EU “schenkt” een miljard euro voor ebola-hulp

Screenshot_1

(Door: L.S. Gabriel – Vertaling: E.J. Bron)

De voorzitter van de Europese Raad, Herman Van Rompuy, deelde via Twitter vanaf de EU-topontmoeting in Brussel mee dat de Europese Unie de financiële hulp voor de bestrijding van ebola tot 1 miljard euro zal verhogen. De tot nu toe door de EU-landen toegezegde financiële middelen ter hoogte van ongeveer € 600 miljoen zijn blijkbaar nog niet voldoende. Ondertussen werd in New York de eerste patiënt positief getest op ebola.

De arts was voor “Artsen zonder grenzen” in Guinee onderweg en was donderdag met verdachte symptomen bij een ziekenhuis afgeleverd. De arts was alweer op 17 oktober de VS binnengereisd en hoewel hij kort voor zijn isolering met de ondergrondse dwars door de stad reed en een bowlingbaan bezocht, zou er geen gevaar voor het publiek bestaan.

De “Tagesschau” bericht:

In New York werd een arts positief op ebola getest. Dit bevestigde de burgemeester van New York, Bill de Blasio. De arts zou op dit moment in een ziekenhuis in Manhattan worden behandeld en geïsoleerd zijn. Er zou geen gevaar voor het publiek bestaan. “Het is heel moeilijk om met ebola besmet te raken”, zei De Blasio verder. “Wij hebben een sterk team en we zijn sinds maanden voorbereid.”

De woning van de arts in het stadsdeel Harlem werd vergrendeld. Onderzoekers proberen nu om alle mensen te identificeren die onlangs contact met de arts gehad hebben. Volgens de autoriteiten heeft zijn verloofde geen symptomen, maar werd voor de zekerheid ook in quarantaine geplaatst.

Nou, gelukkig maar. Dan is alles oké. De bevolking is opnieuw in diepe slaap gesust en mag verder dromen. In Amerika is men er echter nu in ieder geval toe overgegaan om de uit een ebola-gebied komende reizigers op grote luchthavens zoals New York (John F. Kennedy), Washington Dulles of Chocago aan een vooronderzoek te onderwerpen. Volgens de epidemieautoriteit CDC zou men ook van plan zijn om deze personen daarna drie weken lang dagelijks te onderzoeken. Echter niet in Europa. Bij ons reizen potentiële virusdragers nog steeds ongecontroleerd binnen en de belastingbetaler komt voor de waanzin en de zogenaamde bestrijding op.

Bron:
www.pi-news.net
Auteur: L.S. Gabriel

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Afrika, EUSSR, Krankzinnigheid, Naïviteit, praatjesmakers, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

13 reacties op EU “schenkt” een miljard euro voor ebola-hulp

 1. johannes zegt:

  de eu geeft? … ja wel ,van wat zij gestolen hebben,ik kan dat niet ,maar ik heb ook nog nooit gestolen.

  Like

 2. Fred zegt:

  Ondertussen blijft het debiele volk, gedwongen door de regenten die het als een beunhaas keer op keer weer blijft herverkiezen, als een heroïnehoer met de benen wijdopen de grenzeloze smeerlapperij van de vier windstreken over zich heen krijgen. Het zal mij benieuwen waar de hulp voor de hoer vandaan zal komen, wanneer ze uiteindelijk, volledig uitgewoond, en met pittige dosis ebola in het bijna kadaver, in de goot zal liggen.

  Like

 3. Johan zegt:

  Al dat gereis van die hulpverleners en artsen zorgt alleen maar voor meer problemen.
  Isoleer de zaak. Dat is de oplossing.
  Als ze in het klein zichzelf zo goed isoleren met een Halloween-pak als bescherming, waarom zouden landen dat dan niet in het groot mogen en moeten doen ?
  Dus : Gooi de grenzen dicht met Afrika. Stop het vliegverkeer naar die landen. Stop ook de ongecontroleerde instroom van asielzoekers via de Middellandse Zee. Dat laatste is tevens werkzaam tegen adspirant-moslimterroristen, die als dobberneger proberen om de EU te binnen komen.
  Tenslotte, het is waanzin dat de EU weer een miljard euro mag dokken voor Afrika. Het is een bodemloze put aldaar en het eind daarvan is nog niet in zicht. Bovendien is het effect marginaal van de ‘medische’ hulp. Het levert slechts enkele ziekenhuisbedden meer op tegenover de tienduizenden besmettingen, die eraan komen. Dat werkt gewoonweg niet. Daarnaast zullen vele artsen en verplegers weer terug ingevlogen moeten worden omdat ze zelf besmet zijn geraakt. Dat gaat dan weer een miljard extra kosten. Ondertussen kloppen de hulporganisaties zich op de borst dat ze zo geweldig bezig zijn. Maar wat als nou grootschalig ebola ingevoerd wordt in West-Europa op deze wijze ?
  Wat een waanzin. Men moet Afrika afgrendelen en de epidemie laten uitrazen. Er zit weinig anders op. Wellicht dat het experimentele vaccin, dat in januari, februari klaar is, een verbetering kan brengen in de situatie. Maar dat is iets geheel anders dan wat men nu doet.

  Like

 4. Tistochwat zegt:

  Houdt dat Afrika dan ook strikt gescheiden van het westen!
  Er komt niets anders dan ellende uit dat werelddeel.
  Kunnen we onze portemonnee weer gedwongen opentrekken om zo’n smerige ziekte te bestrijden…

  Like

 5. Jean zegt:

  En die griezel doet maar voort in het weggeven van ‘andermans’ geld.
  Wanneer volgt zijn veroordeling tot levenslange opsluiting?

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Jean: 19.46. uur. Inderdaad, Jean. Deze “griezel”, doet mij denken aan “de ORKS”, uit het boek van J.R. Tolkien: ” In de ban van de ring”. De “ORKS”, waren daar het “leger”, der duisternis!

   Like

  • Cathja zegt:

   Ja, en als de ebola onder controle is, dan is er ergens wel weer een andere ramp of enge ziekte waar de volgende miljarden naar toe gaan…!
   Vreemd hè, dat we jaarlijks meer moeten afdragen aan Brussel?!

   Like

 6. Peter Selie zegt:

  Die stomme Nederlanders kunnen nog best wat verder worden uitgeknepen.

  Like

 7. jan zegt:

  en een nieuwe melk koe is geboren onder de naam EBOLA

  Like

 8. Jean zegt:

  EBOLA is dodelijk in het zuiden.
  OBAMA is dodelijk in het westen.
  Toch opvallend dat beide zich afspelen onder voornamelijk moslims?

  Like

 9. Sjaak zegt:

  ZO ZIET ALZO EEN EBOLA(ROMPJE) ERUIT !

  Like

 10. Oh,vandaar die naheffing!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s