Commentaar: Obama en Viktor Orbán

Screenshot_16

(Door: Martin van Vliet)

Er zijn commentatoren die beweren dat de mondiale crisis de schuld is van Obama. Hij reageert niet goed op Poetin, niet op IS, niet op Qatar, niet op de Hamas, niet op de radicale islamiet Erdoğan en zo kan ik nog even doorgaan. Anderen gaan een stapje verder en wijzen erop dat Obama’s tweede voornaam Hussein is, dus Barack Hussein Obama en dat hij eigenlijk een moslim is die de islamisering van de wereld heimelijk wil bevorderen. De tweede stelling kan ik niet beamen, omdat ik niet zoveel op heb met complottheorieën, maar de eerste stelling is ontegenzeglijk waar. Laten we naar de berichten van gisteren kijken.

Het AD(23-10):14 vluchten , 22 bommen. De Nederlandse F16´s  hebben deze week maar één bom gegooid op een IS-doel. Niet genoeg doelen namelijk, dit in tegenstelling tot de aanvallen op Servië, een christelijk beschaafd land. Toen gooiden we in 78 dagen liefst 850 bommen. Dat geeft niet, want de Amerikanen gaven ons niet meer werk en vanwege onze aanwezigheid in de lucht moet IS schuilen, dus kan zij de arme Jezidi´s en christenen niet aanvallen, aldus deskundigen.

De Telegraaf (23-10): Ottawa siddert. Terrorist slaat toe bij Canadees Parlement. Een IS-aanhanger vermoordt een soldaat die op wacht staat. Hij blijkt een man te zijn wiens paspoort is ingetrokken. Hij zou naar IS-land kunnen reizen. Nu is hij in Canada gebleven met erge gevolgen. Heeft Wilders gelijk? Laat hen gaan, zegt hij, en zorg dat zij niet terug kunnen komen.

De Volkskrant meldt tenslotte dat IS doorgaat met oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid in zowel Irak als Syrië. Om maar over de strijd in Kobani te zwijgen.

Genocide dreigt en wat doen Obama en het Westen? Bombarderen. Het heeft steeds minder effect. IS anticipeert steeds beter op de bombardementen. Ok. En wat doet Obama? Hij heeft de oorlog niet verklaard aan Abu Bakr al-Baghdadi, maar aan de democratisch gekozen leider van de Hongaren, aan Viktor Orbán.

Het AD(23-10): VS behandelen Orbán als Poetin. Het Hongaarse regime wordt hard aangepakt door de VS. De VS hebben sancties tegen zes hooggeplaatste Hongaren aangekondigd. Obama heeft genoeg van autoritaire regimes zoals Rusland, China en Hongarije.

Nu ga ik op de eerste twee niet in, behalve dat ik aanstip dat ik het steunen van de fascistische regering van Oekraïne tegen Rusland niet verstandig vind. Ik ga alleen in op de maatregelen van Obama tegen de Hongaren. De Hongaren staan meer achter Orbán dan de Amerikanen achter Obama. Orbán heeft drie verkiezingen gewonnen met een absolute meerderheid. Bijna twee derde van alle Hongaarse kiezers stemde voor hem en hij heeft een absolute meerderheid in  het Hongaarse parlement. Dit kunnen noch de EU noch Obama waarderen, dus demoniseren zij Orbán. Zij noemen hem bijvoorbeeld Victator als metafoor voor dictator en leggen zijn acties tegen de Hongaarse gutmenschen uit als gebrek aan democratie. Maar iedereen die Hongarije de laatste jaren heeft bezocht, kon zien dat Hongarije veranderd is van een somber Oost-Europees land met communistisch residu in een gezond, mooi, veilig en modern land. De Hongaren hebben geluk. Hun Pim Fortuyn is niet vermoord en zorgt dat hun land floreert, ondanks de tegenwerking van de EU en Obama. Ik zou zeggen nog krap twee jaar en dan zijn we van de ellende van deze president af en gloort er weer hoop voor de wereld.

Lees ook het artikel van Rob Kern in de Dagelijkse Standaard over Orbán en Fortuyn.

Door:
Martin van Vliet
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hongarije, Obama, Rotzakken, VS. Bookmark de permalink .

6 reacties op Commentaar: Obama en Viktor Orbán

 1. PJ zegt:

  Roosevelt deed drie termijnen, niet te vroeg victorie kraaien.

  Like

 2. Harry zegt:

  Ik ben ook niet van de complottheorieën , maar als je alle beslissingen van Obama achter elkaar legt , heb ze niet genoteerd maar volg het nieuws dagelijks redelijk intensief – voor zover het werk dat toelaat – maar dan kun je je toch haast niet meer aan de indruk onttrekken dat er iets héél erg mis is met die man ! Dit is niet alleen domheid , dit moet islam zijn !
  Nou heb ik door jarenlange werkzaamheden in o.a. Afrika niet zo’n hoge pet op van ” de neger “, en dus ook niet van Obama , maar zó stom dat álle beslissingen fout zijn , dat kan geen toeval zijn .
  Hier is meer aan de hand !
  Niet alleen een black brother maar ook een muslim brother !

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Laat de smerige, renegaat, moslim en verrader MOSLIMOBAMA zijn grote mond houden. Deze vent heeft gefraudeerd bij het leven, om president te worden. Deze AARTSLEUGENAAR en BEDRIEGER, vervalste zijn geboortebewijs, om aan de macht te komen. En de RODEN VAN DE EU, voor mij mogen deze smeerlappen, zinken in een groot “zwart gat”. Ik sta achter Hongarije!

  Like

 4. Joost Visser zegt:

  ´De slag om Europa´. Bij deze uitzending komt een heel ander aspect van Hongarije naar voren. Corruptie in alle lagen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s