Reken u rijk en betaal u arm. Rutte moet gewoon de portemonnee trekken.

Screenshot_20

(Door: Martha N.)

Zo staat er geschreven in de krant. Wat denken we bij het lezen van deze woorden? Oh ja, hij betaalt. Oh nee, het is niet Rutte die de geldbeurs trekt, maar dat zijn wij, de werkende burgers van Nederland. Je moet wel een uitgeholde Halloween-pompoen als kop hebben om geld uit misdaad verkregen bij het nationaal inkomen op te tellen, zodat je land rijker lijkt dan het is. Waarom? Waarom moeten wij rijker lijken dan we zijn? Het braafste land van de EU (Nederland) wordt geleid door holle hoofden, die allemaal op belangrijke posities zitten en maar op één ding uit zijn: een dikke vette baan binnen de EU, want dat is het Walhalla van de vette baantjes.

Veel politici strooien om zich heen met pepernoten, sloven zich uit om met de armpjes braaf over elkaar, een zwarte bril op de neus, lief voor zich heen te kijken. U ziet wat het heeft opgeleverd dit jaar bij de verkiezingen voor de EU-zetels, hun stoeltje is gereed, een echt Timmermans-stoeltje. Tja, het oude handwerk nietwaar…. oh nee, iemand een stoeltje misgunnen, wie, ik?  Maar hoe is het met Uw eigen Nederlandse stoeltje? Wetten worden verscherpt, Uw AOW verlaagd, wie ziek is krijgt een hogere premie te betalen. Hij, U weet wel, die zich inzette voor de bejaarden, was het alleen om eigenbelang te doen en zo barst de hele politieke wereld van eigenbelang en wie moet er dokken?

U ziet ook wat het creatief rekenen, een nieuwe vorm van rekenen, ons land oplevert, namelijk bijbetalen aan de Brusselse verdeel-pot. Dan doen de Fransen het beter. Die hebben netto nog nooit één cent bijgedragen. Nu we het hier toch over hebben. Welke landen van al die aangesloten EU-landen hebben WEL hun bijdrage geleverd? Ik ga dit alles niet voorrekenen, moeten de burgers zelf maar eens gaan doen. Zie maar dat U correcte cijfers vindt. Wij hoeven niet alles te weten, toch? Wij betalen alleen maar, toch?

Uiteraard spreek ik voor mijn/ons Vaderland, anderen moeten het maar even zelf doen. Is iedereen tevreden hier, in één van de kleinere landjes van de wereld, die overal aan meedoet dankzij opgezweepte politici, zoals het nu gaat? Wanneer U ja zegt, dan zal ik zwijgen!

Onze straaljagers naar Syrië, onze mensen moeten hun leven weer eens wagen, omdat politici niet in WILLEN zien dat de koran-boodschap er één van dood en verderf is! Onze politici willen niets inzien, want dat komt hen niet uit! De islam is en moet een vreedzaam geloof zijn. De jonge mensen die naar ISIS gaan om TEGEN ons te strijden, zijn geen volgers van de koran. Nee, vast niet. En ik ben er zeker van dat zij van goede wille zijn. Alleen willen zij hun geloof aan ons overbrengen door ons de strot door te snijden.

Lieve mensen, wat bazel ik nu weer. Begonnen met de bijbetaling van Nederland aan de Brusselse pot en eindigen met ISIS? Geen verband? Jawel, toch wel, want waar onze lachende Rutte ook niet aan heeft gedacht, zijn de extra kosten voor het gebruik van onze straaljagers en de mensen die straks omkomen bij gevechten. Ach wat, die zullen zichzelf wel verzekerd hebben.

Een beetje meer recht gesproken door rechters, let wel, “recht” dat niet verkracht wordt door advocaten, en we zouden niet zoveel misdaden hebben in ons land door de (ik durf het niet te schrijven) vreedzame beweging, maar ook niet door allerlei anderen! Je land openzetten voor mensen die tot alles in staat zijn, lijkt een vriendelijk gebaar, maar het zal onze ondergang zijn, net zoals dit gebeurde bij de Romeinen. Het is nog niet zo ver, maar willen we wachten tot de laatste minuut?

Door:
Martha N.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Appeasement, Brussel, EUSSR, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Nederland, politici, PvdA, Rotzakken, Volksvijandigheid, VVD. Bookmark de permalink .

8 reacties op Reken u rijk en betaal u arm. Rutte moet gewoon de portemonnee trekken.

 1. R.Kroonenberg zegt:

  .
  maar “Jalta” ( betalende leden…)
  groeit..wat behoefte betreft..naar beneden !
  want heeft op ‘n haar na bereikt,
  waarnaar zij reikhalzend kijkt,
  al is de doelstelling behoorlijk omstreden ….

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Martha N, dat heeft U prima onder woorden gebracht! Maar zolang onze ZOMBIE BEVOLKING, blijft stemmen op met name: VVD,CDA,PvdA en D66, gaat er geen steek aan verandert worden. Men wil in Nederland schijnbaar naar de VERDOMMENIS geholpen worden. Buiten de PVV, verraden de andere partijen ONS!

  Like

 3. J. C. Th. Köhler zegt:

  “Waarom moeten wij rijker lijken dan we zijn?”

  Om de leugen overeind te kunnen houden dat we het ergste van de crisis achter ons hebben.

  j.c.th.kohler@online.nl

  Like

  • Tistochwat zegt:

   J. C. Th. Köhler 24 oktober 2014 om 19:57

   Ja ja, Rutje (of was het nou Didi?) had gelijk toen hij zei: “We groeien als een gek!”
   Hij zal waarschijnlijk bedoeld hebben dat z’n gekte zo snel groeit?

   Like

 4. Pieter zegt:

  geef iedere minister voortaan een salaris van 1 miljoen netto en een pensioen van een half miljoen netto. Ieder kamerlid 4 ton per jaar en een pensioen van 2 ton, ook netto uiteraard.
  dat pensioen op voorwaarde dat er geen werkzaamheden meer uitgevoerd worden na de termijn als minister of kamerlid.
  klinkt wellicht maf, maar het werkt bij iedere andere hoer ook: betaal vorstelijk en ze doen alles voor je….
  hiermee voorkom je dat ze terwijl ze in ONZE dienst zijn, alvast werken voor een VOLGENDE werkgever.

  heel misschien red je hier wat mee voor ONS omdat ze niet meer voor HULLIE zullen werken want dat kost ze geld uit hun EIGEN zak.

  Dit is best te proberen, de kosten zijn te overzien… zeker in het licht van de bedragen die ze momenteel op ONZE kosten verhoeren en versnoeren.

  Like

 5. Harry zegt:

  Ik denk dat we hier wel onderuit kunnen komen , die bijbetaling .
  De overgrote meerderheid van de criminelen is van Turkse en Marokkaanse komaf .
  Ze hebben nog dubbele paspoorten , moeten nog uitgezet worden , zijn dus eigenlijk geen Nederlanders . Telt dus niet mee voor ons BNP .
  Komt nog bij het grote aantal illegale criminelen , ook geen Nederlanders .
  Die 15 of zo zware criminelen die van eigen bodem die dan nog overblijven kunnen nooit zo’n berg geld verdiend hebben dat we driekwart miljard bij moeten betalen .
  Laat die Brusselse rotbende maar verrekken !
  Smerige dievenbende .

  Like

 6. Geronimo zegt:

  Het lijkt erg, die Europese financiële strooptochten, en het is het ergens ook, maar misschien is het wel de noodzakelijke ‘trigger’ om ooit uit de stinkende modderpoel (en ik gebruik dan nog een proper woord !), die Europa is, te geraken.

  In elk geval, goed nieuws voor de UKIP van Nigel Farage, die daarmee zijn anti-Europese zaak goed gesteund weet, zeker als het daar op een referendum zal aankomen. Die zal er wel garen bij spinnen. Dat staat vast. Hoe meer van dergelijke financiële aanvallen op goed presterende lidstaten, hoe vlugger de anti-Europese geesten zullen rijpen. Een spijtig, maar noodzakelijk kwaad als u het mij vraagt.

  Ook voor Rutte is dat niet echt goed nieuws, wees daar maar zeker van. De meeste burgers, waar ook, beseffen immers pas waar ze aan toe zijn als ze koud in hun portemonnaie gepakt worden.
  De anti-Europese aanhang in beide landen zal daarmee weer een fikse duw in de rug krijgen, denk ik.

  En als de U.K. de uitstap doet, in Nederland zie ik dit niet direct te gebeuren, valt meteen de hele Europese constructie uiteen.

  Een Europees gedrocht met dergelijke methodes is hoe dan ook ten dode opgeschreven. Ik persoonlijk denk dat het nog vlugger zou kunnen gebeuren dan algemeen wordt vermoed. Dat was ook zo met de Berlijnse muur en het ijzeren gordijn. Dat weggooien van geld vanwege de EU en de daarmee gepaarde financiële strooptochten op bepaalde lidstaten om dat alles te kunnen blijven betalen, in de eerste plaats en vooral zichzelf, kan niet blijvend zonder gevolgen blijven.

  Ik citeer uit het Belgische weekblad Knack:

  “”-bijdragen: ‘België krijgt 170 miljoen terug, Verenigd Koninkrijk moet snel 2 miljard bijbetalen’
  24/10/2014 om 02:14 – Bijgewerkt om 02:18
  Voor België komt het goed uit, maar in Groot-Brittannië is de herberekening van de EU-bijdragen als een bom ingeslagen: het land moet tegen december 2 miljard euro extra bijdragen.

  Het nieuws werd in eerste instantie door de Financial Times gebracht. Eurostat, dat de bijdragen berekent, houdt in een nieuw systeem ook rekening met de zwarte economie en met grijze sectoren zoals prostitutie. Met de nieuwe berekeningswijze blijkt dat sommige landen een veel grotere, of beter draaiende economie hebben en dat ze dus een grotere bijdrage moeten betalen.

  Grote slachtoffers van dat succes zijn het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Londen zou tegen 1 december 2,1 miljard euro extra moeten storten, dat is in de berekening van de krant The Guardian, een vijfde bovenop de huidige bijdrage.

  Behalve Groot-Brittannië moet ook Nederland veel bijbetalen: 642,7 miljoen euro. Premier Rutte zei al de zaak “tot op de bodem uit te zullen zoeken”. Rutte en David Cameron, de Britse premier, hebben al overlegd hoe ze de veranderingen kunnen tegenhouden.

  Naast België (170 miljoen euro) krijgen ook ook Frankrijk (1 miljard) en Duitsland (779 miljoen) geld terug in de nieuwe berekening.

  Het bericht van de Financial Times zorgde voor consternatie in Groot-Brittannië, waar de anti-Eu-partij UKIP recent enkele verkiezingen won. Nigel Farage, de leider van UKIP, zei dat de herberekening bewijst dat de EU economisch succes “niet toejuicht maar bestraft”. “”

  http://www.knack.be/nieuws/wereld/eu-bijdragen-belgie-krijgt-170-miljoen-terug-verenigd-koninkrijk-moet-snel-2-miljard-bijbetalen/article-normal-476491.html?utm_source=Newsletter-24/10/2014&utm_medium=Email&utm_campaign=Newsletter-RNBDAGKN&M_BT=11464858960194

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s