld als een computer waar allerlei software van onze cultuur op wordt geprogrammeerd.”

De radicale norm is het directe gevolg van de islamitische opvoeding met de leer van Mohammed als leidraad. Hier heeft de westerse gemeenschap geen enkele invloed op. Door de ouders wordt de radicale norm in de hersenen van de jonge moslim geprogrammeerd. Dat islam onverenigbaar is met de westerse cultuur, wordt hiermee nogmaals onderstreept, alsook als Celal aangeeft, dat moslimjongeren een identiteitscrisis ervaren.

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)
DVC

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam. Bookmark de permalink .

13 reacties op Moslim legt uit: radicaal is de norm dankzij islamitische opvoeding

 1. R.Kroonenberg zegt:

  Quod erat demonstrandum …. 😛

  Like

 2. Cathja zegt:

  Radicalisme is volgens mij niet genetisch overdraagbaar, maar is een gevolg van strenge islamitische opvoeding, oftewel het inslijpen van koranteksten in de hersenen van jonge kinderen. Denk aan de koranscholen, waar kinderen worden gedrild!
  Stel dat westerse mensen, niet-moslims, een kind van strenge moslimouders zouden opvoeden gedurende vele jaren, en ze zouden dat kind niets meegeven van de islam-gedachte, dan is het zeer onwaarschijnlijk dat dit kind radicale gedachten krijgt. Als een kind liefde en aandacht van de ouders/opvoeders ontvangt, zal hij of zij zich kunnen ontwikkelen tot een heel normaal denkend mens, zonder radicale gevoelens.
  Het ligt dus aan het milieu waar moslimkinderen opgroeien. Waar geweld en criminaliteit de norm zijn, en niet de normen en waarden van de westerse samenleving overgenomen worden (als zij zich hier gevestigd hebben), zullen kinderen de ouderen als hun voorbeeld zien en zich er dan ook naar gedragen.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Cathja: 17.21. uur. Precies zoals U het gezegd heeft. Men wordt nooit als radicaal geboren, men wordt dat door hersenspoeling. En in dit geval door de islam.

   Like

  • Jean zegt:

   Cathja,
   Vandaar dat ik al jaren vraag om die smeerlapperij islam totaal te verbieden in Ons land de zwijnerij heeft niets met religie te maken maar wel voor 100% met smerige barbaarse praktijken.
   Iedere Vlaming en Nederlander die deze barbarij niet veroordeeld is mede schuldig aan die barbaarse praktijken zoals die volksverlakker in Rome.

   Like

 3. luckybee zegt:

  Moet je een moslim analytieker aanhoren?

  Like

 4. Joshua zegt:

  Hadden die ouders maar het lef om hun kinderen op te voeden.
  Hun idiote profeet en imams verbieden dat ,hun opvoeding is haat zaaien en moorden.
  Dat gezwel moet uitgeroeid worden.

  Like

 5. Wachteres zegt:

  Een bewijs van de juistheid van het artikel:

  http://themuslimissue.wordpress.com/2014/10/23/video-muslim-on-muslim-racism-shiite-lebanese-child-egged-on-to-beat-syrian-refugee-child/

  Een shiïtisch Libanees jongetje wordt door zijn familie aangemoedigd om een Syrisch vluchtelingetje met een stok te slaan.

  h/t Ben Heavem

  Like

 6. ACHTERLIJKE ZOOI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ik wil helemaal niet meer weten waarom Moslims iets doen of laten. Het is niet MIJN cultuur en ik ben het zat. Het wordt al jaren mijn strot ingeduwd door kranten en TV alsof ik belangstelling heb bij dat idiote gedoe allemaal !!! Vroeger wist ik niet eens wat een moslim, imam of moskee was. En nu hoort het allemaal bij mijn leven/wereld. Ik wil de islam gaan negeren. Wel op mijn hoede zijn voor de vijand, maar ik heb totaal geen interesse meer in het ACHTERLIJKE GEDOE !!! Je ziet ze op hun hakjes lopen met hun kop helemaal ingepakt, alsof zo’n haartje wat er onderuit zou kunnen komen een man op kan hitsen. Wat een ARROGANTIE !!!!
  Als ik jonger was zou ik naar een ander land willen, jammer genoeg is dat nu te laat. Ook kan je nergens meer heen !!! Weg ons VRIJE leventje, bah !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Like

 7. Th.M. van Baarle zegt:

  Dit artikel en de conclusies tonen dat Geert Wilders nog veel te mild is.
  Er kan geen onderscheid gemaakt worden tussen islam en moslims.
  Moslims worden geboren en opgevoed in het kwaad.
  Zij zijn de afspiegelingen van Mohammed en dat was een crimineel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s