Terreur in Jeruzalem: Babymeisje dood, zeven mensen gewond (+ video)

Screenshot_31

(Door: Tommy Müller – Vertaling: E.J. Bron)

Bij een terreuraanslag op een tramhalte in Jeruzalem werd gisteravond een drie maanden oud meisje gedood. Zeven mensen raakten deels zwaargewond. De dader, een 20-jarige Palestijn, was volgens de politie met zijn auto op een groep mensen ingereden die bij de halte Ammunition Hill op de tram stond te wachten. Daarna wilde hij te voet vluchten, maar werd door een politieman neergeschoten. De terrorist stierf diezelfde nacht in een ziekenhuis.

Het incident vond even voor 18.00 uur plaatselijke tijd plaats. Eerst werd er gemeld dat de tram ontspoord zou zijn. Maar al snel bleek dat het om een aanslag ging. De woordvoerder van de politie, Micky Rosenfeld, verklaarde vanmorgen op de Israëlische televisie dat drie gewonden er ernstig aan toe zouden zijn. De dader zou zoveel mogelijk Joden hebben willen vermoorden.

De dader is volgens officiële informatie een inwoner van het stadsdeel Silwan in Oost-Jeruzalem. Daar was het de afgelopen dagen tot onlusten gekomen, nadat joodse families in het Arabisch gedomineerde gebied woningen hadden gekocht. De dader had al een gevangenisstraf achter de rug wegens terroristische activiteiten. Een woordvoerder van Hamas zei in een reactie dat de terreuraanslag “het natuurlijke antwoord op Israëls acties in Jeruzalem” zou zijn. Daarentegen beweerde de familie van de 20-jarige dat het niet om een aanslag gegaan zou zijn, maar om een verkeersongeval. Dat blijkt echter niet uit de opnames van bewakingscamera´s. Deze laten zien hoe de auto afbuigt en doelbewust zonder te remmen op de groep mensen inrijdt.

Op de plek van de aanlag speelden zich dramatische taferelen af. Een ziekenbroeder vertelde dat de terrorist met zijn auto over de kinderwagen met de baby heengereden zou zijn. “De moeder bracht het kind met een zware hoofdwond bij ons. Ze was hysterisch. Het kind was bewusteloos”, zei de ziekenbroeder. Het kleine meisje overleed korte tijd later in het Hadassah-ziekenhuis aan haar verwondingen.

De Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu gaf de Palestijnse president Mahmoud Abbas een politieke medeschuld aan de aanslag: “Dat is de manier waarop zijn regeringspartners werken”, verklaarde Netanyahu. Hij doelde daarmee op de Palestijnse eenheidsregering, waarin ook de terroristische beweging Hamas vertegenwoordigd is. Abbas zou aanslagen op Joden geprovoceerd hebben, wordt er door de Israëlische regering gezegd. De Palestijnse president had ertoe opgeroepen om “joodse kolonisten met alle middelen weg te houden van de Al Aqsa moskee.”

De Israëlische minister van Handel, Naftali Bennett, gebruikte heel scherpe bewoordingen:  “Zelfs Satan zou geen afdoende wraak kunnen vinden voor het bloed van een drie maanden oud kind”, zei hij. Hij riep de politie op om iedere stenengooier en brandstichter als terrorist te behandelen. Politici van het rechtse spectrum verweten de veiligheidsautoriteiten te weinig te ondernemen tegen de voortdurende terreur van Palestijnen in Jeruzalem.

Enkele uren na de aanslag blokkeerden enkele tientallen gemaskerde Arabische jongeren meerdere straten in Silwan, staken autobanden in brand en gooiden met vuurwerk. Ook in het stadsdeel Issawija kwam het gisteravond tot ongeregeldheden tussen relschoppers en de politie.

De tram van Jeruzalem, die het westelijke deel van de stad met het Arabisch gedomineerde oostelijke deel verbindt, werd de afgelopen weken steeds opnieuw door Arabische relschoppers aangevallen en beschadigd.

In augustus was er voor het laatst sprake van een terreuraanslag in de Israëlische hoofdstad: Een Palestijnse bulldozerchauffeur had met opzet een joodsorthodoxe voorbijganger overreden en zes andere mensen verwond.

Hier een video-opname van de aanslag in Jeruzalem:

 

Bron:
www.israelheute.com
Auteur: Tommy Müller

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Religie van de vrede", antisemitisme, Arabieren, Barbarisme, hersenspoeling, Islam, Israël-vijandigheid, Jeruzalem, Jodenhaat, Krankzinnigheid, Moslims, Rotzakken. Bookmark de permalink .

11 reacties op Terreur in Jeruzalem: Babymeisje dood, zeven mensen gewond (+ video)

 1. rs zegt:

  Dit zal Benjamin Netanyahu NIET over zijn kant laten gaan, denk ik ……………en hoop ik.

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  DE ISLAM IS DE PEST VAN DEZE WERELD, INCLUIS DE ARABIEREN!

  Like

 3. Jean zegt:

  Waarom niet eerst geschoten en dan pas gevraagd ‘wat kom jij hier doen?’.

  Like

 4. Jan zegt:

  De moordenaar is direct als held vereerd door de moordenaarsbende en Mazen, de PA:

  ‘Moderate’ ‘Palestinian’ President’ Abu Mazen’s ‘moderate’ Fatah terror organization has found a new terrorist to celebrate: Abdelrahman Shaludeh, the 21-year old terrorist who murdered three-month-old Chaya Ziseel Braun HY”D (May God Avenge her blood) on Wednesday.

  Shaludi, a nephew of slain Hamas explosives expert Mohiyedine Sharif, was believed to be a Hamas supporter based on his militant Facebook posts. But the new Fatah poster may indicate an organizational affiliation with the rival Palestinian organization.

  The assailant’s mother claimed that the incident was a car accident, and that her son was “killed in cold blood.”
  “The occupation forces continued harassing him following his release by summoning him for questioning time and again,” she told Ma’an. “They would always threaten him and curse at him, telling him once: ‘We will not let you continue with your life; you will not study or work.’”
  The Palestinian youth spent the past two years in and out of Israeli prisons.
  http://israelmatzav.blogspot.nl/2014/10/abu-mazens-fatah-finds-another-hero-or.html

  Baby girl killed in Jerusalem is an American, US official says
  http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/A-pure-girl-with-a-holy-soul-379578

  Duidelijk opzet: http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4583446,00.html

  Men zal die Saracenen met wortel en tak moeten uitroeien om rust in de wereld te krijgen. Overigens ook hun weerzinwekkende handlangers, de socialisten

  Like

 5. luckybee zegt:

  En Mekka niet vergeten die moet ook weggeruimd worden.

  Like

 6. Arm baby’tje,en ouders!De vrienden van van Agt:allemaal zo gek als een deur!Oh,ligt niet aan de Palestijnen?Is een incidentje!

  Like

 7. Pingback: Een babymoordenaar wordt “heldhaftige martelaar” | E.J. Bron

 8. Jan zegt:

  Tweede slachtoffer van de moordaanslag, Karen Yamima Mosquera, ook overleden


  succumbed to her wounds on Sunday and was buried in the capital. She became the second victim to die from the attack, along with three-month-old Chaya Zisel Braun hy”d.

  A year-and-a-half ago Mosquera came to Israel from her home in Guayaquil, Ecuador, to complete her conversion to Judaism, a Foreign Ministry statement on Sunday said. It revealed she chose to convert after discovering she was descended from Conversos, Spanish Jews forcibly converted to Catholicism after 1492.
  http://www.kikarhashabat.co.il/קידום-השם-מאות-בלווית-הגיורת-קארן-ימימה.html

  Like

 9. Jan zegt:

  ‘Palestijnse’ universiteit eert gezinsleden van terrorist die baby dood reed

  Chaya Zissel

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s